sept 282014
 

«Mamma, når vi skal kjøre fly, ser vi Olli og Oldefar i himmelen da? Kanskje de vil sitte på flyet ned til bakken igjen, de kan jo bare holde seg fast i vingen…»

«Når vi ser stjernene på himmelen vet vi at Olli og Oldefar passer på oss»…

«Hvordan kommer de seg ned igjen til oss, mamma? Klatrer de ned på en stige?»

«Jeg skulle ønske de var her hos oss».

Gullkornene er mange, og savnet er stort…

Her er bestemor med Ida Emilie bare noen dager gammel.

20140928-082951.jpg

Ida Emilie savner oldeforeldrene sine. Hun mistet oldefaren sin da hun bare var 3 måneder gammel, mens oldemoren døde da hun var nesten var 3. Det går nesten ikke en dag uten at hun snakker om de, og særlig «Olli» som hun kalte min bestemor. Besteforeldrene mine betydde mye for meg, og jeg var svært opptatt av at Ida Emilie skulle få ett godt forhold til de. Det fikk hun, med de begge.

Da bestefar døde var han veldig syk, og orket såvidt å stå på beina. Ida Emilie var 3 måneder gammel, og vi skulle besøke han på sykehuset. Jeg forsikret meg først at han orket det. Han var sengeliggende, helt til jeg bar Ida Emilie inn i rommet. Bestefar reiste seg opp og smilte fra øre til øre. Det var på bursdagen til bestemor, en dag og ett øyeblikk jeg aldri kommer til å glemme. Jeg så det lyste i øynene hans og gleden var stor. Noen dager senere gikk han desverre bort.

Bestemor var ei dame som virkelig visste hva hun ville. Sta, men verdens beste. Hun ville ikke bry andre med hennes problemer og sa alltid «det ordner seg». Desverre gjorde det ikke det denne gangen.. Bestemor hadde alltid «Ollikjeks» på lur i skapet, og Ida Emilie syntes det var stas å få dette. Navnet på kjeksen bruker vi her hjemme enda, og det er morro at slikt går i arv. Thorbjørn fikk desverre ikke oppleve noen av de. Hun gikk bort bare noen måneder før terminen, men at han ble nevnt i talen i begravelsen var for meg veldig stort. Hun pratet om han bare dagen før hun døde, og fortalte til alle sykepleierne at hun skulle bli oldemor igjen. Hun gledet seg stort, og jeg lover at jeg skal fortelle om de begge til han når han blir eldre og forstår mer.

Har dere barn som savner noen de har mistet? Hvordan gir de uttrykk for det?

 Leave a Reply

(required)

(required)

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>