jul 172014
 

Ida Emilie er 4,5 år og har ett stort ønske å få seg bikini. Selv har jeg holdt litt tilbake på det, iogmed at jeg føler at det er en «voksengreie». Til syvende og sist innser jeg nå at for hun er bikini helt vanlig, og de små tenker ikke de samme tankene for oss. Jeg går jo rundt i bikini, og er en rollemodell for jenta mi. Vennindene hennes har bikini og jeg skjønner jo at hun også har lyst på det. Hun har alltid hatt badedrakt, fordi den rett og slett dekker mest og det er det jeg er mest komfertabel med å ha på henne. Egentlig skulle hun hatt på seg en burka…neida..

Det finnes mange forskjellige bikinier til barn, og jeg har absolutt ikke tenkt til å kjøpe en trekantformet bikinitopp med paljetter på til min datter. Det får hun kjøpe seg selv når hun er 25… Kremt! Som foreldre er det lett å tenke på pedofile på strendene, og mine barn får absolutt ikke gå nakne ute. Enten det er i hagen eller på stranda. En truse skal alltid være på. Man kan lett bli litt «koko» av å tenke sånn også, og som regel faller ikke den tanken meg. Skal man tenke slik hele tiden nytter det ikke å gå ut av husets fire vegger.

Før badet ungene (sikkert inkludert meg selv) nakne på stranda, men nå i 2014 vil jeg tørre å påstå at vi generelt har fått mer fokus på det både gjennom medier og internett. Bilder sprer seg som ild i tørt gress, og man skal virkelig passe på hva man legger ut.

20140717-115644.jpg

Så hva mener dere? Hva er «aldersgrensen» for bikini? Mener du en bikini til barn er for seksualisert? Jeg mener barn skal få være barn, men det er jo ikke rart de blir påvirket.

Jeg tror nok det blir en bikini her i huset etterhvert…

  6 Responses to “BIKINI ELLER BADEDRAKT PÅ BARN?”

 1. Baddräkt eller bikinitrosa. Tycker det ser konstigt ut med bikinitopp på små barn. När barnen börjat skolan och börjar komma upp lite i åren förstår jag mer att man vill ha det för då brukar man göra mer skillnad mellan könen på barnen.

 2. Kristine har bikini med nesten singlett overdel (tankini?) som hun fikk av svigers fra spania. Karoline har badedrakt. Ungene mine får også lov til å bade nakne i hagen o.l. men det er ikke direkte innsyn fra veiene rund, så vi ligger ganske skjermet. Men på stranden er det alltid badetrus/bikini/truse eller liknende :)

 3. Emma bruker kun bikinitrusa, alltid gjort.
  Bare hun har på seg underdel er jeg førnøyd,
  Mine får ikke lov å gå nakene hjemme eller
  Stranda.

 4. Emma bruker kun bikinitruse, vil ikke ha på
  Overdel. Så lenge hun har på underdel så
  Er det greit. Mine får ikke lov å gå nakene
  På stranda eller hjemme.

 5. Jeg synes badebukse eller badedrakt er søtt på små jenter. Badedrakt har jeg alltid hatt sansen for og jeg digger de med små søte skjørt etc. Kanskje fordi det er flest gutter i denne gjengen?

  HA gode sommerdager …

 6. Helt ærlig så synes jeg at bikini er med på å fange interessen fra en evnt pedo enn hva et vanlig nakent barn gjør. Men en slik bikini du har vist bildet av her er jo uskyldig. Jeg husker jeg så bilder av barnet til Jessica Simpson, en 1 åring med trekantbikini!!!!!!! Usj.. Det som er kjipt med badedrakter er at de er så små i størrelsen slik at de strammer og er vanskelige å ta av og på. Da vi var på ferie i fjor så brukte min datter bikinitruse. Det fulgte med en topp til den, men så lenge hun ikke spør etter det så skal hun ikke få det. Den dagen hun spør om det så skal hun få bikini.. I år er hun strålende fornøyd med en badedrakt med hester på :)

 Leave a Reply

(required)

(required)

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>