jun 292014
 

Året 2005 møtte jeg min kjære mann. Jeg levde på en rosa sky, vi lagde oss god mat og nøt livet sammen. Jeg snublet over kjærlighetskiloene en etter en, og til slutt hadde jeg faktisk lagt på meg 15 kg!! Trening var for meg den gangen «en sosial ting», og jeg tok ikke i når jeg var der, og heller skravlet med venninder og kjæreste. Jeg brydde meg desverre svært lite om hvordan jeg så ut, for jeg hadde det kjempe bra slik det var. Jeg var jo i min egen lille «boble»… Håret var ofte oppsatt i en dott, og jeg oppdaterte skjeldent garderoben min. Joggebukse og store hettegensere var det beste jeg kunne ha på meg, og jeg var ofte sminkeløs flere dager i uken. Heldigvis klarte jeg å gå ned noe kilo før jeg ble gravid med Ida Emilie. Etter fødsel gikk jeg ned alt, bortsett fra 5 kg. I dette svangerskapet la jeg på meg hele 21 kg, og jeg har aldri i mitt liv veid så mye før. Jeg så faktisk 3 siffret tall på vekten, og jeg måtte klype meg selv i armen flere ganger. Jeg spiste ofte sjokolade og Colaen var min tørstedrikke. En 200grams sjokoladeplate kunne bli borte på null komma niks, og når jeg tenker over det når er det direkte skammelig og ekkelt. Ikke rart jeg gikk opp i vekt.

20140628-221837.jpg

Det var da jeg innså selv at jeg kan ikke forfalle selvom jeg har blitt mamma. Jeg meldte meg på en konkurranse via Radio Prime, og bryllupet stod også for tur. Jeg var så gira, ble plukket ut og skulle sykle hennesrittet. Jeg trente hver uke med PT på Sats (han var veldig flink og visste absolutt hva han holdt på med). Dagen før sykkelrittet ble jeg syk. Så syk at jeg ble innlagt på sykehuset og fikk strengt forbud mot å sykle dagen etter. Jeg mistet følelsen i halve siden av kroppen, og fikk pustevansker. Å gi den beskjeden videre til Sats var vanskligere enn jeg trodde, selv med legeerklæring. Jeg gikk fra Sats gråtende, og uten mulighet til å sykle. Jeg ble deprimert av hva som skjedde, og hele hendelsen gikk faktisk veldig hardt inn på meg. Aldri om jeg setter mine bein der igjen! Jeg skjønte fort at jeg måtte glemme hendelsen, og fokusere på tiden fremover. Bryllup, venner og familie. Ida Emilie lyste opp hverdagen, og bryllupet ble flottere enn hva jeg kunne tenke meg. Jeg nådde enda noen kilo før bryllupet, men likevell var jeg ikke fornøyd.

Etter bryllupet ble jeg gravid med Thorbjørn, og 11 kg la seg på nytt på kroppen. Etter en fantastisk fødsel og en sjarmerende prins gikk jeg ned 16 kg. Jeg innså nå at jeg hadde muligheten, og grep tak i den. De åpnet ett nytt treningssenter bare 3 minutter unna her vi bor. Mannen meldte seg inn først, og jeg ikke så lenge etterpå. Jeg klinte til med GULL-medlemskap me den gang, og det angrer jeg ikke på. Folkene som jobber der, tilbudene og miljøet er helt utrolig bra! Jeg så lyset i tunnelen, og jeg bestemte meg for å gripe sjansen. Nå eller aldri!

Fra å elske godteri har jeg nå holdt meg unna, og jeg skal si det gir resultater. I går hadde jeg ny kroppsanalyse, og jeg er veldig fornøyd. Både fettprosent og vekten har gått nedover.

20140628-221144.jpg

Jeg prøvde først en diett, men fant fort ut at det ikke var noe for meg. Nå spiser jeg det samme som resten av familien (bortsett fra godteri, brus og usunne ting) men er mer bevisst på hva jeg putter i munnen. Det var ikke mye salat jeg spiste før, men jeg har lært meg å like og nå spiser jeg det hver eneste dag. Favoritten er kyllingsalat, og det tror jeg at jeg kunne levd lenge på.

20140628-221925.jpg

Jeg begynte å se resultater, og motivasjonen steg til de grader! Vekten gikk nedover, og jeg ble rett og slett rastløs de dagene jeg ikke fikk trent. Jeg har treningspartnere som støtter meg, og vi gir motivasjon til hverandre. Vi drar hverandre med, og treningen blir enda bedre. Jeg som var den største godtegrisen og hamstret smågodt i Sverige hver gang klarer nå fint å gå rett forbi hyllene med smågodt. Det frister ikke, og smaker heller ikke noe godt. Å hive i seg sjokolade gir meg ikke annet enn dårlig samvittighet etterpå, og da ser jeg heller ingen vits i å spise det. Jeg gir meg derfor heller en klapp på skuldra når jeg velger å stå over, og vet at det er det beste for meg om jeg skal nå målet mitt.

20140628-222403.jpg

Jeg er inne i en veldig god periode nå, og er bare 1,3 kg unna fra å se ett nytt tiertall på vekten. Fortsetter jeg slik ser jeg i mot bikinikroppen i 2015, uten å gjemme seg ved bassenget eller stranden på sydentur, og å faktisk tørre å kle av seg til badetøy foran andre. Akkuratt der har jeg en liten sperre som stopper meg enda, men jeg håper det blir bedre med tiden. Jeg vet nå at jeg er på rett vei, det fungerer og jeg ser frem til ett lettere liv.

20140628-223616.jpg

Jeg har gått fra å være en lat sofagris, til å elske å trene. Dette klarer du også!
Nå skal jeg ta meg litt frokost før jeg og Bjørn Vidar skal spille Squash og trene. Gleder meg allerede :-)

Ps, jeg mener på ingen måte at livet skal handle om kun trening og salat. Man velger sin egen helse og siden
jeg kun lever en gang vil jeg gjøre det så best som mulig, både for meg selv og ungene. Om noen velger en annen livsstil har jeg full forståelse for det.

  11 Responses to “FRA HAT TIL ELSK // PERSONLIG.”

 1. Hørtes herlig ut med treningspartenere som kan peppe litt. Jeg har kun mannen som kan pushe meg litt ekstra, men nå skal jeg på sporty dag med team sporty sara i morgen, og da setter jeg i gang for fullt med kostholdsanalyse, trening, coaching og nye treningsklær :)

 2. Så flott du har blitt :)
  Jeg skjønner hvordan du tenker.
  Det viktigste er at en skal orke å leke med ungene sine uten å bli fullstendig utslitt. Jeg syns du har vært veldig flink. Når jeg forteller vennene mine at det er så viktig å ikke spise så mye usunt, men heller kose seg med god mat, for jeg som regel tilbake. Ja, men vil kose meg vil leve bare en gang. Men da skjønner jeg ikke helt. Er det ikke viktig å se bra ut, og føle seg vel selv om en bare lever en gang?

  • Takk for det. Jeg er helt enig med deg. Jeg vil ikke ha ett liv hvor jeg ikke har helse til å løpe sammen med barna. Jeg har kun fått ett liv, og det nekter jeg å sløse bort :)

 3. Du er SUPER flink!! Stå på

 4. Du ser fantastisk ut! Kjempebra jobbet, stå på videre!
  Kjenner meg igjen i det du skriver. Følelsen når ting går rette vei er bare så god. Alt går mye lettere når man føler seg vel med seg selv. :)

 5. Jeg må bare føye meg i rekken, du ser smashing ut :) Når det er sagt må jeg bare si at vakker er du uansett, og det aller fineste med deg Line, er at det som bor inni deg er like vakkert :) Husk også å unne deg kosestunder med god samvittighet! Det er hvordan man lever – spiser og trener i lengden som teller!! For ei som har gått fra Lørdag hver dag, har plustelig lørdagen fått en helt ny dimensjon! Nå koser meg meg max lørdager uten et dugg av dårlig samvittighet! Klapp deg selv på skuldra for godt utført arbeid vakre vakre Line <3

  • Åhh, du vet å kunne sette ord på ting Linda! Tusen tusen takk, nå ble dagen så mye bedre med en gang. Vå må treffes snart! :)

 6. Såå utrolig flink du har vert :-) Du stråler virkelig! Skulle ønske jeg var like flink som deg.. Men jeg lurer litt på hva du spiser i løpet av en dag og hvor mye? Og om du har noen gode trenings øvelser eller noe som jeg kan gjøre hjemme? (er ikke så glad i å trene forann alle sammen.. sjønner du)
  Klem til deg :-)

  • Tusen takk for fine ord! Dette klarer du også, det gjelder bare å ha viljestyrken til det :)
   Jeg spiser normal kost, lite men ofte, pluss at jeg trener. Holder meg vekk fra godteri og brus. Når resten av familien spiser is lar jeg være, kjedelig med vet det hjelper meg til målet mitt. Spiser det samme som resten av familien til middag, men passer på å ta lite saus, men masse grønnsaker. Til frokost spiser jeg som regel havregryn med biola og rosiner. Til kveldskos blir det vanilje kesam med rosiner. Lunsj er ofte en salat. Lykke til, dette klarer du:)

 Leave a Reply

(required)

(required)

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>