jul 292011
 

Jeg får så ofte høre det; Ammer du enda?!?!
Svaret er, JA det gjør jeg.

Ida Emilie er 16 måneder nå, og vi ammer morgen, kveld og avogtil en gang på dagen. Hun får selvfølgelig fast føde ved siden av. Hun har aldri hatt noe koseklut, aldri brukt smokk eller en annen kose ting, så dette er vår «greie». Vi trives med det begge to. Jeg ammer ikke offentlig lenger, det sluttet jeg med for endel måneder siden. Ammingen er noe jeg og Ida Emilie har for oss selv nå. Den kosestunden betyr mye for meg. Å se de vakre øynene hennes mens hun koser seg smelter hvertfall hjertet mitt. Hun har alltid vært en «puppe-jente», og har enda ikke vist noen tegn til at dette skal ta slutt. Vell, engang skal vi jo slutte men WHO anbefaler jo faktisk å amme til barnet er 2 år. Jeg har faktisk så mye melk at jeg må pumpe meg de gangene vi har barnevakt på natten. Om jeg skulle få en unge til vil jeg gjerne gi melk til sykehuset.

Målet mitt var å amme til hun var 1 år gammel, men så fortsatte jeg likevell. Nå har det blitt en vane for meg å amme henne, så det ville blitt rart å sluttet. Jeg sa til meg selv at jeg skulle slutte når hun begynte i barnehagen som er litt over 2 uker til, men nå er jeg neimenn ikke sikker på det heller. Slik jeg ser det nå kommer jeg til å gi meg den dagen hun ikke virker interessert lenger, men nedtrappingen har allerede begynt.

Hvor lenge syntes du ett barn skal bli ammes? Det er ofte snakk om at det er «kvalmt» å amme en unge på over ett år, hvorfor er det slikt? Hvorfor skal en skamme seg mer av å amme enn å gi flaske med NAN?
Jeg skjønner det bare ikke…

Jeg er stolt av å kunne amme barnet mitt enda. Det er mange som ikke får til ammingen pga produksjonen eller andre ting, så jeg er sjeleglad for at jeg kan få amme i det hele tatt. Før jeg fødte hadde jeg aldri i verden trodd at jeg skulle sittet 16 måneder etter fødsel å si at jeg fortsatt ammer, men det gjør jeg den dag i dag.
Ida Emilie har aldri smakt morsmelkerstatning.

 Leave a Reply

(required)

(required)

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>