des 112013
 

Du er invitert til vennegjengen en kveld, og tilstede er også barna.
Humøret er godt, og latteren kommer fra enhver.
Maten kommer på bordet, og drikken blir satt frem.
Velger du da mineralvann eller tar du deg en øl eller to?

Det er ikke til å legge skjul på at alkohol et blitt mer vanlig i hverdagen, men det påvirker også ungene. «God stemning» i sosiale sammenhenger betyr ikke alltid det samme for voksne og barn. Barn merker raskere at vi forandrer oss når vi drikker alkohol enn det vi tror. Etter noen glass kan det være vanskelig for oss voksne å bedømme hvordan vi oppfattes av de små.

Jeg har aldri tatt noe drikke mens barn er tilstede, og tanken kan ikke falle meg inn.
Noen sier, «jo, men ett glass rødvin gjør ikke noe». Nei, du blir kanskje ikke påvirket av dette glasset men kan man da ikke heller la være, eller f.eks drikke noe alkoholfritt?
Nå er jeg en slik person som ikke setter meg ned på kvelden for å nyte ett glass rødvin, da lar jeg heller rødvinen stå i skapet så lenge det er barn her.
Jeg tenker tanken «Tenk om det skjer noe, hva om jeg må ut å kjøre…» Ja, da sitter man der med skjegget i postkassa etter to glass vin.
Jeg har heller ikke lyst at ungene skal se endret atferd hos verken meg eller mannen.
De skal kunne føle seg trygge 24/7, og det er det minste jeg kan gi dem – trygghet.

Nå i julen er det mange som gjerne tar drikke til maten, hvor går din grense?

20131211-121417.jpg

  9 Responses to “ER DET GREIT Å DRIKKE FORAN BARNA?”

 1. Nei jeg syntes ikke det er greit, her nytes det ikke noe så lenge det er barn tilstede.

 2. Vel, her hjemme går gjerne alkohol ut på datoen, så ofte drikkes det her! Både jeg og mannen velger som oftes brus fremfor alkohol når vi skal kose oss i helgene, MEN, er det slik at vi er bedt bort en lørdagskveld med gode venner, ser jeg ingen betenkeligheter med at en av oss tar en glass vin, eller en øl til maten :) Jeg er av den oppfatning at jeg ikke tror barna tar noe skade av det, men selvfølgelig er det forskjell på et glass vin enn å drikke seg full – da blir saken helt annerledes! Men julaften f.eks da har jeg en (rar) tradisjon på at jeg MÅ 😉 drikke en akevitt, liker det overhode ikke, men har fått for meg at det hører med, har i tillegg mannen da tatt et glass vin, å det skulle skje noe med barna – ja, da får man ta en taxi! Tror ikke barnevernet kommer på døra av den grunn! Men dette er altså min mening, spennende å se hva vi forskjellige mammaer og pappaer tenker om saken!

 3. Jeg drikker ikke forann ungen min. Det er et valg jeg selv har tatt. Mannen kan gjerne ta sen en øl eller to. Men aldri full. Jeg Er heller ikke den typen som koser seg med vin på kvelden, da syns jeg brus er best. Ikke minst godt.. Hvis mannen tar seg litt alkohol i festlige lag, så er det jeg som tar meg av ungen.

 4. Jeg har helt samme mening som deg! Vi velger heller brus. Samboeren kan ta seg en øl når barna er lagt. Han gjør det aldri ellers.. Nå er minste bare 4 mnd, så han skjønner kanskje ikke stort av det. Men vil ikke at samboeren skal puste alkohol-ånde på han heller :-p så da er det jeg som tar han om minstemann evt våkner :)

 5. Jeg drikker aldri inærheten av min sønn. Er vi hos noen venner kan det hende at mannen tar seg en øl eller 2, men det skjer kanskje 1 gang i året eller ikke i det hele tatt:) Jeg har også den mening at en må være kjørbar med unger i hus og ikke være alkoholpåvirket. Får helt vondt i magen bare av tanken.

 6. Jeg synes det er helt greit å ta seg et par glass vin til middag, der det også er barn tilstede. Det er helt normalt i andre land og tror ingen tar skade av det. Det er jo ikke snakk om noen fyllefest. Og ang det å være kjørbar… hva gjorde de før i tiden da ikke alle hadde tilgang på bil? eller sertifikat? Nei, man må ikke bli helt fanatisk:-) Men all respekt for dere som velger å avstå helt fra alkohol!

 7. Ser ikke noe problem med å ta seg et glass vin innimellom. Men jeg vil ikke lære mine barn at hver gang vi foreldre «koser oss» litt ekstra så er det med alkohol. Det gir ut feil signaler.

 8. Dette bæresjalet ar min absolutte favoritt hos vidunderbarn:)
  http://www.vidunderbarn.no/productdetails.php?product=911

 9. Jeg drikker ikke foran barna, eller i nærheten av dem. Jeg er selv vokst opp med en stefar som drakk tett og MYE. (vi snakker srikke til man spyr for så å drikke mer) og det har ikke vært koselig. Det er ikke gøy når de du skal føle deg trygg hos gjør at du er livredd og tilogmed på ringe lovens lange arm.

 Leave a Reply

(required)

(required)

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>