jan 282016
 

Så er det på tide å ta det opp nok en gang…

Hvorfor? Fordi alle ikke klarer å holde reglene som blir satt med tanke på smitte!

Jeg har mistet tellingen på hvor mange feber runder vi har hatt her hjemme de siste 3 månedene. Det kommer på rekke og rad, og det har gått hardest ut over Ida Emilie. Hun rekker så vidt å være frisk noen få dager før hun blir syk igjen.
Nå skal hun til utredning hos øre,nese og hals spesialist og allerede på tirsdag skal vi legge en utredningsplan hos legen.
Det er faktisk så ille at det planlegges operasjon.

12620591_10208624415947166_1105307157_ojjjjj

Jeg har selv blitt smittet oppi alt dette og har ingen egenmeldingsdager igjen. Hvorfor er det så lettvindt å gi ungene en paracet for å så sende de i barnehagen? Barnet er smittebærer og risikerer å smitte hele avdelingen. Det er det kjæreste du eier, hvorfor utsette barnet ditt? Barnet blir ikke noe raskere friskt – snarere tvert imot! Man trenger hvile, omsorg og kjærlighet. Er det noe ungene trenger mest når de er syke er det nettopp foreldrene sine. Foreldrene som er hjemme fra jobb for å ta vare på barna sine. Desverre finnes det mange egoister og lar jobb komme før barn. Idioti!
Hadde du som voksen gått på jobb med influensa og klart å holde tempoet hele dagen?

Det er ingen hemmelighet at det er barn og voksne som tåler sykdom dårligere enn andre og det ender ofte med innleggelse på sykehus for noen.
Noen svever mellom liv og død.

Heldigvis finnes det også foreldre som er like engasjert som meg selv i dette. Jeg har alltid ungene lengre hjemme enn jeg behøver – kanskje en dag eller to. Vi har snille besteforeldre som stiller opp for barna våre og uten de hadde vi ikke fått det til å gå hverken med eller uten sykdom.

I skrivende stund er Ida Emilie, Thorbjørn og Bjørn Vidar syke, mens jeg merker at formen er veldig redusert.
Jeg krysser alt jeg har for at jeg ikke blir verre.

12633062_10208624415707160_1694416318_okkkkkk

Feber:
Barns normale temperatur kan variere. Mer enn 37,5 ° om morgenen og 38 ° på kvelden anses å være forhøyet temperatur. Barn med feber bør først og fremst av hensyn til seg selv holdes hjemme til barnet er feberfri. I noen sammenhenger kan det være ønskelig av smittevernhensyn. Her er det 24 timer etter feber som er regelen, uansett!

Diaré med eller uten brekninger:
Barn med diaré kan vende tilbake til barnehagen to døgn (48 timer) etter at de har blitt symptomfrie. Dette gjelder også bleiebarn. Barn som til vanlig har en tendens til løs avføring trenger ikke holdes borte fra barnehagen. Det må være foreldrene som avgjør om barnet har en unormal diarétilstand.

Ved diarétilstander hvor man mistenker smitte gjennom matvarer (for eksempel etter utenlandsreise) bør barnet undersøkes av lege og det bør sjekkes om andre barn i barnehagen har symptomer.

Øyekatarr (konjunktivitt):
Det er ikke grunnlag for å anbefale at barnehagebarn med mild til moderat øyekatarr holdes hjemme. Ved kraftig øyekatarr med rikelig pussdannelse bør barnet holdes hjemme inntil pussdannelsen har avtatt. Dette er på grunn av risikoen for å smitte andre barn. Ved kraftig øyekatarr vil det vanligvis være behov for legekontakt, og barnets allmenntilstand vil også i stor grad styre behovet for å være hjemme fra barnehagen.

Det må være opp til barnets foresatte å avgjøre om et barn som har symptomer på øyekatarr skal undersøkes av lege. Barnehageansatte kan generelt ikke forlange at barn med konjunktivittsymptomer skal undersøkes eller behandles med øyedråper før de kan få gå tilbake til barnehagen, men kan ved tvil drøfte dette med barnets foresatte.Dersom behandling igangsettes kan barnet gå i barnehage dagen etter igangsatt behandling.

Forkjølelse:
Forkjølelse er den vanligste infeksjonen hos barn. Barnet kan gå tilbake til barnehagen når allmenntilstanden tilsier det.

Influensalignende symptomer:
Barnet kan gå tilbake til barnehagen når allmenntilstanden tilsier det. Ved influensapandemi kan det være aktuelt å holde barnet hjemme lengre.

Hoste og andre luftveissymptomer:
Ved hoste uten feber kan barnet gå tilbake til barnehagen når allmenntilstanden tilsier det. Ved langvarig eller kraftig hoste bør barnet undersøkes for blant annet kikhoste.

Ørebetennelse:
Barnet kan gå tilbake til barnehagen når allmenntilstanden tilsier det.

Brennkopper:
Barn med brennkopper kan vende tilbake til barnehagen når sårene er under kontroll, Grunnlaget for skjønnet her må være at det ikke lenger er fare for at smitteførende sårsekret kan påføres andre barnehagebarn direkte eller indirekte gjennom kontaktpunkter

Hodelus:
Hvis det oppdages hodelus hos barn i barnehagen eller skolen, er det ikke nødvendig å sende barnet hjem. Barnet kan fortsette i barnehagen eller skolen som normalt etter så raskt som mulig ha begynt på lusekur.

Vannkopper:
Må bli hjemme til blemmene har tørket ut.

Norovirus-infeksjon:
Smitterisikoen er størst mens man har symptomer med oppkast og diaré, og barn bør holdes hjemme i denne perioden. Man bør vente 48 timer etter at barnet ikke lenger har diaré og oppkast før det kan gå tilbake til i barnehagen.

….Så, en liten oppfordring: HOLD BARNET DITT HJEMME VED SYKDOM!

– Takk, det var godt å få tømt frustrasjonen litt… :)

  2 Responses to “HOLD BARNA HJEMME TIL DE FAKTISK ER FRISKE!!”

  1. Så kjipt med så mye sykdom! De aller fleste foreldre er nok helt enige med deg, og jeg tror det er de færreste som sender syke barn i bhg. Forøvrig stoler jeg på at de ansatte fanger opp barn som stadig kommer for kjapt tilbake etter sykdom. Ellers synes jeg det er viktig å påpeke viktigheten av god hygiene. God håndhygiene, både hjemme og i bhg, er helt essensielt for å unngå smitte. Rutine på vask av leker i bhg er heller ikke å forakte 😉 God bedring til samtlige syke, krysser fingrene for at du går klar denne gangen!

  2. Blir så forbanna på foreldre som sender syke barn i barnehagen eller på skolen !! Her har jeg hatt tre barn hjemme mandag – onsdag, mens minsten også var hjemme fra onsdag og ut forrige uke. Skikkelig influensadårlige alle tre. De to største kunne nok dradd på skolen i går, men holdt de hjemme en ekstra dag for å være helt sikker.

    Synes også det er utrolig dårlig med de barnehager/skoler som opererer med 24 timers regelen på oppkast/diaré – burde vært pålagt med 48 timer overalt.
    Har man valgt å få barn, må man faktisk ta konsekvensene ved sykdom.

    God bedring i heimen, håper alle er på bena igjen snart <3

 Leave a Reply

(required)

(required)

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>