jun 292016
 

Jeg har fortsatt noen dager igjen på jobb før jeg kan skrike ut at jeg har ferie. Det store spørsmålet kommer alltid ved den samme tiden på året; Hva skal dere i sommer da? 

Tja, si det? Vi har ikke lagt noen planer i år og jeg merker det er utrolig deilig. Vi har jo som kjent campingvogn på Daftø nå så vi kommer jo selvfølgelig til å tilbringe mesteparten av sommeren i Sverige. Vi er heldige å få storfint besøk av familien Døli en langhelg og det gleder vi oss masse til! Ida Emilie teller ned dager til de kommer og har allerede planene klare for hva hun skal vise dem. Sammen med familien Døli skal vi antageligvis en tur til Liseberg. Ellers har vi ingen planer. Vi tar dagene som de kommer etter vær og vind. Det blir nok noen dagsturer hit og dit i sommer. 

Pappa har vært så snill å lånt oss båten sin denne sesongen. Den har vi fått plass til på Daftø og det blir nok både turer til Hvaler, Strømstad og Koster. 


Uansett – det blir deilig med ferie!? 

Hva er deres planer for sommeren?

jun 202016
 

God kveld.

I dag har det regnet stort sett hele dagen. Jeg har vært en tur i byen for å fylle opp min egen sommergarderobe og fikk til en liten treningsøkt før jeg hentet Thorbjørn i barnehagen. Ida Emilie er på overnattingstur med barnehagen og Thorbjørn har vært her alene sammen med oss. I hele dag har jeg observert han og sett ting jeg kanskje ikke legger så godt merke til når han har Ida Emilie å leke med.

Han er veldig flink til å leke med seg selv men jeg har sett at han setter utrolig stor pris på at jeg leker med han. I dag har vi nemlig lekt med gravemaskiner, vals, traktorer og lastebiler. Senere gikk det over til tog bane, lekebiler og Kaptein Sabeltann. Thorbjørn er en veldig viljesterk gutt og sier klart ifra når noe er galt. Han har smilt fra øre til øre i hele dag, og jeg ser selv at jeg faktisk tar leken til Ida Emilie og Thorbjørn litt for «gitt». Han elsker å leke med storesøstra si, men jeg skjønner jo at selv hun vil være litt alene uten lillebror i hælene hele tiden. Jeg har sagt til meg selv i dag at jeg skal være mye flinkere til å delta i leken dems, for ja – det er faktisk ikke hver dag jeg leker med de. Kall meg gjerne en dårlig mor (?) men leken de to imellom går så fint av seg selv. Det er ikke alltid jeg får lov til å delta heller, for det er ikke like kult å leke med mammaen sin på 28 år lenger..

I dag la jeg vekk telefon og sosiale medier store deler av tiden jeg hadde med Thorbjørn og det
var veldig god å få litt alenetid med han.

Det er nemlig ikke bare bare å kjøre lastebil og gravemaskin skal jeg si dere. De skal være stilt opp i bestemt rekkefølge, traktorene skal stå etter ulil størrelse og de gule gravemaskinene skal stå ved siden av hverandre. Dessuten skulle asfalt bilen stå helt ytterst og måtte ha kjøretillatelse for å komme ut av plassen sin. Puh, jeg blir aldri lastebil sjåfør..


Etter vi hadde lekt med tog bane, Kaptein Sabeltann og Grusomme Gabriel var han enig i at det var på tide å rydde opp. Gutten ryddet opp hele stua selv og det var en sigen gutt som ville sove på rommet til mamma og pappa i natt. Vi avsluttet kvelden med Karsten og Petra bok i sengen vår alle tre.


Gjett hvem som ligger på rommet vårt å snorker nå? Thorbjørn såklart..?

Dere som har flere barn, er dere flinke til å faktisk sette dere ned på gulvet med de eller går leken av seg selv når de er flere?

jun 152016
 

I dag var jeg på kjøpesenteret en tur for å finne meg noen nye sommerklær. Det ble såklart en tur innom barneavdelingen på H&M også. Jeg er litt sånn at når jeg er ute å skal finne ting til meg selv ender jeg som regel opp med ting til ungene isteden. Det er kanskje slik vi mammaer er? Vell, jeg fikk meg både ny jakke og topp altså.

Da jeg rundet hjørnet på H&M fikk jeg nesten sjokk. Denne snertne bikinien i størrelse 92 lyste mot meg og det var kun en igjen av denne typen. Skal de virkelig mene at 1 1/2 – 2 åringer skal sprade rundt med trekant bikini på stranden? Ikke er det søtt, heller helt unødvendig å kle opp barna i voksenplagg. Jeg er selv 28 år og har aldri hatt på meg en trekantbikini. Selv syntes jeg det gir veldig feil signaler, og det er virkelig ikke rart at foreldre er redde for hvem som lusker rundt på stranden på sommerstid. Jeg mener – er det virkelig nødvendig å seksualisere småbarn?

img_3095.jpg

Jeg syntes foreldre skal selv få velge hva de kjøper til sine barn, men å ha dette i bakhodet er vell ikke så dumt?

LA BARN VÆRE BARN!

 

jun 022016
 

Helt fra jeg var liten har jeg slitt med tykt og masse hår. Nå som det er så varmt ute blir håret mitt rett og slett en pest og en plage. Det blir så varmt, og jeg får veldig vondt i hodet ettersom håret mitt er så tykt. Det veier faktisk en del. Jeg var inne på tanken med å klippe meg skulderkort, men jeg vet med meg selv at jeg sikkert hadde angret selv om det er kjempe sprekt på andre. Jeg kom over Keratinbehandling på internett, og jeg bestemte meg for å undersøke litt nærmere. Veronica hadde veldig gode referanser og jeg bestilte time hos henne. Allerede i går satt jeg i salongen og jeg føler nå at jeg nesten har fått ett nytt liv. Det er litt som å gå ned i vekt – det høres kanskje rart ut men håret mitt har jeg hatet for alt i verden. Når jeg føner meg står håret mitt til alle kanter og jeg ligner på huldra. Håret mitt holder heller aldri på krøllene når jeg en sjelden gang prøver å bruke krølltangen, og jeg er lei av å bruke rettetang hver eneste dag. Dessuten er det jo også veldig skadelig for håret.

Fra ett stort, brusete, tykt og slitt hår sitter jeg nå her med ett glansfylt, sundt, lettere og rettere hår. Jeg føler meg som en ny person!
Dette er en behandling jeg definitivt kommer til å fortsette med, for resultatet er nesten for godt til å være sant.
Jeg elsker det rett og slett!

13325696_10209690736444512_7382437738245817113_n

Nå gjenstår det kun å klippe av de litt slitte tuppene pluss litt til. Håret mitt ble jo kjempe langt med denne behandlingen.
Dette varer i 3-6 måneder etter første behandling, etter flere behandlinger vil også resultatet vare lengre. Behandlingen er veldig godt for håret, og ikke skadelig. Produktene hun bruker er heller ikke testet på dyr.

Jeg vet det er mange som «sliter» akkurat med dette, og jeg fikk kjempe mange henvendelser og spørsmål i går da jeg la ut bilde på Instagram og Facebook. Jeg vet at flere av dere har allerede bestilt time eller skal gjøre dette. Ta derfor kontakt med Veronica for å avtale slik at dere finner en dag det passer dere begge. Hun er kjempe flink og veldig dyktig i faget sitt.

PS: Dette er ikke ett sponset innlegg, kun ett tips til dere som jeg håper dere kan få nytte av :)