jul 302015
 

Den første uken i Juli startet vi turen til Bjordal. Her skulle vi tilbringe ferien sammen med mine svigerforeldre, pappa, min stemamma og lillesøster.

Vi startet turen på fredag. Halvveis på Geilo overnattet vi for å dele opp kjøreturen over to dager så det ikke skulle bli så langt for ungene.
Svigerfar hadde booket oss inn på hotell, noe vi satt veldig stor pris på. Når vi var fremme på hotellet gikk vi for å bade før ungene fikk leke på lekerommet, spise buffet og danse.

DSCN2322hhh DSCN2332hhh

Etter hotellfrokosten dagen etter tok vi fatt på siste del av turen før vi endelig var fremme i Bjordal.
På svingete, smale veier og over Hardangervidda var heldigvis ungene veldig flinke på bilturen.
Gjett om det var stas å leke i snøen midt på sommeren da?

DSCN2377jj DSCN2344ggg DSCN2347ggg DSCN2348gg DSCN2364jj DSCN2371ggg

…og endelig var vi fremme. Pappa hadde leid ett helt hus til oss med 5 soverom, stor stue, 2 kjøkken og 2 bad.
Vi hadde tilgang til båt hele ferien, og det ble mye fisking på både liten og stor.
Slike ferier er jeg selv oppvokst med og Vestlandet ligger nært i hjertet mitt ettersom vi har en del av familien vår her.

DSCN2390hh DSCN2397hh DSCN2406hh DSCN2429hhh DSCN2435hh

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

Vi tok en dagstur til Høyanger. Her besøkte vi familie, dro på Høyanger badet, og tittet litt i bygda.

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

Etter en uke i Bjordal dro vi til Pers Hotell i Gol. Her skulle vi overnatte for å dele kjøreturen opp i to også på vei hjem. Kjempe fint hotell med masse aktiviteter for ungene! Hit kommer vi til å dra flere ganger. Her var det badeland, trylleshow, barnedisco, bowling, lekerom, spillrom og myemye mer.

DSCN2443hh DSCN2453fff DSCN2461ggg DSCN2469sss DSCN2470ggg DSCN2474ff

Vi hadde en fantastisk uke på Vestlandet sammen med familien. Vi sitter igjen med mange flotte minner både store og små.
Jeg filmet også ganske mye på turen vår og jeg skal se om jeg ikke klarer å sette sammen en film til dere.

Hva har dere gjort i ferien?

jul 292015
 

Solbyen Sarpsborg har absolutt ikke levd opp til ryktet sitt denne sommeren. I går hadde vi nok en regnfull dag, og på slike dager må man gjerne finne på litt alternative aktiviteter for ungene. Ida Emilie hadde veldig lyst til å lage vafler, så jeg fant ut at vi kunne gjøre litt ut av det.

Vi lagde til en liten «vaffelkiosk» , laget papirpenger og gjorde klart for vaffelsalg i stuen. Ungene fikk servere meg og Bjørn Vidar vafler og de syntes det var veldig gøy. Thorbjørn avsluttet med å spise syltetøy rett fra syltetøyglass , men det hører vell med?;)

image

Hva finner dere på når det regner ute? Jeg tar gjerne i mot regnværstips!

jul 272015
 

Dette må være den dårligste sommeren på lenge, ikke sant? I går var jeg og Bjørn Vidar på fotballkamp iført ull, fleece, skjerf og regntøy. Skikkelig høstvær altså!

image

Jeg har i løpet av sommeren solt meg en gang på verandaen. Heldigvis får vi (forhåpentligvis…) 14 deilige dager med sol i Tyrkia :-)

jul 252015
 

Jeg har lenge gledet meg til å flytte fra Familieprat og over på eget nettsted. Nettadressen er fortsatt den samme, men nå blogger jeg ikke på noen andres plattform, kun mi egen. Jeg har lenge tenkt tanken på å flytte bloggen min, og sammen med Veronika valgte vi å hoppe i det begge to. Nå gleder jeg meg til begynnelsen av fortsettelsen, og jeg tror bloggen kommer til å bli bedre enn noen gang.

For å i det hele tatt kunne flytte over bloggen min vil jeg rette en STOR TAKK til Veronika og Kristoffer som har sittet kveld etter kveld og flyttet over, kodet og ordnet for meg. Uten disse to hadde ikke bloggen eksistert, for det er disse som har klart å dra meg opp igjen. De har bygd opp hele bloggen min og brukt utallige timer på å klø seg i hodet.

Tusen tusen takk!!

DSCN2470ggg

Jeg håper dere vil følge oss videre på nye eventyr. Du finner meg også på Instagram (linemerethecom) og SnapChat (linemaaserud).

Hva syntes du om den «nye» bloggen? :)

jul 242015
 

Søndag satte vi kursen mot Lillehammer. Vi reiste sammen med ett vennepar av oss, og booket inn på Skeikampen Resort etter vi var på Lilleputthammer.

I Lilleputthammer fikk ungene møte Vennebyen, kjøre karuseller og mye mer.

 DSCN2505gg DSCN2493fff DSCN2487ggg DSCN2479ggg     DSCN2524ggg     DSCN2519ggg

Mandag var vi hele dagen på Hunderfossen. Her fikk både store og små boltre seg i fart og spenning. Ida Emilie ble litt tøffere den siste halvtimen før det stengte og da hadde hun nesten karusellene for seg selv. Vi var veldig heldog med været denne dagen. Det kom noen få regndråpe men da passet vi å gå på 4D kinoen.

DSCN2549ggg DSCN2559gg DSCN2566ggg DSCN2575hhh

Tirsdag morgen pakket vi tingene våre før vi tok en tur å badet på hotellet. Vi hadde bassenget for oss selv! Thorbjørn har blitt veldig mye tøffere i vannet nå og frem til sydenturen vår skal vi lære Ida Emilie å svømme. Målet er å klare det før September!

DSCN2583hhh

DSCN2586hh

Etter vi hadde badet og sjekket ut dro vi til Barnas Gård. Herlighet for en kontakt man får med dyrene her!
Aldri hadde jeg trodd at jeg noen gang skulle få matet en hjort fra hånda!? Fjøsnissene var nytt for oss i år. Veldig koselig å gå inne i låven med julemusikk faktisk.
Barnas Gård anbefaler jeg virkelig! Været var dårligere, men hva gjør vell det når vi har med Kattnakken på tur? :)

  DSCN2590jjj DSCN2591jj DSCN2595jj DSCN2598gg DSCN2617hhh DSCN2626ggg DSCN2630hhh DSCN2637hhh DSCN2643gg

jul 192015
 

I dag startet vi dagen med å pakke siste rest før avreise mot Lillehammer. Vi har hatt en fantastisk dag på Lilleputthammer med karuseller og Vennebyen show. I morgen venter Hunderfossen 😉

image

image

image

Følg oss gjerne på Snapchat eller Instagram for flere oppdateringer på turen vår;-)

jul 192015
 

Vi har fått inn så mye fint på jobb nå. Nyhetene strømmer inn og det er så gøy å pakke de opp. Jeg har allerede fått mange nye favoritter.

image

Denne spennen finnes i stor og liten i gull og sølv. Enkel og søt frisyre.

image

Denne klokken får du til bare 249kr. Remmen er av ekte skinn.

Om du ikke følger oss på Instagram allerede finner du oss på @glitteramfiborg.

Nå er bilen pakket og to små ligger spent i sengene sine. Imorgen setter vi snuta mot Lillehammer der vi skal besøke Lilleputthammer, Hunderfossen og Barnas Gård. Vi gleder oss store som små :-) Det kommer til å skje endel forandringer på bloggen nå, så følg med!

jul 172015
 

// Skrevet i samarbeid med Mimmis

For de av dere som følger oss på Instagram og Snapchat har sikkert allerede fått med dere at vi har fått ny vogn til Thorbjørn.
Jeg har lenge siklet på TFK Joggster Twist, og endelig ble den min. Vell, fakta er at jeg må sloss litt med Bjørn Vidar om å faktisk få trille den, for den er helt fantastisk å trille!
Jeg kjøpte vognene via Mimmis. Mimmis har jeg handlet av før også, og jeg er veldig fornøyd med servicen der. Tidligere innlegg om Mimmis finner du HER.
Fra vognen ble bestilt og til den lå på postkontoret tok det bare 5 dager.

Her kommer det ett lite bilderas og litt info om vognen. Dette er skrevet ut ifra mine egne erfaringer og meninger.

SONY DSC

Svingbart forhjul

Vognen har svingbart forhjul som også kan låses. Vi bruker den mest med sving da jeg syntes den er veldig behagelig å trille med denne funksjonen på.
Man kommer frem med vognen overalt og den er veldig lett å manøvrere kun med en hånd også. Ett stort pluss i boken da man som mamma gjerne mange ganger skulle hatt åtte armer, ikke sant? Vi har ikke prøvd vognen på vinterføre enda, men jeg er spent på hvordan den er å kjøre på sandstranden når vi reiser til Tyrkia om noen uker.

SONY DSC

Justerbart fotbrett

Fotbrettet er det du ser fremst på vognen over fremhjulet. Dette kan stilles opp og ned i høyde, samt at platen kan stilles i ulik høyde.
Når Thorbjørn sover i vognen pleier vi å løfte opp fotenden slik at han ligger med beina i lik vinkel som resten av kroppen. Dette gjøres på 2 sekunder, og er en veldig bra løsning. Når han ellers sitter i vognen pleier vi å ha fotbrettet slik som den er vist på bildet ovenfor.

SONY DSC

Justerbar sitte/liggestilling

Ryggen er utstyrt med glidelåser. Ved hjelp av disse kan du justere hvordan barnet skal sitte eller ligge. Den har full liggestilling, noe jeg syntes er veldig bra. Det er faktisk mange vogner som ikke har den muligheten.
Setet er i tillegg godt og bredt så her har barnet veldig god plass i vognen.  Thorbjørn sover og sitter godt i denne vognen. Med forholdsvis stor kalesje er vognen god og lun. Vognen har 5 punkts sele og setet er laget av pustende materiale slik at ikke barnet blir klamt.

Justerbart fotbrett

Fotbrettet er det du ser fremst på vognen over fremhjulet. Dette kan stilles opp og ned i høyde, samt at platen kan stilles i ulik høyde.
Når Thorbjørn sover i vognen pleier vi å løfte opp fotenden slik at han ligger med beina i lik vinkel som resten av kroppen. Dette gjøres på 2 sekunder, og er en veldig bra løsning. Når han ellers sitter i vognen pleier vi å ha fotbrettet slik som den er vist på bildet nedenfor. Bøylen ved selene er dessuten også justerbar.

SONY DSC

Bremser og hjul

Det jeg liker godt med TFK er at den har håndbrems. Går du ned en bratt bakke kan du avlaste både rygg og armer med hjel av håndbremsen.
I tillegg har den dobbel «M-Brake» skivebremser.
Hjulene klikkes lett av og på om det er nødvendig. På bildet ovenfor ser dere at jeg i tillegg har kjøpt en koppholder.
Mimmis selger denne, og du finner den her. Vognen er også utstyrt med kurv under hvor du kan legge eventuell bagasje.

SONY DSC

SONY DSC

Myggnett

På denne TFK vognen er myggnettingen intrigert i kalesjen.
Jeg vet ikke hvor mange ganger jeg har kjøpt nytt myggnett til Simo vogna vi hadde fordi jeg hadde mistet det.
Jeg syntes det er utrolig praktisk å alltid ha med seg myggnettingen og at den faktisk sitter fast i vognen.

SONY DSC

Regntrekk

Regntrekket til vognen kjøper man utenom. Jeg drar aldri på tur uten regntrekk, så dette har fast plass under vognen. Regntrekket er gjennomsiktig, har en stor åpning med glidelås og har integrerte «pustehull».
Regntrekket selges hos Mimmis, og du finner det her.

SONY DSC

Kikkeluke i kalesjen

Vognen er utstyrt med en praktisk kikkeluke. Siden barnet sitter fra deg kan du likevell følge med ovenfra for å se om barnet sover eller ei.

SONY DSC

Justerbart styre

Dette får en STOR pluss av meg. På vår andre trille går det ikke ann å justere styret i noen som helst posisjon. Med TFK kan man justere så mye man bare vil, og Ida Emilie syntes det er stas å få ta del i trillingen. Thorbjørn syntes jo såklart det er kjempe gøy at det er storesøster som triller henne. Siden vognen er utstyrt med håndbrems er det lett for Ida Emilie å manøvrere vognen på egenhånd mens vi går sammen med henne.

SONY DSC

Tar liten plass

Vognen kan klappes sammen og tar liten plass i bilen. Når vi reiser til syden har jeg bestemt meg for å ta med denne vognen på tur. Da sender jeg vognen i Prampack.

SONY DSC

Det finnes mange tilleggs funksjoner til denne vognen. Man kan bruke bag, bilsete, søskenbrett og mye mye mer.
Jeg var ganske så skeptisk til å bytte vogn fra Simo, men etter å ha kjøpt denne TFK`en er jeg helt overbevist. Denne går jeg virkelig god for!
Vognen er utstyrt med mange reflekser og er virkelig sprek å se på.

PS!

Mimmis selger vanligvis denne vognen for 6499 kr, men akkurat nå er den på tilbud til 5790,-
Hvor lenge tør du å vente? 😉

jul 152015
 

// Sponset deksel

Før vi dro på ferie mottok vi dette iPad dekselet fra Caseapp.
Da vi var hos familien Døli i februar var vi så heldige å få en photoshoot av Veronika.
Disse bildene har jeg blitt veldig glad i, og bestemte meg for å ha nettopp disse på dekselet til Ida Emilie.
Her i huset har vi 3 nettbrett. Ungene har ett hver, og Bjørn Vidar har ett. Ungene har arvet våre da vi omtrent ikke bruker de lenger selv.
Ida Emilie var i ekstase sa det nye dekselet kom i postkassen.

20150715-215319.jpg

Hos Caseapp kan du lage dine egne deksler med personlige bilder eller design.
De har også utallige mange ferdigstilte som du kan klikke rett hjem i postkassen din. Caseapp har gratis frakt, og hurtig levering. Kvaliteten er veldig bra.

RABATTKODE

Akkurat nå får du 20% på alt hos Caseapp. Trenger du nytt deksel til deg selv?
Hva med å gå bort ett deksel med bilder av barnebarna til de stolte besteforeldrene?

Oppgi kode: «LINEMERETHE20″ når du betaler, så trekkes prosentene ifra på kjøpet ditt.
Koden varer til 31 Juli.

jul 132015
 

Etter noen fine dager på Vestlandet kom vi igår hjem. Jeg har startet å jobbe igjen etter ferien og skal jobbe denne uken før vi igjen reiser bort noen få dager. Jeg skal vise dere bilder fra ferien men de kommer litt senere 😉

image