mai 312015
 

// Samarbeid

For noen dager siden fikk vi tilsendt regntøy fra Kattnakken. I går var det endelig skikkelig regnvær, og ungene gledet seg til å prøve ut disse nye flotte klærne.
Ungene var helt i ekstase, og det kom mange gullkorn mens de kledde på seg.
«Mamma, nå er vi tvillinger», «See, nå er vi helt like!» «Nå følte jeg meg skikkelig fin, mamma» – var noe av det Ida Emilie sa.
Thorbjørn derimot ble helt opphengt i logoen til Kattnakken, og han skjønte fort at det var bitte små pusekatter på regnjakken sin.
«Pus, mjaaauu», «Tatakken fiiiin», «Wooooow» – utbryter Thorbjørn på 2 år.
Absolutt ingen tvil om at dette falt i smak!

Vi gikk ut i øs pøs regnvær i går, for ungene ville såklart ut med det nye regntøyet sitt.
Jeg kledde på meg den superfine regnjakken min og vi var alle tre fine og gule ikledd Kattnakken regntøy.
Nå har vi ingen unnskyldning til å holde oss innendørs når det er dårlig vær ute.
Det ble en del bilder, så her kommer det ett lite bilderas fra da vi var ute…

Les også: Gult er kult!

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC
ERFARINGER

«Myk slitesterk kvalitet (PU). Regntøyet har børstet innside som gjør at det er lunt og behagelig å ha på. Det er utstyrt med slitesterke fotstrikker, gode navnelapper, reflekser på ermer og ben, sveisede sømmer og sikker hette som er både avtagbar og regulerbar. Det er ekstremt slitesterkt og har 8000mm vannsøyle. Perfekt for dager med øs pøs, regnvær.»

Nå har vi kun prøvd dette regntøyet en gang, men da ute i skikkelig regnvær. Ungene var like tørre da de kom inn og var heller ikke klamme.
De lekte fritt i klærne, så jeg syntes bevegeligheten var veldig bra. Thorbjørn har størrelse 98, mens Ida Emilie har størrelse 122. De har litt å gå på i størrelsen, men siden det er strikker i både bein og armer gjør det ingenting.  Jeg valgte todelt regnsett fordi jeg syntes dette er mest praktisk for oss. Da har vi muligheten til å bruke det hver for seg. Regnsettet vil bli brukt i barnehagen. Settet har blitt kjempe populært, og barnehager har faktisk begynt å anbefale dette regnsettet til foreldre i barnehagen. Hvor kult er ikke det?

Les også: Ull fra Kattnakken – atopisk eksem!

Dette er regnklær vi virkelig går gode for.

 

mai 302015
 

I år kveld var det semifinale i The Voice. Jeg spurte Ida Emilie om hun hadde lyst til å ha jentekveld med meg etter Thorbjørn hadde lagt seg. Hun var ikke lei å be.
Vi har fulgt med på The Voice siden det startet sammen, da vi kjenner Ulrikke som dessverre ikke kom videre i semifinalen i går.
Ida Emilie syntes det er såå gøy å se henne på tv.
Vi poppet popcorn, sjenket saft i glasset og satt oss godt til rette blant alle pynteputene i sofaen. Endelig begynte det!

For en fantastisk time vi hadde sammen. Hun lå på fanget mitt og jeg strøk henne over håret. Denne lille timen trengte vi sammen, bare hun og jeg.
Det er så lite som skal til for å glede. Hun syntes det var så stas å kunne få være oppe etter at lillebror hadde lagt seg.

page0000hh

Nå har Thorbjørn nettopp våknet fra luren sin. Han og Ida Emilie leker butikk her i stuen, mens jeg hasteskriver litt innimellom all klesvask og rydding.
Vi har vært en tur i byen og kjøpt nye gummistøvler til ungene da de for lengst har vokst fra de som dem har her hjemme.
Skikkelige gummistøvler må til når vi drar til Vestlandet om bare noen få uker. Som jeg gleder meg!!
I dag blir det tidlig kvelden på meg. Etter en natt med lite søvn og mye tanker håper jeg kan ta det igjen litt etter ungene legger seg.
Jeg sprekker av spenning for tiden, og det er en litt nervepirrende periode for meg akkuratt nå. Mer om det lover jeg å fortelle om senere.

Ønsker dere en flott lørdag! 😉

mai 292015
 

Ville bare tipse dere om det fantastiske tilbudet vårt på jobben i dag.
Jeg har hatt en fantastisk dag på jobb og jeg ser at også kundene elsker dette tilbudet.

Nå får du nemlig 50% på hele kjøpet ditt om du handler 3 produkter eller mer. Tilbudet gjelder alle ordinære varer og ikke Victoria Secret produkter.
Løp og kjøp!!! :-) Velkommen til Glitter.

wpid-20150529_1012561jj

 

mai 282015
 

// Samarbeid

I dag våknet jeg opp til regn som plasket mot soveromsvinduet.
Det er meldt regn i hele dag, men hva gjør vell det når det ventet en pakke på meg fra Kattnakken på postkontoret?
Timingen kunne ikke passet bedre, for hver gang jeg kjører ungene til barnehagen irriterer jeg meg grønn av at jeg blir gjennombløt når jeg leverer de og det regner.
Å knote med bilseler i regnet er ikke særlig gøy. Vell, jeg kjørte glad og lystig på posten for å hente ut pakken min og jeg er rett og slett betatt!

Jeg, Veronika og Rebekka var i Oslo å besøkte Kattnakken for en stund siden, og det var da vi fikk prøve jakken for første gang.
Det ble raskt bestemt at både jeg og ungene skulle ha regntøy, og nå gleder vi oss til å kle oss i gult!
Bjørn Vidar ble litt missunnelig på jakken min, så det spørs om det ikke blir en på han også etter hvert.

Jeg liker at jakken er lang. Fargen er supekul og den sprer mye glede. Den gjør det morsomt med regnvær, og hvor bra er ikke det?
Jakken er behagelig på, og holder godt på både regn og vind. Jeg valgte gul, men den finnes også i grå. Jakken finnes også til barn.
I tillegg til denne jakken får du også matchende regnvotter og sydvest til.

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

LITT OM KATTNAKKEN

Bak det nye norske klesmerket for barn, Kattnakken, finner vi, Silje Vatne Ersland – norsk gründer, fotograf og designer. Produktspesialist på design av barneklær, hovedsakelig uteklær. Silje har vært produktutvikler for flere anerkjente aktører som b.l.a. Troll Company, Reflex og Ugly Children’s Clothing. Hun har over 10 års erfaring med produksjon, design og videreutvikling av barneklær. Og nå har hun endelig tatt steget ut å laget sitt eget merke, Kattnakken.

Siljes motto er: “Barn skal ha det gøy i klær jeg har designet” – Jeg elsker mottoet!

”Produktene fra Kattnakken er designet på barnas premisser og et løfte om å lage klær barn vil trives i. Klærne er behagelige og lette å være aktive i, de skal ikke hindre barnet i dets utfoldelse og lek.” Dette er Kattnakkens filosofi, og her er det virkelig tenkt på alt, ikke nok med at plaggene er laget i godt uttestede kvalitet, men det er også utstyrt med alt av tekniske og funksjonelle løsninger som skal til.
For å si det enkelt: Det er lett å se at dette er noe designeren kan og har gjort før.
– hentet fra hjemmesiden.

Les også: Ull fra Kattnakken – atopisk eksem!

Har du enda ikke sikret deg skikkelig regntøy til deg og ungene anbefaler jeg dere å titte innom Kattnakken.
Det er verdt hver eneste krone og blitt en poppis landet over. Vi elsker Kattnakken!

Ungene blir nok helt i ekstase når de kommer hjem fra barnehagen og ser at de nå har fått likt regntøy.
Jeg skal lage ett innlegg om regnsettet dems også, men nå venter jobben på meg.

Ønsker dere en fin dag! 😉

mai 272015
 

// Sponset produkter

For en stund siden lå det 3 flotte fødselstavler i posten å ventet på meg. En til hver av ungene, og en som jeg kjøpte selv for å gi bort i dåpsgave.
Ida Emilie og Thorbjørn var så heldige å få en fødselstavle hver, men sine personlige mål og fakta. Jeg fikk velge hvilke bilder jeg ville ha, tekst og utforming.
Hun sendte ikke disse før jeg var 100% fornøyd, og jeg syntes de ble sååå fine! Leveringen var i tillegg superrask.

Personlige fødselstavler finner du på Facebook ved å trykke her. De er også på Instagram, søk opp «personlige_fodselstavler» for å følge de.

Her er noe av hva hun har lagd tidligere.
11000864_914255798625494_636231301_o

 Dette er fødselstavlene som Ida Emilie og Thorbjørn fikk. Nå skal de opp på veggen.

SONY DSC SONY DSC SONY DSC

Var de ikke fine? Dette er supre dåpsgaver!

Ps: Hun kjører nå 3 for 2 på alle fødselstavler i A4 format denne uken.

mai 252015
 

I hele dag har jeg hatt skikkelig søndagsfølelse. Jeg fikk sove lenge i dag, og klokken var neste 10.00 da Thorbjørn trappet opp med trommesettet sitt på soverommet for å vekke meg.
Da jeg kom opp kjente jeg lukte av nybakt brød, og både jeg og ungene klarte å spise opp ett helt brød sammen. Varmt brød med smør og syltetøy var jaggu godt!

Dagen i dag har gått veldig fort. På formiddagen hadde vi litt bordaktiviteter. Ungene perlet og lekte seg med modellere.
Det ble lagd pølser, blomster, is, frukt og kaker i alle slags mulige farger og former. Moro å se ungene bruke fantasien så tydelig.

SONY DSC SONY DSC SONY DSC

Det slo meg først da Ida Emilie skulle legge seg at det faktisk var mandag i dag. I hele dag har jeg hatt skikkelig søndagsfølelse uten å ha tenkt noe særlig over det.
Vell, godt var det å få sove lenge i dag. Det var svært etterlengtet! I morgen er det tilbake til hverdagen med barnehage og jobb.

PS: Om du allerede ikke følger meg på Snapchat kan du legge meg til med navnet linemaaserud. Der deler jeg hverdagen vår både i filmer og bilder.
Det ligger blant annet film fra dagens vekking med trommesett på My Story til dere.

Ønsker dere en fin kveld!

mai 242015
 

Hei og riktig god søndag.

I dag har vi tilbringt dagen i Skiptvet. Lille William skulle døpes og vi var så heldige å få være med på det hele. Ett smørblid dåpsbarn, god mat og godt selskap. Dagen kunne ikke blitt bedre :-)

Thorbjørn og Ida Emilie har lekt masse med Christian. De tre sammen er virkelig en bra trio. De finner på mye rart. Nå sover ungene, bunadskjortene er vasket og både jeg og Bjørn Vidar har lagt oss rett ut på sofaen.

image

Håper dere har hatt en fin søndag!

mai 222015
 

Det er veldig delte meninger om å gi barn belønningsskjema. Her i huset har vi positiv erfaring, men forrige gang jeg skrev om nettopp dette haglet det inn kommentarer fra en leser som mente jeg var en dårlig mor nettopp pågrunn av dette. Jeg klarer ikke se helt problemet, for med dette belønningsskjemaet har Ida Emilie vist stor stolthet og fremgang. Man må finne ut hva som passer for deg og din familie. Det kan passe med slike skjemaer for noen, men ikke andre. Foreldrene kjenner sitt eget barn best, og en leser av min blogg kan absolutt ikke komme her å si hvordan jeg skal oppdra mine egne barn.
Heldigvis lar jeg meg ikke påvirke.

I lengre tid har Ida Emilie våknet flere ganger om natten. Hun ville ikke sove alene, og heller ikke legge seg selv. Dette har gått ut over søvnen til både meg, Bjørn Vidar og Ida Emilie. Noen netter vekket hun Thorbjørn også.
Vi var nødt til å ligge på rommet hennes til hun hadde sovnet. Ofte tok det over en time, og da hun hadde sovnet måtte vi liste oss ut. Hun våknet flere ganger på natten, og samme reglen måtte gjentas 2-3 ganger om natten. Noen dager gikk jeg rundt i min egen boble på grunn av alt for lite søvn. Jeg pleier også å stå opp med ungene når de våkner, så jeg merket det ekstra godt. Ida Emilie ble ofte irritert og sur for småting og vi begynte å se at dette kan ha en kombinasjon med nattesøvnen å gjøre. Det små tester jo gjerne litt grenser i denne alderen også, men vi skulle gi det ett forsøk!

Hun hadde vokst fra sykkelen sin, og ettersom hun nettopp hadde lært seg å sykle uten støttehjul slo vi 2 fluer i en smekk.
Om Ida Emilie skulle få seg ny sykkel skulle hun klare å legge seg selv, og sove hele natten. Vi lagde skjema og hun ble supermotivert!!!
Hun hadde allerede siklet på ny sykkel en ukes tid, og dette var altså «drømmesykkelen».

Allerede 10 dager senere dro vi for å kjøpe ny sykkel. Hun ble stoltere og stoltere for hver gang hun teipet på en ny lapp på arket.
Hun fikk akkurat den hun ville ha og gleden var STOR!!
SONY DSC
SONY DSC SONY DSC

Nå har dessuten Thorbjørn gått over til sykkel med støttehjul på fremfor 3 hjuls sykkelen sin. Med kurv og rosa støttehjul 😉
SONY DSC SONY DSCSONY DSC

Etter Ida Emilie fikk ny sykkel har hun sovet hele natten og lagt seg selv. Det er på ingen måte en «kamp» lenger, og det er så utrolig godt for både oss og henne.
Vi sover alle mye bedre uten forstyrrelser (foruten om katten som går på do kl 05:10 😉 ) og humøret til Ida Emilie er så mye bedre.
Jeg tror søvn er alfaomega for en bra dag.

Bruker dere belønningsskjemaer?

mai 212015
 

I dag starter jeg dagen med tidligvakt på jobb. Da jeg kom hjem var det middag før vi gikk ut i hagen. Jeg og Bjørn Vidar har fått litt blod på tann når det gjelder utearealet her hjemme nå. Vi har lyst til å gjøre om, plante og bygge. Det er så fint med vår, man får så arbeidslyst. Lyst til å få det fint ute og det er morsomt når man ser resultater.

image

image

image

Her er stedet hvor vi vil gjøre om litt. Enten med ett bedd rundt fjellet, blomster, bygge en liten bro? Tips taes imot med åpne armer!!

image

Vi var ute noen timer før leggetid i dag. Kjente det var deilig å være sammen med ungene selvom Thorbjørn var veldig sliten etter å ha vært ute i barnehagen i hele dag. Nå ligger alle i huset å sover bortsett fra meg. Jeg må rydde litt før jeg legger meg og er jeg heldig blir det en episode med Hotel Cæsar også. Haha, jeg har faktisk ikke gått glipp en en eneste episode!! Lenge leve Sumo :-)

mai 192015
 

I dag fikk Ida Emilie lov til å velge middag. Hun bestilte taco, og det smakte godt utrolig nok også på en Tirsdag.

Med små barn i hus blir det ofte søl ved middagsbordet. Enten om de er 2 eller 5 år ligger det alltid mais, ris eller spagetti på gulvene her hjemme.
Med taco middagen har vi løst problemet ved å sette på en poseklype på tacolefsen. Da er det ingenting som dette ut.

image

Har du noen smarte tips?