apr 302015
 

Overraskelsen var stor da jeg kom hjem etter jobb i dag. Ungene var fortsatt våkne, noe jeg var kjempe glad for. Da rakk vi å kose og tulle litt før de la seg. Egentlig pleier de å legge seg kl 20.00, men i dag ble faktisk klokken 21.45 før de var i seng! Noen ganger er det lov, og i morgen har vi jo fri. Kanskje de sover litt lengre i morgen også?;)

image

image

Jeg trengte absolutt litt ekstra energi etter jobb i dag. Det klarte ungene å gi meg! Det har gått i hundre hele dagen, så nå skal jeg roe helt ned før jeg skal legge meg selv. Ønsker dere en fortsatt fin kveld.

Ps: Om du legger meg til på Snapchat ligger det noen filmer på My Story. Jeg kaller meg «linemaaserud» 😉

apr 302015
 

Ville bare tipse dere om det elleville tilbudet vi har på jobb i dag. Handler du 3 varer eller fler får du hele 50% på kjøpet ditt. Det blir billig det!! :-)

Kanskje du skulle hatt en ny klokke? En fin blomsterkrans til håret, eller ett lekkert smykke? Kom innom :-) Tilbudet varer bare i dag og det gjelder ikke på Victoria Secret produkter.

image

Sees vi??

apr 302015
 

// Annonse

Du skal i bursdag, men aner ikke hva du skal kjøp?. Selv har jeg tenkt denne tanken flere ganger og klødd meg selv i hodet.
Personen har alt og ønsker seg ikke noe spesielt. Kjenner du deg igjen?

I dag vil jeg gjerne tipse dere om www.huuray.no. De selger gavekort fra blandt annet miinto, itunes, zalando, cdon og coolstuff.
Med disse gavekortene kan personen altså selv velge hva h*n har lyst til å bruke det på.
Kanskje noen nye klær, noe kult til mobilen, noe fint til kjæledyret ditt eller en film som du kan se sammen med din kjære?
Dette er gaven som passer for alle!

Disse gavekortene er helt geniale til f.eks bursdager eller bare for en liten oppmerksomhet.
Gavekortet får man rett inn på mobilen og du velger selv beløpet på det aktuelle gavekortet du velger å kjøpe.
Aldri har det vell vært enklere å kjøpe ett gavekort?

gavekort

Om du sliter med å velge gave anbefaler jeg deg å sjekke ut Huuray. Jeg vet hvertfall hvor jeg skal handle gave neste gang jeg skal kjøpe noe til en som har alt.
Hvor mange ganger har du ikke hørt: «Jeg trenger ikke noe», eller «Jeg har alt jeg trenger». Vell, nå er valget enkelt! 😉

Sponsede - NO

apr 292015
 

I dag var det tid for 5 års kontroll hos tannlegen for Ida Emilie.
Hun fikk mye skryt for tenne sine, og tannpleieren var veldig fornøyd.
Heldigvis var det NULL HULL denne gangen også :-)

Hehe.. Jeg må le litt av Thorbjørn. Han var vell den som satt å gapte høyest opp med munnen sin for å vise frem tennene sine.
Tannpleieren sa at de også så veldig fine ut, og gjett om han ble stolt da? :)

21781_10205668971060240_6870563294394074265_nvvvv

apr 282015
 

For en stund siden hadde Ida Emilie overnattingsbesøk av bestevenninnen sin Silje.
Det var første gang Silje skulle overnatte hos oss, og jeg skal si dere det var to spente jenter! Silje er en ganske så tøff jente, så innerst inne visste jeg at det skulle gå bra. Vi ble enige om at jentene skulle få sove på rommet vårt etter dems ønske, så jeg lå der sammen med begge to på natta.

Først lot jeg de ligge ved siden av hverandre, men jeg fant ut etter 30 minutter med fnising og tisking at det var bedre å flytte på de litt. Etter en god time lå de begge to og snorket, og sov helt til kl 09.00 neste dag.
Silje: «Ida Emilie, sover du?» Ida Emilie: «Nei, gjør du??» Hehe.. De er jo så søte! Minner meg veldig fra da jeg overnattet selv da jeg var mindre.

SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC

Man merker liksom at ungene blir store når de begynner å overnatte hos hverandre 😉

apr 272015
 

Facebook er kommet for å bli, det er det ingen tvil om. Jeg innrømmer selv at jeg sjekker denne nettsiden opptil flere ganger i døgnet.
Den er jo super for å holde kontakt med venner, og kanskje også finne igjen noen du ikke har snakke med på evigheter. Jeg sa engang at jeg aldri skulle melde meg inn der, men jeg ble bitt av basillen.

Jeg er medlem på diverse grupper på Facebook. Mange kommer til god nytte, men det er også noen grupper som skiller seg ut for min del.
Her ser jeg stadig mange legger ut ett bilder av barnet sitt og spør: «Hva er dette, og hva kommer det av?» Er Facebook blitt en fastlege ordning?

uten navnjj

Ja – man kan nok få noen råd her og der, men for gudsskyld.. om man er i tvil ringer man lege eller sykehus.
Jeg ser stadig Atopisk Eksem er en gjenganger for disse bildene og spørsmålene.
Ida Emilie sliter med dette selv, og vi har vært igjennom dette med blod, svette og tårer.
Hendene hennes sprekker opp, hun blør, må smøres flere ganger om dagen, bader i olje og har faktisk sovet på medisiner på det værste!! Når det er skikkelig ille sover hun med helsehansker på hendene om natten slik at hun ikke skal klø seg til blods. Ofte må vi smøre henne med krystallfiolett. Det hjelper til med å tørke inn huden, og har bra effekt hos Ida Emilie da det er ett bakteriehemmende middel. Det er forferdelig, og enda mer forferdelig er det å stå på sidelinjen å se andre anbefaler ting som kan gjøre vondt verre for huden. Vi har vær hos fastlege, og to hudleger. Den ene hudlegen har atopisk eksem på barn som sitt «ekspert» felt, og det var denne legen som reddet oss.

Jeg vet at om man stiller ett spørsmål så vil man bare den andre parten godt ved å hjelpe til, men skriv heller at de bør oppsøke hudlege.
Tester de ut mange forskjellige kremer og ting kan det blusse opp fortere enn man aner, og det kan bli mye verre. Bruk ikke Facebook for å få svar på sykdomsrelaterte spørsmål om barnet ditt. Det koster ingenting å dra til legen, for dette er gratis. Det eneste det koster deg er tid, men for meg er det dyrebar tid om jeg kan finne ut hva som feiler mine barn.

Nå har vi vært så heldig å endelig funnet kremene og oljen som fungerer for Ida Emilie. Kremen hun bruker daglig er svindyr, men det må faktisk til. Heldigvis finnes det ordninger innen Helfo som blant annet å få refundert kostnadene, helsereiser (som vi også har fått innvilget) og mye annet. Vi har storforbruk av pysjer da de må byttes ut ofte på grunn av kremene.
Det er mye i hverdagen ellers som må passes på også. Skyllemiddel, klorvann, ulltøy, fuktighet osv.. Man må ta forhåndsregler, men man lærer seg å leve med det.
Jeg har ett bittelite håp om at hun en vakker dag vil vokse det av seg, men uansett skal jeg gjøre mitt aller beste for at hun skal slippe å ha det vondt.

SONY DSC

Disse kremene hjelper oss slik at hverdagen til Ida Emilie blir lettere å håndtere. Lipikar smøres på hele kroppen. Den gir fukt og er kløestillende.
Flutivate kremen bruker vi bare midlertidig nå. Vi bruker opprinnelig Betnovat, men siden det er leveringsvansker i hele Norge på denne akkurat nå bruke vi denne som alternativ. I tillegg til dette bader hun i vann med NAF badeolje og smøres med krystallfiolett. Dette hjelper oss, men det er ikke dermed sagt at det hjelper dere.

Nå ser vi frem til 14 dager sydenferie i September. Det er absolutt ingen tvil om at solen gjør godt for kroppen.
Da pleier faktisk Ida Emilie å være fin i huden mange uker etterpå.

apr 262015
 

I dag skinner solen, og denne søndagen blir brukt på hagearbeid ute og å pleie formen. I går kveld fikk jeg kastet den dårlige formen over meg, men da jeg våknet i dag var jeg heldigvis litt bedre. Ida Emilie har hatt feber ett par dager, men er hvertfall nå foreløpig feberfri. Thorbjørn hadde det forrige uke, så det ligger nok i luften her hjemme. Det var hvertfall utrolig deilig å kunne slenge seg på sofaen etter jobb i går kveld. I dag skal jeg rydde opp oi klærne til Thorbjørn. Det ligger mye i skuffene hans som er for smått og bare tar plass. Herlighet som den gutten vokser! 😉

I dette innlegget tenkte jeg å trekke frem de fantastiske besteforeldrene til barna. Uten disse menneskene i livet vår hadde vi ikke klart å få det til å gå rundt slik vi jobber. Ungene har jo hele 3 sett med besteforeldre iogmed at mine foreldre er skilt. De stiller opp uansett tid på døgnet, hente og bringer i barnehage, har de på overnatting og varter de opp. Jeg jobber stort sett ettermiddag/kveld og Bjørn Vidar jobber til alle døgnets tider i sin jobb. Ofte må besteforeldre hente i barnehagen og være her hjemme med de til jeg jobber hjem fra jobb. Jeg er så glad for at vi har disse menneskene i livet vårt og for at de alltid stiller opp for oss.

Tusen hjertelig takk!!

image

Dette er meg og pappa. Bildet sier mer enn tusen ord? Vi er begge veldig lettrørte kan man si :)

apr 232015
 

Endelig var jobben unnagjort. Etter 4 timer med rompa i sky og hodet godt planet mellom Thuja hekken vår har jeg fått lagt på ny bark.
Maxbo Sarpsborg har ett megabra tilbud nå. Du får 4 sekker (50liter i hver sekk) til bare 99 kr. Det er kjempe billig! Vi endte med å kjøpe 28 sekker.
Ungene har vært flittige medhjelpere sammen med meg både i går og i dag.

SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC

Dette bildet gir meg gode minner fra min egen barndom. Da pappa holdt på ute i hagen fikk jeg sitte i trillebåra mens han kjørte meg rundt.
Det er moro å kunne videreføre disse opplevelsene!

SONY DSC

Nå er hekken klar og ugresset er borte. Resten av hagen gjenstår, men vi er hvertfall nå på god vei inn i våren.
Jeg sier som Maxbo – Klart du kan!

Ps: For mange gode tilbud og tips kan du følge Maxbo Sarpsborg på Facebook ved å trykke her.
Om du titter innom Maxbo – hils Stig fra meg! :)

apr 212015
 

I dag tok jeg ungene fri fra barnehagen for å kose meg med de hjemme før jeg skulle på jobb.
Ida Emilie hadde lyst til å ta en tur til byen for å kjøpe ny tights til henne.
Ikke mange minuttene senere var vi på vei. Vi fikk handlet litt, koste oss med boller og besøkte både dyrebutikken og lekebutikken.
De fikk hver sin nye rake, så imorgen skal vi holde på ute i hagen. De skal nemlig ha fri imorgen også!:)

image

Ida Emilie valgte seg klær helt selv. Hun er nemlig veldig bestemt på hva hun vil gå med og ikke.
Jeg har nesten gitt opp å kjøpe klær til henne om hun ikke er med. Hun fant seg en rosa tights som ser ut som olabukse på og en matchende genser.
Jenta har jo faktisk smak? 😉 Jeg likte godt at hun plukket ut vårlige klær. Dessuten fylte vi samtidig opp sokke samlingen hennes med 12 nye par.
Med gode prosenter på Cubus i dag ble jo dette nesten gratis!

image

Har dere hatt en fin dag? :)