jan 302015
 

Som kjent ligger vi jo rett ut hele gjengen her hjemme. Jeg tror kanskje vi endelig er på bedringens vei, men jeg tør ikke si det for høyt enda..

Det er ingen tvil om at ungene blir utålmodig av å bare være inne i flere dager i strekk. Jeg begynner å merke det selv, og det skal godt å bli litt sosial igjen. Jeg savner jobben min, og bare det å kunne snakke med andre ansikt til ansikt. Ungene har nok også godt av å komme tilbake til barnehagen når de blir friske.

I går kom barnehage kjæresten til Ida Emilie på døra før vi dro til legevakten. De er på sitt 2 år som kjærester, og de er faktisk like glad i hverandre. Helt utrolig til å bare være snart 5 og 6 år gamle! To små turtelduer♡

Gjett om det var en som ble fornøyd med boka han hadde lagd til ho da!

image

Heldigvis bor Sander rett nedi gata her hvor vi bor, og når vi står på verandaen vår kan Ida Emilie se huset hans. I følge de selv skal de gifte seg om noen år..

image

Hadde du barnehage kjæresten da du var liten?

 

 

jan 282015
 

I går skrev jeg at Ida Emilie fikk feber. Vell, nå har vi det alle fire! Hadde helt glemt hvor ille det faktisk er. Jeg orker ikke å løfte beina for å gå å hente smertestillende til meg selv engang. I morra skal vi til legen alle mann. Aldri sett Thorbjørn slite slikt med feberen, selv ikke de gangene han har fått feberkramper. Nå krysser jeg alt jeg har for at natten gir oss søvn og feberen er lavere på oss alle imorgen tidlig. Akkuratt nå legger jeg internett til side for å fokusere på å bli frisk. Helgen så jeg virkelig frem mot, men akkuratt nå ser den desverre veldig mørklagt ut:(

image

Nei, nå er klokla over 21.00. På tide å sove! God natt…

jan 272015
 

I dag som igår har Ida Emilie vært hjemme fra barnehagen. Hun hoster, og nå har tilogmed feberen sneket seg på utover kvelden. I morgen skal de være hjemme begge to. Det er så sinnsykt mye sykdom i barnehagen for tiden, og jeg er veldig glad for at vi har mulighet for å kunne ta de fri noen dager istedenfor at de skal være blandt mye smitte. Ida Emilie må jo uansett være hjemme pågrunn av feberen.

Tidligere i dag var formen til Ida Emilie mye bedre. Jeg skulle en tur til Moss for å kjøpe noe til rommet til Thorbjørn. Jeg har gjort ett skikkelig kupp i dag, men hva det er skal jeg fortelle senere. Jeg og Ida Emilie dro på Mosseporten en tur. Hun fikk gavekort til jul som hun fikk bestemme selv hva det skulle brukes på. Det ble en tights, sokker, hårbøyle , ansiktsmaling og ett skjerf. Samtidig fikk jeg meg en ny bukse og genser. Vi koste oss, og spiste litt mat før vi dro hjemover igjen.

image

Ida Emilie er så stolt av tightsen hun kjøpte. Det er nemlig Anna og Elsa på den! Super populært her om dagen, og det ble ikke noe mindre etter hun var på Disney On Ice forrige uke heller. I dag hadde hun Frost sokker , Frost tights, Frost t-skjorte og Frost jakke. Hehe..
Da vi kom hjem malte vi hverandre med ansiktsmalingen hun kjøpte seg. Nå er det Gråtass i kjellerstuen før leggetid. Jeg må få unna litt klær og rydde her hjemme etter ungene har lagt seg. Ønsker dere en fortsatt fin kveld!

jan 262015
 

I dag har Ida Emilie vært hjemme fra barnehagen. Hun ville så gjerne lage en overraskelse til pappaen sin mens han var på trening, og overraskelse ble det!

Jeg satt litt i mine egne tanker mens hun satt ved siden av meg.
«Se mamma, er den ikke fin?»
Jenta hadde da klart å skrive PAPPA helt selv og tegnet ett hjerte ved siden av helt uten hjelp. Det er vell relativt enkle bokstaver og hun har jo skrevet det sammen med meg før, men at hun husket f.eks at det var to P’er sjokkerte meg litt. Hun sa også: «Hjertet har jeg tegnet fordi jeg er glad i pappa». ♡

image

De beste gavene man kan få er absolutt de man får av de små. Tenk så mye tid og fantasi de bruker på en tegning! Tenk på det neste gang du får en barnetegning. De har forklaring på hver eneste strek de lager.. Her har jeg en egen perm hvor jeg samler tegninger i som ungene lager. Det er jo så gøy å se utviklingen av f.eks hvordan Ida Emilie tegner mennesker og hus nå i forhold til i fjor.

Tar du vare på barnetegningene??

jan 242015
 

Endelig kunne vi hoppe i snøen her i Sarpsborg i dag. Heldigvis var den ganske kram også, så vi fikk lagd både snømann, snølykt, engler og hadde snøball krig. Vi var ute nesten tre timer, og storkoste liten som stor.

Imorgen skal vi prøve å lage Olaf om snøen enda ligger. Det er meldt varmegrader igjen nemlig, og denne vinteren har vært skikkelig dårlig her i Øst.

image

Nå er ungene lagt og jeg skal pakke meg inn pleddet og synke ned i sofaen. Det gjelder å nyte kvelden litt før jeg også skal slenge hodet på puta. Ønsker dere en fin kveld!

Er det snø hos deg?

jan 232015
 

Jeg får stadig spørsmål om hva jeg er mest fornøyd med av interiøret i huset vårt. Nå tenkte jeg å svare dere på nettopp det..

Året vi pusset opp den nye delen av huset fikk vi ny lysekrone av mamma til jul. Jeg hadde drømt om å ha den over spisestuen sånn egentlig, men den ble rett og slett for stor og vi fant ut at den passet bedre midt i taket. Da vi bygde på huset valgte vi å holde takhøyden inne, slik at man får en skikkelig romfølelse når man går inn. Vi angrer ikke ett sekund på det, og lysekronen gjør virkelig kronen på verket.

SONY DSC

Jeg hamstret lyspærer til den da vi fikk den til jul, ettersom de vanlige lyspærene skulle gå ut av produksjon. Nå er det ikke lenger å få tak i, og i fjor måtte jeg bytte ut alle pærene på den. Kjøpte da lyspærer på Ikea (…iiiik, det kommer fort opp i en tusen lapp for alle) som skulle ha en levetid på 5 år, men slik var det altså ikke. Nå ryker de en etter en igjen, og jeg var dessverre ikke så lur å skrev ned hvilke pærer jeg byttet til. Nå må jeg bytte ut alle nok en gang, for om jeg bytter ut kun de som er ødelagte vil det bli forskjellig styrke og utseende. Heldigvis har jeg kommet over en nettside som hjelper meg med nettopp dette, og man kan bestille det rett hjem i postkassen. De selger både lyspærer og belysning til både ute og inne.
Jeg gleder meg til den skal skinne igjen, for akkurat nå trenger den nemlig både en vask og nye lyspærer.

SONY DSC

Ettersom denne lampen kostet en del tusen kroner vil jeg gjerne ta vare på den også. Den er jo så fin der den henger, når alle pærene fungerer. Vi har dimmer på lysbryteren i tillegg, og det skal sies at vi sjeldent har den på full. Den lyser opp hele rommet og når vi dimmer den ned gir den ett behagelig, romantisk lys.

Jeg elsker den rett og slett!

jan 222015
 

I disse typiske sykdomsdagene vil jeg nok engang minne dere uvitende foreldre om at man faktisk må holde barnet sitt hjemme fra barnehagen om det er sykt.
Jeg ser det om og om igjen, dessverre. Barnet har høy feber på søndagen, men likevel i barnehagen dagen etter. Hvorfor? Hvorfor utsette ditt eget barn, og andre sine for smitte? Jeg blir like oppgitt hver gang. Februar og Mars er dessverre høytid for nok en runde med omgangssyken. Jeg er litt nazi på akkurat det der, og sjekker stadig om det er noe sykdom i barnehagen. Er det en periode med mye sykdom velger jeg heller å ha noen kosedager med ungene her hjemme fremfor å la de bade rundt i smitten i barnehagen. Omgangssyken smitter som ild i tørt gress, og det er noe av det værste jeg vet.

Min lille venn skal slippe å tvinge seg igjennom en dag i barnehagen pjuskete og lei. Han vil aller helst være i trygge omgivelser når han er syk, kose på fanget og ta det helt med ro. Jeg har ikke samvittighet for meg selv, for barnet eller for andre å faktisk sende sykt barn i barnehagen. Jeg ville jo ikke gått på jobb selv om jeg var sengeliggende? Noen er dessverre for opptatt av jobben, og er redd for å ta «sykt barn dag». Hvorfor? Det er søren meg en rett du har av arbeidsgiveren din! For meg står mine barn foran alt annet her i verden, og jeg vil gjøre alt jeg kan for at de har det trygt og godt.
Jeg har selv jobbe i barnehage og opplevd at barn har sagt de har fått en Paracet i rompa. Fy søren altså! Jævla egoisme!

Les også: Hold barnet ditt hjemme ved sykdom! Innlegget fikk over 100.000 treff og ble delt mange ganger.

I går natt hostet Thorbjørn en del, og vi bestemte oss for å ha han hjemme. Han har verken hatt feber eller vært syk på noen andre måter.
Hjemme var det nemlig full fart morgen til kveld! I dag da jeg leverte han i barnehagen igjen var det ikke mer enn 5 barn der. Smitten er spredt for å si det sånn.. Nå krysser jeg fingre og tær for at denne sløvheten ikke skal ramme oss.

Denne gutten går i sine fars fotspor. Kanskje han en dag også blir Squash spiller??
SONY DSC

De små uskyldige øynene gir meg tårevåte øyne. Jeg er så glad for at denne lille herlige gutten er vår!
SONY DSC

Med 2 forskjellige sokker og en haug med rosiner utover gulvet (sjekk klasen i hånden hans som etter hvert datt fra hverandre en etter en) var gutten i hundre hele dagen. Jeg er virkelig heldig som har mulighet til å ta ut slike fridager med ungene.
SONY DSC

Noe av det bedre Thorbjørn får er «Anne Yoghurt». Det er yoghurt med havregryn i. Med havregryn metter også Yoghurten mer.
SONY DSC

Visste du at man SKAL holde barna hjemme ved sykdom? I vår barnehage må barnet være 24 timer feberfri, og ved oppkast skal det gå hele 48 timer.
Ved annen sykdom sier det seg jo selv at barnet skal være hjemme. Det gjelder f.eks dårlig allmenntilstand, vannkopper, luftveisinfeksjon, diarè, brennkopper osv. Det gjelder bare å bruke hodet, og det burde absolutt ikke være høy grense for å holde barnet ditt hjemme. Tvert imot!

Tenk hvor mye EN dag ekstra kan gjøre for ditt eget barn, andre sine barn og din egen samvittighet?

Vi storkoste oss hjemme i går, og det var deilig å kunne kjenne på følelsen av å være mamma, og samtidig forhåpentligvis forebygge sykdom.

jan 212015
 

// Sponset jakke

Ida Emilie vokste i fjor fra sin gamle vinterjakke. Nå har hun fått seg ny, og hun fikk tilogmed velge helt selv.

Dette er en Reimatec vinterjakke med polstring rundt håndleddet slik at snøen ikke skal komme inn, reflekser og tapede sømmer. Jakken finner du HER.
Den er god og varm, vanntett og vindtett.

image

Reima har salg i nettbutikken sin nå. Hele salget finner du her, og de har faktisk 40% på høst og vinterkolleksjon. Her kan du virkelig gjøre noen gode kupp!

Her hjemme er ungene Reima nesten topp til tå. Dvs jakker, dresser, regntøy, votter, luer, fleece og hverdagsklær. Vi er strålende fornøyd!

jan 202015
 

9_bred

Det var med stor glede å åpne mailen min å går. Jeg fikk nemlig beskjed om at jeg var en av de nominerte til «Årets mammablogg» i år.
Bare det å være på den listen i det hele tatt gjør meg litt ekstra stolt, og jeg oppnår endelig resultater for det jeg jobber for og legger mye tid i.

Jeg forventer absolutt ikke å vinne konkurransen, for det er mange dyktige og store bloggere med i kampen om tittelen.
Likevel syntes jeg det hadde vært supergøy om dere vil hjelpe meg med å klatre oppover listen. Målet mitt er å komme over midten av listen, men jeg blir glad for absolutt alle stemmer jeg får. Alt du trenger å gjøre er å sende «mblogg9″ til 2012. Tjenesten koster 3 kroner, og alle som stemmer er med i trekningen av blant annet gavekort fra Barnas Hus på 2500kr, ett halvt års forbruk av varer fra Libero og en kaffetrakter fra Wilfa til en verdi av 2999kr.
Mer informasjon om avstemningen og de andre nominerte kan du se her.

headernovember1gggrr

Hvorfor stemme på meg?
Jeg mener jeg har en åpen blogg der mange kjenner seg igjen i mange situasjoner. Jeg legger overhodet ikke ut livet som rosenrødt, for det er det absolutt ikke til tider. Vi lever som en vanlig a4 familie med jobb, barnehage og faste rutiner. Jeg skriver personlige innlegg, og skriver aldri noe jeg ikke kan stå inne for. Her finner du en god blanding av våre kaotiske men også herlige hverdager.

Send sms «mblogg9″ til 2012.

Jeg har allerede avgitt min stemme, men såklart ikke til meg selv. Så sleip er jeg faktisk ikke!
Min stemme har gått til Veronika.

jan 192015
 

På lørdag hadde jeg bedt inn de nærmeste til Camilla for babyshower her hjemme. Dessverre var det en del som meldte avbud i siste liten, men sånn er det noen ganger. Jeg hadde på forhånd aliert meg med Richard (samboeren hennes). Jeg sa til Camilla at de var invitert på middag her hjemme slik at ungene også fikk lekt litt sammen. Heldigvis gikk hun på det, og vi klarte å lure henne.. Etter hva jeg vet hadde hun ingen aning om noe babyshower.

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC
SONY DSC
SONY DSC

SONY DSC
SONY DSC

SONY DSC

Av meg fikk Camilla en kurv med ammete, kopp, klær til lille prinsen, pledd, smekker, tallerkener med skjeer, drikkekopper, nattlampe og ikke minst bleiekaken.  Nattlampen (eget innlegg kommer om den) og det deilige pleddet er sponset av Amvina, mens smekker, tallerkener og kopper er sponset av Baby Bjørn. Veldig gøy at også sponsorer vil gi gave!

Dagen ble meget vellykket, og nå gleder vi oss alle til den lille gutten skal se dagens lys i februar.

Fikk du babyshower når du var gravid, eller kanskje du har stelt i stand til noen selv?