des 312014
 

Desember er årets klart verste brannmåned. Med levende lys, juletrær, julestjerner og adventstaker i vinduer. Faktisk brenner nesten 50 prosent flere boliger denne måneden enn i en gjennomsnittlig måned ellers i året. Dette er skremmende tall, og en påminnelse om at alle bør være ekstra oppmerksom på brannfaren i julemåneden.

For å unngå brann i hjemmet kan du gjøre følgende:

• Forlat aldri et rom med levende lys.
• Sett levende lys utenfor rekkevidde for barn og husdyr.
• Adventskranser og juledekorasjoner med stearinlys må lages slik at de ikke kan ta fyr.
• Bruk selvslukkende lys eller lysmansjetter av stanniol i adventskranser og i dekorasjoner, ikke la lysene brenne helt ned.
• Behandle adventskranser og dekorasjoner med brannhemmende middel. Dette reduserer risikoen for brann. La likevel ikke dekorasjoner med tente lys være uten oppsyn.
• Sett ikke levende lys i nærheten av gardiner eller andre ting som lett kan ta fyr.
• Telys må settes i lysestaker eller på ildfaste fat.
• Ikke bruk levende lys på juletreet.
• Slukk lysene på juletreet om natten og når du forlater hjemmet.
• Ha brannteppe, pulver- eller skumapparat lett tilgjengelig. Sørg for at alle i husholdningen kjenner til plassering og anvendelse.
• Tørrkoking og smultbranner er en hyppig brannårsak, skru derfor av kokeplater og komfyr hvis du forlater kjøkkenet.
• Fyr med tørr ved, ikke bruk bensin, parafin eller andre bannfarlige væsker til opptenning.
• Sørg for god trekk i ovnen, dette gir god forbrenning og reduserer fare for sotbrann i skorstein.
• Fakler må plasseres i slik avstand at de ikke kan antenne boligen.
• Installer røykvarslere i alle stuer, soverom og på kjøkkenet.
Holde øye med de levende lysene. Bruk dem med omtanke, så kan du unngå mange ubehagelige overraskelser.

20141226-110605.jpg

Om det oppstår brann skal du selvfølgelig ringe 110. Her hjemme har Ida Emilie lært seg alle nødnumrene, og jeg har lært henne å taste det inn på telefonen min. For noen år siden hadde mamma brann hjemme i kjelleren sin. Det ble masse skader i hele huset, men heldigvis var huset til å redde. Etter en brann er det mye å rydde opp, og om du vil vite mer  om det kan du trykke HER.

20141226-111536.jpg

I dag er det nyttårsaften, og hvert eneste år hører vi om husbrann pågrunn av rakettene.
Vær forsiktig i morgen. Brann kan startes av bare et lite telys.

Er dere bevisst på brannfaren nå i Desember?

des 302014
 

Jeg som sikkert flere andre suger til meg tips og råd fra internett. Alle vet hvor kjedelig det er å skrubbe kjeler eller å få bort flekker fra ullklær?
I dag tenkte jeg at jeg skulle dele noen kjerringråd med dere her på bloggen.

Diaré
– Rør 1-2 teskjeer ut i litt vann og drikk. Plagene forsvinner ofte i løpet av en times tid. Barn kan også gis potetmel mot diareplager. Bland det gjerne ut i litt saft, for smakens skyld.

Bihulebetennelse
– Det kan være vanskelig å tømme bihulene hvis det først har satt seg fast slim der, og da er veien kort til å utvikle bihulebetennelse.

En effektiv måte å tømme bihulene på er å holde for det ene neseboret mens du trekker hardt innover gjennom det andre. Gjenta dette flere ganger daglig. På den måten lages et undertrykk untenfor bihulene og et overtrykk inne i bihulene, og snue og snørr kommer etter hvert ut.

Dette kan gjøre slutt på en begynnende bihulebetennelse og muligens forkorte tiden for en neseforkjølelse. Men husk å holde for det ene neseboret. Hvis du trekker inn snørr uten å gjøre dette, kan du gjøre vondt verre.

Vask av badekar
– Du trenger ikke å forvile om du mangler skuremidler til badet. Bruker du aske på en fuktig klut, kan du pusse servanter og kar skinnende rent, uten at du lager riper.

Brannsår
– Har du brent deg på steikepanna, slik at du svir i huden, kan det hjelpe å smøre på tannkrem. Bruk kun tannkrem på små, uskyldige forbrenninger. Ved alvorligere brannsår bør lege kontaktes.

Falsk krupp
– Et par spiseskjeer renpresset sitronsaft kan gjøre underverker med barn som lider av falsk krupp. Virkningen kommer umiddelbart. Vent aldri med å kontakte lege hvis barnet har pustevansker.

Hoste
– Smør Mentholatum under beina ved leggetid, og ta på ullsokker.
– Heng opp våte håndkler i rommet for å få fuktighet.
– Bygg opp hodedelen av sengen når du skal sove.

Hår
– Plages du av fett eller tørt hår, kan det lønne seg å erstatte sjampoen med ren grønnsåpe for en stund. Håret blir blankt og gjenvinner sin naturlige spenst etter hårvask med grønnsåpe.

Kvalme
– Kok opp litt vann, avkjøl til det blir lunket. Drikk vannet og spis to sukkerbiter.
– Sug på ingefær i noen minutter. Enten hel ingefær eller tabletter.

Sår hals
– Har du sår hals, kan det lønne seg straks å gurgle med kremfløte (det må være ekte kremfløte, husholdningsfløte duger ikke). Det lindrer så godt at det kjennes som om man smører balsam på et brennende sår. Ved å gjenta gurglingen flere ganger daglig, vil halsondet forsvinne helt.

Kviser
– Smør kvisene med tannkrem, det gjør at de tørker ut.

kjerringrad7

Migrene
– Hvorvidt det er eplene eller druesukkeret i nektaren som virker, vites ikke.
Uansett kreves det at du drikker en god slump, hvis dette rådet skal kunne virke.

Tørk opp glasskår
– Neste gang du mister et glass i gulvet kan du tørke det opp med en loffskive. Da får du også med de minste glasskårene.

Fastbrente rester i ovnen
– Skrubb ovnen med en ball av aluminiumsfolie

Rengjør lysestakene
– Bruk litt olivenolje på lysestakene for å fjerne stearinen.

Vaske vinduer
– Møkkete vinduer? Polér med avispapir.

Cola
– Cola kan brukes til mye, f.eks til å vaske do med. Hell omtrent en halv liter tam, gammel cola i toalettet, la colaen virke og du vil oppdage at belegget forsvinner lett. Cola kan også brukes som rustfjerner. Legg rustne skruer, beslag eller lignende i et glass cola.

Flekker på ulltøy
– Skyll plagget i kaldt vann, gni inn gallesåpe og la dette virke i 30 minutter. Vask så plagget på normal måte med f.eks Milo.

Forhinde at vannet koker over
– Kokende vann med pasta er svært ukontrollerende. Dette kanndu løse ved å legge en treslev over kjelen.
Denne vil bryte overflate hinnen og sørge for at det ikke koker over.

20141230-220708.jpg

Har du noen kjekke kjerringråd?
Del gjerne dine i kommentarfeltet.

des 292014
 

Lenge har jeg gått å siklet etter denne klokken på jobb, og i dag ble den med meg hjem. Før brukte jeg ikke klokke i det hele tatt, men nå etter sommer har jeg blitt helt avhengig. Denne finnes i sølv og gull. Prisen er 349 kr. 

image

Husk at du har garanti på klokken du kjøper hos Glitter, og vi hjelper deg gjerne med å tilpasse den slik at den passer:-)

des 282014
 

Ahh, for en herlig søndag det har vært. En dag uten planer, uten stress og mas. Bjørn Vidar har vært på jobb så og si hele dagen, men jeg har storkost meg hjemme med ungene i hele dag. Ida Emilie ville så gjerne ha tanten sin på besøk i dag, så vi kjørte først for å hente henne. Da vi kom hjem lagde vi oss kakao og lekte litt før vi tok turen ut i den lille snøen vi har fått. Det går så vidt ann å dra akebrettet, men det er mer enn nok til at det er morro for ungene. Nå venter vi bare på enda mer snø slik at vi kan lage snømann, snøhule, snølykter og ake enda mer. Vinteren er jo som morsom, spesielt når man har barn!

Jeg syntes det er så koselig å skape minner med ungene. For eksempel å bli dratt på akebrettet. Husker pappa dro meg med på tur, og det var så deilig å sitte bak på det rosa akebrettet mitt mens han slet seg oppover i bakkene. Vi må gå til innkjøp av ett til slik at de har ett hver. I fjor hadde nemlig Thorbjørn bare ett slikt babyakebrett uten ratt, men det må vi oppgradere har jeg skjønt.

10891668_10205623323001718_1858918253614680801_nvvv SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC
SONY DSC

Akkuratt nå sitter jeg godt tilbakelent i sofaen og er fortsatt stappmett etter julemiddagen vi hadde i dag. Resten av huset sover, mens jeg nyter kvelden med en film. Ikke ofte jeg følger med på en film på tv, men denne må jeg nesten bare se ferdig før jeg tar kvelden.

Ønsker dere en fortsatt fin kveld! 😉

des 272014
 

Mange har vell fått med seg den store diskusjonen om «Fotballfrue» som har blitt tatt i å retusjere seg smalere på bildene sine. Tilogmed bildene av datteren sin har hun fikset på før de publiseres. Media gjør dette til en storm  og man skulle tru VG ikke hadde noe snnet fornuftig å skrive om ettersom det blir en så stor debatt.
Se før/etterbilder HER.

image

Bildet er hentet fra VG.

Caroline virker for meg ett sunt og inspirerende forbilde for mange. Hun deler hverdagsbilder, outfit og det perfekte hjemmet dems. Jeg er ingen fast leser, men er innom å ser i ny og ned. Nå derimot må jeg innrømme at jeg mistet litt respekten. Alle vet jo at MANGE vil se ut som henne. Hun fremstår som perfekt (noe jeg kansje også vet hun er) og mange ungjenter vil være akkuratt Caroline.

Jeg fikk en bismak når jeg leste innlegget på vg. Bismaken kom både av hvordan media fremstiller det, og pågrunn av redigeringen. Redigeringen går ut på at hun har gjort seg selv tynnere på bilder.

Jeg kan også ha en skikkelig ræva dag, og er jeg missfornøyd med ett bilde legger jeg det heller ikke ut. Jeg kan veldig lite om data  (men heldigvis nok til å kunne blogge), og bloggen min hadde ikke eksistert hadde det ikke vært for kjære Veronika som hjelper meg med det ene og andre. Photoshop har jeg aldri brukt, og strekker jeg meg langt nok kan jeg hive på en ramme og ett vannmerke på bildene mine.

Meningen var vell at ingen skulle vite om disse retusjeringene på bildene hennes i det hele tatt og jeg kan skjønne at det er kjipt for henne å bli avslørt av media på den måten.

«Caroline, jeg syntes bildene dine er fine slik dem er uten å bli tuklet med. Vi har alle våre dager hvor man føler seg helt på bånn, men ikke la dette gå utover alle de tenåringsjentene som ser opp til deg. Jeg tror desverre bildet av deg er forandret hos mange nå, men innerst inne er du også bare ett menneske utenom kjendislivet. Ikke la media knekke deg, men knekk heller ikke jentene som ser opp til deg..»

For meg spiller det ingen rolle, jeg syntes folk må få lov til å gjøre hva de vil med bildene sine men da ikke å eksponere de for millionvis av lesere. Jeg kan ikke etter beste evne forstå hvorfor hun retusjerer bildene sine, for det er jo ikke til å legge skjul på at hun ser bra ut uansett vinkel. Tenk på alle de kroppsfikserte tenåringsjentene som kutter ut karbohydrater og trener 7 dager i uken for å se ut slik, også er sannheten pyntet på? Hva syntes du om denne diskusjonen?

Jeg har selv ikke noe bra selvbilde, og kunne godt tennkt meg å kunne klikke av seg 20 kg i photoshop. Det er nok drømmen for mange, men desverre er veien hardere enn som så..

des 262014
 

Nok en minneverdig julaften er over, og det ble mange inntrykk for de små.
Vi var 12 stykk her hjemme hos oss. Mine foreldre, Bjørn Vidar sine foreldre, broren til Bjørn Vidar og barna hans.

Nissen kom og lasset med gaver under juletreet ble sakte men sikkert pakket opp.
Ungene bader i nye leker og ting, og det er virkelig godt med juleferie. Jeg elsker julen sammen med familien!

Jeg ønsket meg penger til ny pc, slik at det blir lettere for meg å blogge. Pcen jeg har nå tar nok kvelden hvert øyenblikk, så jeg gleder meg til å få en ny i hus. Ellers fikk jeg ny pysj, Kari Traa klær, interiør til huset og ikke minst gavene som ungene hadde laget i barnehagen. Jeg fikk tårer i øynene da jeg pakket opp, men jeg er vell som foreldre flest :)

SONY DSC
SONY DSC
SONY DSC
SONY DSC
SONY DSC
SONY DSC

I dag skal vi på julemiddag hos svigers. Jeg er så innmari glad i julemat, så jeg kommer nok til å rulle etter nyttår.
Heldigvis er det bare jul en gang i året, og etter nyttår skal både kosthold og trening strammes inn igjen.

Fikk dere noe fint til jul?

des 252014
 

I dag har vi vært på pinnekjøtt middag hos onkel og tante. Dette er den dagen i året jeg faktisk gleder meg mest til. Da samles hele pappa sin side av familien. Dette er en tradisjon vi hsr hatt i alle år, så 1 dag jul for meg (oss) er litt hellig..

Ungene har nå vært 2 timer på overtid, og ligger endelig i sengene sine å sover. Julaften i går ga mange inntrykk og ungene svømmer i nye leker og klær. Lekerommet skal tømmes for leker de ikke lengre bruker og fylles opp med det nye for å få plass til alt. I morgen tenkte jeg å vise dere litt bilder fra julaften.

image

Internett er min siste prioritet nå i julen, men imorgen og søndag skal jeg gå igjennom alle som har vunnet lukene her på bloggen. Jeg lover å svare dere, og ta kontakt med de som ikke har gjort det.

Den som vant luke nr 24 ble SirRichardJohansen. Gratulerer så mye!

Nå skal jeg synke ned i sofaen, og vare slappe av før klesvasken skriker etter meg. En riktig god kveld til dere alle!:-)

des 242014
 

julekalender-123-crop24
// Sponset premie

I dag er det selveste JULAFTEN! Ungene hadde store forventninger når de stod opp, og juletreet var omringet av julegaver. Julestrømpen hang stappet full på peisen og vi har nettopp sett på Rockeulven. Nå kan julekvelden komme.
Selv skal vi fylle huset med familie for å kose oss med godt selskap, ribbe og masse deilig mat. Jeg gleder meg!

I denne julekalenderens siste luke er det Amvina som sponser med en fantastisk premie.
Jeg har ett fantastisk samarbeid med Amvina, og det er med glede å avslutte årets julekalender nettopp med de.
Amvina selger produkter i hele Skandinavia og de finnes blandt annet på Babyshop, Sprell og Lilleprinsen.
De fører blandt annet merker som Skip Hop, BLISS Sthlm, Brother Max og Hippychick i sitt sortiment.

Produktsida-ABC-Mobile
Produktsida-SB-Mobile

I dag kan du vinne denne uroen fra Skip Hop.
Denne uroen kan du montere over sengen til barnet. Den spiller godnatt sanger, og roterer rundt.
Når uroen roterer kan barnet ditt se på morsomme dyr, ansikter og andre figurer til h*n sovner.

24
For å delta i denne siste luken trenger du kun å skrive GOD JUL i kommentarfeltet. Jeg trekker vinneren i morgen. Lykke til!

De tre heldige som vant hver sin Wow kopp er Lars Erik, Helle og Linn.
Gratulerer så mye. Send meg en mail med navn og adresse :)

Vil samtidig benytte sjansen å ønske alle dere lesere en fantastisk jul. Håper dere alle får en fin og minnerik julaften sammen med de som betyr aller mest for dere. GOD JUL!

Ps: Jeg oppdaterer vår julaften på Instagram. Så om du vil følge oss der kan du søke opp @linemerethecom.

des 232014
 

julekalender-123-crop23
// Sponset kopper og premier.

Hvor mange ganger har du ikke irritert deg over klin på bilturer, tutekopper som lekker eller Kuli boksene som renner fra sugerøret når man klemmer på den? Vell – jeg kjenner meg godt igjen!

Koppen er 100% sølefri, bpa fri, phthlat fri, kan vaskes i oppvaskmaskinen og det er en norsk oppfinnelse.
Koppen heter Wow Kids, og fåes kjøpt på blandt annet Xxl og Boots apotek. Koppene finnes i 7 forskjellige farger og nå har de også nettopp lansert denne søte Fantorangen utgaven som vi har vært så heldig å fått hjem hit.

DSCN2192 DSCN2194ii

I dag har du muligheten til å vinne en kopp i valgfri farge. Hvilken farge kunne du tenkt deg?
Jeg skal dele ut en kopp til TRE heldige vinnere.
20140406-193432
For å delta i konkurransen må du fortelle meg hvilken farge du har lyst på i kommentarfeltet. Det går også ann å bruke kommentarfeltet på Facebok siden til bloggen som du finner HER.

Ps: Vi har tidligere laget en liten film om disse sølefrie koppene. Filmen kan du finne her.

 Vinnerne av luke 22 ble Ida og Camilla Marita. Send meg en mail med navn og adresse.

des 222014
 

20141222-081616.jpg
//Sponset premie.

I samarbeid med Get Inspired deler jeg ut to treningsdagbøker i dagens kalenderluke.

Disse hjelper deg med å holde oversikt, planlegge og nå målene dine med treningen.

20141222-081705.jpg

Produktegenskaper:

– Målsettingsskjema for å konkretisere hva du ønsker å oppnå med treningen
– Testskjema for styrke, kondisjon og figur for å enklere måle fremgang
– 26 ukeplaner for planlegging av din treningsuke
– Kondisjonsdel hvor skriver inn dine løpe/sykkelturer
– 108 øktplaner for loggføring av styrketrening
– Flotte skjema for kostholdsregistrering
– Sporty design og et solid omslag slik at den holder seg fin i treningsbagen

20141222-081744.jpg

Vil du vinne en slik? Jeg deler ut til to heldige vinnere.
Kommenter og del innlegget for å delta i trekningen.
Vinneren publiseres i morgendagens luke. Lykke til!