nov 302014
 

Den følelsen når tårene triller av glede og stolthet når ungen din gjør noe stort og viser mestringsfølelse. En følelse jeg aldri kommer til å glemme! Etter mye øving, mot og kjemping var det i dag tid for scenen for Ida Emilie. Hun var så flink, så flink! Jeg er så imponert over hva de som jobber med Diorama har fått til. Måten de har tatt imot Ida Emilie på, måten de har klart å fenge henne og hvordan hun har blitt tatt vare på under hele prosessen. Jeg bøyer meg i støvet! Den lille usikre jenta mi ble plutselig veldig stor da hun stod på scenen og rocket i dag. Hun stålte, og jeg så på hele hun at hun storkoste seg med show, applaus og ros. Gosh, jeg blir helt satt ut♡

image

Vil tippe dere som foreldre kjenner igjen denne følelsen når barna gjør noe stort? :)

Nå gleder vi oss til å få filmen i posten slik at Ida Emilie kan få se seg selv også. Rockeulven var virkelig en fulltreffer!

Ps, følg med på bloggen imorgen. Da kommer første luke i kalenderen.

nov 292014
 

Enda en dag er over, og imorgen er det en stor dag for både store og små. Ida Emilie skal ha forestilling på Sarpsborg Scene. Diorama setter opp Rockeulven, og Ida Emilie skal være harebarn. Jeg vet allerede nå at jeg kommer til å sprekke av stolthet og gråte mine gledestårer.

I dag har vi tatt frem julen her hjemme. Nissene har fått sine plasser og adventstaker og julestjerner i vinduet er på plass. I morgen kommer pakkekalenderen opp også, etter noen timer pakking nå i kveld.

image

Nå har jeg krypt under dyna og skal lade kroppen til i morgen. Jeg er faktisk kjempe sliten, og trenger virkelig søvn nå. Krysser fingre og tær for at jeg får sove lengre enn til 07.00 imorgen..

God natt! :-)

nov 282014
 

Wow som dagene flyr av sted! Hektiske dager på jobb nå frem mot jul. Det er morro når det er mye å gjøre, og jeg trives godt med det. Det er nå 3 for 2 på alle varer t.o.m i morgen, så nå kan du virkelig gjøre ett kupp! I dag slappet jeg av før jobb med Hotel Cæsar og sofasliting. Viktig med litt egentid innimellom, før huset fikk seg en liten omgang. I morgen skal jeg og ungene pynte til jul, og jeg gleder meg masse til å få opp nisser, adventstaker og de store stjernene mine i vinduet. Har du pyntet til jul enda?

Før jeg kjørte ungene i barnehagen i dag hadde vi en fantastisk morgen. Thorbjørn slo opp øynene da klokken var 06.40, men jeg fikk han til å ligge i min egen seng til ca 07.15. Da stod vi opp og satt oss i stua for å se litt barnetv. Thorbjørn er skikkelig kosegutt når han står opp, og det er så superdeilig! Etter en stund kom Ida Emilie opp også, så da koste vi oss med frokost alle tre.
Å slippe stress på morgningen er virkelig gull verd. Dagen blir sååå mye bedre!

20141128-210116.jpg

Jeg kom hjem til ryddig hus, ryddig lekerom, fyr i peisen og den nye lykten min var skrudd opp på veggen. Skal vise dere bilde av den senere. Den er rålekker! Nå skal jeg ta en tur på loftet for å finne frem litt juleting til i morgen. Ha en fortsatt nydelig kveld!

nov 262014
 

I dag tenkte jeg å komme med ett Ebay tips til dere igjen. Fra da Thorbjørn begynte å stå på krakk når han pusser tennene morgen og kveld har det alltid vært litt vanskelig for han å nå vannet med tannbørsten. Han vil jo gjøre slik som storesøster gjør, og det skjønner jeg jo at han vil. Han ble ofte irritert over at han ikke klarte det selv,mog det var bare få centimeter det var snakk om.

Nå er saken løst! Jeg kom over denne geniale «duppeditten» på Ebay som rett og slett «forlenger» strålen på vannet. Dermed rekker Thorbjørn frem, og får skylt tannbørsten sin. Den er formet som en krabbe om du ser den rett forfra, så den er i tillegg morsom for ungene. Vannforlengeren finner du på Ebay HER. Den kostet meg 11 kroner, med frakt og absolutt verdt pengene.

20141126-221416.jpg

20141126-221433.jpg

Facebook siden til bloggen avslørte jeg i dag at det blir julekalender også i år her på bloggen. Veldig hyggelig at det er flere som gleder seg, og jeg ser veldig frem til å presentere årets sponsorer. Det er mye fint i lukene, og det starter allerede om få dager. Er du klar?

nov 242014
 

I dag fikk Ida Emilie være hjemme sammen med meg. Hun hadde 3 timer generalprøve med teateret i dag, så jeg lot henne ta det rolig på dagen sammen med meg. Vi har bakt pepperkaker, drukket gløgg, hørt på julemusikk og kost oss skikkelig. Det er så deilig med slike dager, og jeg skal utnytte muligheten før hun begynner på skolen.

Selfiestang er morro for både liten og stor.

20141124-221532.jpg

Ida Emilie fikk belønning av Beppa i dag fordi hun har vært så flink til å behandle molluskene.
Nå er alle borte! Les også: Kampen mot molluskene og Mollusker til besvær.

20141124-221620.jpg

Vi bakte pepperkaker, hørte på julemusikk og drakk gløgg. Nå klør det i fingrene etter å pynte huset til jul, og henge opp de fine stjernene mine i vinduet.

20141124-222548.jpg

Ida Emilie har hatt tre timer generalprøve med Rockeulven i dag. På søndag er det forestilling, men allerede i dag satt jeg i salen å sippet mine tårer. Jeg er så stolt, så stolt og gleder meg til søndag!!
Om du bor i Sarpsborg eller i nærheten anbefaler jeg dere å kjøpe billetter. Diorama har premiere med Rockeulven Torsdag 27/11 kl 18:00 på Sarpsborg Scene.

Tar dere ungene fri fra barnehage for å ha slike kosedager innimellom?

nov 232014
 

Disse jenteturene våre til Ullared når stadig nye høyder. Nå har jeg kommet hjem etter to fantastiske dager, og har pakket ut det jeg fikk med meg hjem. Ungene var i ekstrase da jeg kom hjem og det var godt å se de igjen.

Vi gjorde som i fjor, overnattet på Ullared hotellet. Vi var 4 stykk og delte ett rom. På rommet er det 4 senge plasser så det passer jo perfekt.

Vi startet shopping på lørdag og var på varehuset til det stengte. Vi rakk faktisk ikke igjennom alt i går, så vi gjorde ferdig resten i dag. Mitt beste kjøp ble alle julegavene jeg fikk unna og den nye selfiestanga mi (kremt!!). Vi fikk svidd av endel tusen kroner, men man får så vanvittig mye for pengene der. Dere har sikkert sett på tv programmet hvordan det er, og det er faktisk nøyaktig slik. Det er en del av sjarmen med akkuratt det stedet. Harryfaktoren er høy, men jaggu morsom!!

image

 image

Både bil og takboks var STAPPFULL da vi satt snuta mot Norge, og de to stakkarene som satt bak i baksetet hadde virkelig ikke god plass. Vi fikk med oss alt vi sjanset på å kjøpe, og nå ler vi jo av hele greia selvom vi klødde oss fælt i hodet da vi pakket bilen istad:-)

Nå er unger lagt og jeg skal synke ned i sofaen for resten av kvelden. Ida Emilie skal ha fri i barnehagen i morgen og planene er store for både baking og lekerommet. Ha en fortsatt fin kveld!

Har du vært på Ullared?

nov 222014
 

Siden jeg er så godt i gang med ønskelistene her på bloggen tenkte jeg at jeg likegreit kunne lage min egen også.
Les også: Thorbjørn sin ønskeliste & Ida Emilie sin ønskeliste.

Ønskeliste Line

Dette ønsker jeg meg i år:

Kari Traa ullsett, rosa eller lilla
Ny bærbar pc
Penger (til ny pc)
London tur (Den jeg fikk i fjor av Bjørn Vidar var helt magisk!!)
Strandmon lenestol fra Ikea i grå
Lue med deilig og myk «dusk/pels»
Gavekort på Ikea og Storbyen
Stor sølvfarget veggklokke
Ski jakke og boblebukse fra Xxl

Hva ønsker du deg til jul?

Dette innlegget er forhåndsskrevet, for akkuratt nå sitter jeg og 3 venninder i bilen på vei mot Ullared.
Vi skal ha den årlige shopping turen vår med hotel overnatting. Hvem får den lengste kvitteringen i år?
Jeg skal gjøre unna endel julegaver, og trenger litt nye klær til ungene blandt annet. På Ullared har de jo absolutt alt. Tilogmed ølservering i butikken til mannfolka. Turen tar ca 3 timer. Først sjekker vi inn på hotellet, også er det shopping som står på planen frem til i kveld hvor vi skal ut å spise. Jeg gleder meg!

Les også: Jentetur til Ullared (Fjorårets jentetur)

Ønsker dere en fin lørdag! 

nov 212014
 

For noen dager siden la jeg ut ønskelisten til Thorbjørn.
Nå har jeg i samarbeid med Ida Emilie også laget en til henne, og håper også denne kan gi dere litt tips og inspirasjon til julehandelen. Ettersom vi nærmest har tømt rommet hennes for leker og møbler trenger hun litt for å fylle opp rommet igjen.

Ønskeliste Ida Emilie

I år ønsker Ida Emilie seg dette:

☆ Teppe til rommet (fåes hos Mimmis)
Sengesett (ønsker seg veldig Frost) 140×200
Sminkebord (kan kjøpes hos Jollyroom her)
Pysjer, str 110/116
Gavekort på H&M (slik at hun kan få velge klær selv)
☆ Billetter til Disney On Ice som er i Januar
Gavekort på kino biletter (Sarpsborg Kino)
Ski sko, str 29.
Ipad (dette har hun ønsket seg leeeenge…)
Skrivebord fra Ikea (Hemnes serien)
Sakkosekk (fåes hos Mimmis)

Hva slags ønsker har deres 4/5 åringer til jul?

nov 202014
 

Takk til dere som sendte inn spørsmål til Ida Emilie. Konsentrasjonen var ikke helt på topp etter både barnehage og teater, men dette ville hun gjøre igjen sa hun. Jeg syntes detmer så morro med slike spørsmål. Er det ærlige svar man vil ha så kommer de fra barnemunnen :-)

SONY DSC

I dag skal vi på besøk hos pappa. Vi har nemlig fått besøk fra vestlandet, og jeg gleder meg til å treffe slektninger som jeg desverre ikke ser så ofte jeg kunne ønske jeg gjorde. Det er noe spesielt med vestlandsdialekten. Jeg føler meg så hjemme! Jeg har jo familie i både Førde, Høyanger, Bergen og Aurland. Fantastiske steder! Ser frem til sommeren 2015. Den tilbringes nemlig på Vestlandet i 10 fantastiske dager!

 

nov 192014
 

Det går fort mot jul, og spørsmålene strømmer inn om en ønskeliste til ungene. I dag tenkte jeg å dele Thorbjørn sin ønskeliste. Litt for familien sin skyld, men også dere lesere. Kanskje dere får noen ideer til egne ønsker eller julegaver dere skal gi bort?
Jeg syntes det er vanskelig å ønske seg noe til han nå, ettersom han for det meste leker med alt både høy og lavt. Han har for det meste arvet leker etter storesøsteren sin, så denne julen har vi valgt å ønske oss «skikkelige» gutteting til han.

Ønskeliste Tobben

 

Dette året ønsker han seg:

Pysjer, str 92 og 98
Akebrett
Hverdagsklær til pent og barnehage, str 92
Bamseklær, str 92 (fåes kjøpt hos Lindex)
Trå traktor
Lekegarasje og lekebiler
Bord og stoler til rommet sitt (fra Kidsparadise)
Trommesett til barn
Gravemaskinleker, traktorleker osv..
Smoothie (kjekt på turer)
Ting til rommet hans (fine bilder, hyller..)
Sakkosekk (fåes hos Mimmis)

Hva står på ønskelisten hos dere i år?