okt 312014
 

31 oktober betyr Halloween. Hvorfan feirer dere dagen? Her hjemme har vi invitert til fest, og jeg skal love dere at det er mange festlige kostymer her.

image

Ønsker dere en fin kveld:-)

okt 302014
 

Jeg må bare si tusen takk for alle kommentarer, mail, meldinger på facebook og sms som har rent inn det siste døgnet. Forrige innlegg er sett av tusenvis, og det er tydelig at det er fler enn meg som føler det samme. Journalister har ringt meg for å spørre om de kan skrive artikkel om dette, og jeg gir dere link med en gang det har kommet på trykk.

20141030-211453.jpg

I dag har vi vært på Volvat for å komme skikkelig til bunns i disse molluskene.
Vi har tidligere prøvd forskjellige kremer, klemme de ut og all verdens kjerringråd. Inotynol, Zink salve, Utrolig salven, Hydrokortison… Ingenting hjalp. Jeg tror det faktisk ble værre, da vi smurte det utover og det smittet enda mer. Vi sluttet å smøre, lot de være og dro på Volvat. Ettersom Ida Emilie også har atopisk eksem er hun svært utsatt og får flere mollusker enn de uten eksem. Vil tippe hun har godt over 200 stykk på kroppen nå.

20141030-211546.jpg

20141030-211631.jpg

Vi ble ropt opp og møtt av en dyktig hudlege. Tydelig at han kunne mye innenfor sitt fagområde, og jeg kunne gå derfra 10kg lettere på skuldrene. Han forklarte om alternative behandlinger, for JA det finnes! Mange sier at dette skal gå over av seg selv, men huden til Ida Emilie danner ikke nok antistoffer til at de forsvinner. I dag tok han hull (med kanyl) på en og en mollusk på hånden til Ida Emilie og satte på plaster. Plasteret skal sitte på i 48 timer. På den måten blir huden irritert, og danner nye antistoffer og skiller ut vonde bakterier. Slik skal vi fortsette annenhverdag, helt til alle er tatt hull på. Det finnes andre alternativer som skraping, frysing og kremer i tillegg, men i samarbeid med hudlegen kom vi frem til at dette passer oss best. Hun har nå slitt med dette i 2 år, og når ikke kroppen klarer å ordne opp i dette selv velger vi å gjøre noe med det. Timen kostet oss 1500kr, men var så absolutt verdt hver eneste krone. Takk til pappaen min som sponset oss denne timen.

20141030-211717.jpg

Jeg har fått tilbakemeldinger på at jeg virket hysterisk i forrige innlegg. Hysterisk?? Hysterisk fordi barnet mitt opplevde noe sårende? Er det virkelig ikke lov å reagere? Når jeg ser at barnet mitt ikke har det bra fordi det er noe som plager henne gjør jeg alt i min makt for å beskytte henne for det. Det er vell helt normalt, er det ikke? Jeg er en veldig følsom person, og er verken redd for å vise eller fortelle det. Hvorfor skal ikke jeg da få lov til å gråte? Å bli mobbet er sårende, det vet jeg alt om. Jeg vil ikke at Ida Emilie skal oppleve det selv, og tar tak i det nå før det eventuelt blir værre. Barn kan være veldig stygge mot hverandre, selvom de kanskje ikke har forståelse for det. Ida Emilie er som meg – veldig følsom og jeg så at episoden jeg fortalte om såret henne.

Før Ida Emilie la seg i dag tok vi hull på enda 3 mollusker. Hun var veldig flink, og når alle molluskene er tatt får hun lov til å velge seg noe på Toys’rus som belønning. Gjett om hun gleder seg til vi er ferdige da…?:) Nå ser vi frem til mindre mollusker og en lettere hverdag.

Vi har nå kommet frem til en løsning som passer oss best. For dere funker kanskje noe annet, men å gå å vente i flere år er egentlig bare tull da det er mange metoder å bli kvitt disse molluskene på. Ta de heller tidligere, før det rekker å spre seg til resten av kroppen. Håper våre erfaringer kan hjelpe dere som sliter med det samme.

…og igjen: Tusen takk for alle tilbakemeldinger. Vi suger til oss alle råd dere kommer med.

okt 282014
 

Det hele startet for 1,5 år siden. Hun fikk 2 prikker på hånda som vi ikke ante hva var. Vi dro til legen, men var absolutt ikke klokere da vi gikk ut defra. Han sa det skulle gå bort av seg selv etter en stund. Greit nok tenkte vi, så lenge det ikke var noe farlig. Tiden gikk og hun var ikke plaget av det. Etter vi kom hjem fra Tyrkia har det nå spredd seg som ild i tørt gress.

Jeg kan se nye prikker over natten og ser ingen ende på dette. Ida Emilie som også har atopisk eksem er svært utsatt for dette. Legen mente hun har fått dette fra barnehagen, men det vet vi jo ikke med sikkerhet. Mollusker er en virus infeksjon i huden, og det finnes i utgangspunktet ingen behandling for dette. Leger mener at man skal ta tiden til hjelp, men nå som jeg ser det sprer seg så voldsomt og at det faktisk plager henne vil jeg suge til meg alle råd jeg kan få.

Jeg hadde en ubehagelig opplevelse forrige uke. Ida Emilie startet på ny turn gruppe, og de skulle gjøre forskjellige aktiviteter. De skulle holde hverandre i hånda, men hun som stod ved siden av Ida Emilie ville ikke holde min egen datter. Det pga noen prikker på hånda. Instruktøren prøvde mange ganger, men jenta nektet og gikk å stelte seg ett annet sted. Jeg fikk en stor klump i halsen, og tårene begynte å trille da jeg så hele situasjonen. Jeg håper ikke Ida Emilie skjønte hvorfor hun ikke ville holde henne, men det gikk hardt inn på meg. Jentene er 4-5 år gamle, og er allerede forhåndsdømmende. Episoden sårte meg veldig.

Her ser dere hvordan det har utviklet seg. Dette er under armen og på magen.

20141028-111857.jpg

20141028-111914.jpg

Nå har vi fått henvisning til hudlege, men det er ikke før i Desember. De sa selv at det var lite de kunne gjøre, så jeg er ikke akkuratt så optimistisk til besøket. Jeg ringte Volvat for å høre der også, og der var de faktisk mer behjelpelige. En time kostet 1500kr, men det kan kanskje være verdt det? De hadde behandlingsmåter og ville gjerne hjelpe oss.

Vi har prøvd flere foreslåtte kremer og kjerringråd, men ingenting har hjulpet oss til det bedre.
Har du noen erfaringer vil jeg gjerne at dere deler de med oss. Vi er desperate nå.

Dette er virkelig ett sårt tema for meg å skrive om. Jeg hadde ikke tenkt til å dele dette på internett i det hele tatt, men ettersom jeg nå føler meg så desperat for å unngå mobbing gjør jeg det likevell. Jeg sitter med tårer i øynene å skriver disse siste linjene og klumpen i halsen forstørres. Jeg vil ikke at min datter på 4,5 år skal bli mobbet pågrunn av ett hudvirus som legene vi har vært hos sier at ikke kan gjøres noe med. Det er på tide å ta opp kampen, for legene vil jo ikke hjelpe til, og sier bare at «tiden leger alle sår». Tviler på at det leger mobbing.

På lørdag var Ida Emilie i bursdag. Jeg tok på henne kjole, og tenkte ikke noe mer over det før hun sa: «Mamma, jeg vil ha på meg en genser slik at jeg kan gjemme alle prikkene mine»..
Det er så sårt å høre fra en barnemunn..!

Ida Emilie er alt for meg, og jeg akter å gjøre hva jeg kan for å hjelpe henne.

20141028-124515.jpg

okt 272014
 

Det går i hundre dagen lang og det gjelder å holde tunga rett i munnen enkelte dager. Fantestrekene utvider horisonten og denne ganger var det den nydelige Borge tapeten vår i stua som fikk gjennomgå.

image

Kulepenn merker. Hvordan får man bort dette da tro, uten å ødelegge tapeten?

Vell, med små barn i huset må man desverre regne med litt svinn og man kan ikke være langsint for noe slikt. Det sies at det er endel av utforskningen til de små, men jeg håper virkelig Thorbjørn finner ark og blyant neste gang:-) Vell, vi har fått ett lite ekstra kunstverk på veggen her hjemme, laget av Thorbjørn på snart 18 måneder. Sist gang var det vell nugattiboksen som fikk gjennomgå. Ungen hadde nugatti overalt -ja, tilogmed inni ørene! Jeg vet at dette ikke er siste gang, så fortsettelse følger…

Jeg skal ærlig innrømmet at jeg ikke hadde trodd det var så «slitsomt» å få en nysgjerrig sønn. Lillebror og storesøsteren er nemlig rake motsetninger av hverandre. Tobben er en liten luring :-)

Gjør ungene dine mye rampestreker?:)

okt 262014
 

Jeg krysset fingrene for at det ikke skulle bli regn i dag. Planen var å ta noen bilder av ungene i Hafslundparken, men ettersom det er en skikkelig blåsbortsøndag tok vi det i all hast. Dette er stedet hvor vi også tok bryllupsbildene våre da vi giftet oss.
I parken finnes det blandt annet hester, høner, påfugler og ender. Veldig morro for barna.

SONY DSC SONY DSCSONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC

Høsten har utrolig mange fine farger. Vi var desverre litt sent ute med disse bildene, da mesteparten av bladene allerede har falt av trærne. Det er jo tross alt snart November, så skal vell igrunn ikke klage.

Hva liker du best med høsten?

okt 252014
 

I dag tidlig satt jeg og ungene i sofaen. De begynte å tulle litt, og det fikk meg til å tenke. Latteren stod i taket, og smilet hadde gått rundt om det ikke var for at ørene var i veien.

Jeg tenkte at jeg er veldig heldig som har fått to friske barn. Å få barn er ingen selvfølge, og hvertfall ikke det å få to. Jeg vet jo om flere som sliter i flere år med å bli gravide, mens jeg selv kunne nesten bare knipse med fingrene. Mange blir ikke gravide i det hele tatt, og jeg føler virkelig med de. Å få barn er noe av det største jeg har opplevd. Det overgår ALT og kan ikke sammenlignes med noe. Uansett hva det er kommer ungene først. Først før ALT. Familien er for meg prioritet nummer en, og jeg mener det er slik det skal være! Jobb er viktig det også, men ikke viktigere enn familien.

20141025-103833.jpg

Da jeg var mindre var jeg «alenebarn». Jeg savnet en å kunne dele gleder og sorger med. Min mor og dar er skilt, så sjansen for at jeg skulle få ett søsken var jo ikke akkuratt så stor. Da jeg ble 6 år møtte pappa min fantastiske stemamma. Hun har vært som en mor for meg i alle år, og ett menneske jeg setter stor pris på. Når jeg fylte 10 år fikk jeg endelig den store nyheten om at jeg skulle bli storesøster til ei lita jente. Jeg gråt av glede, og jeg kjente at da hun kom til verden at «tomrommet» ble fylt. Jeg hadde fått en lillesøster! Selvom det er 11 år mellom oss har vi likevell stor glede av hverandre. Jeg fikk en å dele gleder og sorger med. Hun er en fantastisk tante til ungene våre, og Ida Emilie sitt største forbilde.

Vi har hele tiden hatt lyst på to barn, og har tilogmed vært på tanken med tre. Tre har vi slått ifra oss, og har funnet ut at to er perfekt for oss. Vi skal følge de opp i alle år, både på fritidsaktiviteter og hjemme, derfor har vi valgt å stoppe nå slik at de kan få 100% oppmerksomhet. Cred til dere med 4,5,6,7 og 8 barn! Linda har jo 7 barn nå, og venter sin nummer 8. Dama er full av energi og er en løsningsorientert dame. Hun tar livet med ro selv med 7 barn og ett svangerskap. Vet ikke om jeg selv hadde klart å holde hodet like kaldt. Klapp på skuldra til Linda!

Vell, midt oppimellom alt og tilbake til innledningen begynte jeg å felle noen tårer. Gledes tårer fordi jeg er så utrolig glad i barna mine, og Bjørn Vidar som har gitt meg muligheten til å få nettopp disse to. Da Thorbjørn ble født strålte stoltheten i øynene på Ida Emilie. Hun viste han frem til alle i barnehagen og vernet om han. Når jeg ser så mye glede de får av hverandre gjør det meg ekstra lykkelig, og jeg unner alle å kunne ha en søster/bror. For meg var det helt uaktuelt å bare ha en, og jeg har blitt ekstra oppmerksom på det nå etter at jeg har to. Ikke missforstå, jeg forstår at noen har en, og skjønner at noen faktisk ikke har muligheten til to, men om jeg fikk velge er valget ganske så klart. Søskenkjærlighet er bare helt fantastisk! Det kommer såklart ann på hvordan livssituasjonen er, men slik min er kunne jeg ikke tenkt meg noe annet.

20141025-104125.jpg
(Ungene kledd i ulltøy fra Kattnakken. Fantastiske klær, og eneste ullen de tåler)

Jeg er glad jeg slipper å stå alene i sorgene, og jeg er glad jeg har noen å dele gledene med. Om jeg eller Bjørn Vidar skulle gå bort er de to om sorgen. Forhåpentligvis blir det flest gleder å dele, men det er viktig å tenke litt fremover.

Jeg la ut en film av ungene i dag tidlig på Instagram. Søk opp @linemerethecom :)

Har dere en, eller flere barn?

okt 242014
 

// Sponset innlegg.

Blandt bæsjebleier og hektiske hverdager er det viktig å ikke glemme hverandre som kjærester. Det å være mamma og pappa er en selvfølge hjemme, men tar man vare på kjærligheten like mye som før man fikk barn?

Etter jeg og Bjørn Vidar fikk barn har vi vært i London, og på hytteturer (weekend) på fjellet. Fjellturen er blitt en tradisjon sammen med vennegjengen, og det er noe vi gleder oss til hvert eneste år. Det er godt å reise bort, noe jeg tror er godt for store og små. Ungene storkoser seg hos besteforeldrene sine og vi vet de er i trygge hender. Da vi var i London var det akkuratt som om jeg ble nyforelsket på nytt. Jeg fikk ha han for meg selv og vi kunne gjøre akkuratt hva vi ville. Den turen gjorde virkelig godt for oss, og å dra bort tror jeg er en fin ting for å pleie kjærligheten litt..

Mamma har vært endel i København, og det er ett sted jeg også kunne tenkt meg å dra til.
Jeg har undersøkt litt på internett og ett hotell jeg gjerne kunne godt tenkt meg å dra til er dette hotellet. The Square ligger sentralt til i København, og har høy standard på rommene sine. Prisen er bra og de har nydelig mat i resturanten også. Hotellet ligger ved rådhusplassen og er som sakt veldig sentralt til alt.

20141023-231504.jpg

Det er mye man kan oppleve i København. Shopping, god mat, kanalturer, tivoli og mye mer.
Flere opplevelser kan du lese om her. På den måten kan det bli lettere å planlegge turen, og få opplevd så mye som mulig når man først er på tur. Jeg er hvertfall en slik person som vil få med meg mest mulig når jeg er ute å reiser. Danmark er jo også kjent for de fine lange strendene sine. De er så lange at man ikke ser noe ende på de. For noen år siden var jeg i Danmark med pappa, og var nettopp på en slik strand. Jeg storkoste meg, og det var som å være i syden!

Om man skal ta fly til København lander man på Kastrup. Derfra kan man ta tog inn til byen. København er jo også kjent for «sykkelbyen», og det går fint ann å leie sykkel eller gå til fots for å oppleve stedet.

20141023-234149.jpg

Nå kjenner jeg at jeg ble gira på en kjærestetur igjen..

Har noen av dere vært i København? Setter dere av tid til å dra på turer som kjærester? Det er viktig å ta vare på hverandre og pleie forholdet uten barna tilstede også. Ekstra morro er det jo å dra på tur og oppleve noe sammen. Når dere da kommer hjem igjen er dere fulle av energi til barna og de kommer løpende mot deg med åpne armer. Det er en herlig følelse!

Finn hotel i København her

Se hva du kan oppleve i København

okt 242014
 

Jeg pleier vært år å være med på Damenes Aften på Bohus. I dag var det endelig dags igjen, og dette er den beste kvelden jeg har vært med på. Har vært der 3 år på rad nå.

Kveldens høydepunkt var definitivt Finn Schjøll som var på besøk. Han lagde flotte blomsteroppsatser! Ikke bare kan han binde blomster, men han er jaggu morsom også! Dør blomstene vekk fra han må han satse på komiker. Det hadde jeg virkelig ikke trodd om han. Morsom fyr!

20141024-000245.jpg

Nå er klokken straks midnatt og jeg må hoppe i køys før minsten i huset her våkner om litt over 7 timer igjen. Håper dere har hatt en fin dag :-)

okt 222014
 

Da vi var i Tyrkia i fjor fikk Ida Emilie og Thorbjørn hilse på Bamse for første gang. Ida Emilie var livredd og turte såvidt å se på han. I år hadde hun gledet seg veldig til å treffe han igjen, og jeg var veldig spent på hvirdan det egentlig skulle gå.

Da vi kom frem til Icmeler trippet hun så og si etter å treffe han. Første kvelden med minidisco var hun litt reservert, men dagen etter bestemte hun seg for at hun skulle gi kos og «give me five». Vi gikk ned for å spise frokost å hotellet, og Bamse var der for å treffe barna. Jenta stormet bort til han, ga han flere koser og ville ikke slippe hånda hans når han måtte gå. Jenta strålte av lykke, og jeg selv ble stolt som en hane av hvor tøff hun hadde vært. Jeg hadde ikke trodd hun kom til å gjøre det, men der tok jeg veldig feil.

20141022-220451.jpg

Dagen vi dro hjem fra Icmeler var litt sår for Ida Emilie. Hun hadde sååå lyst til å være der sammen med Bamse, og det ble nok 100 klemmer, masse kos og endel latter før vi måtte gå. De ansatte som jobbet i «Bamseklubben» falt helt pladask for ungene og de gledet seg til vi kommer tilbake igjen. Ny sydentur er allerede i tankene, tilbake til samme sted igjen.

For noen uker siden skrev jeg og Ida Emilie ett brev til Bamse og sendte det avgårde til Tyrkia. Hun syntes det var veldig morro å få skrive, tegne og sende brevet helt selv. Vi la ved bilder og tekst, og bildene plukket ut hun helt på egenhånd. Nå er vi spente på om det faktisk kommer frem…

20141022-221552.jpg

Det var veldig godt å se henne overvinne frykten. Hun har aldri vært stoltere (forutenom da hun ble storesøster) og lever på disse minnene veldig lenge. Ekstra stas blir det nok å treffe Bamse igjen.

Hvem er dine barns superhelt/superhelter?

okt 202014
 

Bjørn Vidar har fått blod på tann her hjemme og skal nå fullføre garderoberommet vårt. Akkuratt nå brukes rommet til oppbevaring av klær, støvsuger, vogn.. Ja, rett og slett «roterommet» vårt. Alle har vell ett slikt rom, eller? Rommet er det gamle soverommet til Ida Emilie, men ettersom vi flyttet alle soverommene ned stod dette ledig. Ungene har nå klærne på rommet sitt foreløbig, men planen er at alle klærne skal være i dette nye garderoberommet.

Jeg har googlet, lest og trålt gjennom internett for å finne masse inspirasjon. Planen er å dra på Ikea i morgen for å se hva vi trenger og hvordan løsninger de har. Vi har blitt enige om å ha det som ett «walk in closet» uten skyvedører siden dette rommet alikevell bare skal bestå av klær og sko. Det er en side jeg stadig titter tilbake på hele tiden, og det er bloggen til Veronika. Hun må jo ha drømmegarderoben spør du meg! Hun har vært så snill å dele litt tips og nyttig info med meg, så nå gleder jeg meg til å få orden i klær og sko. Bare det å slippe å ha gangen full med sko og jakker får meg til å smile.
Skulle nesten tro det bodde en hel armée her til tider…

Walkincloset
1268735-11-1331283527953
(Bildene er lånt fra google)

Har du noen tips til innredning som er praktiske, lønnsomme og absolutt ett «must»?
Del de gjerne i kommentarfeltet.