sept 292014
 

Forrige uke la jeg ut bilder fra stuen og kjøkkenet vårt. Huset var ryddet og benkene var vasket. Det varte nøyaktig 2 minutter til etter ungene kom hjem fra barnehagen. Da ble huset snudd om til det hverdagslige og lekene lå plutselig spredd utover gulvet igjen.

Sofaputene ble slengt på gulvet og hoppet på, mens den fine nye vasen min måtte ryddes bort i all panikk før jeg var redd den skulle gå i tusen knas. Jeg er ikke den som har støv på hjernen og jeg lar gjerne risen ligge på gulvet i noen timer før jeg støvsuger den opp bare fordi den er så seig der og da.

20140929-105533.jpg

Oppvasken står enda på benken fra i går, den tørre klesvasken får snart bein å gå på, og lekerommet er overhode ikke ryddig. Skittentøyskurvene er fulle, men jeg er så demotivert og lei alt som heter klesvask. Her rekker noen ganger hybelkaninene å forplante seg og lage en familie før støvsugeren finner veien, og i gangen ser det ut som om det bor en hel armé her hjemme.

Når man har jobb, familie og fritidsaktiviteter blir huset desverre nedprioritert litt men det er vell kanskje ikke bare her? Jeg mener at huset skal speile seg litt i at det faktisk bor barn her. Barn skal få slippe å tilpasse seg om jeg hadde hatt støv på hjernen, og ungene skal ikke være redd for å rote eller søle. La barn være barn

Heldigvis er det ikke så ille hele tiden altså, men hver gang vi shiner huset sier jeg og Bjørn Vidar til hverandre: Skal vi prøve å holde det sånn nå da? – Det fungerer til dagen etter :-)

sept 282014
 

«Mamma, når vi skal kjøre fly, ser vi Olli og Oldefar i himmelen da? Kanskje de vil sitte på flyet ned til bakken igjen, de kan jo bare holde seg fast i vingen…»

«Når vi ser stjernene på himmelen vet vi at Olli og Oldefar passer på oss»…

«Hvordan kommer de seg ned igjen til oss, mamma? Klatrer de ned på en stige?»

«Jeg skulle ønske de var her hos oss».

Gullkornene er mange, og savnet er stort…

Her er bestemor med Ida Emilie bare noen dager gammel.

20140928-082951.jpg

Ida Emilie savner oldeforeldrene sine. Hun mistet oldefaren sin da hun bare var 3 måneder gammel, mens oldemoren døde da hun var nesten var 3. Det går nesten ikke en dag uten at hun snakker om de, og særlig «Olli» som hun kalte min bestemor. Besteforeldrene mine betydde mye for meg, og jeg var svært opptatt av at Ida Emilie skulle få ett godt forhold til de. Det fikk hun, med de begge.

Da bestefar døde var han veldig syk, og orket såvidt å stå på beina. Ida Emilie var 3 måneder gammel, og vi skulle besøke han på sykehuset. Jeg forsikret meg først at han orket det. Han var sengeliggende, helt til jeg bar Ida Emilie inn i rommet. Bestefar reiste seg opp og smilte fra øre til øre. Det var på bursdagen til bestemor, en dag og ett øyeblikk jeg aldri kommer til å glemme. Jeg så det lyste i øynene hans og gleden var stor. Noen dager senere gikk han desverre bort.

Bestemor var ei dame som virkelig visste hva hun ville. Sta, men verdens beste. Hun ville ikke bry andre med hennes problemer og sa alltid «det ordner seg». Desverre gjorde det ikke det denne gangen.. Bestemor hadde alltid «Ollikjeks» på lur i skapet, og Ida Emilie syntes det var stas å få dette. Navnet på kjeksen bruker vi her hjemme enda, og det er morro at slikt går i arv. Thorbjørn fikk desverre ikke oppleve noen av de. Hun gikk bort bare noen måneder før terminen, men at han ble nevnt i talen i begravelsen var for meg veldig stort. Hun pratet om han bare dagen før hun døde, og fortalte til alle sykepleierne at hun skulle bli oldemor igjen. Hun gledet seg stort, og jeg lover at jeg skal fortelle om de begge til han når han blir eldre og forstår mer.

Har dere barn som savner noen de har mistet? Hvordan gir de uttrykk for det?

sept 272014
 

For en travel helg dette er. I dag har det vært to bursdager,  og imorgen venter enda en. Helgen flyr av gårde og jeg skulle ønske døgnet hadde flere timer. Noen ganger skulle jeg ønske det gikk ann å stoppe tiden og skru den tilbake.

Oldefaren til ungene fylte 90 år her om dagen og i dag var det selskap med hele familien på Bjørn Vidar sin side.

image

Nå sitter jeg egentlig bare å venter på at vaskemaskinen skal bli ferdig. Kleskurvene har hopet seg opp og det er nå jeg skulle ønske vi hadde ett skikkelig vaskerom. Det er så demotiverende med liten plass og midlertidig løsning på gamle badet.. Håper jeg får tømt det hvertfall imorgen.

Ønsker dere en fortsatt flott kveld:-)

sept 262014
 

Da vi var i Tyrkia nå var det ofte show og musikk på hotellet vårt.
Ungene underholdt hele resturanten med dans og barnelatter. De var helt i hundre!!

I går tok jeg en tur på Toys`r`us for å se etter en diskolampe.
Lekerommet så ikke ut og var fylt med leker overalt. Betingelsen for å få «overraskelsen» var at ungene skulle hjelpe meg med å rydde rommet, og dette gikk som smurt. Da rommet var ryddet dro jeg forbi gardinene, og slo på diskolampen.
Gjett om det ble liv i rommet!!

Knipset noen bilder fra før vi dro til barnehagen i dag. Her er det disco døgnet rundt nemlig 😉

SONY DSC
SONY DSC
SONY DSC

Det er deilig at ting ikke trenger å koste kjempe masse for å glede ungene.

Nå skal jeg se en episode med Sinnasnekkern`n før jeg skal gjøre meg klar for jobb.
Akkuratt dette programmet er en av mine favoritter. En utrolig mulighet for de som trenger hjelp til hjemmet sitt.
Sjekk hvem jeg møtte i går da, Sinnasnekker`n selv! 😉

10698646_10204909947927787_2441230012664594690_n

Ønsker dere en fin dag!

sept 252014
 

Mange har etterspurt bilder av huset vårt. Jeg har i dag tatt noen bilder for å vise dere hvertfall stue og kjøkken, slik at dere kan få ett lite inntrykk av hvordan det ser ut her hjemme. Lykken er å finne gammelt gavekort fra julen i fjor som jeg ikke hadde brukt. Da ble det ny vase, kjøkkenvekt og putetrekk. Lykke i hverdagen!

Jeg går litt utenfor min egen komfort sone (…og helt sikkert også Bjørn Vidar sin) ved å trekke inn grønnfarge i huset.
Jeg har alltid kjørt det trygge gode med sølv, hvit og beige her hjemme. Nå går det mot mørkere tider og kvelden kommer fort på, men det er ingenting som tilsier at det skal være mørkt og trist inne forde. Etter jeg så Rebekka la ut bilder av stuen sin ble jeg helt frelst. Denne vasen måtte jeg ha, og putetrekkene stod jo så i stil til den. Hurra for gavekort!!!

Dette er tv-kroken vår. Jeg ønsket meg veldig en lys sofa, men ser nå at det var ett lurt valg å ta en mørk med tanke på ungene. Da slipper vi å bekymre oss for flekker og måtte dekke til sofaen med tepper hele tiden. Heldigvis er trekkene vaskbare. Sofaen er kjøpt på Skeidar.

SONY DSC

Elsker denne Kahler vasen! Nå til jul kommer jubileumsvasen bare i størrelsen mindre, og da i kobber. Jeg tror nesten jeg må forhåndsbestille den. De lages bare i begrenset antall og er superpopulære. Ta en tur på Rebekka sin blogg for å se hvorfor.

SONY DSC  SONY DSC

Vi valgte åpen løsning da vi bygde på huset, og har stue, spisestue og kjøkken i ett. «Mellomstuen» er i ett annet rom, men den kan jeg vise dere senere. Spisestuen er også fra Skeidar.

SONY DSC

Så over til husets hjerte, nemlig kjøkkenet. Her tilbringer mannen (kremt..) mye til på matlagingen. Ja, det er faktisk han som stortsett lager maten her i huset og jeg er kjempe heldig som blir vartet opp hver eneste dag. Kjøkkenet er kjøpt på Ikea og heter Lindingø. Kjøkkenet stod ferdig i 2011. Vi har valgt kjøkkenøy for å få mer benkeplass, og intigrerte hvitevarer forutenom kjøleskapet. Drømmen er ett kjølehjørnet men det har vi desverre ikke plass til nå.

SONY DSC
SONY DSC
SONY DSC

Som dere ser er rommet ganske stort. Her står jeg på kjøkkenet for å ta bilde utover stuen.
Takhøyden dro vi opp, og det var noe vi absolutt ikke angrer på.
Rommet blir plutselig mye «større» og ser mer innbydende ut med en gang. Lysekronen er fra Skeidar.

SONY DSC

Vil dere se mer bilder av huset?

I dag er det faktisk bare 90 dager til jul! Jeg gleder meg til å ta frem nisser, julelys og pakkekalender til ungene.
Julen er magisk!

sept 232014
 

Jeg er innom endel bloggere hver dag, men de to jeg er innom flere ganger daglig er Rebekka og Veronika.
Veronika har i tillegg vært en engel å designet bloggen min.

De er nok ikke ukjent for dere, og jeg selv syntes det var kjempe koselig å møte de begge på bloggtreffet med Familieprat. Begge er utrolige koselige jenter, og jeg gleder meg til å treffe de igjen i Oktober!

Her er Veronika, jeg, Yvonne og Rebekka på bloggtreff i Oslo.
DSCN0822aaa-1024x769

For meg er det viktig at en blogger skriver variert, har bilder og fanger leserne for at jeg skal komme tilbake.
En blogg uten bilder og masse tekst, eller en blogg med bare bilder besøker jeg skjeldent igjen. Jeg elsker å få tips og råd om forskjellige ting, samt lese om interiør og familieliv. Disse to bloggene fyller disse kravene på alle mulige måter.

Som dere vet er jo Rebekka og Veronika venninder, og studerer nå sammen for å bli sykepleiere.
Jeg tar av meg hatten og bøyer meg i støvet for hva de får til med eksamner, skole, jobb, familieliv og fritid!

Veronika

headerveronika

Rebekka

header-copy21

 

Hvem er dine favoritt bloggere?

sept 212014
 

Hei og hopp! Vi er vell hjemme igjen fra Tyrkia og kom hjem tidlig i går. Ungene var en drøm å fly med på natten og vi kunne ikke fått en bedre hjemreise! Begge sov under hele turen og fortsatt sovingen her hjemme i egne senger. Fantastisk! Jeg tenkte å lage ett bedre innlegg om turen vår, men for å ikke skrive ett forhastet innlegg kommer det ikke i dag.

Det er ingen tvil om at vi har hatt en fantastisk tur både store og små, og allerede nå har vi vell egentlig bestemt at vi skal tilbake også beste år. Det er 3 gang vi var i Icmeler dette året, og bi har virkelig funnet vårt lille paradis.

image

Det ble litt sårt for Ida Emilie å reise fra Bamse. De ble så gode venner, og hun ble så mye tøffere enn det hun var i fjor. I fjor var hun livredd, mens nå gikk hun å holdt Bamse i hånda, fikk mange klemmer, ga high-five, danset og koset seg skikkelig med han. Fantastisk å se!! Heldigvis har vi masse bilder på både telefon og kamera som vi stadig titter tilbake på.

Nå skal jeg prøve å få bloggen på gli igjen. Jeg skal ærlig innrømme at det har vært deilig å hatt en liten ferie fra sosiale medier mens vi var borte. Jeg savnet ikke noe av det og telefonen ble igrunn nesten ikke brukt.

Nå skal jeg nyte søndagskvelden før jeg endelig skal på jobb igjen i morgen. Har savnet jobben og det er fordi jeg trives så utrolig godt:) Ha en fortsatt fin kveld!

sept 152014
 

I dag skulle jeg og Yvonne egentlig ha jentekveld til Marmaris. Det ble til at vi dro alle 7 isteden og det var igrunn helt greit. Vi har kjørt taxibåt, shoppet, spist is og når vi kom tilbake til hotellet var det minidisco med selveste Bamse. I morgen venter en hel dagstur med båt. Svømming i grotter, dykking, bading og kos. Vi gleder oss!

image

image

Beklager dårlig oppdatering her på bloggen men denne uken har jeg tatt meg ferie fra hele internett. Både facebook, instagram, snapchat og bloggen min er på ferie nå. Tenkte å lage ett innlegg fra ferien når jeg kommer hjem, og dele enda flere bilder med dere da.

image

Ellers er det varmt og stekende sol. Vi bader masse, spiser masse is og har det veldig bra. Icmeler er vårt lille paradis, og har du ikke vært her anbefaler jeg å ta en tur. Veldig fint sted og reise om man har barn.  :-)

sept 132014
 

Heisann! I natt kom vi frem til Icmeler og en fantastisk dag er snart allerede over. Ungene storkoser seg med is, bading og lek. Det er rart å si det, men jeg føler meg så hjemme her. De samme folkene, stedet.. ja alt! Dette er et sted vi virkelig har forelsket oss i. Det er veldig morro at Ida Emilie husker fra hun har vært her før. 

I dag sov vi så lenge at vi ikke rakk frokosten engang. Vi kjøpte heller boen rundstykker å tok på rommet isteden. Vi har badet bpde i bassenget og på stranden, samt tittet litt i butikkene her. Imorgen blir det en dag på stranden mens gutta boys skal få ha fotballkveld på ettermiddagen. På mandag er det jeg og Yvonne som får goden, men hva det er skal jeg fortelle litt senere.

image

Ettersom vi er på ferie blir innleggene ferierelatert, men det håper jeg dere tåler:) Nå er ungene lagt, og vi sitter på verandaen før vi også snart skal ta kvelden. :-)

sept 112014
 

// Sponset extension

Jeg har lenge gledet meg til dette innlegget. Jeg har kommet i kontakt med ei veldig hyggelig jente med navn Jeanette.
Hun driver sin egen Hair Extension salong, og satser nå stort. Jeg ble tilbydd å prøve ut dette håret, men ettersom jeg har ganske langt og tykt hår selv valgte jeg å gi dette til min venninde Anette. Hun er vår modell og skal fortelle dere senere hvordan hun opplever håret her på bloggen.

I går var vi i Fredrikstad for å sette på hår på Anette. Hun har som dere selv ser halvlangt hår fra før, men har lenge ønsket seg lengde på det. Dette fikset Jeanette uten problemer!

før

Anette fikk mørk Champagne farget hår, da dette matchet med hennes eget.
Håret er 100% Remy hår med 4AAAA kvalitet. Håret ble strammet hardt til på Anette sitt eget hår med doble silikon ringer. Disse ringene (microringer) har også silikon inni selve ringen, da det gjør at det sitter bedre på håret og ikke slites. Jeanette brukte 1 grams fester, og det er dette som er mest normalt. Det ble brukt mellom 120-150 fester for å gjøre det så naturlig som mulig.
Håret har en holdbarhet på 3-7 måneder, avhengig av hvor fort ditt eget hår vokser. Det er også mulighet for å stramme inn festene slik at du kan bruke håret om igjen flere ganger.

gejg vd

Jeanette satt her på 55 cm på Anette, og hun er strålende fornøyd med lengden!

forfraferdig
hårferdig

Håret kan behandles som ditt eget hår, men det anbefales å bruke Redken sin Allsoft serie. Både shampoo, balsam, maske og olje. Jeanette selger også en OSMO olje som koster 299kr. Denne kan fåes på bestilling og lukter helt himmelsk!
Håret «eser» litt ut etter vask slik at det glir inn i ditt naturlige, men etter 2-3 ganger i dusjen vil du få optimal tykkelse på håret.
Når du børster håret er det anfefalt å bruke en Loop Extension børste. Denne har runde tupper slik at den ikke setter seg fast i hårfestene dine.

børste

Den første natten kan det gjøre litt vondt pågrunn av strammingen av festene, men dette går fort over og blir en vanesak. Etter 1-2 uker kan noen få litt kløe i hodetbunnen, noe som skyldes at hodebunnen oppdager at den har fått ett fremmedlegme og prøver å støte dette ut.  For å lindre dette kan du skylde håret i vann og heller bruke produkter i lengden. La hodebunnen «få puste» litt.
Ellers kan du bruke både krølltang og slettetang – men husk varmebeskyttende i håret.

Jeanette gir dere lesere nå ett bra tilbud som varer ut denne måneden.
Påsettet må betales i sin helhet etter avtale.

Hair-Modelds

For å komme i kontakt med Jeanette kan du melde deg inn på Facebook siden til Jeanette HER, eller ringe 46862491. På gruppen legger Jeanette ut tilbud, masse bilder og inspirasjon. Jeanette er veldig lett å prate med, og gir deg hele tiden gode tips underveis når man er der. Jeg vil virkelig anbefale deg å sjekke det ut om du har lyst å sette på hår. Her er det masse penger å spare, og man får gode produkter levert.

DSCN1829aa

Ha en fortsatt fin dag!