jun 302014
 

I dag hadde jeg time hos frisøren, og hadde gledet meg til å bli kvitt både ettervekst og ombréen min. Planen var i utgangspungtet å ta striper, men det venter jeg heller med til min egen frisør kommer tilbake fra mamma permisjon. Da vet jeg det blir gjort riktig.

Vell fremme i frisør stolen fikk jeg farge i hele hodet, men til min store forskrekkelse ser jeg at det er svart når jeg kommer hjem. Antageligvis har fargen stått i for lenge for å fjerne ombréen. På toppen er det mørk brun, men nedover er det svart helt ned i tuppene. Det var ikke akkuratt slik jeg hadde tenkt det..

20140630-215658.jpg

I morgen tenkte jeg å ringe å høre om de kan rette den dårlige jobben de har gjort før jeg selv skal på jobb. Min første dag på Glitter i morgen, og jeg gleder meg kjempe masse :-)

jun 292014
 

Året 2005 møtte jeg min kjære mann. Jeg levde på en rosa sky, vi lagde oss god mat og nøt livet sammen. Jeg snublet over kjærlighetskiloene en etter en, og til slutt hadde jeg faktisk lagt på meg 15 kg!! Trening var for meg den gangen «en sosial ting», og jeg tok ikke i når jeg var der, og heller skravlet med venninder og kjæreste. Jeg brydde meg desverre svært lite om hvordan jeg så ut, for jeg hadde det kjempe bra slik det var. Jeg var jo i min egen lille «boble»… Håret var ofte oppsatt i en dott, og jeg oppdaterte skjeldent garderoben min. Joggebukse og store hettegensere var det beste jeg kunne ha på meg, og jeg var ofte sminkeløs flere dager i uken. Heldigvis klarte jeg å gå ned noe kilo før jeg ble gravid med Ida Emilie. Etter fødsel gikk jeg ned alt, bortsett fra 5 kg. I dette svangerskapet la jeg på meg hele 21 kg, og jeg har aldri i mitt liv veid så mye før. Jeg så faktisk 3 siffret tall på vekten, og jeg måtte klype meg selv i armen flere ganger. Jeg spiste ofte sjokolade og Colaen var min tørstedrikke. En 200grams sjokoladeplate kunne bli borte på null komma niks, og når jeg tenker over det når er det direkte skammelig og ekkelt. Ikke rart jeg gikk opp i vekt.

20140628-221837.jpg

Det var da jeg innså selv at jeg kan ikke forfalle selvom jeg har blitt mamma. Jeg meldte meg på en konkurranse via Radio Prime, og bryllupet stod også for tur. Jeg var så gira, ble plukket ut og skulle sykle hennesrittet. Jeg trente hver uke med PT på Sats (han var veldig flink og visste absolutt hva han holdt på med). Dagen før sykkelrittet ble jeg syk. Så syk at jeg ble innlagt på sykehuset og fikk strengt forbud mot å sykle dagen etter. Jeg mistet følelsen i halve siden av kroppen, og fikk pustevansker. Å gi den beskjeden videre til Sats var vanskligere enn jeg trodde, selv med legeerklæring. Jeg gikk fra Sats gråtende, og uten mulighet til å sykle. Jeg ble deprimert av hva som skjedde, og hele hendelsen gikk faktisk veldig hardt inn på meg. Aldri om jeg setter mine bein der igjen! Jeg skjønte fort at jeg måtte glemme hendelsen, og fokusere på tiden fremover. Bryllup, venner og familie. Ida Emilie lyste opp hverdagen, og bryllupet ble flottere enn hva jeg kunne tenke meg. Jeg nådde enda noen kilo før bryllupet, men likevell var jeg ikke fornøyd.

Etter bryllupet ble jeg gravid med Thorbjørn, og 11 kg la seg på nytt på kroppen. Etter en fantastisk fødsel og en sjarmerende prins gikk jeg ned 16 kg. Jeg innså nå at jeg hadde muligheten, og grep tak i den. De åpnet ett nytt treningssenter bare 3 minutter unna her vi bor. Mannen meldte seg inn først, og jeg ikke så lenge etterpå. Jeg klinte til med GULL-medlemskap me den gang, og det angrer jeg ikke på. Folkene som jobber der, tilbudene og miljøet er helt utrolig bra! Jeg så lyset i tunnelen, og jeg bestemte meg for å gripe sjansen. Nå eller aldri!

Fra å elske godteri har jeg nå holdt meg unna, og jeg skal si det gir resultater. I går hadde jeg ny kroppsanalyse, og jeg er veldig fornøyd. Både fettprosent og vekten har gått nedover.

20140628-221144.jpg

Jeg prøvde først en diett, men fant fort ut at det ikke var noe for meg. Nå spiser jeg det samme som resten av familien (bortsett fra godteri, brus og usunne ting) men er mer bevisst på hva jeg putter i munnen. Det var ikke mye salat jeg spiste før, men jeg har lært meg å like og nå spiser jeg det hver eneste dag. Favoritten er kyllingsalat, og det tror jeg at jeg kunne levd lenge på.

20140628-221925.jpg

Jeg begynte å se resultater, og motivasjonen steg til de grader! Vekten gikk nedover, og jeg ble rett og slett rastløs de dagene jeg ikke fikk trent. Jeg har treningspartnere som støtter meg, og vi gir motivasjon til hverandre. Vi drar hverandre med, og treningen blir enda bedre. Jeg som var den største godtegrisen og hamstret smågodt i Sverige hver gang klarer nå fint å gå rett forbi hyllene med smågodt. Det frister ikke, og smaker heller ikke noe godt. Å hive i seg sjokolade gir meg ikke annet enn dårlig samvittighet etterpå, og da ser jeg heller ingen vits i å spise det. Jeg gir meg derfor heller en klapp på skuldra når jeg velger å stå over, og vet at det er det beste for meg om jeg skal nå målet mitt.

20140628-222403.jpg

Jeg er inne i en veldig god periode nå, og er bare 1,3 kg unna fra å se ett nytt tiertall på vekten. Fortsetter jeg slik ser jeg i mot bikinikroppen i 2015, uten å gjemme seg ved bassenget eller stranden på sydentur, og å faktisk tørre å kle av seg til badetøy foran andre. Akkuratt der har jeg en liten sperre som stopper meg enda, men jeg håper det blir bedre med tiden. Jeg vet nå at jeg er på rett vei, det fungerer og jeg ser frem til ett lettere liv.

20140628-223616.jpg

Jeg har gått fra å være en lat sofagris, til å elske å trene. Dette klarer du også!
Nå skal jeg ta meg litt frokost før jeg og Bjørn Vidar skal spille Squash og trene. Gleder meg allerede :-)

Ps, jeg mener på ingen måte at livet skal handle om kun trening og salat. Man velger sin egen helse og siden
jeg kun lever en gang vil jeg gjøre det så best som mulig, både for meg selv og ungene. Om noen velger en annen livsstil har jeg full forståelse for det.

jun 272014
 

Med ny sponsor til bloggen faller det også goder på dere lesere. Jeg syntes det er kjempe morro å kunne gi noe tilbake til dere.

Denne ganger gir Amvina bort en lekker babygym/aktivitetsteppe fra Skip Hop til en av dere lesere.
Amvina selger produkter i hele Skandinavia og de finnes blandt annet på Babyshop, Sprell og Lilleprinsen.
De fører blandt annet merker som Skip Hop, BLISS Sthlm, Brother Max og Hippychick i sitt sortiment.

Nå har dere faktisk nå mulighet til å velge blandt tre forskjellige babygymmer/aktivitetstepper fra Treetop Friends, ABC, og Giraff Safari. Disse har en verdi på 998 kroner. Disse er supre for å utvikle barnets sanser og utvikling det første leveåret.

Treetop Friends

babygymtreetop


ABC

babygymabc

Giraff Safari

babygymgiraff

 


Har du en liten baby selv, kjenner noe som har eller vil gi bort en? Meld deg på denne konkurransen ved å fortelle hvilken av babygymmene du kunne tenkte deg.

Vinneren trekkes 6 Juli. Lykke til!


jun 252014
 

Ofte får jeg dårlig tid før levering i barnehage og trening, eller jeg får lyst på noe søtt etter ungene har lagt seg. Isteden for å kaste i seg en brødskive eller en sjokolade har jeg nå funnet løsningen.

For noen uker siden hadde Coop kampanje på OBH Nordica sin Smoothie maskin. Vi betalte 179 kr (medlemspris) men jeg vet de selger den enda til 299kr. De har den også på XXL til 199 kr. Det er det smarteste kjøpet vi har gjort på en stund. Utrolig deilig å lage en smoothie på 1-2-3 som både er sunn, enkel og god!

Min smoothie pleier å bestå av: en halv banan, 2 ss mager kesam, litt eplejuice og valgfri frossne bær. Jeg bruker som regel smoothie blandingen fra Rema1000 som inneholder mango og banan. Det blir kjempe godt!

image

Med denne maskinen er det nesten ikke oppvask og den tar lite plass i skapet. Selve beholderen er flasken du drikker av, og du skrur bare på drikkelokket når smoothien er ferdig.

image

Vi digger den og her hjemme blir den brukt hver eneste dag. Ungene syntes jo også smoothie er kjempe godt. Den er virkelig ett «must have» produkt til deg som trener, har barn eller bare er veldig glad i smoothie. :-)

jun 242014
 

//Sponset topp

Hei og riktig god tirsdag!

I dag løfter jeg glasset å utbringer en skål for meg selv. Jeg har nemlig fått meg ny jobb og jeg gleder meg så utrolig mye til å starte opp. Endelig faller ting på plass, og jeg er klar for å hive meg ut i arbeidslivet igjen. Nå skal Bjørn Vidar endelig få kjenne litt på pappapermisjonen hjemme med to alene. Med Ida Emilie var vi jo sammen alle tre, og jeg har nå vært hjemme sammen med de mens han har hatt permisjon denne gangen også. Neste uke starter jeg i jobb, og jeg tror det blir godt for både pappaen og ungene at de får litt alene tid.

Det er ikke bare i arbeidslivet som går rett vei, men vekten viser også riktige tall.
Siden jeg trappet opp med trening og la om kostholdet for 2 uker siden viser nå vekten -2 kg. Jeg er veldig fornøyd med 1 kg i uken, men jeg vet selvsagt at det ikke kommer til å fortsette slik. Jeg er nå bare 3 kg unna «idealvekten» min i forhold til kroppanalysen jeg har tatt. Det er ikke den vekten jeg ønsker selv, men det skal være mitt første delmål. Selvom ikke vekten viser så mye nedgang vises det på klær og kropp, noe som er kjempe morro å se. Selvtillitten bygger seg sakte men sikkert oppover. Desverre har jeg veldig få bilder av meg selv, for det er jo alltid jeg som står bak kamera. Når ungene blir store tror de vell at jeg aldri var med på en eneste ferie, hehe..

Vell, jeg fant ett bilde fra Tyrkia turen vår i fjor. Dette er seks måneder etter fødsel, og jeg skammet meg veldig for hvordan jeg så ut. 1 mnd etter dette bildet meldte jeg meg inn på Family Sports Club, og der har jeg vært siden. Utrolig fornøyd med senteret, og det er ekstra gøy at det i tillegg er Squash senter der også.

Vell, noe har skjedd selvom ikke vekten viser det samme.

20140624-142303.jpg

20140624-142432.jpg

Å faktisk kunne gå med tettsittende klær uten at valkene mine faller ut av buksa gir en god følelse. Jeg må ikke lengre bruke bukser med høyt liv for å skjule magen slik som før. Toppen er ny, og den er ekstremt deilig å ha på seg. Toppen finnes her hos SheInside. Elsker detaljene på skuldrene!

Ønsker dere en fortsatt nydelig dag:-)

jun 232014
 

Lenge har jeg ønsket å tatovere barnas navn. Endelig var dagen kommet, og den havnet til slutt på håndleddet.

I tillegg til navnene til barna har den også fire stjerner. To litt større, som er for meg og Bjørn Vidar, og to som er for barna. Vi har alle en stjerne hver. Skriften er tegnet for frihånd av tatovøren Ida på Madison og jeg er kjempe fornøyd! Når jeg kom dit så jeg for meg å ha navnene vendt mot meg selv, men jeg ble overtalt å ta det slik at det er vendt fra meg og blir dermed ikke opp ned når jeg har hånden nedover. Det er noe jeg ikke angrer ett sekund på at jeg gjorde :-) Stjernene skulle egentlig stå over, men etter litt betenking valgte jeg å ta de under «i tilfelle» det må fylles på ett navn til..

image

Har du tatovering? Selv har jeg nå i nakke og denne på håndleddet :-)

Mange har spurt meg om det gjør vondt å ta på håndleddet, men jeg ble overrasket på en positiv måte. Syntes ikke det gjorde vondt i det hele tatt, til tross for at huden er veldig tynn der. Vi har alle ulik smerteterskel og opplever det ulikt, men nå vet dere hvertfall hva jeg syntes… :)

jun 212014
 

Mange har etterlyst fremgangsmåten på lekeapparatet som Bjørn Vidar lagde til ungene.
Dette kostet oss ca 1870 kroner med all materiale, sklie, taustige og husker.
Materialene er fra Byggmax og er 2″4″ hele veien i ramma på stativet. Han brukte 70mm lange treskruer. I tillegg kjøpte han planker for å lage platå og stigetrinn. Husken til Ida Emilie er fra Toys’r’us (vi kjøpte to slik at vi får like når Thorbjørn blir stor nok). Disse kostet 169kr per stykk og er av den litt bredere typen. Sklien er fra samme butikk og kostet 799kr. Taustigen er kjøpt på Biltema og kostet 70kr. Kroker til huskene er også fra Biltema og kostet 30 kr for to.

Det er bare fantasien som setter grenser, og du kan bygge den akkuratt slik du vil ha den selv.
Det viktigste (i forhold til hvordan vi bygde vår) er å få kryssene i lik vinkel slik at det blir rett. Mål ønsket høyde og lengde, og legg derretter topplanken oppå før du skrur den til.

20140620-110748.jpg

Sklien er skrudd fast i platået, og kan kobles til vann om man vil det.

20140620-111055.jpg

Mellom våre husker er det nærmere 60 cm i mellom, men det må dere regne ut etter målene dere har satt på stativet dere bygger og hvordan det passer.

20140620-111205.jpg

Nå har vi tenkt til å bygge på en klatrevegg også. Man får kjøpt løse klatrehåndtak på Toys’r’us og vi tenkte å benytte oss av disse. Dette vil da bli på siden av platået som ikke taustigen er (ut mot husken til Ida Emilie). Ungene syntes dessuten det er kjempe morro å leke Bukkene Bruse på dette lekeapparatet. Da står jeg under og er trollet, mens Ida Emilie tramper på brua (platået). Fantasien er stor. Ungene elsker å være ute, og gresset har faktisk allerede rekt å bli litt slitt. Det er for oss ett godt tegn på at vi har klart å lage noe som fenger de :-)

Vi tok desverre ingen bilder «underveis», men likevell håper jeg dette kan hjelpe noen av dere. Lekeapparatet var unnagjort på bare noen timer, så er du en handyman/kvinne går det nok veldig bra. Ellers er dere hjertelig velkommen hit for å titte på vårt.. :)

jun 202014
 

Noen av dere som følger meg på Instagram (linemerethecom) har kanskje allerede sett dette bildet, men velger likevell å poste det her også i håp om å gi litt motivasjon til andre.

Det er nå 11 dager siden jeg la om kosten og tok opp treningen for fult og på disse dagene har jeg klart å gå ned 1,5 kg. Jeg er kjempe fornøyd og kunne ikke fått en bedre start. Det hjelper absolutt på både motivasjon og selvtilitten. Jeg spiser det samme som resten av familien til middag, men har kuttet ut litt brød, godteri og brus. I tillegg lager jeg meg ofte salater og spiser mye kylling.

Denne shortsen var trang til meg i fjor. Nå sklir den nesten av meg. Jeg er stolt!

image

Den sitter absolutt ikke noe pent på meg nå og den fortjener en plass i UFF containeren.

image

Nå er klokken straks 12.00 og jeg er allerede ferdig med dagens trening. Nå kan jeg ta helg med god samvittighet og kose meg med familien.

image

Vi skal låne campingvognen på Hvaler i helgen, men trening skal jeg likevell presse inn. Løpesko og treningsklær blir pakket ned:-)

Hvordan går det med treningen din?

jun 192014
 

Da Ida Emilie var baby var det bleiekrig. Jeg hamstret ett lass med Libero bleier og har faktisk ikke brukt opp lageret helt enda. Ida Emilie har kun brukt Libero, mens med Thorbjørn har jeg prøvd litt forskjellig. Jeg syntes selv Libero alltid har vært «trygt og godt» helt til jeg prøvde ut Rema1000 sine på Thorbjørn. Disse syntes jeg holder like tett, er like myke og har bra passform. Og det beste av alt: De er mye billigere! Ikke fordi vi ikke har råd til Libero lenger, men når jeg finner ett billigere alternativ som er like bra ser jeg ingen grunn til å velge det dyreste. Rema1000 sine bleier til Thorbjørn koster 17kr for en pakke á 50 bleier.

image

Jeg pleier alltid å kjøpe 3-4 pakker i slengen slik at vi har liggende i boden. I tillegg til disse bruker vi også Libero sine Up&Go innimellom.

Hva slags bleier bruker/brukte ditt barn?

jun 182014
 

// Sponset innlegg

Jeg har vært heldig å mottatt flotte produkter fra Amvina. Amvina selger produkter i hele Skandinavia og de finnes blandt annet på Babyshop, Sprell og Lilleprinsen. De fører blandt annet merker som Skip Hop, BLISS Sthlm, Brother Max og Hippychick i sitt sortiment.

Jeg har her fått en sekk, tallerkner og en smekk til Thorbjørn. Utrolig kule motiver!

image

Sekken tenkte jeg at Thorbjørn skal få bruke i barnehagen det første året. Den har polstrede remmer, og er akkuratt passe stor til min lille sjarmør.

Tallerknene og smekken har allerede vært i bruk. Veldig kjekt med stoffet på smekken, for den kan lett tørkes av uten at det setter seg flekker på den. Tallerknene er like hele og fine etter å ha gjennomgått både pastasaus og oppvaskmaskin. På noen tallerkner syntes jeg det fort setter seg farge på det og blir missfarget, noe det altså ikke gjør på disse. Tommel opp!

Alle produktene er dessuten fri for PVC, BPA og Ftalater.

Ps, flere har spurt om «oppskriften» på lekeapparatet vårt. Jeg skal be Bjørn Vidar lage ett innlegg til dere i morgen:-)