mai 312014
 

Hei og hopp!

Kvelden har kommet og ungene sover. I dag skulle jeg egentlig vært i Oslo, men ettersom planene ble endret har jeg heller tilbringt tiden med min kjære venninde Camilla og sønnen hennes Christian. Ida Emilie har vært borte, mens Tobben var med meg. Vi har vært i Sverige og handlet litt. Vi tenkte at ettersom det var så flott vær var det lite folk der i dag – den tanken var det flere som tenkte…

Ungene har kost seg med både det ene og det andre, og det har vi voksne også. Camilla fikk seg nye klær og vi fikk fylt opp kjøleskapet her hjemme.

image

Tålmodige barn på shopping. Med hver sin lekebuss ble det litt lettere, frem til de fant ut at det var kult å kaste de ut av vogna og mammaene måtte plukke de opp hele tiden:-)

Nå skal jeg legge beina høyt å nyte en time stillhet før jeg skal sove selv. Ha en fortsatt fin kveld!

mai 292014
 

Flere har etterlyst bilder av huset, og jeg lover det kommer mer.
I dag har vi hatt besøk og i den anledning måtte huset ryddes litt. Tok ett par kjappe bilder til dere i anledningen.

Er det en ting jeg angrer på ved denne stuen er det sofaen og bordet. Sofaen har løse ryggputer, og det er definitivt ikke kjekt med små barn i huset. Putene flyter rundt, og mister passformen sin. Ellers er den veldig fin og god å sitte i. Neste gang blir det faste ryggputer, men det er lenge til denne sofaen byttes ut. Drømmen er en beige stor og god sofa, men det får bli med drømmen noen år til. I tillegg til sofaen angrer jeg på bordet vårt. Glassbordet blir fulle av fingermerker like fort som jeg rekker å vaske de bort. Bordet blir heller ikke byttet ut med det første, kanskje neste år når Tobben er stor nok til å skjønne at han ikke skal søle :-)

20140529-204956.jpg

Vil forresten også samtidig tipse dere om denne fine hortensian fra Kid Interiør. Har dere like lite grønne fingre som meg er denne midt i blinken og dør aldri ut. Den ser veldig ekte ut, og koster under 50 lappen. Jeg skal ha meg to til for å fylle ut vasen litt mer. Klipp stilken, finn en fin vase, hell opp i vann og nyt synet. Passer hvertfall meg midt i blinken :-)

20140529-205425.jpg

Vi har hatt besøk av familien Larsen i dag. Ungene har lekt på gresset, hoppet på trampolinen, kastet vannballonger, og kost seg skikkelig sammen. Vi fyrte opp den nye grillen vår i sola, med god drikke til. For en fantastisk dag det har vært! I morgen må jeg ut å kjøpe meg noen lettere klær. Sommerklærne mine fra i fjor passer ikke lenger (heldigvis blitt for stort) og olabukser i dette været egner seg dårlig…

20140529-205752.jpg

Nå skal jeg nyte siste rest av solen her i vinterhagen før jeg er nødt til å få med meg dagens episode av Paradise.. Obs, sa jeg det høyt?? Vell, sånn går det. Jeg som slettes ikke skulle se på det i det hele tatt. Pytt pytt..

Ønsker dere en fantastisk kveld! :-)

mai 282014
 

Vil tipse dere om denne fantastiske ukesplanleggeren fra Sjarmtrollparty.

Ettersom mannen jobber turnus og aldri har like arbeidstimer (hjelper heller ikke at jeg har gullfisk hukommelse) er denne helt genial. Her kan han skrive opp arbeidstidene sine (han er nå i pappapermisjon), og jeg slipper å spørre han hundre ganger.

Den har 4 kolonner til navn, og en egen middagsplanlegger. Middagsplanleggeren har fått oss til å planlegge bedre, handle mindre og bruke mye av det vi har i fryseren. I tillegg har den egen huskeliste og en rubrikk for «gode gjerninger».

Denne hjelper oss til å ha oversikt over uken.

20140528-223708.jpg

Tavlen er magnetisk, og henger på kjøleskapet vårt. Man skriver med tusj som man fint kan pusse bort igjen. Tusjen er også magnetisk, og kan dermed også henge på kjøleskapet. Om du bor her i østfold kan du bestille den på mlerc@online.no eller sjarmtrollparty sin hjemmeside såklart.

mai 272014
 

Husker da jeg var liten. Noe av det jeg likte best å gjøre ute var å plukke blomster til andre. Det spilte ingen rolle hvordan blomster det var, og avogtil var det nok litt ugress også. Når vi er ute kjenner jeg meg veldig igjen i Ida Emilie. Hun skal stoppe opp å plukke blomster hele tiden, og jeg må sette de i vann. Koselig med egenplukket bukett på kjøkkenøya.

I går var vi ute og koste oss i sola. Ungene sprang rundt på gresset, husket, vi syklet tur, hoppet på trampolinen og plukket blomster.

image

Ida Emilie fant smørblomster i hagen, og har vell en gang gjort det samme som Ida Emilie gjør på filmen? :) Jeg gjorde det hver gang jeg fant slike blomster selv, og «overraskende nok» likte jeg smør hver gang..

 

mai 262014
 

Mange spør hvilke blogger jeg som oftes leser selv, og jeg skal ærlig innrømme at det går mest i interiør og mammabloggere. Her finner jeg mye inspirasjon til både det ene og det andre.

Når jeg blar meg nedover interiørbloggene og ser de flotte bildene sikler jeg jo av misunnelse – det er ikke til å legge skjul på. Jeg syntes det er superflott med masse sofaputer, kubbelys og pynt på bordene. Badene er spekket med lukseriøse håndkler, og lukter sikkert himmelsk. Og for å ikke snakke om de flotte barnerommene som blir vist. Ryddige, søte, tøffe barnerom med gjennomført stil.

Vell, her hjemme er det langt ifra slik jeg nevner over. Om jeg setter pynteputene i sofaen ligger de på gulvet igjen bare noen minutter senere. Kubbelys og pynt på sofabordet kan jeg bare glemme, for en mer klåfingra 1 åring som vi har her hjemme skal man lete lenge etter. Barnerommene er til å soves på, og inneholder knapt med leker. Ungene har eget lekerom, og der samles alle lekene – og litt til. Speilet på badet får gjennomgå, da det sprutes fra vasken, og skittentøyet hoper seg opp.

Mange har spurt om å se bilder av huset vårt, men jeg vil på ingen måte fremlegge vårt liv som perfekt da det faktisk ikke er det. Det ligger ofte hybelkaniner på gulvet takket være varmepumpen, og vi har ikke støv på hjernen. Jeg liker å ha det ryddig, og jeg klapper meg selv på skuldra for at jeg faktisk har skjerpet inn ryddingen den siste måneden. Jeg vil ikke at folk skal komme på besøk og huset ser helt bomba ut, men alikevell vil jeg heller ikke at det skal se ut som om det ikke bor barn her, for det gjør det jo faktisk.

I skrivende stund ser det faktisk slik ut på lekerommet til ungene.. Her bor det definitivt barn!

20140526-140951.jpg
Jeg gremmes over bildet, men jeg vil ikke fremstille livet som rosenrødt…

Jeg får vell bare brette opp armene for å rydde og organisere der inne nok en gang. Venter på en wallsticker som skal opp på veggen, og før det er det egentlig litt umulig å sette opp hyllene som skal opp.

Vil dere kanskje se bilde når det ikke ser slik ut? :)

mai 252014
 

I dag var dagen vi har ventet på. Vi skulle passe Christian (sønnen til ett vennepar av oss). I tillegg til at vi skulle passe han skulle vi også i bursdag til vennene til ungene. Avgårde dro vi med tre barn i bilen, glade og fornøyde alle fem.

image

image

image

Dagen kunne ikke vært bedre og vi håper vi får passe han flere ganger. Det er morro å se Ida Emilie og Christian sammen. De er som knoll&tott.

Nå har vi fått prøve oss på hvordan det er å ha tre barn. Alle tre barnesetene gikk inn i bilen, og ungene lekte veldig bra sammen alle tre. Kanskje det blir en til??

Ungene er nybadet og sover i sengene sine nå. Selv har jeg akkuratt spist opp en skål med jordbær og skal lene meg tilbake for noen episoder med Hotel Cæsar. Mannen gir seg levende over meg, for jeg har ikke gått glipp av en eneste episode. Litt avhengig..

Nå begynner forresten vinterhagen å ta skikkelig form. I morgen skal glassdørene på plass, mens det gjennstår teppe og litt småplukk. Vi skal handle inn ny rottingsofa, og jeg gleder meg masse til å innrede der. Dagene som har vært nå har vært helt fantastisk. Sol, blå himmel, glade barn, gode venner… Å, som jeg gleder meg til sommeren setter inn for fult!! :-)

mai 242014
 

Hei og god kveld.

Her har dagen flydd avgårde, og kvelden ble kastet over meg. Vi fikk ett spontant besøk av ett vennepar etter vi hentet Ida Emilie på Hvaler i dag. Det ble grilling, kos og vi fikk bestilt oss sommerferie. Gleder oss til 5 dager med barnelatter, venner og mye morro!

20140524-225653.jpg

Så over til vinneren av konkurransen. Det var ingen tvil om at dette var en meget populær konkurranse. Jeg og Ida Emilie hadde laget en video til dere hvor hun trekker vinneren. Desverre har jeg problemer med å få lastet den opp, så det får bli uten film denne gangen.

Vinneren av en heldress fra Vivtra er medhjertetpaarettsted.
Send en mail til vivtra@live.no å fortell hvilken størrelse du ønsker deg. Gratulerer så mye!

20140524-230454.jpg

Ønsker dere en fortsatt fin kveld.

mai 222014
 

Ida Emilie er god tvers igjennom. På 17 Mai lurte hun veldig på om oldeforeldrene hennes som desverre har gått bort fikk alle heliumballongene som barna mistet. I går ville hun sende opp egne. En til Olli, og en til Oldefar <3 Hun har ett hjerte av gull!

Det er godt å se at hun savner de slik som hun gjør. Hun snakker om de ofte, og når det er mørkt ute sier hun at når stjernene lyser, passer de på oss. Er det rart jeg smelter??

image

mai 222014
 

Som jeg har nevnt for dere tidligere går jo Ida Emilie på turn. I går var det Vårshow, hvor de skulle vise frem hva de hadde lært. Vi inviterte besteforeldre, tanter og onkler og Ida Emilie selv gledet seg stort til det var hennes tur.

Hun skulle klare seg selv, selvom jeg gjerne ville stå bak scenen med henne i den store folkemengden.
Hun begynner å bli stor, selvstendig og tøff! Det viste hun oss i går.

Bildene ble litt gule pågrunn av lyset..

10306399_10203943096677110_7371493948910528582_naaa

Her er Ida Emilie sammen med tremenningen sin Amelia.
DSCN1369aaab

DSCN1382aaa

DSCN1385aaa

Turningen er fra 2-4 år, men nå etter sommeren er det mulig hun bytter over til partiet over henne.
Hun står på venteliste til Villekulla barneteater også, og i går fikk vi virkelig bekreftet at dette er jenta som liker seg på scenen!
Jeg filmet henne også, men kan desverre ikke legge ut film da det også er andre barn med på den. Skulle gjerne vist den frem.

Ved av sluttningsdelen stod jeg med tårevåte øyne på sidelinjen og nøy synet av jenta mi som plutselig har blitt så stor. Hun strålte mens jeg prøvde å holde tilbake tårene. Dere som er foreldre selv vet jo hvordan det er? 😉

Ps: I morgen trekkes vinneren av hjemmesydde klær fra Vivtra. Meld deg på her.

mai 202014
 

Forrige uke tok Ida Emilie barnehage bilder i barnehagen. I dag stod de på hylla, og jeg kan ikke annet enn smile og være takknemlig for at nettopp jeg får være mamma til denne herlige jenta.
Bildet skal få plass på veggen, og gruppebildet som fulgte med skal opp sammen med de andre på rommet til Ida Emilie.

20140520-201615.jpg

Man skal ikke ta for gitt å være mamma. Jeg er heldig som fikk muligheten til å bære frem to fantastiske barn.

Herr i huset legger vi stor vekt på å vise at vi er glad i hverandre så ofte vi kan.
Vi sier alltid at vi elsker hverandre før vi legger oss. Det gjelder å ta godt vare på hverandre før det er for seint…