apr 282014
 

Joda, det har allerede begynt å legge seg gult, og selv går jeg rundt med rennende nese, øyne, og formen i seg selv er egentlig ganske redusert. På kvelden blir jeg tett, og på dagtid åpnes alle kanaler og jeg føler ikke at jeg gjør noe annet enn å tørke snørr og tårer.

De har meldt kraftig pollensesong, så jeg blir vell boende inne en stund. Nytter ikke ha opp veranda døra en gang, da pollene svever inn fra naboens digre tre utenfor her.

20140428-121808.jpg

Nå har jeg vært på apoteket å oppgradert allergimedisinene litt. Krysser fingrene for litt regn og mindre spredning.

Er du allergisk?

I dag skal jeg og Bjørn Vidar på fotball kamp. Utrolig deilig vær ute, rene sommeren!
Jeg har bedt søskenbarnet mitt på middag også før kamp, og Ida Emilie gleder seg til å se Guro igjen. Nå våknet nettopp Tobben fra luren sin, og litt kos venter før huset skal ryddes.

Ha en fin dag.

apr 272014
 

Jeg klarer ikke vente med å legge ut denne, og jeg vet det er flere enn meg som er spent.Takk for at dere har invitert til facebook siden og delt linken jeg la ut. Fortsett gjerne med det.

Som flere av dere klarte å gjette var det Proteinfabrikken som gjemte seg under logoen.
Da disse var representert i julekalenderen jeg hadde fylte kommentarene seg fort opp, så meld deg på med en gang.

gavekort

Nå har du altså muligheten til å sikre deg ett gavekort på 1500 kroner fra Proteinfabrikken.
Alt du trenger å gjøre er å fortelle meg hvorfor akkuratt du fortjener å vinne dette i kommentarfeltet.
Etter dette trykker du «liker» på innlegget.

Husk å legg ved emailen din slik at jeg får kontaktet deg dersom du vinner.

Logobilde

Selv er jeg helt forelsket i 2XU tightsen, og jeg føler nesten krise hver gang den er til vask og jeg må bruke en annen.
Dette er virkelig den beste treningstightsen jeg noen gang har hatt. Behagelig på, bevegelig og tøff!

2xu

Vinneren trekkes Søndag 4 Mai. Lykke til!

apr 262014
 

Jeg kommet stadig over diskusjoner på internett om dette temaet, og det virker som det er ett ømt tema for mange? Ida Emilie har aldri mast om hull i ørene, og hun sier selv at hun skal ta det når hun blir stor. Om hun hadde mast om det hadde hun ikke fått lov. Det er en grunn til at piercingstudioer setter 12 års aldersgrense, og at det anbefales å ikke ta det hos frisør.

Trenger virkelig barn hull i ørene, eller er det foreldrene som vil pynte de opp? Ja, Ida Emilie skal få hull i ørene om hun engang ønsker det, men da snakker vi langt ut i skolealder.
Jeg vil nødig påføre mine barn smerte som kan unngås, og jeg selv syntes ikke noe om hull i ører på babyer/barn. Jeg mener de skal være store nok til å kunne vite konsekvensene, rense og stelle hullet selv, for er man uheldig kan det bli betennelse og vondt. Øredobben kan hekte seg fast i noe, bli dratt ut og barnet kan i værstefall svelge den.

I noen kulturer er det helt vanlig å ta hull i ørene på babyer, mener du det da er ok?

Her hjemme kjører vi på med clips-øredobber og klistremerker i mange år til. Jeg syntes nemlig hun blir like fin med det. Dette bildet er 2 år gammelt.

20140425-213720.jpg

Jeg var selv 7 år da jeg fikk hull i ørene. Jeg ville ha det, men kom ut av salongen med bare ett hull før jeg snudde og følte at jeg måtte ta det siste også. Jeg husker det godt, og hver gang jeg skulle rense eller bytte øredobb var det ett rent hel***e. Jeg gråt, mens min stemamma renset for at den ikke skulle gro fast og bli betent. Jeg takker deg for hjelpen nå Mette, men akkuratt de gangene var det ikke noe særlig :-)

Når syntes du det er OK at barn får hull i ørene? Og hva syntes du om babyer som får det?
Her hjemme er det helt utelukket enda..

apr 242014
 

Ok, nå har jeg en kjempe bra giveaway på lur til dere, og jeg gleder meg sånn til å publisere innlegget!
Først vil jeg gjerne nå 280-300 likere på Facebook siden til bloggen, klarer vi det? Trykk HER for å komme til siden.
Bloggen finnes også på Instagram. Det er min personlige bruker, men er litt flinkere til å oppdatere. Søk på linemerethecom.

Så, kan dere gjette hvem firma som skjuler seg bak denne giveawayen? Den var kjempe populær i julekalenderen jeg hadde!

PF Logo_With Text_With Registered_White Fill

Inviter gjerne venner og bekjente til både Facebook siden og Instagram kontoen min, slik at denne giveawayen får bein å gå på!

Nå skal jeg hive på meg treningsklærne og komme meg ned på senteret. Gleder meg til en kjempe økt!
Ha en fortsatt fin dag 😉

apr 222014
 

Denne påsken har vært alt annet enn kos i solveggen, barnelatter og grilling. Isteden måtte vi benytte oss av legevakt og sukehus mens paraceten har fått bein å gå på.

Det startet på Søndag for over en uke siden.  Ida Emilie fikk feber og var hjemme fra barnehagen i 3 dager. Torsdagen kom og vi trodde Ida Emilie var på bedringens vei. Vi hadde avtalt med noen venner at vi skulle treffes. Ida Emilie satt i sofaen da hum plutselig begynte å hyle ut av smerte. Hun hadde vondt i magen og smertene kom og gikk. Jeg bestemte meg for å dra på legevakten. Der møtte vi ihjelslåtte ungdommer og stanken av sprit når vi åpnet døra. Gutta hadde vært i Strømstad og 3 stykk var der med brekt nese. Jeg måtte be han ene gå å vaske seg for han var overfylt av blod, noe jeg såklart ikke ville at Ida Emilie skulle se. Toalettet der stinket blod og så ikke ut da jeg og Ida Emilie kom inn. Vi ventet ca 1 time før det ble vår tur. Hun hadde fortsatt vondt i magen og vi ble sendt direkte ned på sykehuset hvor hun ble skrevet inn.

Vell fremme på sykehuset ventet vi på røntgen avdelingen for ultralyd av magen hennes. Etter 30 minutter fikk vi beskjed om å gå på akutten isteden hvor det ventet oss enda mere kø, blodprøver, crp og undersøkelser.  3 timer senere fikk vi gå på barneavdelingen. Ida Emilie var sliten men utrolig flink! Etter ultralyd av magen og flere undersøkelser fant de ikke noe galt annet enn ørebetennelse. Hun klager fortsatt litt over magen, men er i god form, har heldigvis begynt å spise igjen og er i barnehagen i dag. Hun blir fulgt opp av legen og skal til ny kontroll.

image

Dagen etter Ida Emilie var på sykehuset fikk Thorbjørn feber. Jeg målte han til 39,6 før leggetid og ga han en paracet da han skulle legge seg. Han var veldig urolig hele kvelden og jeg bestemte meg til slutt å ta han inn i min egen seng for å observere han. Litt før klokken slo 01.25 våkner jeg av ett hylskrik og gutten roet seg ikke ned. Han begynte å brekke seg, og sekunder etter ble han borte for oss. Øynene trillet bakover, og vi fikk ikke kontakt med han. Vi tok han med opp for å gi han bedre luft og etter en stund kviknet han litt til. Han var fortsatt veldig slapp og klarte ikke fokusere med blikket. Han bare lå der, kritthvit, blek og med blå lepper. Mitt største mareritt!! Hva skjer nå, dør han?? Vi har vært igjennom dette en gang før og jeg klarte heldigvis å holde meg roligere denne gangen. Vi gav han litt drikke som han tilslutt tok til seg, ga han en paracet og tok han med i frisk luft. Han fikk tilbake fargen også.

Jeg ringte på nytt til legevakten og hun ville ha oss inn med en gang. Han var seg selv da vi kom dit, men vi ble sendt videre rett ned til barneavdelingen igjen. Sykepleierne kjente meg igjen fra dagen før og tok oss godt imot. Etter mange prøver og undersøkelser konkluderte barnelegen med at det var feberkramper. Vi fikk beskjed om å holde feberen lav og fikk med oss medisiner hjem. Den natten sov verken jeg eller Thorbjørn noe og vi har her lammslåtte da vi kom hjem igjen like før Ida Emilie våknet. Bjørn Vidar var på jobb, mens svigerfar var så snill å passet Ida Emilie mens jeg og tobben var på sykehuset. Vi rakk å få en time på øyet før Ida Emilie våknet. Jeg måtte da kaste inn håndkle og spørre pappa om de ville hente henne slik at jeg og Tobben fikk sove. Han kjørte fra Hvaler for å ta med henne hjem mens jeg og Tobben fikk sovet ut. Det var virkelig godt både for meg og han. Vi er heldige som har besteforeldre som stiller opp natt og dag. Tusen takk!!

image

Nå har vi nettopp kommet hjem fra legen. Thorbjørn har fortsatt feber og har luftveisinfeksjon. Nå håper jeg at han snart er på bedringens vei, for her hjemme har det vært sykdom i hele 7 uker nå. Jeg er sååå lei.

Så, slik har vår påske vært. Håpet deres har vært bedre? :)

apr 192014
 

…og jeg som trodde jeg ikke hadde gått ned noe. Satt å tittet gjennom profil bildene mine på Facebook, og det var da jeg så det. Jeg HAR jo faktisk forandret meg til det bedre. Ikke mye, men hvertfall nok til å se det selv.

image

Det hjelper meg videre på veien og etter påsken er det «all in». September og sydentur nærmer seg og da nekter jeg å gjemme meg på stranden fordi jeg skammer meg over meg selv!

Beklager at det har vært så stille her i påsken. Vi har vært på sylehuset med Ida Emilie og nå er Thorbjørn syk. Jeg har mer enn nok å henge fingrene i, og tiden strekker desverre ikke til hele tiden. Jeg er som sagt flinkere til å oppdatere på Instagram, så følg meg gjerne der: linemerethecom.

Ha en fin påskeaften! :-)

apr 172014
 

Jeg fikk spørsmål om jeg kunne oppdatere dere på hvordan treningen min går, og det vil jeg såklart gjøre. Veldig morro at dere vil følge med meg på prosjekt #sunneremamma. Jeg er litt flinkere å oppdatere treningen på Instagram, så følg meg gjerne på linemerethecom.

Jeg har tidligere gått ut å sagt at jeg skal ned 20 kg i år. Jeg står fortsatt for det og jeg gjør så godt jeg kan. Desverre har vekten stått på hvil en lang stund nå og for meg er det lite motiverende selvom kroppen forandrer seg likevell. Har fått endel kommentarer på bildet jeg la ut her om dagen, så slenger det ut igjen.

image

Jeg vet jo selv at kroppen har forandret seg selvom vekten ikke har gjort det samme. Jeg har nok strammet opp endel, og det er veldig morro når folk legger merke til det. Etter en periode med sykdom her hjemme på både meg selv, Bjørn Vidar og ungene har det ikke vært så lett å tenke trening i det hele tatt. Hodet sier ja, mens kroppen desverre sa noe annet. Jeg hadde ett opphold på hele 4 uker, men nå er jeg heldigvis tilbake.

image

Jeg går ikke på diett nå, men vurderer å starte opp igjen etter påske. Syntes det er kjempe vanskelig å spise etter en plan med 3 andre som ikke skal spise det samme som meg. Matlagingen tar ekstra tid, og tid er noe jeg absolutt ikke har. Vell, akkuratt nå tenker jeg heller over hva jeg spiser og mengden av det. Skulle ønske jeg fikk mer resultater, men jeg må ta tiden til hjelp, presse meg hardere og være strengere mot meg selv. Colaen frister mer enn vann, og sjokoladen skriker etter meg i butikken. Jeg valgte å ikke lage påskeegg til meg selv i år, og det er jeg veldig glad for. Det hadde nok endt med at jeg hadde spist opp innholdet, og det er ikke akkuratt det jeg er ute etter nå. Jeg har endret treningsprogrammet mitt, og har merket stor forskjell fra da jeg startet med dette. Før ble jeg dausliten av å løpe i 5 minutter, mens nå kan jeg holde ut i 30 minutter. Det er jeg superstolt av, og er veldig glad for at kondisjonen er på vei opp.

image

Jeg prøver hele tiden å ha Kyllingfilėt og salat i kjøleskapet slik at jeg kan bytte ut dette med sukkerbehovet mitt. Skal innrømme at jeg sliter skikkelig på kvelden etter ungene har lagt seg. Det er da jeg kjenner det som mest. I går lagde jeg meg fylt squash. Utrolig godt, og man kan velge selv hva man vil fylle den med.

image

Denne er fylt med kyllingkjøtteig, mais, ekstra lett rømme og toppet med litt ost. Husk å skrap ut innmaten først. La squashen stå i ovnen på 200 grader i 12 minutter. Superenkelt, godt og sundt!

Så, det er slik det ligger ann med meg nå. Jeg har 12 kg igjen til målet mitt, noe jeg SKAL klare.
Har du noen treningstips eller ting som kan få opp motivasjonen så si gjerne ifra. :)

apr 152014
 

Både i går og i dag har Ida Emilie vært hjemme fra barnehagen. Hun har hatt litt feber og er forkjølet.
Hun har nå tatt påskeferie, men er heldigvis feberfri nå.
For å lette litt på stemningen ble påskejakten litt tidlig i år, men jeg tror ikke det gjorde noe for de tre andre her i huset.
Jeg fylte tre store påskeegg med forskjellig innhold, og laget en liten rebusløype som jeg plasserte både ute og inne.
Ida Emilie ga seg nesten over, for denne påskeharen var virkelig en luring og førte oss overalt.

Letingen startet først inne, og lappene førte oss til forskjellige rom.

SONY DSC

SONY DSC

Etter litt leting inne tok vi på oss klær og sko for å fortsette ute. Her var det 5 poster. Blandt annet på husken,trampolinen,under verandaen, i fuglekassen og tilslutt i lekestuen. Det stor forskjellige hint på lappene som Ida Emilie måtte tenke seg til svare på.

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

Etter litt frem og tilbake ute, litt hjernetrim og lek fant hun påskeeggene til slutt. Skal si det var ei jente i ekstase!
Det morsomme var at hun reagerte på at det ikke lå noe egg til meg der, for jeg er jo på «slankærn».
Selvom det er påske skal jeg klare å begrense inntaket.
Man finner en unnskyldning til alt, og det gjelder bare å være litt streng mot seg selv.

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

Ida Emilie sitt påskeegg var fylt med klær, leker og godteri. Thorbjørn sitt var fylt med smoothie, klær og bokstavkjeks.
Bjørn Vidar sitt var fylt med godteri, klær, flax lodd og gavekort.

SONY DSC

Jeg syntes selv det er superartig å lage istand en liten jakt etter påskeegg. Det er ikke så viktig å få selv, for det er mye morsommere å gi til andre. Det er herlig å se gleden og vite at det man gjør for andre blir satt pris på.
Ida Emilie skjønte heller ikke at det var jeg som var påskeharen, og neste år kommer vi til å gjennta det igjen, med andre ledetråder.

GOD PÅSKE!!

apr 142014
 

// Sponset innlegg

Forrige uke fikk jeg tilsendt noen produkter fra ei jente med navn Maria som driver Lille Fine.
Hun lager blandt annet smokkesnorer, nøkkelringer, vognpynt og hårpynt.

Lenge har jeg lett etter en fin hårbøyle til Ida Emilie som sitter bra, er behagelig og samtidig er fin.
Ofte sklir hårbøylene av etter noen minutter, men denne satt som ett skudd! Jenta skulle helst sove med den.
DSCN1230aaa

Thorbjørn var så heldig å få en flott smokkesnor.
Ettersom det ikke fantes bokstaven «Ø», ble det «Tobben» som er kallenavnet hans.
Denne snoren er super praktisk på gåturer med vogn.
Har ikke tall på hvor mange smokker han har spyttet ut og jeg ikke har lagt merke til det. Nå slipper vi det.
DSCN1231aaa

Jeg var heldig å få ny nøkkelring med navnet mitt på.
DSCN1233aaa

Ida Emilie fikk også en nydelig spenne til håret sitt.
DSCN1234aaa

Lille Fine kan du finne på både Facebook og Instagram.