mar 302014
 

Hei og riktig god Søndag.

Som dere sikkert har lagt merke til har det vært ganske stille på bloggen de siste dagene.
Jeg har rett og slett vært nødt til å ta meg en «time out» fra bloggen, og heller sette fokus på å bli frisk, være sammen med ungene og være kjæreste. Noen dager føler jeg litt på det presset ved å være blogger, at man MÅ skrive ett innlegg hver dag, og noen ganger har jeg lyst til å slette hele bloggen. Dette presset har jeg lagt bort for noen dager, og i går hadde jeg og ungene er kjempe fin dag. Jeg trenger å være litt mer enn «hun på bloggen» – jeg trenger litt tid for meg selv. Jeg får jo litt bakoversveis når jeg treffer folk på butikken, hvorpå de sier at de leser bloggen min. Jeg vet ikke helt hva jeg skal si selv og blir nesten litt flau. Morsomt er det, og jeg vil gjerne at dere fortsetter å si hei til meg.

I går tok jeg og søstra mi med oss ungene til Mosseporten for å se på Vennebyen fra Tv2.
Her traff jeg også denne bloggleseren. Veldig koselig å hilse på deg.
Mannen var på jobb hele dagen, mens jeg hadde den beste dagen med ungene på lenge.
Her kommer noen bilder fra dagen vår.

20140330-103008.jpg

20140330-103029.jpg

20140330-103235.jpg

Da vi kom hjem kastes vi i oss litt mat før vi gikk ut for å nyte det herlige været.
Vi gikk først til butikken for å handle litt småting, før vi tok turen på den lille lekeplassen i nærheten her. Synd ikke denne lekeplassen blir gjort litt på. Det er to husker, en dumpehuske og ett klatrestativ med akesklie som jeg nesten ikke tør å sende Ida Emilie opp i. Syntes den er så usikker og høy. Dere vet… Mamma hjertet er jo redd for det meste :)

20140330-103551.jpg

20140330-103611.jpg

20140330-103751.jpg

Akkuratt nå er Ida Emilie og Bjørn Vidar ute å setter opp trampolinen. Tobben sover første lur, og jeg skal rydde litt inne. Søstra mi, Ida Emilie og jeg skal på Sarpsborg Scene å se på Emil i dag. Jaggu godt jeg har en 4 åring jeg kan ta med på teater når mammaen er like gira selv. :)

Ønsker dere en flott dag. Hvordan er været hos deg?

mar 272014
 

På Søndag hadde vi barnebursdag her hjemme.
Dette var første året Ida Emilie ba hjem vennene sine fra barnehagen, og det var stor stas.
Vi ventet hele 15 barn, pluss voksne, så huset skulle fylles opp. Allerede da Ida Emilie våknet litt over 08.00 begynte spørsmålene å renne inn. «Kommer de snart»?, «Hvor lenge er det til de kommer»?…
Hun spurte vell annenhvert minutt, og tiden frem til 12.00 ble lang for henne.

Da klokken endelig nærmet seg satt hun i vinduet for å se etter den første gjesten.
En utålmodig, men meget spent 4 åring.
SONY DSC

Jeg hadde dekket langbord i stua, mot kjøkkenet. Tallerkner, kopper, sugerør og servietter er fra Partydesign.
Ida Emilie var veldig på at hun skulle ha rosa bursdag, men at guttene skulle få blå ting. Spurte henne mange ganger om hun ville f.eks ha prinsessetallerkner, men det var rosa som var tingen!

SONY DSC

Til mat serverte vi pølser. Pølser er typisk bursdag her hjemme, og utrolig lett å få tak i ettersom pappa jobber på Gilde.
Etter maten ventet det en overraskelse til barna. Johannes Lindrupsen kom for å underholde og trylle for barna.
Johannes er mannen bak Barnas Trylleshow, og både store og små gledet seg veldig her hjemme.

SONY DSC
Alle barna fikk utdelt popcorn og satte seg godt tilrette på gulvet.
Johannes var veldig flink til å få oppmerksomheten til alle. Både store og små. Noen av ungene fikk delta i showet.
Showet startet med tøys og morro. Videre kom det trylling og jeg sitter her enda som ett spørsmålstegn og skjønte ikke helt hvordan han fikk det til. Ungene var helt oppslukt, og popcornet lå strødd utover gulvet her hjemme ettersom ungene klappet og var engasjerte. Det er ett bra tegn. I ettertid har jeg hørt av flere foreldre at ungene skulle trylle når de kom hjem fra denne bursdagen. Selv hadde vi underholdning her hjemme hele kvelden, hvor Ida Emilie immiterte Johannes.

SONY DSC

SONY DSC

 

SONY DSC

Johannes lagde figurballonger til alle barna, men ettersom Ida Emilie var bursdagsbarnet fikk hun være først.
Hun fikk både tryllestav, hatt, hjerteballong og en hundeballong. Syntes det var fint at han satt bursdagsbarnet litt i fokus.

SONY DSC

SONY DSC

Etter trylleshowet var det tid for kaker før bursdagen nærmet seg slutt.
Vi sang bursdagssangen og Ida Emilie fikk blåse ut 4 lys. Hun hadde bestilt en regnbuekake, med forskjellige farger inni.
Kaken er dekket med rosa frosting av Philadelphia ost og tuttifrutti strøssel. Jenta vet nemlig selv hva hun vil ha 😉

SONY DSC

Etter kaker var det tid for lek før gjestene dro hjem. Ida Emilie hadde en kjempe fin bursdag, og jeg trodde med hånden på hjertet at det skulle bli mer kaos enn det det tross alt var. Vil si det var en vellykket bursdag, og Trylleshowet til Johannes var toppen av kaka!
Takk for at dere gjorde dagen til Ida Emilie perfekt!

SONY DSC

Vil dere også ha besøk av Johannes? Han underholder ikke bare i barnebursdagen, men også i andre anledninger.
Hjemmesiden hans finner dere HER, hvor dere også kan finne kontakt informasjon. Virkelig å anbefale!

Ps: Fikk en mail ang kjolen til Ida Emilie. Den er fra Virrevapp.
Bruk kodeord «LineMerethe» om du ønsker å bestille den.
Da vil du få en rimeligere frakt. Kjempe fin som 17 mai kjole, som i bursdag.

mar 252014
 

Endelig var smokkefamilien samlet igjen. Her forsvinner nemlig smokkene fortere enn jeg klarer å snu meg, og her om dagen fant vi 4 stykk på samme sted under sofaen. Skulle nesten tro Thorbjørn har samlet de på ett sted. Det pleier å ligge en smokk der, og en smokk her.. Og når jeg trenger en smokk der og da finner jeg den aldri. Thorbjørn tok heldigvis smokken fort, og bruker den når han sover. På natten bruker vi nattesmokkene fra MAM og jeg har rett og slett blitt helt forelsket i de. Deilig å slippe å lete etter smokkene, og de er raske å finne ettersom de lyser i mørket. Genialt!

Vell, i dag var det tid for koking. Skal ærlig innrømme at jeg burde gjort dette oftere.
Mam har jo disse geniale steriliseringsboksene som følger med smokkene når du kjøper de. Desverre har de gått i søpla her, men de er veldig kjekke. 3 minutter inn i micro, og la de kjøle seg i 5 minutter. Lettere blir det ikke. Jeg tok de i kjelen i dag, og lot de koke i 5 minutter.

20140325-101106.jpg

Hvor ofte koker du smokkene?

I dag er Ida Emilie hjemme fra barnehagen. Hun klaget over vondt i hodet, så da ble det en hjemmedag. Jentene her i huset er nede for telling, og da er det bra vi har mannfolk som steller med oss.

Jeg tror jeg skal prøve å driste meg til å lage en vaffelrøre etterpå. Det er jo tross alt vaffel dagen i dag. Nok en unnskyldning, men når man er syk er det viktig å få i seg noe i det hele tatt.
Ute skinner sola og det er blå himmel. Mye skulle vært gjort ute i hagen, men det må pent vente. Etterpå kommer det en mann fra Falck og skal innstallere ny alarm her. Vi har Verisure fra før, men nå kan jeg spare 100kr i mnd ved å bytte, samtidig som annlegget er bedre. Hurra for messetilbud!!

mar 242014
 

I går var det fullt hus og barnebursdag her hjemme. Jeg knipset masse bilder til dere, og innlegg om dette kommer. I dag tidlig våknet jeg og var helt elendig i formen. Jeg klarte så vidt å kle på meg selv, og dagen så virkelig mørk ut. Bjørn Vidar måtte på jobb, mens jeg skulle ha begge ungene her hjemme alene. Hater å være dårlig selv, men heller det at barna er syke. Å ikke kunne gi ungene 100% oppmerksomhet gjør litt vondt, men etter 2 paracet og litt frokost kom formen seg sakte men sikkert.

Etter vi hentet Ida Emilie i barnehagen i dag gikk vi ut en tur for å bruke siste energidose.
Ida Emilie var ute å testet den nye sparke sykkelen sin og de lekte på gresset. Det var deilig å kjenne solen som varmet oss i ryggen, og jeg ser virkelig frem til sommeren nå! Lange og lyse dager, barnelatter og plasking i bassenget på verandaen. Can’t wait!!

20140324-210320.jpg

Nå sover ungene i sengene sine, mens jeg sitter under pleddet. Jeg fryser, og må nok bare innse at feberen kommer snikende på igjen. Jeg er såå lei. Hadde det samme for to uker siden, og har hanglet siden det. Krysser fingrene for at ungene slipper unna.

Ha en fortsatt flott kveld! :-)

mar 212014
 

Hei og riktig god fredag til dere. I dag kunne ikke dagen startet bedre. 2 blide barn og hårspa på Fem små stuer. Det var rett og slett fantastisk og jeg skal vise dere bilder imorgen.

Som noen av dere vet er jeg forhandler for Virrevapp. Nå kjører vi gratis frakt hele helgen, og du kan nå sikre deg ett flott 17 mai antrekk.

Bruk kodeord: «LineMerethe» når du bestiller. Tilbudet varer ut Søndag. Ida Emilie og Thorbjørn er jo modeller for Virrevapp, og dere kan jo tro jeg er stolt!

image image image

image

image

I barnebursdagen her hjemme på Søndag skal Ida Emilie ha på seg den rosa kjolen ovenfor. Utrolig fine klær, bra kvalitet og pris.

Jeg hjelper deg gjerne med bestillingen, bare send meg en mail:-)

mar 202014
 

Jeg, som en av mange kunne tenkt meg både en og to operasjoner for å bli fornøyd med meg selv.
Hadde jeg hatt pengene klare ville jeg tatt både brystoperasjon og bukplastikk. Som jeg har nevnt tidligere sliter jeg litt med meg selv etter ammingen. En ting var når melken faktisk var der og jeg så ut som Pamela med brystspreng, men nå som melken er borte henger de som to våte teposer.

Kroppen forandrer seg mye etter en fødsel. Strekkmerker, hengemage, hengepupper og ammehår. Det finnes selvsagt unntak slik som Fotballfrue, men jeg tipper det er flertall som opplever noe av det førstnevnte. Jeg får høre «Du er fin som du er» – og ja, det er veldig hyggelig å høre, men innerst inne stikker det likevell. Dere vet, selvbildet og synet på seg selv. Vi jenter kan virke rare, men jeg vil tippe det er flere som føler som meg?

20140320-203202.jpg

Jenter i dag har et stort press på seg om å ha et pent ansikt, langt og skinnende barbie hår, slanke kropper med store pupper. Vi bruker masse penger på sminke, hårfarging, klær og sko. Ja, egentlig alt for å føle oss penere.

Jeg er 26 år og har forhåpentlighvis mange år foran meg. Si jeg blir 90 år. Skal jeg da bruke 64 år til på å bearbeide selvbildet på uten å gjøre noe for at jeg selv vil føle meg bedre? Jeg håper jeg en dag kan gå med hodet hevet og si jeg er fornøyd med meg selv. Hvis en operasjon kan gjøre det bedre, er det da ikke verdt det? Eller er det «juks»? Bare se på de som blir slankeoperert. Det er en grunn til at dem gjør det, men er det «bedre» enn å f.eks ta silikon eller bukplastikk?

Jeg skulle virkelig ønske at jeg var fornøyd uten operasjon, men nå står jeg faktisk på venteliste til konsultasjonstime. Det er opptill 1 års ventetid, og jeg fikk dette brevet i September i fjor. Jeg har enda tid til å bestemme meg på, men jeg er faktisk så sikker på dette at jeg vet det ville hjulpet meg. Å kunne dra på badeland med ungene uten å passe på at den ene puppen sklir ut hadde jo vært en fryd!

I kjendis verden er det mange som lar seg operere.
Er det noe rart at tenåringer blir påvirket?

20140320-204636.jpg
Kate Winslet.

20140320-204715.jpg
Angelina Jolie.

20140320-204802.jpg
Megan Fox.

Blir man sett ned på om man velger en operasjon, eller er det helt OK?
Jeg mener det er helt OK, bare det ikke tar helt av. Selv ønsker jeg ingen Pamela pupper. Det skal se naturlig ut.

mar 192014
 

Her hjemme var det fult hus i går, og Ida Emilie var i ekstase over både selskap, pakker og det å faktisk endelig 4 år. Dagen hadde hun ventet lenge på, og det ble en veldig vellykket dag for oss alle. Jeg tenkte jeg skulle samle opp litt bilder fra begge bursdagene vi har hatt hjemme nå og legge ut. Hadde det vært noe?

Ida Emilie fikk veldig mye fint i går. Det var en gave som skilte seg ut, og det var denne Løken bunaden hun fikk av mine svigerforeldre. Jeg har en svigermor som er flink til det meste, deriblandt å sy bunader. Jeg har selv denne bunaden som jeg fikk til konfirmasjonen min, og nå gleder jeg meg masse til å stråle i bunaden sammen med min egen datter. Vi har begge to mørk blå, morro å matche.

20140319-105220.jpg

Husker så godt at bunad var noe jeg absolutt ikke ville ha da jeg var yngre, men nå er jeg veldig glad for at jeg har den. Deilig å slippe å lete etter kjole til mange anledninger.

20140319-105711.jpg
Meg i 2011.

Har barnet/barna dine bunad, eller kanskje du har det selv?

mar 172014
 

I dag for nøyaktig 4 år siden ble vi foreldre for første gang. Livet fikk en ny mening, og kjærligheten vokste. Ida Emilie er 4 år i dag. Jenta vår er selvfølgelig den fineste i verden (det syntes jo alle foreldre om barna sine) og vi er så utrolig stolt av henne. Hun har en personlighet man kan smelte av, og ett hjerte full av kjærlighet.

Gratulerer så mye med dagen Ida Emilie.
Thorbjørn, mamma og pappa elsker deg!

20140317-124716.jpg

Etterpå blir det feiring med familie, og på søndag står barnebursdagen for tur.
I kjøleskapet står ferdig regnbuekake slik hun bestilte.

Gjett om hun var i ekstase da hun kom i barnehagen i dag. Det hang flagg og plakat til henne, og alle barna hadde tegnet bursdagstegninger! Stor stas! :-)

20140317-125428.jpg

Nå må huset ryddes, gulvene vaskes og tøyet må brettes, men aller først må jeg og Thorbjørn til byen en tur. Vi kom hjem fra Trysil i går, og det ble litt mer stress enn jeg trodde med bursdag dagen etter. Hadde en fantastisk kongetur på Trysil med gode venner. Den beste hytteturen jeg har vært på, og som sitter godt i minne. Jeg skulle gjerne delt noen bilder og filmer til dere, men jeg tror det rett og slett er best å la være. Afterskien på fredag tok helt av :-)

mar 142014
 

Nå er vi vell hjemme etter en dag i bakkene og på afterski. Tacoen venter og jeg ligger i senga å fryser. Savner ungene forferdelig mye men godt å vite at de har det bra. Vi kom opp hit sent i går kveld og reiser hjem på Søndag. Gleder meg til å gi ungene en stor klem:-)

image

image

image

mar 122014
 

Etter jeg la ut innlegget i går har det haglet inn mail og meldinger på Facebook.
Venter dere nr 3? Er du gravid? Hvorfor var du hos jordmor? Svangerskapskontroll?

20140312-090024.jpg

Som blogger har jeg lært meg hvilke overskrifter som gjør dere lesere nysgjerrige, og jeg hadde nok blitt det selv også om jeg leste gårsdagens overskrift på en annen blogg.
Nå skal det sies at vi har to flotte barn, og er veldig fornøyd med det. Tanken på en fødsel igjen hadde vært veldig fin, men jeg er ikke gravid altså. En jordmor gjør også annet enn å ta svangerskapskontroller og ta i mot barn. Jeg skrev tidligere her at jeg for en stund siden satt inn hormonspiral, og i den forbindelsen var jeg på etterkontroll i går.

Ca to uker etter jeg var der i Desember fikk jeg svar på celleprøvene som jeg tok samtidig, og dem var heldigvis helt normale. Det er veldig viktig å sjekke seg for livmorhalskreft. Da jeg gikk gravid med Ida Emilie fikk jeg min første innkalling til sjekk, men fikk ikke dratt pga svangerskapet. Man skal ta nye prøver hvert tredje år, og da tre år etter fikk jeg enda en ny innkalling. Da var jeg jo i midt svangerskapet med Thorbjørn, så da måtte jeg utsette det igjen. Nå er den tatt, og i 2016 skal jeg ta nye prøver igjen. Jeg håper også dere sjekker dere? Etter innføringen av celleprøver har antallet krefttilfeller i livmorhalsen gått ned med hele 60-70%. – det sier jo litt!

…Så, beklager dere. Ingen bolle i ovnen her hos meg :-)

Vell, ett nytt familiemedlem har vi likevell fått. Mamma har fått seg hund, og gjett om Ida Emilie syntes det er stas da dere! Ida Emilie er i utgangspunktet faktisk redd for hunder, men å se de slik sammen varmer oss som foreldre mye. Vi håper dette kan kurere skrekken ved å være med i oppveksten til hunden. Si hei til lille Frida.

20140312-091315.jpg