feb 282014
 

I forrige uke fikk jeg en gledelig beskjed om at jeg hadde fått en bloggaward hos Petrus og Petrine.
Mammaen bak bloggen heter Nann Katrin, og bor faktisk ikke så langt unna meg. Sammen slang vi oss med på en livsendring, en endring til en sunnere helse og for å bli en mer aktiv mamma.

liebster-award

Når man mottar en slik blogaward skal man nominere 3-5 andre til å motta denne.

1. Yvonne – min aller beste venninde, forlover og gudmor til Thorbjørn. Jeg er så utrolig glad for å ha blitt kjent med deg og din familie. Vi har hver vår jente på samme alder som har blitt utrolig gode venner. Yvonne har endelig bloggen på bli igjen, og jeg anbefaler å ta en titt. Hun ytrer sine meninger, samtidig som hun blogger om hverdagen.

2. Veronika – Ei utrolig koselig jente som har hjelpt meg mye med bloggen. Lett å snakke med, jordnær og jeg må si det var utrolig koselig å hilse på deg på bloggtreffet som Familieprat arrangerte i Oslo. Veronika er sykepleierstudent, og mamma til to flotte barn.

3. Himmeldus – Bak denne bloggen finner du Sara Emilie. Noen av dere har kanskje sett henne på Unge Mødre. Hun har to fine gutter, og blogger om mammalivet.

Svar på spørsmål fra den som ga deg awarden:

1. Spiser du brunost? Hvorfor/hvorfor ikke?
– Ja, det gjør jeg men mest på vafler.
2. Hva ville du endret på kjøkkenet ditt dersom du ikke hadde noen begrensninger?
Da ville jeg nok mest sannsynlig valgt litt andre løsninger og systemer. Egentlig er jeg veldig førnøyd slik det er nå.
3. Hva tør du ikke gjøre?
– Hoppe i fallskjerm!
4. Beskriv deg selv med tre ord som begynner på samme bokstav.
Snill, sta og sentimental.
5. Har du noen gang danset på bordet? Utdyp gjerne.
Nei, det tror jeg faktisk ikke?
6. Fortell meg om en episode som gjorde at du ble stolt over deg selv.
Jeg var utrolig stolt av meg selv da jeg fødte begge ungene uten smertelindringer. Kroppen er fantastisk!
7. Hva gir blogginga deg og hva kunne du eventuelt ha vært foruten?
– Bloggingen gir meg ett sted hvor jeg kan skrive alle tanker, dele bilder og tekst med blandt annet familie. Det er mange i familien min som leser her, og syntes det er koselig å se bilder av ungene. Jeg kunne vært foruten de som tror de vet alt om meg/oss fordi de leser her på bloggen. Jeg utgir svært lite på internett, men noen tror likevell de vet alt.
8. Kan du håndtere ei kapp- og gjærsag og har du skiftet dekk på bilen? Del gjerne konkrete erfaringer, med eller uten blod, svette og krokodilletårer. Vær ærlig!
– Bytte dekk kan jeg, og jeg kunne nok håndtert en gjærsag om noen hadde vist meg først. Jeg var jo ekstremt biljente før, og hadde drømmebilen frem til jeg skulle bli mamma. Da ble Cosworthen byttet til stasjonsvogn.
9. Fortell om en drøm eller et ønske du har for framtida.
– Jeg drømmer om fast jobb jeg trives i og at ungene skal få en lykkelig oppvekst.
10. Hva mener du er grunnen(e) til at du ville blitt nominert til «Årets mamma» og hvorfor tror du selv at du ikke ville vunnet?
– Jeg tror jeg hadde blitt nominert kanskje pga den store omsorgen jeg gir til ungene. Ingenting går foran de og jeg gir 100% av meg selv for å være en god mamma for dem. Jeg hadde nok ikke vunnet fordi det er mange bra mammaer som konkurrerer om samme tittel.

★ Lag dine 10 egne spørsmål og send de videre til de nominerte.
1. Hvem blogg leser du hver dag?
2. Hva gjør en blogg verdt å komme tilbake til?
3. Hvordan ser du deg selv 15 år foran i tid?
4. Hva er ett must i hverdagen?
5. Hva er din favorittrett?
6. Hvem er ditt forbilde og hvorfor?
7. Hva er din sivilstatus?
8. Syntes du det er ett press på hvordan man skal fremstå bak en blogg?
9. Hvor går din drømmeferie?
10. Hvilke verdier vil du videreføre til dine barn?
feb 282014
 

Thorbjørn ble født med masse hår, men som med babyer flest mistet han endel før nytt vokste ut igjen. Vi har tidligere klippet han litt her hjemme, men I går tok jeg han med til frisøren for å rette opp skavanker og få litt fasong på håret hans.

Gutten var veldig nysgjerrig og lurte på hva i alle dager dama gjorde med håret hans. Han ville ha saksa, kammen og absolutt ikke sitte stille med hodet. Jeg prøvde å friste med Drømmehagen, kjeks og drikke men det uten hell. Heldigvis hadde jeg en smoothie i stellevesken og fikk han til å sitte stille i 1 lite minutt som frisøren benyttet seg godt av.

image

Etter 15 minutter i frisørstolen fikk vi av det meste av babyhårene og gutten fikk faktisk en frisyre. Stakkaren så jo ut som Baktus nesten før klippen, hehe.. Da vi var ferdig skulle vi betale, og gjett hva det kostet? 250 kroner!!! Ikke at jeg er gjerrig altså, men tohundreogfemtikroner for å klippe ett bittelite hodet og nesten ikke noe hår? Hadde skjønt det om det var jeg selv som ble klippet, men hallo..? Skal jeg være ærlig syntes jeg det var svindyrt og vi kommer til å velge ett annet sted neste gang.

Selvom prisen var stiv trøster jeg meg med at han ble en liten kjekkas. Rart hvordan en liten klipp kan gjøre han «større».
image

Tar du med ungene til frisøren eller klipper du de selv?

feb 272014
 

Når man har hus er det «alltid» noe å gjøre. Som jeg nevnte tidligere skal vi lage nytt vaskerom nå og jobben ble brått litt mer omfattende enn hva vi hadde tenkt. Bjørn Vidar valgte å rive hele rommet og slå ned vegger for å så bygge opp alt fra bunnen. Heldigvis er han så handy av seg, så vi sparer utrolig mye på å gjøre dette selv.

Her er veggene revet, isolasjonen tatt ut og alt skal bli nytt. Dette var opprinnelig to rom, men ettersom vi har revet veggen får vi ett vaskerom på ca 16 kvm. Gleder meg utrolig mye. Vi skal lage sjakt fra 1 etg slik at vi kan kaste skittentøyen ned til skittentøyet uten å måtte gå opp og ned hele tiden. På den måten slipper vi skittentøy på badet, og får det ned på vaskerommet med en gang. Til innredning skal vi bruke Ikea, og jeg ser frem til ett stort, og oversiktelig vaskerom.

20140227-123837.jpg

20140227-123855.jpg
Som dere ser er det fult kaos, og hele underetasjen står egentlig litt på hodet nå ettersom vi måtte flytte ut alt fra rommene. Vaskemaskinen og tørketrommelen står nå på det gamle badet imens.

Legger også med noen inpirasjonsbilder jeg har hentet fra Google.
Jeg klarer nesten ikke vente!

20140227-125603.jpg

20140227-125700.jpg

Om dere har noen geniale tips og løsninger blir vi kjempe glade om dere deler de med oss.
Det er sikkert mye vi ikke tenker på og faktisk ikke vet om.

feb 262014
 

I går var det tid for den store 1 års kontrollen. Thorbjørn runder året neste torsdag allerede, og hvor dette året har blitt av er jeg jaggu ikke sikker på selv. Utrolig fort har det gått ihvertfall..

Med kontroller på helsestasjon følger det også desverre ofte vaksine med. Denne gang uten unntak. Tidligere har han fått feber hver eneste gang, og på 6 mnd vaksinen måtte vi jo også til legevakten pga blodtrykksfall/feberkramper. Feberen kom som forventet i går kveld, så jeg ga han en Paracet når han la seg. Han våknet 3 ganger i løpet av natten, noe han aldri pleier å gjøre ellers. Han sover nemlig natten rundt. Da han våknet var han feberfri, men utover dagen i dag har feberen kommet tilbake.
Krysser fingrene for at det går over i løpet av natten.

20140226-141229.jpg

Han veide hele 10780gram og er 79,4 cm nå. Han har faktisk strekt seg 4,5cm siden Januar!
Han ligger på normalen etter sin kurve, og ingenting er bedre enn det. Både helsesøster og lege var veldig fornøyd med han og det gleder jo såklart ett mammahjerte stort. Helsesøster mente han allerede nå hadde humoren på topp, og utviklingen var der den skulle. Ordene kommer på rekke og rad, samt at han nå reiser seg opp, og går når han har noe å holde seg i.

Som sagt fyller han 1 år neste uke, og jeg har lenge tenkt på hva vi skal gi han i gave. Siden han har nok leker etter storesøsteren tror jeg ett par sko blir gaven fra oss i år. Det er noe han trenger nå utover, for jeg tror ikke det er lenge til han går nå. Han prøver å slippe seg litt innimellom, men han føler seg tryggest når han har ei hånd å holde i.

Jeg får spørsmål om hva Thorbjørn ønsker seg til bursdagen sin, og tenkte å legge ut en liten ønskeliste her siden det er mange i familien som leser her på bloggen. Siden Thorbjørn begynner i barnehagen i August ønsker vi oss ting till barnehage oppstart.

ønskeliste

1: Mini A Ture Vårjakke str 86. // 2: Softshell dress fra NameIt str 92. // 3. Regntøy str 92. // 4. Bergans barnehagesekk. // 5. Matboks og drikkeflaske i guttemotiv. // 6. Barnehage klær str 92. // 7. Baghera bil.

Ha en fortsatt fin kveld!

feb 252014
 

Hei, og en riktig god vår dag❤

Utenfor vinduet skinner solen, og fuglene kvittrer. Enda større var gleden da Se og Hør dumpet ned i postkassen min i dag. Jeg fikk nemlig en super julegave til jul, og jeg valgte å abbonere på Se og Hør. Jeg er vell som de fleste andre – liker nyheter og sladder, for jeg er jo født nysgjerrig.

20140225-114940.jpg

I går var jeg på butikken sammen med ungene. Ida Emilie spurte så pent om hun ikke kunne være så snill å få ett Barbie blad. Hun fikk viljen sin, og samtidig tok jeg med ett til meg selv.
Ettersom vi stadig holder på med huset liker vi inspirasjon fra internett og blader. Bolig pluss fikk bli med meg hjem, og nå har jeg kost meg med masse inspirasjon sammen med en god kopp te mens Thorbjørn sover. I går begynte Bjørn Vidar å rive vaskerommet, og jeg gleder meg sånn til å få nytt! Det blir større, flottere og funksjonelt.

20140225-115326.jpg

Se på denne lekre stuen. Skulle gjerne hatt det slik her hjemme.

20140225-115411.jpg

I samarbeid med Bladkongen vil jeg tipse dere om bladene de tilbyr til alle og enhver. Familie, interiør, mat, historie, barn, motor, mote, helse og ukeblader. Listen er lang, og utvalget er kjempe stort! Jeg syntes selv det er supert å få det rett hjem i postkassen hver tirsdag, og det er en liten glede i hverdagen. Sjekk ut Bladkongen for å se det store utvalget de har.

Er det noen av dere som abonnerer fra Bladkongen? Jeg har kun positive erfaringer, og anbefaler virkelig å prøve det ut. Det er så mange blader jeg gjerne kunne tenkt meg – og det rett hjem i postkassen. Genialt!

Nå skal jeg drikke ferdig teen min, og vekke Thorbjørn. Det er tid for 1 års vaksine og kontroll. Senere i dag er det turn med Ida Emilie, så skal lekerommet få seg en oppgradering.

20140225-120540.jpg

Ønsker dere alle en flott dag.

feb 242014
 

Hei og god morgen!

Denne natten har vært preget av lite søvn for min del. Ida Emilie skulle helst ligge klistret oppå meg, litt koselig er det jo selvsagt men hun må vite at man sover i egen seng på natten. Thorbjørn har fått en flaske med melk nå og sitter å leker litt på gulvet. Vil tro resten av huset våkner snart også.

Etterpå skal jeg spille Squash med Bjørn Vidar også skal Ida Emilie på Stjernekoret i kveld.Thorbjørn skulle egentlig vært på babysang også, men det er så vanskelig når det er midt i sovingen hans blitt. Han har nå begynt å ta en lengre lur på formiddagen, og jeg har rett og slett ikke hjerte til å ikke la han få sove den skikkelig ut.

Tenkte å kjøre igang en liten spørsmålsrunde igjen. Svarer dere på Søndag, og håper jeg får inn mange spørsmål. Kjør i gang!!

20140224-080126.jpg

Ønsker dere en fin Mandag! :-)

feb 232014
 

I går hadde vi besøk av to venner og ungene. Taco stod på menyen og jaggu var det ikke gutta som lagde den også. løpte lekte, løpte og ropte av glede her hjemme. Skal si dere det var to barn her som sov godt i natt!:-)

image

5 mila har vært og Norge endte på 4 plass. Hva skal jeg liksom se på når Tobben sover på dagtid nå? Etter 16 dager med OL er jeg fortsatt ikke lei. Litt lei av at det er over egentlig.

Straks skal pinnekjøttet settes på og vi får middagsgjester i dag. Pinnekjøtt er en av mine favoritter! Ha en flott Søndag.

feb 202014
 

Jeg ser stadig foreldre som spør på ulike Facebook og terminforum, om hva man skal gjøre når barnet har atopisk eksem. Det er jo ingen hemmelighet at ulltøy er en «uheldig kombinasjon» når man har atopisk eksem, men det finnes heldigvis alternativer.

Ida Emilie fikk påvist atopisk eksem da hun var 1 år gammel, og tiden etter det har vært hard. Hun har sprukket opp i hendene, klødd seg til blods og tiden vi bruker til å smøre og bade henne hver eneste dag krever tålmodighet. Når hun er på sitt værste må hun sove med hansker på natten. I barnehagen har de eget badeland, og jeg syntes det er fryktelig å måtte nekte henne å bare pågrunn av klorvannet. Jeg får helt vondt inni meg. Etter MANGE forskjellige kremer og salver har vi nå endelig funnet to kremer som hjelper oss til å holde dette i sjakk og hun er nå i en veldig bra periode til tross for vinter og skiftende vær. Tommel opp!! Vi opplever også at sydenturer hjelper veldig og når vi da kommer hjem har hun en lang periode hvor hun er kjempe fin i huden.

Det er jo ikke bare Ida Emilie som har atopisk eksem, men også Thorbjørn. Han har også vært hos spesialist og fått påvist nøyaktig det samme. Dette oppdaget vi veldig tidlig, men heldigvis er han ikke like plaget som storesøsteren enda.

På vinteren liker jeg å kunne sende Ida Emilie i barnehagen i trygg tro om at hun ikke fryser ute. Det mest geniale er å ha på henne ull, men det blir jo vanskelig iogmed at hun har eksemen. Vi hadde testet ut alt som var trodde jeg, helt til jeg fikk øynene opp for Kattnakken.

Vi var kjempe heldige og fikk teste ut dette ulltøyet, og jeg lot det gå flere dager, både i barnehage, i lek og her hjemme. Jeg forventet å se forverret resultat, men det gjorde jeg ikke. Ulltøyet er fantastisk, mykt og holder seg godt etter flere vask. Jeg er super glad for at jeg fikk øynene opp for dette, og jeg anbefaler dere som er i samme situasjon til å teste også. Ulltøyet får du kjøpt HER, men sjekk ut hele siden til Kattnakken samtidig. De har nemlig utrolig flotte uteklær perfekt til barnehagen. I disse dager er det mange som søker barnehageplass til de små, så benytt sjansen nå til å forberede seg til barnehagestart hos Kattnakken.

20140220-231623.jpg

20140220-231702.jpg

Dette innlegget er ikke sponset for dere som lurer på det. Jeg vil rett og slett anbefale dere som er i samme situasjon som oss, for det vet jeg det er mange som er.

feb 182014
 

Ida Emilie har i det siste vist frykt for døden. Jenta en snart 4 år gammel og begynner å forstå hva døden er. Hun har selv vært igjennom å miste oldemoren sin. Oldemoren hun var mest knyttet til, og som hun gledet seg stort til å besøke hver gang. Minnene lever enda, men hun spør veldig ofte om oldefar og «Olli» kan komme tilbake til oss.

Skal jeg være ærlig så syntes jeg det er kjempe vanskelig å snakke om dette temaet. Det kan være fordi jeg er redd døden selv. Hva skjer om jeg blir borte? Hva skjer med familien og ungene? Jeg blir uvell av tanken og liker overhode ikke å snakke om det. Jeg vet også at det er viktig å snakke om det med barn, og nå som Ida Emilie er så følsom for det er det nok rette tiden.

Forrige uke våknet hun etter hun hadde lagt seg og Bjørn Vidar gikk inn til henne.
«Jeg vil ikke dø«, sa hun og satt i sengen sin å gråt. Hun hadde antageligvis drømt, men likevell er det sårt å høre det.

I dag tidlig hadde Thorbjørn og Ida Emilie ett uhell her hjemme. Ida Emilie skulle hjelpe han inn der hun var, og like etterpå slo han seg med munnen og ansiktet først i gulvet (hun sier det skjedde slik, jeg var ikke i samme rom akkuratt da). Da jeg løftet opp en hylskrikende Thorbjørn braste Ida Emilie også ut i gråt. «Ikke dø lillebror, ikke dø» sa hun. Hun var helt fra seg, og det var nok pågrunn av blodet som rant av munnen til Tobben. Ida Emilie var livredd, men etter jeg fikk roet de begge så hun raskt at det heldigvis hadde gått bra. Thorbjørn fikk verandaleppe, men det er nok ikke den første hovne leppen han får. Ida Emilie følte nok litt at det var hennes skyld ettersom hun skulle hjelpe, men hun sa unnskyld sikkert 20 ganger. Uhellet gikk bra, og tennene ser ut til å være like hele heldigvis.

Å se reaksjonen til Ida Emilie fikk meg til å tenke. Etter barnehagen skal jeg sette meg ned med henne, og forklare at man kan slå seg hard selvom man ikke dør. Det er vanskelig, men jeg håper hun skjønner at man ikke dør selvom man slår seg. Hun trodde nok det ett øyeblikk her istad!

Har dere noen tips til meg så kom gjerne med de. Dette innlegget skriver jeg med klump i halsen, men det er viktig å snakke med barn om temaer som også er sårbare. Verden er ikke rosenrød.

20140218-113229.jpg

feb 162014
 

…danser Ida Emilie i sofaen. Neida, joda, neida.
Det er ingen tvil om at det er stas å være lengre oppe enn lillebror. Som regel legger de seg samtidig, men ettersom Thorbjørn var så trøtt i går la jeg han litt tidligere enn vanlig.

Ida Emilie fikk være oppe frem til Bjørn Vidar kom fra jobb kl 20.00. Det ble fort enda en halvtime, men det var en halvtime vi storkoste oss under pleddet i sofaen.

20140216-222301.jpg

Nå er helgen over om bare en liten time, og imorgen starter en ny uke. Selv har jeg to visninger denne uken, og jeg gleder meg masse. I dag har vi vært i familiebursdag til søskenbarnet mitt og tanten min. Jeg storkoser meg i familieselskap. Å være samlet med de som betyr mest for deg der latteren går og humoren sitter løst. Jeg er en familiekjær jente, og jeg syntes det er så koselig å samles alle sammen. Guro, du var savnet! :-)

Nå må jeg legge meg. Klokken 09.00 imorgen skal jeg nemlig spille Squash!
God natt…