nov 302013
 

Jeg satt med denne kalenderen til 01.30 i natt. Neste år skal jeg definitivt bruke kalenderposer, for dette tok godt over 3 timer. Både Ida Emilie og Thorbjørn får hver sin pakke i Desember. Thorbjørn er liten, men Ida Emilie ville at det skulle være likt slik at han også skulle få.
Jeg har egentlig to av disse kalenderne, men valgte i år og henge pakke en. Neste år får nok Thorbjørn litt større pakker også, men i år går dette veldig fint å bruke det slik.
De røde pakkene er Ida Emilie sine, mens de blå er til Thorbjørn.

20131130-093153.jpg
Gjett hvem som gjerne ville ha en pakke da hun stod opp… :-)

Nå skal jeg pakke og få unna litt i huset før jeg setter snuta mot Ullared med Camilla og Yvonne.
Ha en fantastisk helg! :-)

nov 292013
 

I går hadde vi en kjempe flott dag alle 4. Ida Emilie ble hentet tidlig i barnehagen,
og vi satte kursen mot Badeland på Quality Hotel.
Lenge siden sist, så det var hyggelig at hun valgte en slik aktivitet. Vi dro videre herfra på Mc Donalds (hører skjeldenheten til!) og avsluttet dagen på julegateåpning med gode venner.
En perfekt Torsdag som slo ann for både liten og stor.

Ida Emilie våkner nemlig ganske ofte på natten og vil ikke sove alene på rommet sitt. Da må vi enten gå inn til henne å ligge der til hun sovner, eller så legger vi henne inn til oss. Heldigvis sovner hun med en gang igjen. Hun er snart 4 år, så hun burde kunne sove hele natten nå egentlig. Derfor har vi hatt en «klistremerkeordning» nå i det siste. Det har faktisk fungert kjempe bra, og nå mangler hun bare 1 klistremerke til før hun får lov til å bestemme en ting hun har lyst til å gjøre, eller vil ha. Hun må ha 5 klistremerker for å «fullføre», men ettersom hun nå har blitt så flink må vi nok utvide med litt flere dager før vi slutter med det helt.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ettersom Ida Emilie klarte 5 klistremerker forrige uke valgte hun altså Badeland i går.
Da vi kom hadde vi hele badeland for oss selv! Utrolig deilig å slippe kø, andre som ikke tar hensyn til andre i vannet og ikke minst støyet. Det var rolig, og det var nettopp det Thorbjørn trengte. Han var litt skeptisk i begynnelsen, men kviknet skikkelig til etterhvert. Beklager dårlig bildekvalitet, men de er tatt med ett undervannskamera og er ikke det beste på markedet lenger.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Herfra dro vi videre på julegateåpning på Iseveien Senter. Ikke alt for mye folk ettersom vi bor på ett «lite» sted i Sarpsborg, så det var supert. Her var det sang, musikk og ikke minst julenisse. Ungene koste seg veldig!

1459975_10202644614935878_81354843_naaaaa

1477582_10202644613975854_371717334_naaaaa

Skal si dere at det var to barn som sovnet fort i sengen sin da vi kom hjem og sov seg igjennom hele natten uten å våkne.
Det ble nemlig nytt klistremerke på Ida Emilie da vi stod opp i dag 😉

I dag har jeg brukt endel timer foran PC.
Jeg ordner istand til julekalenderen og gjør unna litt jobb før siste arbeidsdag er på søndag.
Flere som gleder seg til julekalenderen på bloggen?
Noen av samarbeidspartnerne er blandt annet Partydesign, Mimmis, Jollyroom, Troll m.m!
Søndag formiddag starter det, så følg med.

Følg også bloggen på Facebook.

nov 272013
 

Det har vært noen tunge dager for meg nå. På mandag skulle bestefar hatt bursdag og i dag er det ett år siden jeg mistet min bestemor. Da jeg var på graven på Mandag sant tårene mine som ei kran, og det gikk ikke ann å stoppe de. Savnet er stort, og jeg skulle så gjerne hatt de her enda. Bestemor og bestefar har alltid stått meg nær, og det er ett tomrom ingen klarer å fylle.

Graven

Ida Emilie rakk heldigvis å bli kjent med de begge to. Hun var bare 3 måneder da Bestefar døde, men Bestemor fikk hun ett kjempe flott forhold til. Jeg husker så godt da bestefar var på sykehuset bare 8 dager før han døde. Han var svak, og lå bare i sengen. Da jeg kom inn med Ida Emilie reiste han seg opp, og ga meg det største smilet. Dette øyeblikket varmet meg godt, og det er veldig godt å sitte igjen med det nå. Akkuratt som om han fikk energi av å se lille oldebarnet sitt for aller siste gang!

Nei, nå renner tårene her igjen….

Da fortsetter vi… Jo, jeg skrev jo at Ida Emilie fikk ett godt forhold til min bestemor. Hun kalte henne for «Olli», og hun snakker fortsatt mye om henne enda. Da vi reiste til syden i September sa hun: «Mamma, jeg gleder meg til å kjøre flyet opp til himmelen, da kan vi vinke til Oldefar og Olli!» Jeg kunne ikke annet å dra på gliset, og jeg skulle faktisk ønske det var så lett som å bare ta flyet opp til de. Hun satt lenge på flyet å så etter de, men desverre fant vi de ikke.

I dag hadde vi en samtale på vei til barnehagen. Ida Emilie satt å så ut av vinduet og plutselig sier hun; «Mamma, nå ser jeg Oldefar og Olli. Kan du også se dem?» Jeg svarte at hun kunne vinke til de og si Hei. Så begynte hun gravingen…
«Hvordan kom de seg opp i himmelen mamma? Jeg tror Pippi tok de på skuldrene og kastet de opp!» Ja, pippi er sterk svarer jeg, men det var nok ikke slik de kom seg opp til himmelen. «Gikk de opp en trapp eller en stige da, mamma?» Nei, lille venn, de gjorde nok ikke det heller…

Ida Emilie har selv vært med på graven til oldeforeldrene sine. Tent lys, og satt blomster.
Jeg syntes det er viktig å la henne delta ettersom de stod oss såpass nære.

577159_10201670322059165_1173905938_n

Hvordan svarer man egentlig en 3-åring når hun spør hvorfor oldeforeldrene er døde og hvordan de døde?
Døden er det værste jeg vet å snakke om, og jeg blir helt kvalm. Samtidig er det viktig å svare på spørsmålene hun stiller på en ordentlig måte uten å skremme henne. Hun vet at de var gamle og syke, men å bruke orde syk kan også være skummelt. Da blir hun vell kjempe redd om hun får feber. Ikke kan jeg si at de sovnet inn heller, for da tør hun vell ikke sove. Jeg har sagt at hjertet slutter å slå, og at håret ikke vokser mer. Da jeg nevnte håret avbrøt hun med «Så leit, da kan jo ikke Olli ordne seg på håret slik som meg».
Hun har svar på det meste, men jeg skal innrømme at noen ganger prøver jeg å skifte samtale evne, fordi det rett og slett er vanskelig for meg å snakke om dette med mine egne barn. Jeg er redd for døden.

Jeg syntes det er vanskelig å bruke de rette ordene uten å skremme, men samtidig er det viktig å si sannheten. Hun vet de er døde, og at det ikke går ann å hente de ned fra himmelen igjen. Men en dag, da får hun treffe de…

Hvordan forklarer du til barn om døden?

nov 232013
 

Først og fremst vil jeg takke dere for den store responsen på mitt forrige innlegg. Over 1000 likes på ett innlegg er jo kjempe morro! Tusen takk, og fortsett gjerne å del det slik at Magne Helander kan få prisen for Årets Navn :-)

Noe av det beste Ida Emilie vet er å få være med pappaen sin å pusse opp huset.
Hun liker godt å male, og i dag var det dags igjen.
På med maleklær, capsen bak frem – så var hun godt i gang.

20131123-221710.jpg

Er det dette man kaller barnearbeid? :-)

nov 222013
 

Jeg har som mange andre fulgt Ylva helt til hennes siste dag. Historien er rørende, vond men samtidig veldig flott
fremstilt av pappaen til Ylva, Magne Helander. Han er nå en englepappa, og gjennom hele veien har han holdt oss oppdatert på Facebook med statusoppdateringer.

Nå har du mulighet til å stemme frem årets navn og min stemme nøler jeg overhode ikke over.
Den går selvsagt til Magne. Tenk så glad lille Ylva hadde blitt om pappaen hennes ville fått denne prisen.
Da hadde hun nok dansen på skyene ❤

Hvis du også vil unne familien denne prisen kan du stemme han frem HER.

20131122-124834.jpg

nov 212013
 

I dag fikk vi tilsendt denne herlige og deilige fleecedressen fra Virre Vapp.
Det første jeg la merke til ved dressen er den flotte turkise fargen. En farge du ikke finner du mye av i butikkene her hjemme. Jeg blir glad av fargekledde barn, så denne passet oss virkelig midt i blinken!

20131121-145143.jpg

Thorbjørn har på seg størrelse 80 på bildet, og den passet perfekt.
Legg merke til den limegrønne ribbestrikken, den gjør mye på plagget. Kvaliteten på den er veldig bra, for jeg har dratt i både glidelåser og sømmer.

20131121-145808.jpg

Du finner denne dressen på Virre Vapp sine hjemme sider her og akkuratt nå er den på tilbud til 299kr (vanlig pris 599kr). :-) Denne dressen kommer vi til å bruke som både ett mellomplagg når vi er ute, og lekedress inne.

I begynnelsen av Desember reiser jeg og Thorbjørn til Virre Vapp, og jeg gleder meg stort til å se mer av utvalget dems, samt hilse på Lise som driver dette firmaet.

Ps: Du finner også Virre Vapp på Facebook ved å trykke her.

nov 202013
 

Nå har vi endelig fått motivasjon til å begynne på rommet som skal bli kjellerstue.
Dette er ett «mellomrom» mellom den nye delen av huset og vaskerommet så det er ingen vinduer her. Takhøyden er også noe lavere enn vanlig. Tak og lister har nå i kveld fått seg ett strøk med maling og imorgen blir det nok ett strøk til.

Vi skal tapetsere alle vegger, og tapeten ble kjøpt inn i dag. Det blir en «drivved» fondvegg bak der sofaen skal stå, og de andre veggene blir grå. Nytt gulv skal også legges. Vi vil gjerne ha rommet lyst ettersom det ikke er vinduer her.
Dette blir jo ett rom ungene sikkert kommer til å bruke endel når de blir eldre. Kjekt når de skal ha med venner hjem, eller går lei av foreldrene sine oppe :-)

20131120-205425.jpg

20131120-205440.jpg
Heldigvis har jeg anskaffet meg en handyman, og det kommer jaggu godt med.
Etter dette rommet gjennstår det to rom til, pluss lekerommet som nå skal flyttes til ett annet rom oppe. Alltid noe å gjøre når man har hus.

nov 192013
 

Jeg har lyst til å tipse dere om disse Quick Milk magic sipper sugerørene.
Jeg var på Meny her om dagen, og kom over disse.
Ida Emilie er glad i melk altså, men tenkte at disse kunne vært en ekstra liten ting i helgene, slik som med ett glass O`boy.
En pakke kostet 12 kroner, og inneholder 5 sugerør med smak. De er dessuten glutenfrie.
Man tømmer kun vanlig melk i ett glass, og drikker med sugerøret som inneholder smakskuler. Null søl!
Jeg har selv smakt alle tre smakene, og de er faktisk kjempe gode!

Et sugerør gir et glass smakfull melk som bare inneholder 4 gram sukker, i motsetning til f.eks. vanlig sjokolademelk pulver der et utblandet glass melk inneholder ca 14 gram sukker.

20131118_171117aaa

Tipp, topp – tommel opp!
20131118_192914aaa

PS:  Jeg oppfordrer selvsagt ingen til å bytte ut ett vanlig melkeglass med å bruke ett slikt sugerør, men de var morsomme og smakte overraskende godt. Kanskje det egner seg til kveldsmaten på en lørdag? 😉

nov 192013
 

Jeg oppdaget for ikke så lenge siden Glam Mom, da vi var på bloggeventet i Oslo. Vi fikk utdelt ett gavekort og det må jeg jo benytte meg av.
Akkuratt nå har jeg klikket hjem dette armebåndet fra Glam Mom.
Om du er gravid og eller har barn kan dette være butikken for deg.
Her kan du se Blondinbella med produkter fra butikken.

20131119-145700.jpg

Jeg vil også dele ut en rabattkode til dere. Om du finner noe du liker, kan du taste inn «familieprat» i rabattfeltet. Da får du 20% på alt i nettbutikken.

Ha en fin dag! :-)