sept 302013
 

Nå som grader synker og det er kjøligere ute har jeg tatt frem ullteppene til ungene. Jeg har to, ett til å ha i barnehagen og ett her hjemme. Jeg syntes det enda er litt for varmt på dagen for å gå over til Voksi posen i vogna når Tobben skal sove på dagtid, så da er det kjempe kjekt med ett ullpledd frem til vognposen skal frem. Jeg bruker ullpleddet under dynen.

20130930-175950.jpg

Teppet fåes kjøpt på Princess og koster 299 kroner. De har også nettbutikk, så du kan klikke deg inn her for å se på det. Ullteppet heter Ludvig, og er fra Flåklypa serien. Teppet er verdt hver eneste krone!

20130930-180022.jpg

sept 292013
 

Heihei!

Fikk en mail fra en leser som lurte på om jeg kunne ha en spørsmålsrunde, og det kan jeg selvfølgelig ha. Lurer kanskje du på noe om oss, ungene eller vår hverdag? Da har du sjansen til å spørre nå. Lar denne gå til neste Søndag :-)

20130929-213154.jpg

Håper dere alle har hatt en kjempe fin helg!

sept 282013
 

I går kom vi vell hjem. Fra bikini i 36 grader, til iskaldt hus, is på bilvinduet og ullsokker på beina. Litt av en forskjell. Vi har hatt en fantastisk flott ferie sammen med foreldrene våre, samt min lillesøster. Jeg hadde fint klart å vært i Tyrkia en uke til, men nå er det tilbake til hverdagen.

Koffertene er enda ikke pakket ut, men jeg skal begynne så smått etterpå.
Vi har med oss masse fint tilbake til Norge, både til oss selv og ungene. Jeg skal lage ett eget innlegg med bilder fra turen vår, men akkuratt denne helgen flyr avgårde med to barnebursdager og litt annet.

Jeg og Ida Emilie har vært på jentetur i dag, til byen for å kjøpe gaver og litt vintertøy til barnehagen. Nå mangler vi jakke og sko før hun er klar for kulda. Den kom litt brått på!

20130928-174136.jpg

Jeg og Ida Emilie har vært i barnebursdag og nå står det hjemmelaga pizza i ovnen. En lørdagskveld med Hotel Cæsar, sjokolade og Cola står for tur. Helt etter min smak i dag :-) På mandag er det nemlig slutt på godteri og brus. Sommerkroppen 2020 – her kommer jeg :-p

sept 262013
 

Åå, jeg er så glad!

Syntes disse navne togene er fryktelig dyre hjemme i Norge. Her i Tyrkia fant jeg de, og betalte bare 13 tyrkiske lire (ca 40kr) for begge togene. Desverre hadde dem ikke «Ø», men ettersom Thorbjørn har fått Tobben som kallenavn valgte jeg det.

Togene skal males, og jeg gleder meg til å pynte opp rommene til ungene :-)

20130926-164624.jpg

I dag er det siste hele dag her i Tyrkia, og i morgen vender vi desverre hjemover. Jeg er veldig spent på om vi har overvekt, for vi har nemlig handlet endel her nede. Masse fine barneklær som passer til fint og hverdagsbruk. Dagene har gått utrolig fort, og jeg gleder meg til å vise dere mange flotte bilder fra turen. Ida Emilie har fått fletter i håret sitt, og gjett om det er stas da! :-)

Vi blogges mer når vi kommer hjem.

sept 232013
 

Ingen tvil om at vi koser oss i Tyrkia, både store og små.
Jeg har mange bilder til dere på kamera, men siden jeg ikke har med pc får jeg ikke lagt ut så mange nå. Innimellom husker jeg på å knipse litt med iPadden, men det begrenser seg jo litt da jeg ikke har den med overalt :-)

I dag startet vi dagen med frokost, før vi inntok plassene ved bassengkanten.
Ungene storkoser seg, og både i dag og i går har vi hatt besøk av Bamse.
Ida Emilie var skreptisk, men i dag løsnet hun litt mer fra i går ved å gi han ett sleng nuss, og vinke til han. Thorbjørn derimot var med å danset sammen med pappa’n sin i går etter Gagnam Style, og ga han en stor kos med ett smil som nesten gikk rundt om det ikke hadde vært for at øra var i veien :-) Nå sover han i vognen, mens Ida Emilie koser seg i bassenget med tanten sin.

20130923-114948.jpg

20130923-115040.jpg

20130923-115138.jpg

20130923-115304.jpg

I dag er planen en tur til Marmaris på shoppingtur, og hvem kan si nei til noe sånt? Ikke jeg :-)

sept 212013
 

Hei, og god morgen!

I går kom vi vel fram til Tyrkia, og reiseturen med ungene gikk som en drøm. Thorbjørn var bare blid, mens Ida Emilie til slutt sovnet etter hun var ovetrøtt på flyet. Skal si dere vi hadde en jente som syntes det var stas å fly!! I går kveld spiste vi her på hotellet, og maten bar veldig bra.

Jeg og Thorbjørn startet dagen her i Tyrkia ikke tidligere enn 06.30. Vi gikk en tur på strandpromenaden, kjøpte litt leker og gikk inn for å se om resten hadde våknet. Syvsovere som mannen og Ida Emilie er sov dem enda, men nå har vi spist frokost og Ida Emilie er ute i bassenget. Hun har kuppet baderingen til Thorbjørn for øyeblikket.

20130921-104440.jpg

20130921-104459.jpg

20130921-104543.jpg

20130921-104602.jpg

I dag kommer vi nok til å være mye ved bassenget før vi går til stranda etterpå :-) Sola steker, og gradene ligger på hele 37 grader i sola, men ettersom det kommer ett lite vindkast innimellom er det veldig deilig.

Jeg lurer på hva dere vil lese mer om her på bloggen? Kom gjerne med innslag, for det er jo dere og familie jeg skriver for :-)

sept 192013
 

Jeg er ganske sikker på at det er flere enn meg som sliter litt med selvbildet og kroppen etter fødsel og svangerskap. Kroppen forandrer seg mye. Jeg er veldig missfornøyd med meg selv, og etter Tyrkia turen skal det gjøres tiltak.

Mannen min skal hjelpe meg med kosthold og trening, og jeg skal faktisk…..hold dere fast…..melde meg inn på treningssenter, IGJEN! Jeg ble fort støttemedlem sist, men i bakhodet visste jeg da at jeg skulle bli gravid igjen. Det dempet motivasjonen litt, men nå som jeg ser meg ferdig som gravid er motivasjonen faktisk veldig bra! Jeg veier mindre enn jeg gjorde før jeg ble gravid første gang, men kroppen trenger å strammes og jeg vil gjerne ned enda noen kilo.

Jeg satt nettopp å så på God Morgen Norge, hvor de intervjuet en som hadde tatt fedmeoperasjon. Hun veide 150kg, nå veide hun 80. Det var som å se en helt annen person, og dama strålte av lykke. Hun hadde betalt prisen, men jaggu så bra resultet det ble.
Det er ingen hemmelighet som jeg har skrevet på bloggen min før at ammingen har ødelagt mine bryster helt, og jeg skjemmes av å gå på badeland med ungene pga det og magen min. Det skal da ikke være sånn, skal det?? I en alder av 26 år vil jeg ikke være missfornøyd med meg selv resten av livet. Jeg skal såklart gjøre alt jeg kan før jeg evnt legger meg på operasjonsbordet. Uten å i det hele tatt prøve å gå ned på egenhånd syntes jeg det blir en for «lettvindt» måte å gjøre det på. Det må vell da også være stas å ha fått det til selv uten å ha «jukset» seg til det?

Dere vet, jeg kler jo heller på meg jeg, enn av meg. Og jeg elsker høsten hvor jeg kan pakke meg inn i tykke og store gensere. Jeg gleder meg til å gjøre en livsendring, og jeg er veldig motivert til å klare dette nå. Ikke bare for min egen skyld, men ungenes også. Jeg vil jo gjerne få bedre kondis og løpe rundt med de på gresset uten at jeg hiver etter pusten etter fem minutter.

20130919-122826.jpg

Er du for eller imot plastisk kirurgi?

sept 182013
 

Dagen har startet i Holmegil, og frokosten står for tur.
I dag skal Ida Emilie tilbake til hudlegen, og vi er kjempe spent på hva han har å si. Hun har nå badet i olje hver eneste dag i 2 måneder, og sovet med hansker på hendene slik at hun ikke skal kunne klø seg til blods. Som dere sikkert vet sliter hun veldig med atopisk eksem, og jeg som mamma krysser alt jeg har for at dette er noe hun kommer til å vokse av seg. Kremene hun bruker får vi desverre ikke dekket, og hun blir smurt inn hele kroppen 2-3 ganger om dagen så disse kremene forsvinner fort. Vi har også søkt om helsereise, og fikk svar om at søknaden hennes er under behandling for noen dager siden. Hun blir alltid så bra etter en sydentur, så om vi får igjennom dette hadde vi blitt super glade! Nå er jeg spent på hvordan vinteren kommer til å bli. Vil hun være mye plaget, eller går det greit når vi har det under kontroll? Det er spørsmål vi aldri får svar på, og må se ann for hver dag..

995096_10201634741769680_32110838_n

Etter legen skal vi hjem for å pakke, og gjøre huset klart til avreise. Det værste jeg vet er å komme hjem til rotete hus etter ferien. Heldigvis har jeg en snill svoger som skal passe hus og katter mens vi er borte :-) Jeg kjenner jeg har litt reisefeber nå, og gleder meg veldig til å forlate SarpsVegas for en uke.

 

sept 172013
 

Pakkelisten har lenge vært klar, og nå gjenstår det kun å legge det i kofferten, og sette snuta mot Tyrkia. Thorbjørn er jo bare 6 måneder, så dette blir litt nytt for oss. Første gang Ida Emilie var i syden var hun 1,5 år. Jeg fikk mail fra ei som spurte om jeg kunne legge ut pakkelisten min, og det kan jeg selvsagt gjøre. Bildene i innlegget er fra da vi var i Icmeler sist. Da var Ida Emilie 1 år og 3 måneder gammel.

icme

Vi starter med håndbagasjen til Ida Emilie:

– Kjeks
– Fargebok og tegnestifter
– Pastill eske (hun liker ikke tyggis)
– Ipad
– Overraskelse ( har pakket inn «Bukkene bruse på badeland» boken)
– Kosebamsene hennes
– Ekstra skift

Stellebaggen:

– Pledd
– Antibac servietter og gel
– Flaske + Nan
– Skift til Thorbjørn
– 8 Bleier
– Våtservietter
– Leker
– Bleieposer
– Smokk
– Gulpeklut
– Stellehåndkle
– Smoothie
– Grøtpulver, skje og en skål

514815-12-1308778786929

Bagasje til Thorbjørn:
– Fruktsaft (han liker ikke vann enda, derfor tilfører vi litt babysaft fra 4 mnd)
– Krabbeteppe (han kan jo ikke bli bært hele tiden når vi er på hotelrommet)
– Grøtpulver
– 3 middagsglass
– Smoothie (2 per dag)
– Bleier
– Badebleier
– Gulpekluter
– Noen leker
– Smokker
– Babyfeeder
– Håndkler
– Flasker
– Nan
– Carena reisetriller, myggnetting og ekstra solskjerm.
– Klær: 2 bukser, 2 shorts, 2 sommerdrakter, t-skjorte, 2 solhatter, 3 langarmet bodyer, 6 kortarmet bodyer, sokker, 4 smekker, 1 cardigan, solbriller, 2 UV-drakter.

Bagasje til Ida Emilie:
– Sandaler
– 2 tights
– 2 shorts
– 4 sommerkjoler
– Sokker
– 1 skjørt
– 4 topper
– 2 badedrakter
– 10 truser
– Solhatt
– 1 Cardigan
– Solbriller

Toalettsaker til barna:

– Paracet (stikkpiller og flytende)
– Febermåler
– Inotynol
– Våtservietter
– Solkrem faktor 30
– Eksemkremer til Ida Emilie
– Tannbørste og tannkrem
– Q-tips
– Børste, hårstrikk og spenner
– Såpe
– Idoform

Er det noe jeg har glemt som dere kan komme på?

514815-12-1308778783433
514815-12-1308778789716

(Beklager for at innlegget ble litt rotete, PC min er fra nittenførtito og er absolutt på tide å bytte ut.)

sept 152013
 

I dag har min kjære lillesøster blitt konfirmert. Tenk, hun er 15 år allerede! Jeg kom meg igjennom talen med masse tårer, heldigvis gledestårer såklart. Det værste jeg vet er å holde tale, og hvertfall for noen som betyr så mye for meg. Da renner følelsene over før jeg får begynt. Vi har hatt en kjempe flott dag, med masse god mat og kaker.

image

Nå ligger barna til lading. Tobben er heldigvis frisk igjen etter noen dager med feber. Ikke vet jeg hvorfor han har vært syk for det er ingen tenner på vei nå.

Imorgen skal vi på babysang og  koffertene ned fra loftet Vaskemaskinen skal få kjørt seg for siste gang før vi reiser og pakkingen begynner. Gosh, det er mye å pakke mes to unger 😉 Pakkeliste kommer…

Nå skal jeg henge opp litt klær før jeg skal ta kvelden. God natt 😉