aug 312013
 

…for «gamlefar» i huset som er hele 28 år i dag :-)
Han ble vekket med frokost på senga, gaver og sang. Vi er veldig glad i deg, verdens flotteste ektemann og pappa!

20130831-221145.jpg

aug 312013
 

….Høsten banker på døren, og sandalene må pakkes bort.

Jeg har hvert år kjøpt disse Dock Bootsa til Ida Emilie (hun har vokst i beina hvert år), og dem er glimrende til både barnehage og hjemmebruk. Nå som det blir kaldere ute holder de fint på varmen, de fungerer som gummistøvler og de har gode spor under. Dem puster bra, og fungerer faktisk kjempe fint helt ned i 15 minusgrader.
Denne gangen ble de helt svarte, men de finnes også med mønster.
Støvlene er på tilbud hos Coop nå til bare 199kr!

20130831-121932.jpg

Ved siden av disse støvlene pleier vi også å ha Viking vinterstøvler. Nå venter vi bare på at Skoringen skal ha det supre tilbudet på vinterstøvler snart, slik dem alltid pleier å ha. Da er vi klare for snø og kulde :-)

PS: Disse Dock Bootsa finnes også i voksen størrelse.

aug 292013
 

Hvis du er som meg, som føler deg til tider forfulgt av uflaks, er det ekstra viktig å prøve og fokusere på det positive.
Hva er vell værre å stå opp, se seg i speilet og man innser at dette er dømt til en dårlig dag? Vell, slik føler jeg det ofte. Om ikke formen er på topp, om det er noe jeg gruer meg til eller at du ikke strekker til overalt. Huset står på hodet, lekene ligger overalt og klesvasken vokser. Jeg skulle så gjerne hatt mere tid og energi.

La oss nå fokusere på det positive.. Du står opp, ser deg i speilet og sier til deg selv; «Dette blir en fin dag». Vil ikke dagen starte bedre da, om du selv har troen på det? Selvom lekene flyter på gulvet er det ett tegn på at det bor unger i hus, for det skal jo tross alt vises det også.

Familie: Ja, familie er veldig viktig for meg. Å kunne dele gleder og sorger, familieselskap og høytider. Å vite at man er trygg med de man er hos. Få råd og hjelp. At man får tilbud om barnepass uten å måtte spørre og mase selv. At man kan dra på familiebesøk uten å måtte avtale på forhånd, og ha ett hjem å komme til. Det spiller en stor rolle.

Mann og barn: Mine barn er definitivt det beste som noen gang har hendt meg. Jeg forguder de over alt på jord, og kjærligheten flommer over av ekstase. Thorbjørn og Ida Emilie lyser opp hverdagen og gjør den lettere på tunge dager. Jeg er gift med mannen jeg ønsker å dele resten av livet med, og vi har det veldig bra.

Karriere: Å ha en jobb man trives i er kjempe viktig. Å sikre familien økonomisk og ha trygge omgivelser rundt seg. Jeg vet mange av dere har spurt etter hva min jobb er, og jeg lover at det kommer ett innlegg om akkurat dette neste uke.

Venner: Det er godt å kunne ha noen å snakke med. Om alt mellom himmel og jord. Le, gråte.. Ekte venner er der uansett, og etter jeg fikk barn lærte jeg fort å kjenne på hvem det virkelig er.

Reise: Jeg bare elsker å være på tur med familien. Komme seg bort fra Sarpsborg. Nå er det ikke lenge til avreise til Tyrkia, og vi ser frem til denne turen med mine foreldre og svigerforeldre.

Søvn og egentid: Jada, jeg kan være egoistisk også. Noen dager er det veldig godt å kunne sette seg ned i sofaen å gjøre ingenting, legge seg tidlig og vite at man får søvn før det braker løs rundt 08:00 igjen.

Hva gjør deg lykkelig?

20130829-134553.jpg

aug 282013
 

I går ville Ida Emilie ha pannekaker med pappa’s superhemmelige oppskrift.
Istedenfor kjedelige runde pannekaker som vi alltid har stakk jeg de ut med formene jeg bestilte på Ebay. Dem er egentlig til brødskiver, men funker til pannekaker og pålegg også.
Plutselig ble det enda morsommere med pannekaker, og vi toppet det hele med litt sukker på toppen.

20130828-090136.jpg

Nå gleder meg jeg til å teste ut disse formene i matpakken hennes på turdager i barnehagen. Det selges forresten slike utstikkere på TGR også, ellers kan man jo selvsagt bruke pepperkakeform.

aug 272013
 

Det er de små tingene i hverdagen som utgjør en stor forskjell – og det er så sant!

Det kan være lett å glemme hverandre litt i hverdagen som partnere, og barna står i hoved fokus forståelig nok. Men det koster ikke mye å vise litt kjærlighet likevell. Bare det å spørre hvordan dagen har vært, gi komplimenter, skryte av partneren, kjøpe blomster eller bare holde rundt hverandre i 2 minutter hjelper mye for forholdet. Hvis hverdagen er litt tung kan man gi løftende ord. Å vise at man er glad i hverandre foran andre, eller bare sende en koselig sms.

Jeg og Bjørn Vidar er på vårt 8’ende år nå, og dette er mannen jeg vil dele livet mitt sammen med. Han er pappaen til barna mine, og min ektemann. Jeg liker å gjøre stas på han, og det trenger ikke koste noe i det hele tatt. Noen ganger tar jeg med ett flax lodd til han fra butikken, eller som i går kjøpte en vannflaske som han har lett etter lenge. Det jeg prøver å si er at det trenger ikke koste noe for å vise at man er glad i partneren sin, og det betyr så utrolig mye å få omsorg og kjærlighet.

20130827-143745.jpg

Er dere flink til å bevare kjærligheten ved å gjøre små ting i hverdagen?

aug 262013
 

Jeg tuller ikke, men etter mine svangerskap har jeg gått opp hele to skostørrelser. Jeg hadde aldri kunne trodd at det var svangerskapet sin skyld, men det er visst forsket på.

Kroppen har forfalt, og beina har vokst. Livet er herlig, dere! :-) …men det er såklart verdt hver eneste skavanke, skostørrelse og hårtap når jeg ser på de fantastiske barna vi har.

Jeg er både stor, brei og høyristet i føttene. Det å finne sko er slettes ikke lett, men jeg har funnet en skobutikk ( Deichmann ) i Sverige som jeg liker veldkg godt. Dem har kjempe bra utvalg og prisene kan man ikke si noe på.

20130826-145856.jpg

Har du merket det på føttene dine, at du har vokst etter svangerskapet?

aug 252013
 

Denne helga har gått superfort, og vi har kost oss masse. Desverre glemte jeg kamera, men kanskje Yvonne legger ut noen bilder? :-) Vi var 6 voksne og 4 barn.

Ungene har lekt godt sammen i helga, og det har vært mye barnelatter og smil om munnen. Dem har løpt barfot på gresset, og når de fikk spille Kubb med pappaene sine var de helt i hundre.
Hytten ligger i Sverige, og den var kjempe flott. I går var vi på Alcatraz å spiste pizza, så på slusene, endene og var på lekeplassen. På kvelden grillet vi.

Når vi kom hjem i dag rakk vi en dusj, før vi skulle videre i bursdag til svigerfar. Gratulerer så mye med dagen! :-)

20130825-221559.jpg

20130825-221623.jpg

aug 232013
 

I dag reiser vi på hyttetur med to vennepar ( som også er Familieprat bloggere ) og barna. Har aldri vært der før, men det ligger visstnok i Sverige. Thorbjørn sover en lur nå, og jeg skal starte pakkingen. Regner med at bilen også blir full denne gangen, slik som alle andre. Ryktene sier at det er dårlig dekning der, og null internett. Jeg kommer derfor tilbake med bilder fra turen og oppdatering på Søndag. Ønsker dere alle en kjempe flott helg, kos dere masse og nyt hvert øyeblikk :-)

20130823-134611.jpg

aug 222013
 

Det er ingen tvil om hvem som er den største helten til Ida Emilie, nemlig Pippi Langstrømpe. Jeg tror hun kunne sittet å sett Pippi en hel dag om hun fikk lov. Når hun vil se på film er det bestandig Pippi, og når hun kler seg ut er det også Pippi.

Siden det er satt opp Pippi Langstrømpe på Christiania Teater har vi bestemt oss for å ta en dagstur til Oslo for å få med oss dette. Ida Emilie gleder seg stort, og det gjør vi som foreldre også. Thorbjørn er for liten, så han blir hjemme med besteforeldrene sine. Ida Emilie elsker teater, og dette vet jeg kommer til å slå skikkelig ann hos henne :-)

20130822-210350.jpg

Her er vår egen lille Pippi :-)

20130822-210515.jpg

Hvis noen av dere har vært på teateret må dere gjerne fortelle meg hvordan det var :-)

Hvem er ditt barns superhelt??

aug 212013
 

…Puss,puss så får du en suss!

I dag spratt den første tannen til Thorbjørn opp av tannkjøttet. Storesøster var ivrig på at han skulle pusse denne ene tannen, og hun har jo ett poeng selvom den såvidt stikker opp :-)
Da var det frem med tannkrem og tannbørste vi fikk på helsestasjonen på mandag.

20130821-211002.jpg

20130821-211022.jpg

Når fikk ditt barn den første tannen? Ida Emilie var nærmere 8 måneder, mens Thorbjørn bare er 5 og en halv måned gammel. Nå krysser jeg alle fingre for at han ikke begynner å bite under amming! :-)