jul 312013
 

Vi har nå ferie og har flyttet ut i campingvognen til pappa. Aner ikke hvor lenge vi blir her, men vi må hvertfall hjem en liten tur til uka før vi eventuelt drar ut hit igjen. Vi er på Listranda, og som dere kanskje har lest tidligere er dette et sted jeg setter stor pris på, og ett sted hvor jeg virkelig storkoser meg. Her har jeg masse flotte minner, og nå er jeg med på å skape egne med min familie.

Klokken 06:40 i dag tidlig så jeg to runde øyne og en lys våken gutt som var klar til å starte dagen. Jeg prøvde å trygle og be litt for å sove litt til, men han vant også denne gangen. Jeg og Thorbjørn stod opp, mens Ida Emilie og Bjørn Vidar sov noen timer til.Når de stod opp spiste vi frokost og gikk en tur til butikken. Butikken er på gåavstand så vi tok søskenvognen og la ivei. Fikk handlet det vi skulle og Ida Emilie fikk lekt litt på lekeplassen som var der. Vell tilbake i campingvognen gikk vi ned for å fiske krabber. Dårlig med fangst, men deilig å være ute i det fine været 😉

Nå har vi spist biff som pappa kom med, og barnetv ruller på skjermen. Ikke så lenge til ungene skal i seng, og vi kan senke skuldrene litt til i morgen.

Finn en feil? :)
DSCN0335aaaaaaaaaa

Haha, kjempe lett å ta familie bilde.
DSCN0334aaaa

På vei fra butikken møtte vi på selveste bukkene bruse.DSCN0331aaa

Bjørn Vidar & Co.DSCN0330aaaaa

Meg og ungene på tur.DSCN0327aaaaaaaaa

De fineste i verden!DSCN0318aaaaaaa

Håper dere alle har en kjempe fin dag! 😉

jul 302013
 

Fredag forrige uke gikk Ida Emilie til ferie, og hadde sin siste dag på avdelingen i barnehagen sin. Det var litt spesielt å hente henne, å vite at hun nå ikke er jenta som går på liten avdeling, men ei som har vokst, fått egne meninger og skal vokse seg videre på stor avdeling. Det kom faktisk noen tårer da vi gikk ut porten…
Å ha en god tone med de ansatte, tillitt og samspill betyr mye.

Vi har vært så fornøyd med barnehagen, og jeg er kjempe glad for at vi fortsatt får omgåes med personalet selvom vi bytter. Neste år begynner Thorbjørn også, og tanken ved å si hade for aller siste gang når han er ferdig der gruer jeg meg til allerede.

Vell, nå skal jenta vår over på stor avdeling. Nå i sommer har hun hatt tilvenning, og det virker som det går veldig bra når vi har levert henne der på morgningen. Når hun kommer hjem har hun ett langt referat om dagen sin, og jeg syntes det er kjempe morro å høre hva hun har å si.
Nå skal vi lade batteriene i ferien, og se frem til 3 nye år på stor avdeling.

Her er Ida Emilie første dag i barnehagen på liten avdeling.

20130730-214522.jpg

Det er godt å vite at man har barna ett trygt sted mens mamma og pappa er på jobb :-)

jul 292013
 

Nå er det sommer, og temperaturen blir kjempe høy i en lukket bil..

Jeg vil legge ut denne filmen. Den er sterk, men en god tankevekker likevell.
Jeg hadde aldri latt mine barn sitte alene i bilen mens jeg var i butikken. Når jeg fyller bensin har jeg faktisk døra til ungene åpne, så de skal få luft og for at dem ser meg.

Hadde jeg sett ett barn sitte alene i bilen, skulle jeg gjort alt i min makt for å fått dette barnet ut.
Jeg klarer ikke se for meg at noen kan gå fra ungene sine sånn i det hele tatt. Alle oppegående skjønner jo at det er helt absurd..

Hvordan hadde du reagert om du hadde sett ett barn alene i en bil?

jul 282013
 

….og tenna i tapeten. NÅ ER DET FERIE!!!! :-)

Bjørn Vidar gikk til ferie i dag, og følelsen av tre uker sammen er en god følelse. Jeg skal jobbe litt neste uke, men har alikevell mye fritid.
Jeg er jo av den typen som elsker å finne på ting sammen som familie, og skape øyeblikk og minner sammen. Vi kommer til å være endel på campingen, samt noen dagsturer med venner. Vi skulle gjerne reist til Danmark eller lignende men siden vi har en sydentur som venter oss i September velger vi i år å gjøre sommeren best mulig her hjemme i Østfold.

Jeg og ungene startet dagen ved 8 tiden i dag, mens mannen sover enda. Stakkar, det må hanfå lov til ettersom han har jobbet natten. Jeg og Ida Emilie skal på kirkegården i dag å plante noen blomster hos oldeforeldrene hennes, ellers har vi ingen store planer enn å få litt orden på huset. Det syntes godt at det bor barn her, for å si det sånn :-)

I dag tidlig var vi ute på verandaen, og Ida Emilie hadde konsert for meg….og naboene :-)

Ha en fin søndag!

jul 262013
 

For min del, NEI!!

Jeg kan med hånden på hjertet si at jeg aldri har prøvd å røyke, noe jeg er ganske stolt av.

Røyking i svangerskap, røyking med barn tilstede..Ja, røyking generelt gir meg vibber.
Røyking med småbarn tilstede hører ingen steder hjemme. Hvorfor skal barnet klandres fordi en voksen røyker?

Her om dagen var vi ute i hagen alle fire, og forbi gikk det ei jente med barnet sitt i hånda. Hun røyka som en svamp, og barnet fulgte etter. Hvis denne moren absolutt skulle ha seg en røyk, hvorfor ikke ta denne når dette uskyldige barnet ikke er tilstede? Hvorfor utsette barna sine for sånt? Vi var på stranda her om dagen også, og folk røykte der også. Jeg skjønner bare ikke at folk kan ta hensyn til oss Ikke-røykere på offentlige plasser som en strand? Jeg vil nemlig ikke være en passiv røyker fordi de ved siden av oss er sugen på en pinne…

Også er det røyking i svangerskapet. Gud så ufyselig og stygt. Husker jeg var på ultralyd med Thorbjørn på sykehuset, og utenfor inngangen stod det ei fødeklar dame med sneipen i hånda. Jeg for min del skjønner ikke at noen tør i det hele tatt å gjøre det, men kanskje de ikke er klar over konsikvensen og hva barnet utsettes for?

Jeg har hørt at det er vanskelig å stumpe røyken, men jeg hadde hvertfall gjort alt for å beskytte barna mine for det, og alt for å prøve å slutte.

20130726-094231.jpg

Jeg kaster kanskje bensin på bålet, men hva mener du om dette?

jul 252013
 

Når man har en liten en fra før som skal bli storesøster eller storebror er forventningene til dette barnet skyhøye! Jeg husker selv fra da Thorbjørn lå i magen, og Ida Emilie gledet seg masse til at han skulle komme ut. Hun malte på magen min med fingermaling, koste magen og ofte sang hun for han.

Den dagen Thorbjørn kom til verden var Ida Emilie stolt som en hane! Jeg husker så godt at hun hvisket i øret hans: «Du er lillebroren min». Hun skulle vise han frem til alle, og gikk med nesa i sky. En meget stolt storesøster. Da vi kom i barnehagen for første gang flokket ungene rundt seg, og Ida Emilie sa strengt ifra at «han er bare min»!! :-)

Etter vi kom hjem fra sykehuset var han ikke lenger bare en baby i magen – han var lillebror som skulle være sammen med oss resten av livet sitt. Det er ingen tvil om at Ida Emilie syntes det er morro med en baby i hus, og hun vil gjerne ha han på fanget sitt og susse på han døgnet rundt. Når det kommer ett nytt tilskudd i familien blir det ofte mye fokus på dette, og man kan fort «glemme» det som var fra før. Man bør ikke være klar over det engang..

Vi har veldig fokus på å innvolvere Ida Emilie i f.eks bleieskift, bading osv slik at hun kan få hjelpe til og føle seg til nytte. Samtidig elsker hun alenetid med enten meg eller Bjørn Vidar, og det beste hun vet er å være ute med oss etter barnehagen å leke.

Jeg og Thorbjørn var i byen i går, og med oss hjem hadde vi en liten storesøster gave som inneholdt ny pysj, kjole og hårspenner. Skal si det var ei som ble glad :-)
Det er viktig at også lillebror viser at han setter pris på henne. Dem tuller jo og tøyser hele tiden, og Thorbjørn lyser opp når Ida Emilie kommer inn i rommet.

20130725-171543.jpg

20130725-171600.jpg

Viktig å få henne til å føle seg verdsatt og det er ikke så mye som skal til for å glede henne :-)

jul 242013
 

Dette er et tema som mange har blogget om før, jeg har vel også gjort det. I tillegg har det vært mye om det i media ellers de siste årene. Men likevel så virker det ikke som om alle har fått det med seg. Så hvorfor ikke bare nevne det igjen?

Jeg ser nesten daglig tildekkende vogn åpninger nå som det er sommer ute, og til og med på kjøpesenteret ruller det vogner med tepper foran åpningen. Jeg har daglig lyst til å løpe bort til den aktuelle vognen for å rive av teppet, og fortelle nøyaktig hva jeg mener om det. Jeg har to barn, og kan ikke begynne å passe på at alle andre barn, desverre!

Jeg har faktisk sagt ifra til noen når jeg har møtt de i stekende sol, eller at foreldrene bare syntes det er for lyst i vognen for barnet sitt. Jeg var høflig, men fortalte nøyaktig hva jeg mente. Jeg husker hun ene unnskyldte seg, og mente at helseteppe ikke gjorde noe fordi det var huller i det. Tull… Hun andre dro faktisk fingeren til meg. Man kan nesten sammenligne det med putte en pute foran ansiktet på babyen, hvem vil vell utsette barnet sitt for noe sånt? :-(
Det er en mulighet for en viss-CO2-opphopning. Dette sammen med varme og forkjølelse er risikofaktorer som kan forsterke hverandre, og det kan trigge krybbedød.

Jeg blir kvalm av hele dette temaet, og håper dere bruker fornuften ved å ikke ha åpningen tildekket :-)

20130724-122127.jpg
PS: Dette er vår vogn, men den er kun tildekket for å få ett bilde til innlegget. Ingen av ungene lå i vognen når bildet ble tatt :-)

jul 232013
 

I dag tok jeg Ida Emilie fri fra barnehagen, og tok med meg begge ungene på Hvaler. Pappa, min stemor og lillesøster var i campingvognen, og det tok ikke lang tid fra vi kom til vi gikk ned på stranden. Vannet var herlig og solen strålte. Etterhvert kom også Yvonne og Silje kom en tur, og etter litt bading ble de med opp for å få litt mat hos pappa 😉

Ungene har storkost seg i hele dag, og ingenting er bedre enn det 😉

DSCN0315oo

DSCN0312oooo

DSCN0303oooo

DSCN0297oooo

DSCN0296oo

DSCN0293ooo

Kan virkelig ikke klage på denne sommeren altså, den har jo vært helt knall  😉