apr 292013
 

Etter Thorbjørn ble født er det ikke til å legge skjul på at det har vært mye fokus på han. Ikke at vi «glemmer» Ida Emilie – tvert imot, men vi skal også bli kjent med den nye sjefen i huset. Heldigvis får vi tid til det når Ida Emilie er i barnehagen, og hun legger da ikke så mye merke til det.

I går var svogeren min her for å låne Thorbjørn ett par timer, og mens han var på «utlån» hadde vi mor og datter tid her hjemme. Det trengs det også;-)

20130429-230925.jpg

I dag har vi vært på farta i hele dag. Jeg og Thorbjørn har vært på Ski Storsenter sammen med ei venninde og sønnen hennes. Fikk shoppet litt, men har heldigvis bare kjøpt nødvendige ting:)

Nå skal jeg lukke øynene og håpe på en god natts søvn, det ble det nemlig ikke i natt..

apr 282013
 

Hva gjør du når du ikke er mamma? Hva er dine interesser?
Svar: Mamma er jeg uansett, men om jeg skulle finne på noe uten ungene må det bli en tur til vennindene mine eller gjøre noe koselig med mannen. Jeg er veldig glad i interiør, og brenner veldig for det her hjemme. Nå ser jeg frem til å innrede underetasjen.

Du er så inspirerende! Jeg er gravid med nummer to. Spennende, men jeg vet ikke hvordan vi skal takle søvnmangel og to barn. Hvordan gjør du?
Svar: Takk for det, og gratulerer så mye med nummer to i magen. Hva venter du?:) Jeg tror jeg har kommet inn i ett mønster hvor jeg ikke trenger så mye søvn. Jeg sover fra ca 23.00 – 09.00, så jeg skal ikke klage, men utover det trenger jeg ikke mer. Jeg sliter med å sove på dagtid. Vi tar som regel en hver på natten, jeg minsten og mannen Ida Emilie.

Hvordan har overgangen vært fra 1 til 2 barn?
Svar: Ting tar gjerne litt lenger tid, og mer planlegging kreves. Min utfordring er når mannen ikke er hjemme ved leggetid. Thorbjørn har en gråteperiode ved leggetiden til Ida Emilie, og det er ikke alltid han roer seg ned for at jeg skal få lagt henne.

Hva skulle du ønske du hadde blitt fortalt om livet etter fødsel?
Svar: Ettersom dette er min andre fødsel er det ikke noe jeg skulle blitt fortalt, men som førstegangs mamma var det mye jeg ikke var klar over slik som mer informasjon om renselsen etter fødselen.

Hva er den beste erfaringen du har tatt med deg fra Ida Emilie til Torbjørn?
Svar: Oii, den var vrien. Heldigvis sitter det veldig mye morsinstinkt i enhver, og med det kommer man veldig langt. Jeg er mer erfaren denne gangen, og bekymrer meg ikke over alt slik jeg gjorde meg Ida Emilie. Med henne gruet jeg meg bare til å dra i butikken, for jeg var redd for å kræsje. Hehe, vell heldigvis er det ikke sånn nå.

Hva ser du for deg å gjøre etter permisjonstiden? :)
Svar: Jeg håper på å kunne få til å både studere og jobbe.

Jag började läsa sin blogg här och jag älskar den. Kan du inte uppdatera oftare?
Svar: Så koselig å høre! :) Jo, jeg skal prøve å bli flinkere til å oppdatere. Nå har det vært veldig mye sykdom hos oss, og jeg har hatt nok med det for en periode.

Vad tror du att du gör om 10 år?
Svar: Om 10 år håper jeg at jeg har en fast jobb jeg trives godt i. Vi følger opp ungene på fritidsaktiviteter og nyter familielivet.

Vad gör din man?
Svar: Han jobber som lokfører.

Hur går det för Ida Emelie och var storasyster?
Svar: Det går veldig fint. Hun er forsiktig og omsorgsfull ovenfor Thorbjørn. Det eneste er vell at hun har blitt litt mer høylytt for å vise at «her er jeg».

Är också nyfiken på vad din man gör.
Svar: Han er lokfører.

Var det «enklest» å bli mamma til Nr 1 eller Nr 2. Tenker da på rutiner, våkennnetter, lage middag, vaske klær osv?
Svar: De dagene Ida Emilie er i barnehagen går det veldig greit. I helgene er det litt mer hektisk om mannen er på jobb, men jeg vil si det er enklest å bli mamma første gang.

Hvem butikker liker du best å handle klær til barna i?
Svar: Jeg liker å handle klær til ungene på Name It, Pompdelux og Cubus.

Hvem babycall er best?
Svar: Vi har Avent, og er veldig fornøyd med den. Vet at Nova er også kommet bra ut i tester.

Kan ikke du vise bilder av huset ditt?
Svar: Jo, det kan jeg gjøre. Lager ett eget innlegg.

Hva er dine interesser?
Svar: Helt klart interiør og shopping :)

Hva gjør du når du ikke er i fødselspermisjon?
Svar: Da er jeg sammen med venner, mannen etc. Eller mente du etter endt permisjon?

Skal du reise et sted i sommer?
Svar: Vi har ikke bestemt noe sommerferie i år, men i September skal vi til Tyrkia. I år blir det nok bare hjemmekos på sommeren.

Har börjar läsa din blogg och följer dig varje dag, super härlig verkar du vara! Du verkar snabbt ha kommit i bra form efter graviditeten, vad gjorde du? Jag sliter själv med några kg för mkt.
Är du en sån som pyntar din dotter innan barnhagen eller får hon välja själv?
Svar: Hei, så koselig og velkommen hit. Jeg kom meg ganske fort etter denne fødselen. Om det har noe å si at fødselen gikk så fort og bra vet jeg ikke. Jeg slet med bekkenløsning i svangerskapet og det er jeg ikke helt kvitt enda desverre, men jeg følte meg likevell ganske bra etter han kom ut. Jeg pynter ikke Ida Emilie for å dra i barnehagen, kun når det er noe spesielt som skjer der som juletrefest, sommerfest osv.. :) Hun får som regel velge hva hun vil ha på seg.

Tjener du penger på denne bloggen?
Svar: Kanskje, kanskje ikke :)

Når skal du tilbake i jobb, hva skal du da?
Svar: Permisjonen min er ferdig i Desember, ettersom han ble født før tiden (egentlig januar). Jeg har ingen jobb å gå tilbake i, og søker jobber nå.

Hvordan er en vanlig dag hos dere?
Svar: Vi står opp ca 09.00. Om mannen er hjemme sover Thorbjørn videre, men om jeg er alene om morgnen ordner jeg begge ungene, gir de mat også leverer vi Ida Emilie i barnehagen. Jeg og Thorbjørn kjører hjem igjen, da pleier han å sovne i bilen slik at han får den første luren sin. Etter det er det litt mat, kos og babling før lur nummer to som nå blir tatt som en gåtur. Noen ganger sover han lenge, andre ganger ikke. Etter luren er det faktisk tid for å hente Ida Emilie igjen, og få i oss noe middag før vi finner på noe sprell før leggetid. Ida Emilie legger seg mellom 20-20.30 (nå skal vi prøve å få det til tidligere), mens Thorbjørn legger seg mellom 22-22.30. Jeg syntes definitivt leggetiden er værst når jeg er hjemme alene, for Thorbjørn er ikke tålmodig til å være alene på kvelden og krever ett helt menneske. Kjedelig hverdag?:p

Er du ferdig med barn eller planlegger dere flere?
Svar: Vi er ferdig. Kroppen orker ikke en gang til.

Kan du vise mer bilder sv hjemmet ditt?
Svar: Ja, det kan jeg:)

Hvorfor byttet du bloggplattform?
Svar: Fordi jeg ønsket nye utfordringer og større samarbeid.

 

apr 272013
 

Solen har varmet godt i dag, og ingenting passer da bedre enn en tur på Hvaler. Det steder er virkelig noe for seg selv på sommeren! På hvaler bor det gode venner av oss og pappa har campingvogn der.
I dag slo vi to fluer i en smekk, og besøkte de begge.

Vi ble bedt på grill lunsj hos Yvonne (min forlover og fadder for Thorbjørn), Kenneth (Bjørn Vidar sin forlover) og den nydelige datteren dems, Silje. Det er snaue 4 måneder som skiller Ida Emilie og Silje, og det er virkelig morro å se hvordan leken mellom de har utviklet seg på kort tid. De har mye glede av hverandre, og det kommer de også til å ha når de vokser enda mer.

IMG_0266aa

IMG_0268aaa

Etter besøk hos dem dro vi videre til Listranda som bare ligger 3 minutter unna før vi vendte snuta hjemover. Jeg elsker slike familie dager, og jeg kjenner det er lenge siden sist vi dro alle fire for å finne på noe. Enten er mannen på jobb, eller så jobber han på huset. Arbeidskar!

Nå er det en som roper etter litt mat, og straks er det kvelden nok en gang.
Glem ikke spørsmålsrunden min. Jeg svarer dere imorgen. Ha en fortsatt fin kveld.

apr 262013
 

Det er ikke å legge skjul på at hverdagen blir mer hektisk med to barn. Thorbjørn krever mye på kveldstid da han har en skrike periode fra ca 18.30 til 22.30. Så lenge mannen er hjemme ved leggetid går det som regel bra, men når jeg er hjemme alene blir det fort ett mareritt. Det sliter meg ut psykisk og jeg går å gruer meg for at mannen ikke skal være hjemme.

Ida Emilie hadde mareritt for noen dager siden, og etter det har hun ikke ville sove på rommet sitt. Dere skulle sett meg her om dagen – en baby som skriker og skriker og ei som skulle sove. Jeg hadde mest lyst til å rive av meg håret! Jeg gråt, og begge ungene gråt. Neste uke skal vi til manuellterapaut, og jeg krysser virkelig fingrene for at det skal gjøre underverk.
Hverdagen er hektisk, men jeg kunne ikke vært foruten heller.
I dag har vi vært på barseltreff og var heldig å ble kjent med flere som har barn på samme alder. Thorbjørn sov seg gjennom nesten hele treffet, våknet litt på slutten – fikk mat og sovnet igjen. Sosial type:-) Etter vi hentet Ida Emilie i barnehagen spiste vi litt og gikk ut for å leke. Vi var faktisk ute i flere timer.
IMG_0257aa 

IMG_0262aaaa 

IMG_0264aaVi hoppet på trampoline, lekte i sandkassen, var på maurjakt(!) og gikk tur med vognene våre.
Nå er det straks kveld i huset. Mannen har allerede tatt kveld tror jeg, for han skulle legge Ida Emilie og har ikke kommet ut igjen. De sover nok søtt begge to vil jeg tro. Nå skal lille prinsen få litt mat før vi også legger hodet på puta. I morgen venter en dag på herlige Hvaler.

God natt! :)
apr 242013
 

Etter jeg byttet fra blogg.no har jeg fått mange reaksjoner. Kommentarene strømmer ikke inn slik det gjorde, og det er egentlig litt synd, for jeg føler at jeg ikke blogger for noen – kun meg selv.
Jeg valgte å flytte over hit, og har en god dialog med Familieprat.no som jeg er inn under.

Nå tenkte jeg å kjøre igang en spørrerunde (hvis det i det hele tatt er noen igjen her?) og svarer dere på søndag. Fyr løs!:)

apr 232013
 

I dag var det endelig tid for kontroll. Han er jo 7 uker i morgen, så det er litt etter tiden. Vi fikk masse skryt om at han var så blid, hadde øyekontakt, søkte etter ting, sterk i kroppen og ja.. Det varmet mammahjertet for å si det sånn!:) Han legger veldig godt på seg, og det kan man vell se med tanke på den deilige dobbelthaka hans, hehe. Han ligger akkuratt på gjennomsnittet etter hans alder, og følger sin egen kurve veldig bra.

Vekt ved fødsel: 3350gram.
Lengde ved fødsel: 50cm.
Vekt ved kontroll i dag: 5215 gram.
Lengde ved kontroll i dag: 57 cm.

Vi er henvist til manuellterapaut. Han har en favoritt side og kryper seg opp i en C form som jeg har nevnt her tidligere. Vi har time 2 mai, og det er en time jeg ser frem til. Jeg håper det vil hjelpe både han og oss, for kvelden her i huset er ofte masete før leggetid :)

SONY DSC

Ellers i dag har vi ikke gjort stort. Var en tur på det nye senteret som har åpnet her, og Ida Emilie fikk seg ny matboks. Det var nemlig ei i barnehagen som hadde sånn, og da ville selvsagt hun ha det også. Det smitter fort :) Underetasjen begynner virkelig å ta form her i huset nå, og på bildet nedenfor er vi på rommet som skal bli Thorbjørn sitt. Om jeg gleder meg til å innrede? JEPP!!

SONY DSC

apr 232013
 

….eller formiddag blir det vell;)

Nå er frokosten inntatt, storesøster er i barnehagen, lillegutt tar seg en dupp og vi er snart klare for en tur på helsestasjonen. Det er tid for 6 ukers kontroll for både meg og Thorbjørn. Jeg valgte å ta kontrollen min hos jordmoren jeg gikk til i svangerskapet istedenfor hos legen min. Veldig spent på hvordan målene til Thorbjørn er nå:)

20130423-114118.jpg

Kommer med oppdatering senere i dag;)

apr 212013
 

Det er ikke lenge til lille gutten vår skal bli døpt, og innimellom amming, bleieskift og soving har jeg holdt litt på med bordkortene i dag. Regner med at jeg blir ferdig med alle i dag;) 19 mai er den store dagen, og storesøster gleder seg til å tørke hodet hans i kirken.

image

Ida Emilie ble hentet av pappa tidligere i dag og skal overnatte der til imorgen. Det er så utrolig deilig å bli spurt om de kan låne henne, enn at det er jeg som må spørre. Jenta gikk i dag tidlig å telte timer til hun skulle bli hentet, og jeg vet hun storkoser seg der:)

Jeg og Thorbjørn har vært på trilletur i nydelig vær, og nå sover han godt plantet på brystet mitt.

image

image

Nå er det fotball på tv, og vi krysser fingrene for at Sarpsborg 08 tar med seg 3 poeng hjem i dag.
Ha en fin dag, folkens!