mar 302013
 

Åhh, vi har vært max uheldig denne påsken altså. Først blir Ida Emilie syk, dagen etter blir jeg syk og nå oppå det hele topper jeg det med brystbetennelse. Ida Emilie var på legevakten i går, mens jeg dro dit i dag for å starte med antibiotika så lenge apoteket var åpent i dag. Crp min var skyhøy, puppen min verker (heldigvis bare den ene…foreløbig), jeg har feber og jeg må virkelig bite tenna sammen når jeg ammer.

20130330-171726.jpg

Igår pumpet jeg meg, og det er jeg glad for i dag. Heldigvis tar Thorbjørn flaske uten noen problem.

mar 282013
 

Åhh, jeg har siklet etter denne i mange uker, og endelig står den i stuevinduet mitt ved spisestuen.
Lampen er fra Josefines Lysthus. Det var veldig sterilt i vinduet med den lampen som stod der fra før, og det var godt å kunne «bryte av» litt med den beige skjermen.

SONY DSC

SONY DSC

Jeg skulle ønske jeg kunne legge ut bilder fra påske solen, men her bærer det fortsatt preg av feber, snørr og hoste. Thorbjørn har sovet siden 11.30, og Ida Emilie sover hun også. Jeg og mannen sover på tur:) Ønsker dere en fin påske.

mar 272013
 

Det er natt, babyen våkner for mat og du er redd h*n blir lys våken når du slår på lyset…

I dag tenkte jeg at jeg skulle tipse dere om denne smarte lampen fra Ikea. Den er veldig dempet i belysningen, og du kan velge mellom to forskjellige lys innstillinger ved å trykke på hodet på den. Du kan velge at den skifter fargeovergang på lyset, eller velge å bare ha lyset på en bestemt farge. Tror det er hvit, grønn, lys blå og mørkeblå den skifter mellom.

Den er oppladbar, og batteriet på den når den ikke står i kontakten varer veldig lenge.

20130327-103648.jpg
Vi har denne typen, men den finnes også i en annen variant.
Istedenfor å betale 600-700kr for en Ammelampe syntes jeg denne har en hyggelig pris på bare 149kr når den gjør samme nytte 😉

mar 262013
 

Påsken startet ikke akkuratt som bestilt. Søndag kveld begynte Ida Emilie, og i går kom feberen å tok meg også. Mannen og Thorbjørn er foreløbig friske (bank i bordet!!!). Som regel er det jeg som holder meg frisk her i huset, men denne gangen hadde jeg ingen sjanse.

Nå gjelder det bare å knaske paracet, halspastiller, sove og ta det med ro.

20130326-100542.jpg

mar 242013
 

Jeg kan med hånda på hjertet si at Ida Emilie ikke har stått opp før 07:00 siden hun ble født, men i dag var vi oppe før fuglene. Da klokken var 06:32 hørte jeg hun begynte å snakke på rommet sitt. Min lillesøster overnattet i natt, og Ida Emilie syntes det var kjempe stas at hun skulle få ligge på rommet sammen med henne. Praten begynte, og selvom jeg prøvde å få hun til å legge seg igjen var det ei opplagt jente som ikke ville sove mer. Pliktene kalte og det var bare til å stå opp. Thorbjørn sov videre, så det ble jentetid i stua.

Da klokken var 10.15 satte vi oss i bilen og tok turen til Sverige. Jeg blir kjempe rastløs av å bare være hjemme en hel dag, så noe måtte vi finne på. Vi fikk noen timer til å gå, og da vi kom hjem igjen fikk vi hyggelig besøk av tanten og søskenbarnet mitt.

Vi prøvde ut søskenbrettet på Simo vognen i dag (ståbrett). Det er en Easy Rider, og helt genial spør dere meg! Ida Emilie syntes det var stas å stå der, og vognen ble heller ikke noe særlig tyngre å trille.

IMG_0223

IMG_0224

Nå sover Thorbjørn i vuggen, mannen og Ida Emilie skrur opp ny seng og jeg skal snike meg til en powernap før sjefen våkner igjen for å ha mat. Typisk min flaks våkner han nok når jeg legger hodet på puta 😉 Ha en fortsatt fin dag, dere!

mar 232013
 

I dag er det 23 Mars, og dette er min termindato. Isteden sitter jeg her med min fantastiske sønn på allerede 17 dager. Jeg husker jeg var så redd jeg skulle gå over termin, og måtte bli satt i gang. Det slapp jeg heldigvis. Fødselshistorien min skrev jeg på min forrige blogg, og du kan lese den her.

Nå har jeg og Ida Emilie stått opp, mens guttakrutt ligger fortsatt å sover. Skulle ønske det var jeg som fikk dra meg lenge i senga, for i natt har jeg ikke sovet noe godt i det hele tatt. Sliter veldig med at jeg er mye svimmel. Skal til legen på mandag, men er jeg like ille som jeg var i går i dag også blir det en tur på legevakten. Å være hjemme alene med ungene når jeg er sånn er virkelig ikke noe jeg er tilfreds med.

Nå får jeg lage til noe frokost her, viktig å starte dagen med mat og drikke i kroppen.
Ønsker dere en flott dag!:-)

20130323-085424.jpg

mar 222013
 

Ett kjapt innlegg før vi durer av gårde..

I dag startet dagen med påskefrokost i barnehagen til Ida Emilie. Bedre start kan man ikke få:) Vi dro alle fire, og hun syntes det er såå stas å ha med seg lillebror dit.

Nå har jeg vært så heldig å hatt besøk av tre flotte jenter, med tre flotte bebiser. Ett lite barseltreff her hjemme. Utrolig hvor mye man har å snakke om i slike sammenhenger altså!;)

Jeg og Thorbjørn skal straks hente storesøster, men først er det litt kos og pupping på planen:)
Ønsker dere en flott fredag!

20130322-151808.jpg

mar 212013
 

Nå er det ikke lenge til påske, og i den anledning har litt fult fått flytte inn til oss.
Jeg er ikke superfan av fargen, men det bryter av litt i den lyse stuen vår.

20130321-222914.jpg

Noe mer påskepynt kommer ikke inn i dette huset, så sant det ikke kommer fra små barne hender.

Pynter du til påske?:)

mar 202013
 

I dag er det 14 dager siden Thorbjørn ble født. Jeg savner nesten tiden på sykehuset litt når jeg tenker tilbake, for jeg trivdes så utrolig godt på B7. På de små to ukene har vi lært å bli kjent med han, og han utvikler seg for hver dag som går.

Han fester nå blikket, og er mye mer våken. Noen ganger lager han lyder når vi snakker til han, og han kan tilogmed dra på smilebåndet.

Vi har ingen faste rutiner enda. Han legger seg sammen med oss på kvelden, og i løpet av natten får han mat ca 2-3 ganger. Han sover både i sprinkelsengen sin og sammen med oss. Han er på ingen måte noe A-menneske. Ganske lik både pappa’n sin og storesøster som liker å dra seg lenge i sengen på morgningen. På dagtid sover han enten i vognen eller i vuggen sin.

20130320-212822.jpg

Ammingen går kjempe bra. Han legger på fint, og helsesøster er veldig imponert over ammingen med både Ida Emilie og Thorbjørn. Melken kom fort, og allerede på sykehuset var det gult i bleiene. De første dagene var jeg litt sår(eller øm?), men nå merker jeg ikke noe til det i det hele tatt. Jeg syntes selv jeg er veldig heldig som får amme mitt andre barn også, for det er ikke alle som har den muligheten. Veldig lettvindt, billig og jeg er glad jeg kan slippe «flaskestyret».
Jeg ammer han når han virker sulten, eller «spør» om mat. Vi har ingen faste rutiner, og det kan gå mellom 1-4 timer mellom hvert måltid.

Nå bruker han fortsatt størrelse 50 i klær. Har tatt frem litt i 56 også, men om det blir brukt må det brettes opp både armer og bein. Det ligger masse fine klær i kommoden hans som jeg gleder meg til å kle han opp i, han må bare vokse litt til før det passer.

Thorbjørn er en veldig rolig og snill gutt, og jeg kan ikke tenke meg en verden uten han.

20130320-212912.jpg