jan 252013
 

Om du går en fødsel i vente og skal ta tiden på riene dine er det greit å ha en rieteller. Det ligger flere på internett også selvsagt, blandt annet Contractionmaster. Jeg har nå kommet over denne på bilde nedenfor. Alt jeg søkte etter var "Rieteller". Den koster 7 kroner, og er veldig enkel i bruk.

Alt du trenger å gjøre er å trykke "Start", "Stopp" og "Slett" når du skal annulere den. Det enkle er ofte det beste;-)

jan 242013
 

I dag hadde ikke lillemor vært helt i farta i barnehagen på formiddagen. Dem nye medisinene gjør henne litt slapp, og det gjør vondt langt inn i hjerterota mi. Derfor tar vi helg fra i dag, og alle helgens planer blir lagt om. Nå gjelder det å bli frisk, siden vi reiser på Trysil om en uke. I fjor var mannen syk, og året før dro vi ikke pga ammingen. Dette er virkelig en tur vi ser frem til, og det hadde vært så typisk vår flaks om vi var syke.

Nå ligger Ida Emilie å sover på sofaen. Ikke akkuratt den beste tiden for en lur, men er hun sliten så er hun sliten. Kan ikke sette fyrstikker i øya hennes heller;-)

Resten av kvelden skal vi bare kose oss, også blir det hockey på tv såklart.

PS: Noen som vet hvor man får tak i modellere såpe som løser seg opp i vann? Jeg kjøpte det til pakkekalenderen på Apotek1, men de har ikke mer igjen. Det var nemlig en slager i badekaret her hjemme.

jan 232013
 

I dag har jeg vært på kontroll hos jordmor. Nå skal jeg gå til henne resten av svangerskapet, og neste kontroll er om 3,5 uke.

Jeg er nå 32 uker på vei, og alt var bra på kontrollen. Symfysemålet ligger akkuratt på streken. Hodet har allerede festet seg, og jeg har faktisk 2 cm åpning! Det kan skyldes kynnerne jeg har hatt, for slik var det i mitt forrige svangerskap også. Jordmor trudde muligens jeg kunne føde litt før tiden. Det sa hun sist også, og da fødte jeg 9 dager før termin. Selv håper jeg at jeg får gå til termin fordi Ida Emilie har bursdag bare 6 dager før. Aller helst vil jeg at ungene får hver sin dato, men det kan jeg jo slettes ikke bestemme selv. Vi får be inn til 3 års bursdag med forbehold 😉

Ida Emilie gleder seg veldig til lillebror kommer nå. Istad løftet hun opp genseren min og sa til magen: «Jeg er glad i deg».
Jeg er veldig spent på hvordan hun vil reagere på lillebrors ankomst. Det vil bli en tilvenning for oss alle siden vi har 100% fokus på Ida Emilie nå.
Jeg er sikker på at hun blir en flott storesøster.

Ps: Takk for alle tips på forrige innlegg!:)

jan 222013
 

Huff, natten som var har vært helt forferdelig for Ida Emilie. Som jeg har nevnt før har hun atopisk eksem. Det har bå blusset skikkelig opp, og i natt vred hun seg i smerte og klødde seg til blods. Da vi stod opp ringte jeg hudlegen i Moss, og heldigvis fikk vi time på dagen. Nå har vi fylt opp med nye kremer og kløe medisin. Håper denne natten går bedre.

Om dere har tips mot atopisk eksem tar jeg det imot med åpne armer – selvom jeg føler vi har prøvd alt.

Jeg håper dette er noe hun vokser av seg etterhvert. Dem sier jo det, men sjansen er der for at hun alltid vil ha det også. Det er vondt å se henne slik.

De siste dagene har gått i ett, derfor har det ikke blitt noen oppdateringer. Det bygges i underetasjen hver dag, og jeg skulle virkelig ønske at døgnet hadde flere timer. Selv er jeg veldig sliten og tappet for energi. Merker godt at graviditeten begynner å nå sin slutt. Imorgen skal jeg på kontroll hos jordmor, og oppdatering til dere om den kommer imorgen. Nå skal jeg legge hodet på puta og håper jeg får noen timer søvn. Å sove er nemlig også noe jeg sliter med for tiden. Ha en fortsatt flott kveld og god natt;-)

jan 192013
 

Ida Emilie har ikke vært borte lengere enn fra i går, men da kvelden kom kjente jeg savnet etter henne komme fort. Jeg er slettes ikke vandt til å være borte fra henne annet enn at hun er i bhg de få timene hun er der, og ekstra godt kjenner jeg det nå som jeg er gravid.

Vell, nå er hun hjemme igjen og det er så utrolig godt! Nå sitter vi i sofaen å koser oss med litt potetgull og Kardemommeby på tv. Kvalitetstid frem til legging står på planen i dag.

Jeg og mannen har vært å kjøpt mer materialer til underetasjen, og meg må få si at jeg har en utrolig flink mann som står på for å få dette ferdig. Han er gull verdt!

jan 182013
 

Jeg skal innrømme en ting, og det er at jeg skjeldent setter meg ned for å se på filmer. Jeg er verken ett musikk eller filmmenneske, men noen ganger treffer det meg inn i hjertet når jeg først setter meg ned med det.

«Kon-Tiki» er som dere vet en stor slager om dagen. Både i media og på lerettet.
Filmen er nå nominert til både Oscar og Golden Globe, og det er ikke uten mening.
Jeg hadde store forventninger til denne filmen da jeg satte meg ned i kinosalen med popcornet ved min side, og jeg må si at den absolutt ikke skuffet.

Skuespillerne sklei rett inn i rollen, og som Thor Heyerdahl klarte Pål Sverre Valheim Hagen å løfte filmen til spenningsnivået. Vi har alle hørt om Thor Heyerdahl da vi gikk på skolen, og å kunne se denne filmen var veldig morro iogmed at det er en sann historie bak det hele.
Med action, uventede scener og handlinger er dette en film jeg skal se igjen. Kanskje i dag, da vi har barnepass? Ja, det vil jeg tro.

Med en flåte som ikke er av den sikreste tar Thor Heyerdahl og vennene hans seg over Stillehavet i 1947. Ingen av dem var sjømenn, bortsett fra Heyerdahl som ikke engang kunne svømme, men med god kunnskap kunne dem utrette mye likevell. Dem møter frykt, uvær og setter livet til spill, men likevell klarer de å komme i mål. Spenningen varer fra start til slutt, og når filmen var ferdig ville jeg egentlig bare bli sittende i stolen for å se mer. Jeg elsker norske filmer, og denne får ett terningskast 5 av meg.

Har du sett filmen?

jan 182013
 

I går hadde vi pannekaker til middag, og det ble igjen litt røre som jeg satte i kjølskapet. Gjett om det var ei som var glad for det da?
Vi koste oss skikkelig i dag før det var tid for barnehagen. Med pannekaker, saft og barnetv var hun i sitt rette ess.

For å gjøre det enda litt spennende trykte vi ut pannekakene til figurer med pepperkakeformer.
Det er ikke så mye som skal til 😉

Nå skal jeg fortsette å rydde opp på pc min. Den har levd i 6 år uten å bli formatert, og i går slettet jeg over 10.000 filer!
Ida Emilie skal til mamma i dag, mens jeg skal nyte en kveld med mannen og god mat. TGIF!!

jan 162013
 

Uke 31 er kommet og mars babyene har allerede begynt å komme til verden på terminforumet mitt.
Denne uken har jeg virkelig fått kjenne på at babyen begynner å bli stor. Jeg blir fort anpusten og har fått den såkalte «vugge-stilen».
Haha, ja jeg ser vell ut som ei and når jeg går nå, men når jeg ser flere som er gravide er det heldigvis ikke bare jeg som har den gangen.

Å løfte Ida Emilie f.eks ut av barnesetet er noe jeg bare kan glemme. Det funker rett og slett ikke, for da gir bekkenet mitt etter og jeg detter helt sammen.
Å få på sko er som å kvele seg selv, og jakkene mine får jeg ikke igjen foruten om en! Jeg har lagt på meg 7,2 kg i svangerskapet, og skal aboslutt ikke klage på det siden både morkake og baby veier litt også. Håper jeg ikke klarer å møte nåla på vekta som sist på 21 kg.

Dette er meg nå, i mitt 2 svangerskap. 31 uker på vei.

Her er jeg 31 uker på vei med Ida Emilie.

Bollete og tykk begge ganger!;-) Til tross for litt ekstra vekt jeg jeg utrolig heldig som får lov til å bære frem to barn. Det er virkelig guds gave!

jan 142013
 

Åhh, så glad jeg ble da mannen kom inn døra med flere esker. Nå har jeg ryddet i alle klærne, sortert etter størrelse (igjen) og tatt ut det nøytale til lillegutt.
Herlighet, jenta har en hel eske med bare sko! Tidlig krøkes..

Nå har jeg jenteklær fra størrelse 50 til 98 som skal selges, så om det er noen som trenger må dere bare skrike ut! 😉
En eske selges for 450 kr. Det er MYE for pengene!

jan 132013
 

Jeg har sortert alt tøyet til Ida Emilie i størrelser, men det ligger litt her og der på loftet. Nå har jeg gått til innkjøp av esker og skal sortere ut alt lillebror kan arve, samt legge det i størrelser og merke eskene. Jeg vil ha oversikt. I tillegg kan jeg selge unna mye av klærne, ettersom vi er fornøyd med to barn når lillebror er kommet ut.

Så…det er vell bare til å begynne. Får ha ett mål med å være ferdig på onsdag eller noe;-)