mar 302012
 

Nå har ferien begynt både for meg og Ida Emilie. Det blir godt å samle alle tanker, slappe av og kose seg med familie og venner. Hverdagen starter ikke før 10 april igjen, og det er litt godt å tenke på.

Vi har vært på foreldre frokost i barnehagen til Ida Emilie i dag. Veldig koselig! I dag når jeg hentet henne igjen var det påskepynt på hylla hennes, og hun er så stolt over å ha lagd denne til mamma og pappa. Den har fått plass i stua allerede;-)

Ha en fortsatt flott dag, dere. Vi skal ut å leke litt nå før barnetv;-)

mar 282012
 

I dag har vi sittet med disse papirene og fylt ut opplysninger. Viktig at de er i orden, eller blir vi jo ikke gift;-) Forloverne våre har fylt ut hvert sitt ark, både jeg og kjæresten har skrevet og jeg må søke for å føye til ett ekstra navn. Jeg nekter nemlig å ta bort mitt nåværende etternavn. Det betyr nemlig veldig mye for meg, så fet skal også være med videre;)

Nå ligger jeg i senga med vonde bihuler, er trist men gleder meg til påskeferien som starter imorgen;-) God natt.

mar 242012
 

Nå er noen av veranda møblene på plass, og sola steker som om det skulle vært sommer. Ida Emilie sykler rundt på sykkelen sin mens jeg slapper av i sola.
Lillemor skal sove hos pappa idag for i kveld blir det Morten Ramm show i Oslo Spektrum på meg og kjæresten. Gleder meg!

Nå skal vi nyte sola enda litt til før det blir grilling. Ha en fin dag :-)

Jeg blir så godt i humør av flott vær!

mar 222012
 

I dag har vi vært på samling i kirken for de som skal gifte seg i vår/sommer. Vi gikk igjennom vielsen, salmer og marsjer. Praktisk info med andre ord til den store dagen.

Da organisten begynte å spille inngangsmarsjen vi har valgt kjente jeg hårene reiste seg på armene. Tårene presset på, og jeg satt å smilte. Tenk at det bare er noen uker igjen! Hjelpes.. Det minner meg på at jeg har endel å gjøre, og at jeg må gjøre det ferdig ASAP!

I morgen skal jeg ordne diverse papirer som vigelsesattest, forlovererklæring, erklæring fra brudefolkene og navneendring. I skrivende stund sitter kjæresten å hører på utgangsmarsjer på Ipaden, og det er jaggu ikke lett å få bestemt seg. Innmarsjen er heldigvis i boks.

I tilegg til planleggingen har jeg også bekynt å tenke litt på utdrikningslaget. Jeg har iiiiingen aning om når det er, hvem som kommer eller hva vi skal. Jeg er ett stort spørsmålstegn. Siden det begynner å nærme seg kan det i realiteten skje ganske snart. Jeg fortsetter å legge planer til helgene, og skulle jeg bli overrasket tar jeg det med ett smil, Yvonne 😉

mar 212012
 

Jeg leste på ett diskusjonsforum i stad hvor det var ei som gikk ut med klump i halsen etter hun hadde levert barnet sitt i barnehagen. Jeg kan ikke forestille meg hvordan det måtte være selv, og heldigvis sitter ikke jeg med den følelsen. Eneste gangen jeg har sittet med klump i halsen var da jeg sendte inn barnehagesøknaden før hun begynte. Det var da jeg innså at lille jenta mi ikke lenger var en baby, og jeg måtte ut i arbeidslivet igjen. At noen andre skulle få tilbringe mer tid med min egen datter enn det jeg selv får gjorde meg våt i øynene. Jeg innrømmer at jeg gruet meg til barnehagestart, men det viste seg å ta en rask vending etter oppstart i August.

Vi var så heldige å komme inn på 1 valget vårt, og barnehagen Ida Emilie går i er bare 2 minutter unna oss. Jeg ser at Ida Emilie har utviklet seg noe helt utrolig etter hun begynte, og jeg tror barnehagen er en del av grunnen for det. Hun har vært tidlig ute med språket sitt, men nå kan hun telle, synge mange sanger og navn på farger også.

Når jeg nå leverer Ida Emilie i barnehagen når jeg selv skal på jobb er det godt å vite at hun har det bra. Hun stortrives, og snakker mye om både barna og de ansatte i barnehagen. Jeg sa til kjæresten min i går at nå gruer jeg meg litt til hun skal på stor avdeling, selvom det ikke er før om en stund. Jeg liker så godt de som jobber på avdelingen hennes nå, men det blir nok bare en vanesak det også, og jeg er sikker på at de er superflinke på de andre avdelingene. Etter en lang dag på jobb er det godt å hente Ida Emilie i barnehagen når hun kommer løpende mot meg og gir meg en stor klem. Å få gode tilbakemeldinger fra de ansatte varmer meg langt inn i hjerterota, og det lever jeg lenge på. Jeg er sikker på at Ida Emilie går i verdens beste barnehage, og jeg ville aldri valgt noen andre. Ettersom jeg selv jobber i barnehage vet jeg hvor viktig det er å se hvert enkelt barn. Da er det godt å kunne hente Ida Emilie i barnehagen å høre litt om hvordan det har gått mens hun har vært der.

Når vi kommer hjem fra barnehagen spør jeg alltid om hun har hatt det bra i barnehagen, og hun svarer med: Ja, Ida Emilie har kosa seg i barnehagen».

Jeg føler meg trygg på barnehagen og de ansatte. Det er virkelig en god følelse!


Dette bildet er fra første dag i barnehagen på tilvenningen.

mar 192012
 

Denne helgen begynte med 2 års feiring i barnehagen på fredag. Lørdag var det familieselskap og søndag barneselskap. Jeg skal innrømme at jeg var meget sliten da jeg endelig kunne sette meg ned litt i går kveld.

Ida Emilie fikk masse flott til bursdagen sin, tusen takk til alle som gjorde dagen så flott! 😉

I stad ¨måtte vi i hu og hast til legevakten. Ida Emilie datt på trappen ute, og slo leppa si i kanten av flistrappa. Det ble kutt på både utsiden og innersiden, men siden det var på selve leppen ville de ikke sy. Hun ble limt sammen, og var kjempe stolt da hun fikk klistremerker fordi hun var så flink. Jeg ble redd, og var veldig glad for at jeg og Ida Emilie ikke var alene i denne situasjonen. Heldigvis gror det fort i leppen og legen sa det skulle være veldig bra igjen om 3-4 dager.

mar 172012
 

For to år siden våknet jeg av noe jeg trodde var mageknipe. Jeg ringte jordmor for å forklare situasjonen, for det var fortsatt ni dager før terminen min. Jeg hadde faktisk aldri tenkt at det var dagen hvor vi skulle bli foreldre, men samme dag ble Ida Emilie født. (Du kan lese fødselshistorien min HER)

I dag derimot våknet jeg av at Ida Emilie sang bursdagssangen til seg selv. Hun hadde nemlig ikke glemt at det var bursdagen hennes i dag, og spratt opp av sengen i full fart.
Vi startet dagen i stua med pakker, cupcakes med lys og sang. Herlig morgen!

Ida Emilie blåste ut begge lysene.

Hun er sabla god til å telle, og denne telleramma var midt i blinken!

Cupcake til frokost. Hehe..

Nå er huset pyntet til bursdag, og det er en spent 2 åring som venter på gjester og ikke minst pakkene.
Av oss har hun fått junior seng, elektrisk bil hun kan kjøre selv, kuleramme, tegnesaker og film.

Gratulerer så mye med dagen Ida Emilie. Mamma og Pappa elsker deg! :-)

mar 162012
 

I fjor var det prinsessekake med tiara, i år ble det Hello Kitty kake 😉
Jeg gleder meg til å se ansiktsutrykket hennes i morgen, kan nesten ikke vente.

1 års kaken hennes.

Tenke seg til, i morgen er hun 2 år allerede. Hun feiret dagen sin i barnehagen i dag, i morgen er det familieselskap og barneselskap på søndag. 3 dager til ende 😉