okt 312011
 

Denne helgen har vært Super med stor S.

Fredag etter barnehage dro jeg og Ida Emilie til Leo’s Lekeland. Det var åpningsdagen og jeg trodde det skulle være mange der. Heldigvis var det ikke det, og Ida Emilie løp rundt med den gjennom svette mamma’n sin på slep.
Leo’s Lekeland kommer vi aboslutt til å besøke flere ganger. Det var mye mer oversiktelig, lysere og tryggere for barn der enn på Eventyrfabrikken. Ta dere en tur dere også! Vi møtte en gammel klassevenninde av meg der, kjæresten hennes og barna. Skal si deg at jentene fikk kjørt seg 😉

Morro når alt her helt nytt. Ballene glinser jo!

Å hoppe på trampoline var gøy. «Ida hoppe, Ida hoppe» sa hun mens hun hoppet rundt 😉

Denne sklien var morsom for både liten og stor.

Lørdag tok vi en tur til byen for å handle litt. Litt ut på ettermiddagen kom min lillsøster som skulle overnatte. Ida Emilie er jo en skikkelig tante-jente så hun storkoste seg med tanten sin på besøk.

Vi tok en tur på barnehagen (ikke der Ida Emilie går).

Da vi skulle hjem igjen begynte det å bli litt mørkt. Se hvor lurt det er med reflekser!

Søndag var det tid for barnebursdag til Melissa som fyller 2 år i dag. Hipp hipp hurra!!
Ragnhild hadde stelt istand til Hello Kitty bursdag. Det var stas.

Her koser Melissa og Ida Emilie seg med sjokolade kake.

Ragnhild og Melissa.

Ida Emilie okkuperte nærmest tegnetavlen til Melissa. Denne havner nok under juletreet i år.

Ida Emilie og meg. (Bildet er tatt av Ragnhild.)

Bloggen til Ragnhild kan du trykke deg inn på her: www.rangelica.com

I dag hadde jeg tidligvakt på jobb. Har fått unna endel klesvask og har endelig tid til å sitte litt i sofaen. Øynene mine detter igjen av seg selv snart, så for å ta igjen litt søvn bør jeg nok gå å legge meg nå.
I morgen er det tilbake til trening, det skal jaggu bli godt. Jeg starter med en PT time med Travis i morgen på Sats.
Gleder meg til å komme igang igjen etter 1 1/2 uke med sykdom.

God natt 😉

okt 292011
 

Dere må ikke glemme soldagen til Brun og Blid i morgen. Det er gratis sol på alle solsentere!
Skal du benytte deg av dette?

Nyt solen. Nyt opplevelsen og møt vinteren – friskere, brunere og blidere!

De første 25.000 kundene får gratis solkrem+ soltatoo i tillegg ( + neglefil om du er jente/dame)

okt 272011
 

Det har kommet endel nytt her hjemme nå. Nå tenkte jeg å vise det nyeste.
Er det noe jeg virkelig har sansen for er det hvit og sølv, og det er ingen
hemmelighet at det ble det også denne gangen.

Byggmester Ida Emilie er igang og hjelper pappa med å sette sammen pidestallen fra Ikea.
Denne har jeg ønsket meg lenge!

Den ble plassert ved siden av sofaen. Lysestakene er også nye. De er fra Perfect Home.

Ett tips er å bruke telys med gjennomsiktig plast, det gir mye mer lys.

Ellers har vi jo fått nytt soverom som jeg skal vise dere. Må bare få opp gardiner først 😉
Nytt stuebord og tvbenk har vi også fått. Bilder kommer.

Nå skal jeg legge hodet på puta å drømme om ny spisestue……

okt 272011
 

I dag tidlig stod hun opp med ett smil om munnen og hadde ikke tid til å vente på mamma’n sin fordi hun ville leke på rommet sitt. Hun snek seg nemlig inn i sengen vår på morra’n i dag, og jeg sier ikke nei til litt kos og samsoving ett par timer før vi står opp. Jeg spurte om skulle i barnehagen, og hun svarte raskt «Ja!». Så ramset hun opp den vanlige remsen med hvem som er i barnehagen, tydelig at hun liker seg der 😉

Hun har blitt så flink å snakke, og hun overrasker meg stadig med setninger. Hun er jo tross alt bare 19 måneder gammel. Hun var veldig tidlig ute med ordene, så nå kommer de på løpende bånd om dagen.


I dag ble det musefletter, og ny Adidas joggedress på.
Denne fikk hun faktisk til fødselen sin, og jeg er så glad for at vi ikke bare fikk klær i nyfødt størrelse i barselgaver.

Etterpå kommer pappa og de å skal passe henne noen timer mens jeg og kjæresten skal på dugnad i barnehagen. Jeg syntes det er hyggelig å hjelpe til, og ikke minst få enda mer innblikk i barnehagen.

Nå skal jeg legge meg nedpå litt. Har hodepine så det skriker etter. Ha en superduper dag!

Ooooog; GRATULERER SÅ MYE MED LILLE LUKAS, TINA OG RINO. GLEDER MEG TIL Å HILSE PÅ DEN LILLE SJARMØREN DERES. Bloggen til Tina finner du her: http://tinasusannes.blogg.no/

okt 262011
 

En leser spurte pent om jeg kunne lage en liste for «dummies» med saker man må kjøpe før babyen blir født. Jeg sier ikke dere er dumme altså, men jeg vet jo hvor mye jeg selv fikk med meg på blogger da jeg selv var gravid. Ett tips her og ett tips der.. Det resulterte i god planlegging og god forberedelse til den nye borgeren.

Jeg har endel bilder fra mitt eget svangerskap, så jeg velger å bruke disse for å fortelle hva VI hadde klart.

Jeg begynner med stelleplassen. Denne stellekommoden er jeg kjempe fornøyd med. Vi bruker det enda. Det har badekar med 4 skuffer, samt at det er enkelt å flytte på fordi den har hjul. Stellekommoden er kjøpt på Siljes’s barn og utstyr. Bleiebøtten ved siden av anbefales også. Den får du faktisk gratis flere steder, blandt annet hos Babyshop.

Alle prinsesser må ha ett godt sted å sove. Vi kjøpte Svane madrass på Møbelringen som kom best ut i test. Madrasser skal nemlig aldri arves. Den kostet 799 kroner, men det er verdt det. Vi kjøpte sengekanten hos Princess.

Denne flaske sterilisatoren brukte jeg mye. Jeg hadde jo faktisk ett uhell med kjelen også da jeg skulle koke i den. Denne er mye sikrere enn kjelekoking da du putter den i microovnen som stopper seg selv etter 10 minutter. Du kan sterilisere det meste i denne. Den kostet 179 kroner på Nille, faktisk.

Uro til å ha over sengen, med lys og lyd. Vi brukte den ikke, men jeg vet den kan roe ned babyen.
(I dette tilfelle kattene mine 😉 )

Jeg vasket alle klærne til Ida Emilie før hun ble født. Det for å få bort kjemikaler og støv fra plaggene. Det samme gjorde jeg med alle tepper, sengetøy osv. Husk at babyens hud er veldig tynn og sensitiv, så bruk skyllemiddel og vaskepulver uten parfyme.

Speil til nakkestøtten i bilen. Dette har vi brukt veldig mye. Nå er den byttet ut med en DVD spiller, men jeg anbefaler virkelig ett slikt speil får å ha kontroll over den lille i baksetet.

Valget vårt falt på Akta Graco med base. Dette er ett knallbra sete og jeg var veldig fornøyd med det. Ida Emilie brukte det faktisk til hun var over året, og tar jeg ikke skrekkelig feil tror jeg faktisk at det kunne passet enda. En annen bloggleser har nå tatt over dette setet. Basen er kjempe enkel. Jeg hadde også en tilhørende vogn til dette setet som jeg kunne klikke setet nedpå. Da kunne jeg trille Ida Emilie mens hun sov i setet sitt. Veldig praktisk!

En søt liten bamse i bakruta på bilen.

Stelleprodukter er lurt å ha klart. Badeolje, renseolje til rens av navelstump etter fødsel, sinksalve, saltvannsdråper, shampoo, A-Creme, Paracet ( husk å kjøpt til riktig kg), engangskluter, brystvortekrem om du skal amme.. Også anbefaler jeg Inotyol salve til sår rumpe.
Sink salve kan nemlig bare gå å legge seg i forhold til denne!

Denne vippestolen hadde vi. Den er fra Simo.

Vognen vi valgte er en Simo Kombi vogn. Jeg får aldri skrytt nok av denne vognen, for jeg bare rett og slett elsker den. Vi har en Simo Kombi som barnehage vogn også, såklart.

Første trilletur etter fødsel.

Skal du amme kan du invistere i Amme te. Den hjelper å opprettholde melkeproduksjonen.

Ammepute. Brukte den kanskje 2 ganger. Jeg bygde meg heller opp med sofa putene, da jeg syntes ammeputen ble vanskelig å forme.

Så kommer vi til smokkene. Disse bestilte jeg på lillemille.dk i håp om at Ida Emilie skulle bli den søte babyen med smokk i munn. Isteden var vi så «dumme» å hørte på de på sykehuset at vi ikke måtte gi smokk før ammingen var skikkelig igang. Det endte med at Ida Emilie brukte meg som smokk fordi hun hadde så stort suttebehov, og jeg gjorde ikke annet enn å amme 24/7 den første tiden, faktisk i flere måneder syntes jeg hun hang til brystet mitt. Siden hun aldri smokken har hun heller aldri tatt flaske selvom vi prøvde hver dag, flere ganger. Neste gang jeg blir mamma skal jeg gi babyen smokk på sykehuset, for å unngå dette. Jeg ammer jo den dag i dag enda, noe jeg er veldig stolt av til tross for mye jobb i begynnelsen.

Krabbeteppe har vi brukt mye. Da hun rullet seg fra side til side blandt, øvre seg på å løfte nakke og dra seg fremover. Dette er fra Kid.

Det finnes mange gratis pakker til de som skal bli foreldre. Disse innholder ting til både mor og barn.

Ellers er denne stolen det beste Ikea kjøpet jeg noen gang har gjort. Den veier ingenting, tar liten plass da det går ann å ta av beina, du får kjøpt brett til å sette på slik at barnet får ett bord foran seg i samme høyde og er lett å vaske. Super spisestol når barna begynner å sitte selv!

Ja, dette var litt, men er det noe mer du lurer på er det bare å spørre her 😉 Håper det hjalp deg litt på vei.

okt 252011
 

Jeg har gått til innkjøp av nye reflekser og refleksvest til Ida Emilie. Nå som vi skal stille klokken til helgen blir det fort mørkt. I mørket er det viktig å syntes uansett alder. Det er anbefalt å bruke refleks på begge sider av jakken. Heng de i knehøyde slik at billysene treffer de best mulig.
Alle godkjente reflekser skal være merket med CE EN 13356.
Det finnes mange reflekser i ulike former, selv kjøpte jeg bamseformede til Ida Emilie. Refleksene kostet meg 15 kroner per stykk, og 40 kroner for refleksvesten. Det er verdt det, og det kan tross alt redde liv.

Haha, hun ble litt sinna fordi hun ikke fikk av vesten med en gang.. 😉

Denne er fra Sparkjøp og kostet 40 kroner. De har både barn og voksen størrelse.

okt 242011
 

…….Heldigvis er det bare 8 uker til.

Jeg skrev her om dagen at jeg skulle til legen. Jeg gikk derfra med en papirbunke med sykemelding og resepter.
Jeg har fått bronkitt, lett lungebetennelse, bihulebetennelse og i tillegg er jeg forkjølet. Som pappa’n sier: «Det går over til jul». Håper det blir min tur til å bli frisk igjen snart. Syntes det har vært litt mye nå og i tillegg er jeg i ny jobb. Det passer aldri å være syk, men nå syntes jeg det er ille.
Nå skulle det bare mangle at jeg smittet de andre i huset her..

I morgen skal jeg til legen igjen, og jeg håper jeg kan være tilbake på jobb neste mandag.
Syk betyr også treningsstopp. Jeg er så rastløs, og har så lyst til å trene men for mitt eget beste får jeg bare smøre meg med tålmodighet litt til.

Neste uke er jeg fit for fight igjen! 😉

okt 232011
 

Ida Emilie er ei lita «jåledokke». Hun tar på seg mine smykker, setter spenner i håret og her om dagen ville hun ha på seg neglelakk. Jeg syntes jo det bare er morro, og hun er så stolt av neglene sine og skal vise frem til alle 😉

Da vi hadde lakket ferdig hennes negler sa hun «Å mamma ha».
Da måtte jeg bare gjøre som hun sa, så nå matcher vi hverandre.

Ida Emilie har sovet hos pappa i natt. Jeg og kjæresten leide filmer i går kveld, kjøpte oss kina mat og hadde en hel kveld sammen. Det er lenge siden.. Viktig å pleie kjærligheten også. Når Ida Emilie våkner fra hvilen sin skal vi på Superland å plaske fra oss litt. Det blir stas!