jul 302011
 

I dag skulle vi på istrening, men siden været var som det var droppet vi hele greiene og dro på stranda isteden.
Vi var på Bodalstranda, bare 5 minutter unna her vi bor. Ferskvann, og helt passe med folk.
Det ga seg ikke med badingen. Når vi kom hjem ville Ida Emilie bade enda mer.
Casper som er søskenbarnet til Ida Emilie sover over her i natt, og hun syntes det er stas med «Aspej» på besøk.
Se så lykkelig hun er. Det skal ikke mye til for å glede denne jenta. Litt vann og en sklie gjør susen.

Vi har grillet, og ungene er nå i seng. Selv skal jeg legge meg hvert øyeblikk selv, jeg må bare hive nedpå med litt is med sjokolade. Mmm 😉jul 292011
 

Jeg får så ofte høre det; Ammer du enda?!?!
Svaret er, JA det gjør jeg.

Ida Emilie er 16 måneder nå, og vi ammer morgen, kveld og avogtil en gang på dagen. Hun får selvfølgelig fast føde ved siden av. Hun har aldri hatt noe koseklut, aldri brukt smokk eller en annen kose ting, så dette er vår «greie». Vi trives med det begge to. Jeg ammer ikke offentlig lenger, det sluttet jeg med for endel måneder siden. Ammingen er noe jeg og Ida Emilie har for oss selv nå. Den kosestunden betyr mye for meg. Å se de vakre øynene hennes mens hun koser seg smelter hvertfall hjertet mitt. Hun har alltid vært en «puppe-jente», og har enda ikke vist noen tegn til at dette skal ta slutt. Vell, engang skal vi jo slutte men WHO anbefaler jo faktisk å amme til barnet er 2 år. Jeg har faktisk så mye melk at jeg må pumpe meg de gangene vi har barnevakt på natten. Om jeg skulle få en unge til vil jeg gjerne gi melk til sykehuset.

Målet mitt var å amme til hun var 1 år gammel, men så fortsatte jeg likevell. Nå har det blitt en vane for meg å amme henne, så det ville blitt rart å sluttet. Jeg sa til meg selv at jeg skulle slutte når hun begynte i barnehagen som er litt over 2 uker til, men nå er jeg neimenn ikke sikker på det heller. Slik jeg ser det nå kommer jeg til å gi meg den dagen hun ikke virker interessert lenger, men nedtrappingen har allerede begynt.

Hvor lenge syntes du ett barn skal bli ammes? Det er ofte snakk om at det er «kvalmt» å amme en unge på over ett år, hvorfor er det slikt? Hvorfor skal en skamme seg mer av å amme enn å gi flaske med NAN?
Jeg skjønner det bare ikke…

Jeg er stolt av å kunne amme barnet mitt enda. Det er mange som ikke får til ammingen pga produksjonen eller andre ting, så jeg er sjeleglad for at jeg kan få amme i det hele tatt. Før jeg fødte hadde jeg aldri i verden trodd at jeg skulle sittet 16 måneder etter fødsel å si at jeg fortsatt ammer, men det gjør jeg den dag i dag.
Ida Emilie har aldri smakt morsmelkerstatning.

jul 292011
 

I dag har vi vært på Hvaler hos familien Larsen. Ungene har storkost seg med bading både i basseng og sjøen, guttene har hatt guttetid og vi har vært på trilletur rundt Li stranda. Vi ble tatt i mot med is og jordbær og senere på dagen grillet vi. Mmm! Med gradene helt opp i 37 grader var det godt for både store å små og dyppe oss litt langs strandkanten. Desverre glemte jeg kamera, men allerede på mandag har vi planlagt ny dag med båt, strand og grilling. Da skal jeg huske på å ta det frem.

I morgen skal Ida Emilie være med tanten sin på stranda mens vi skal på Sparta sin første istrening.
Endelig er hockeysesongen igang igjen!

Mens vi ventet på at Tussi ble operert i går gikk vi en tur i Hafslundparken.

Det er meldt like varmt i morgen, og jeg tror jaggu jeg skal lure meg til en time på den nye solsenga mi på verandaen. Den må jo tross alt innvies.
Nå skal jeg kose litt med pusekatten før jeg kaster hodet på puta.

Er det flott vær hos deg? :)jul 282011
 

I dag skal katten min kastreres. Sist gang vi kastrerte den andre katten vår gikk det nesten 10 timer før hun våknet fra narkosen, og jeg trodde hun aldri skulle våkne igjen. Håper det går kortere tid i dag med Tussi. Heldigvis er det ikke store inngrepet, men jeg håper likevell at hun kan være hos dyrlegen til hun våkner.


Tussi’n min.


jul 272011
 

I går bestilte jeg meg såpebobler til bryllupet fra Ebay. Det er jo så mye billigere der, enn å kjøpe de i butikken her hjemme, og det med frakt inkludert i prisen.

Jeg har bestilt 100 av disse.

Jeg skal finne lavendelfarget sløyfebånd til å knyte på. Kunne selvsagt lagt til monogram på de også, men såpebobler er kanskje populært den dagen i maks 5 minutter. Da velger jeg heller å bruke tid og krefter på andre ting som har med bryllupet å gjøre.


Q: Så, hva mener du.. RIS eller SÅPEBOBLER på bryllupsdagen?

jul 252011
 

Vi har i dag vært på badeland, sammen med 2 venninder av meg og ungene dems. Ungene storkoste seg, tilogmed lille Synnøve som bare er 9 uker gammel 😉 Jeg legger ut bilder senere.

Nå har jeg vært ute å sikret oss fakkler. Det er utsolgt overalt, men jeg var heldig å fikk tak i en siste pakke før det var tomt. Tror jeg var i 6 forskjellige butikker. Kommunen skal også dele ut fakler, men siden de ikke visste om de hadde nok kjøpte jeg for sikkerhetsskyld. Jeg forventer ett stort fakkeltog for å minnes de som er omkommet, de skadede og pårørende. Ida Emilie skal være sammen med oldemoren sin mens vi drar inn til byen.


(Bildet er hentet fra google)

Skal du gå i fakkeltog i dag?jul 252011
 

God morgen!

Hver gang vi har går forbi en akesklie blir Ida Emilie helt i hundre, og på lørdag da vi var i Sverige fikk hun sin egen.
På denne sklien klarer hun å skli alene uten at vi holder henne, den er nok akkuratt passe stor. På andre sklier detter hun nemlig bakover og slår hodet sitt om vi ikke holder henne..
Nå er det «ake ake ake» dagen lang 😉


Nå får jeg ordne meg. Vi skal nemlig på badeland å leke fra oss litt 😉jul 242011
 

…eller jo, det gjør det!

Både jeg og Ida Emilie var rastløse i dag. Selvom det regnet pakket vi oss inn i regntøy og gikk ut for å leke. Det var virkelig noe hun trengte, for når vi kom inn igjen var hun i så mye bedre humør. Det er heldigvis ikke mye som skal til for å blidgjøre henne.

Pappa sitter inne å ta bilder av jentene sine.

Ida Emilie syntes det var supermorro når jeg sprang frem og tilbake med "gressklipperen" hennes.

Fornøyd jente!

I disse tunge dagene er det godt å ha ei som lyser opp hverdagen.

Q: Er dere ute å leker i regnet?