mai 312011
 

Nå fra 1 Juli har mor 9 uker lovfestet permisjon, mens far har 12 uker lovfestet. Hva syntes du egentlig om det?
Det er helt greit at barnet skal bli kjent med far, at de trenger tid for seg selv osv, men jeg mener.. 3 uker lengre enn mor som har bært frem barnet i 9 måneder og som må komme seg igjen etter fødselen! Tenk også om barnet blir født 2 uker over tiden. Da har man faktisk 5 av 9 uker i bare venting, og 4 uker til å «kose» seg med barnet.
…………..Jeg syntes rett og slett at det er feil.

I tillegg oppfordrer det offentlige oss til å velge 100% lønn i permisjonstiden, fremfor 80%. Man vil gå i pluss på kontoen med 100& lønn, men får også dermed kortere permisjon. Jeg selv valgte 80% lønn, for jeg syntes de få tusenlappene jeg tapte på det ikke kan veie opp i mot tiden jeg fikk "ekstra" med Ida Emilie. Å sende Ida Emilie i barnehage når hun var 9 måneder eller å begynne å jobbe igjen var for meg heeelt uaktuelt.
Penger kan ikke måle seg med tid til barnet. Min tid med Ida Emilie er dyrebar.

Nå, hva syntes du om den nye permisjonsordningen?

Les mer om den nye permisjonsordningen her.

mai 302011
 

I dag vant kjæresten en auksjon på Ebay. Ingen hemmelighet at det er til bryllupet vårt.
Vi kom over disse organza posene, som både skal være bordkort og gave i ett.
Gjett hva jeg betalte for 100 stykk med frakt da? 78 kroner!! På panduro koster jo 10 poser 39 kroner…

Posene skal fylles opp med sjokolade hjerter trukket med sølvfarge. De er helt nydelige.mai 302011
 

Jeg skal innrømme at jeg liker det. Det pynter veldig opp om man holder seg til rene farger. I bryllupslokalet vårt er det høyt under taket, og det hadde gjort seg med noen pom-poms’er. Jeg vet ikke helt, om det blir for mye vil det kanskje se litt rotete ut? Kanskje «brudeslør» ville vært finere? (Hva bruker man egentlig, tynt stoff, slør??)

Jeg ser for meg enten pom-poms eller «brudeslør» hengende i taket.

Dette syntes jeg var veldig fint. Både «slør» og pom-poms.

(Bildene er lånt fra google)mai 292011
 

Ja, det er ett år til bryllupet meg jeg har allerede begnyt å bry hjernecellene mine med hvem jeg skal velge som forlover. Jeg holder en knapp på èn person, men det er også ei annen som betyr veldig mye for meg. Så jeg har 2 i siktet. Trodde ikke det skulle være så vanskelig, men når begge to står meg så nærme er det vanskeligere for meg å velge enn jeg hadde forestilt meg. Dette valget er viktig, og jeg skal ikke velge feil person. Jeg har nemmelig tatt ett viktig valg før, som viser seg nå i ettertid at var feil. Samme fella vil jeg ikke være i igjen. Jeg vil bare ha en forlover, ikke to..

Det er godt jeg ha tid på meg 😉


Her var jeg 35 uker på vei med Ida Emilie.

Q: Hva legger du vekt på hos en forlover?


mai 282011
 

Jeg blir glad langt inn i hjerterota.
Kjæresten hadde smurt matpakke til Ida Emilie her om dagen, og innimellom skivene lå denne lappen.

Det er ikke mye som skal til for å gjøre andre glad, bare noen få ord som betyr så mye.

Nå skal vi kjøre lillemor til Beppa og Mimmi, for mamma og pappa skal på fotballkamp sammen med ett vennepar i regnet. Det finnes da ikke dårlige klær. I natt skal Ida Emilie sove hos pappa, for vi skal på kino i kveld.
Nå må jeg stikke, ha en fin dag!mai 272011
 

Som dere sikkert har fått med dere var jeg jo så vemodig å sa opp min gamle jobb før jeg hadde fått meg ny.
I går fikk jeg telefonen hvor sjefen lurte på om jeg ville ha jobben jeg var på intervju for her om dagen. Jeg fikk hjertebank, for jeg hadde aaaaldri i livet trodd at jeg skulle få bli den heldige. Arbeidstidene er fra 8-16 hver dag, ingen helgejobbing og fri alle helligdager. Kan man bli mer fornøyd? Det er jo midt i blinken med tanke på tiden jeg ellers hadde mistet med Ida Emilie i min gamle jobb der jeg jobbet turnus og var borte 13 timer om dagen.
Tiden sammen med Ida Emilie er nemlig veldig viktig for meg.
Jeg begynner ikke før i August, så jeg får hele sommeren til å kose meg med familien før jeg hopper ut i arbeidslivet.


Det ordner seg for snille jenter 😉mai 272011
 

Nå som vi drar til Tyrkia var jeg på jakt etter noen gode badesko til Ida Emilie som hun kan ha på stranden og ved bassenget. De skulle ikke være for tunge, de skulle sitte godt på foten hennes, og de måtte ikke være glatte.

Jeg fikk ett tips om Imse Vimse badesko, noe jeg aldri hadde hørt om før. Jeg googlet det, og etter ett par tastetrykk var de på vei hjem i postkassen. Forrige uke fikk jeg de, og de er over all forventning! De er lette, god antiskli og sitter utrolig godt på foten. Jeg bestilte str 12-18 måneder, og hun har litt å gå på. Veldig viktig at det ikke er for trangt.

«Imse Vimse badesko er myke og sitter godt på foten i tillegg til at de gir anti-skli beskyttelse ved badebassenget. Skoene er et «må ha»-produkt og gir økt trygghet ved bassengkanten for alle foreldre. Skoene sitter godt på foten når barnet er i vannet, og dersom de skulle ta dem av i vannet vil de flyte opp. Skoene er laget av myk neopren (våtdraktsmateriale) med antiskli såle. Skoene kommer pakket i en gjenlukkbar pose»
-bleieboden.no

Jeg bestilte disse fra www.bleieboden.no, og de lå i postkassa mi 3 dager etter jeg bestilte de. God service.
Nå har vi både badesko, UV drakt og solhatt, så nå er vi klar for bading i Tyrkia 😉mai 262011
 

I dag samlet vi sammen foreldrene våre for å snakke om bryllupet vårt. Vi kom frem til hva vi skal servere til mat, budsjett og mye mer. Nå gleder jeg meg til å gå inn i ett år med planlegging.
Dette bryllupet skal nemlig bli perfekt 😉
Stoltrekk skal bestilles, og pynt er allerede tenkt ut. Åhh, som jeg gleder meg!

Jeg vil også rette en STOR takk til foreldrene våre som er villig til å betale bryllupet vårt.
Tusen takk!mai 242011
 

Ingen hemmelighet at Spesialagent Oso er en populær figur her i huset. Han er klænete, teit og uberegnelig, men likevell er han elsket av Ida Emilie. Hun ser på Spesialagent Oso hver gang hun spiser grøt på morgningen. Takk og lov for HD-pvr dekoder! Nå som vi reiser til Tyrkia om 3 uker får vi ikke tatt med oss Spesialagent Oso på tv’en vår, der for lurer jeg på: hvor får kjøpt den klomsete fyren på DVD med norsk tale??


Vell, jeg skjønner jo også at denne skapningen fenger små barn. Selvom han virker utrolig teit for oss voksne lærer jo barna faktisk noe på hver serie de sender. Sterke farger og repitisjon er det mye av også. Ida Emilie begynner og danse bare vi nevner navnet hans, og det er herlig å se henne lyse opp til Spesialagent Oso (selvom mamma og pappa er noe lei Karusell Royal 😉 )

Tar imot tips om hvor jeg får kjøpt DVD med superhelten til Ida Emilie! 😉

(Nei, Ida Emilie ser ikke mye på tv. Ser det er noen som missforstod det jeg skrev, og det er jo greit nok det. Hun spiser grøten sin på 5 minutter, that`s it …med Oso.)


mai 232011
 

Dette er noe jeg skal sikre meg i mitt selskap. Skal kjøpe inn endel engangskameraer og sette de på bordene i lokalet vi har leid. Siden jeg ikke får tatt bilder selv den kvelden skal jeg hvertfall sikre meg at andre knipser bilder 😉 Bilder fra en slik dag får man aldri nok av.


(Bildet er lånt fra google)