mar 312011
 

I dag var det tid for 1 års kontroll.
Hun har tidligere blitt glovarm av vaksinene hun allerede har fått, men hittil har jeg ikke merket noe på henne enda. Bank i bordet!

Hun har gått enda mer ned i vekt også. Sist jeg veide henne hadde hun også gått ned, men det var en nedgang på bare 60 gram på 2 måneder. Nå hadde hun gått ned nesten 200 gram på 10 dager. Vi må veie henne på nytt om 2 uker igjen, for helsesøster ville følge med på vekten hennes. Det beroligger meg litt.
Hun har så klart blitt myyye mer aktiv den siste tiden, og skulle hun lagt på seg slik hun har gjort siden hun ble født ville hun blitt smellfeit stakkar.
Det er helt vanlig, når man begynner å krabbe og gå. Hun har alltid fulgt sin egen kurve, men i dag flatet den ut og gikk litt nedover pga vekten.

Vekt ved fødsel: 2985 gram
Lengde ved fødsel: 48 cm

Vekt på 1 års kontroll: 9070 gram
Lengde på 1 års kontroll: 74,5 cm.

Hva veide ditt barn på 1 års kontrollen?mar 302011
 

Ida Emilie viser stor interesse for dyr. Alt fra gullfisker, katter, hunder, fugler, hester, kanin ++ er kjempe morsomt å se på. Hun peker og snakker. Jeg er glad hun ikke er redd dem, for vi har jo selv to katter her hjemme. Hun har mange dyrebøker hun kan sitte å titte i lenge uten å si ett ord. Spør jeg hvor pus er, peker hun på pus.

I dag hilste vi på hestene som bor ved besteforeldrene til Ida Emilie.
Nå har jeg nesten akkuratt kommet hjem. Jeg har vært på Perfect Home party hos ei venninde. Det er nesten litt selvpining å dra på slike partyer, for det er så mye flott! Det ble 2 lystestaker på meg i dag.
Imorgen skal jeg på jobbintervju, krysser dere fingrene for meg? Det er bare snakk om å jobbe fult en uke, greit med litt ekstra penger når jeg likevell bare går hjemme. Ida Emilie skal ha vaksine i morgen på 1 års kontroll, så her blir det nok desverre ett feberfylt hus i morgen kveld.

Nå skal jeg innta sofahjørnet med Hotel Cæsar før jeg legger hodet på puta. =)

mar 292011
 

Vi har to ganger i huset vårt, og den første man møter er den vi har pusset opp nå. Det mangler litt lister her og der, men det skal vi få gjort ferdig til helga. Jeg glemte å ta bilde av hvordan det så ut før, men det var furu tak og lister, pluss at tapeten var gul. Dette er den minste gangen.

Dette er tapeten vi valgte, og malte veggene i samme farge som det lyse i tapeten.

Utrolig hva det hjelper på humøret med bare litt tapet og maling. Nå står neste gang for tur! :)mar 282011
 

Kroppen min eller jeg generelt henger ikke med om dagen. Jeg er sliten og trøtt 24/7. I morgen skal jeg ringe legen får å få tatt noen prøver, for dette orker jeg ikke mer. Jeg har masse som henger over meg som jeg burde ha gjort her hjemme, men jeg orker rett og slett ikke. Når kvelden kommer og Ida Emilie har lagt seg bruker jeg de 2 timene før jeg legger meg til å slappe av, men enda er jeg så sliten dagen etter.

Skulle ønske man kunne kjøpt energi og selvtilitt i butikken…

mar 262011
 

På Torsdag begynte snekkeren her igjen. Vi har fått ny trappenedgang til underetasjen. Den vi har fra før skal bort og tettes igjen, slik at vi kan lage soverom der isteden. Trappen er ikke på plass enda, men det haster ikke. Kommer en som skal måle og sånn først. Når den gamle er tettet kan vi begynne på det nye soverommet vårt, og Ida Emilie vil få sitt eget rom. Rommet hennes gleder jeg meg sånn til å ordne i stand! Vi har flere «baller i luften» her hjemme om dagen. Vi pusser opp både gang og den gamle stuen også. Dere skal få bilder av det…

Stort hull i stuegulvet vårt. Ida Emilie er nysgjerrig..

Kjekt med Babydan lekegrind!

Veggen begynner å ta form og er blitt plastret.

Vi valgte å kle veggen med ferdigmalt panel. Resten av stuen skal også ha det på veggene..

Døren er satt inn. Listingen mangler, men det skal vi vente med til det nye gulvet er på plass.

Det blir så lyst å fint her hjemme nå. 😉 Også må jeg skryte av kjæresten min som er så flink! Handyman!

mar 262011
 

Jeg ryddet i lommeboken min her om dagen, og fant ett gavekort jeg fikk til jul.
Jeg visste med en gang hva jeg skulle ha.. Ny jakke!

Nå kan våren komme for fullt. Snøen har nesten blitt helt borte, solen titter inn gjennom vinduet og man kan kjenne solen varme i ryggen. Herlig! 😉

Har du funnet vårjakken i år?

mar 252011
 

Jeg må si jeg faller mest for såpebobler. Ikke bare blir det nydelige bilder, men det er også mindre skadelig for miljøet. Jeg tenker da på risen.. Fuglene spiser som oftes det de finner på bakken, og ukokt ris er ikke så heldig for den bittelille mage til pippippen.

Den finnes så mange fine såpebobleholdere. Ikke er det dyrt heller.
Dette er faktisk noe jeg kan kjøpe inn nå, går jo ikke ut på dato 😉

Eller går du for tradisjonell ris?

Såpebobler eller ris? Hva ville du valgt?

mar 242011
 

Da jeg kom inn døren på sykehuset rakk jeg ikke sette meg ned i 2 minutter før jeg allerede lå på operasjonsbordet.
De som var inne på operasjonssalen så på meg at jeg var litt skeptisk til narkosen. De ga meg en god varm dyne, litt narkose, enda mer narkose også sovnet jeg. Den første dosen med narkose var ikke nok, så jeg fikk litt ekstra. Jeg husker jeg drømte om Ida Emilie, og i det jeg våknet men fortsatt var litt ør i toppen hadde jeg spurt etter henne. Det ble jeg fortalt når jeg våknet på overvåkningen.

Nå ligger jeg med beinet høyt og er full av smertestillende.Jeg klarer ikke gå på beinet, og jeg må være under overvåkning ett døgn. Ida Emilie er hos pappa, mens kjæresten skal snart dra å hente henne. Gleder meg til å se ho igjen, selvom det bare er 5 timer siden sist. Rart det der, morskjærligheten altså 😉

Jeg er pingle, for narkosen var jo absolutt ikke noe å grue seg til 😉

mar 232011
 

Jeg skal ikke legge under en stol at jeg ikke gruer meg til operasjonen i morgen. Jeg gruer meg ikke for selve operasjonen, men narkosen av alle ting her i verden. Jeg har aldri hatt narkose før, og det ramler så mange tanker gjennom hodet mitt. «Tenk om jeg ikke våkner igjen». Ja, dere må gjerne tro jeg er en pinglete galning, men jeg tenker mye på det. Jeg er livredd for døden. Mest av alt tror jeg at operasjonen kommer til å gå bra, og det er også det jeg velger å tro. Jeg har ikke drømt annet enn operasjon i hele natt.

Nå skal jeg og Ida Emilie sette oss på gulvet å leke med all den fine duploen hun fikk til bursdagen sin. Jeg skal nyte denne dagen før jeg legger meg under kniven i morgen. Ha en fin dag!