jan 312010
 
…Eller hvertfall mindre :-) Jeg var hele 3940gram da jeg ble født. Beklager dårlig kvalitet på bildene, men det er ikke barebare å ta bilder av bildene.

Her var jeg rimelig fersk. Jeg ble tidlig pappa jente, med masse knallsvart hår.

Her har jeg blitt noen måneder..

Jeg fortsetter å vokse..

Og enda litt til. Her var jeg 4 eller 5 år.

Morsomt å se på gamle bilder. Lurer på hvem jenta vår kommer til å ligne på. =)

jan 312010
 
Hvem skal du ha med deg på fødselen, eller hadde du med deg noen når du fødte?
Her skal selvfølgelig barnefaren være med, altså kjæresten min. Han skal få høre skrik, syting og klaging, samt klippe navlestrengen. Hehe, neida.. Håper jeg klarer å holde munn, men man vet jo aldri. Har hørt det er viktig å bruke kreftene på å puste istedenfor å skrike, så jeg skal prøve ut det. Jeg så på "jordmødrene" på nrk istad, og der var det ei som skrek og hylte som ei annen høne. Hjelpes, det så slitsomt ut! Jeg er forberedt på smerte, men vi skal jaggu klare jobbe oss gjennom det!=)

Nå har jeg mer eller mindre startet dagen, eller skal hvertfall. Klokken er kvart på 4. Ooops! Vi skal til pappa på middag straks, Yttrefilèt, gratinerte poteter og det som hører til. Det blir godt! Nam!! Formen er så som så i dag, er litt småkvalm og uggen i kroppen, men håper det hjelper med litt frisk luft. Ellers har jeg fått melding av mamma som er i Thailand at det er "godt og varmt" der nede. Jada, her sitter jeg med snø og -12 grader. Rørene til dassen var faktisk frøset da vi stod opp. Hah.. Godt jeg har en handymann som fikser det!

jan 302010
 
Nam, kjæresten har laget mat. Lasagne var ikke feil! :)
Nå ser vi på Melodi Grand Prix. Idag sender de fra min hjemby. Kan ikke si jeg liker noen av innslagene, men for at sendingen er herfra må jeg jo følge med :p

Ha en fin lørdag! :)

jan 302010
 
Hehe, ja dette er 3 apotekpakken jeg har fått. Egentlig skal man vell bare få en? Shit samma, man tar det man kan få!

Det var mye nytt jeg fikk i denne pakken som jeg ikke har fått i de 2 andre, kjekt!

Har du benyttet deg av Apotekpakken??

jan 292010
 

For noen timer siden kom vi omsider hjem fra stadioen. Jeg var tribunesliter mens de andre spilte hockey. Med varm kakao og kvikklunsj var det faktisk ikke så ille, bortsett fra at jeg trudde jeg skulle fryse ihjel. Det ble en lang varm dusj da vi kom hjem, og jeg skal si det svei på rompa og beina. Det fordi jeg var så kald. Men ja, nå har jeg endelig fått tilbake varmen i kroppen. Maten er spist, og kjæresten sitter i skrivende stund å spiller ps3. Det betyr at jeg fikk tid til ett aldri så lite blogginnlegg. Regner vell med at de fleste har gått i hi, eller??

Her prøver Lena å komme seg opp etter en hvil på isen.

Hva har dere gjort denne fredagskvelden??

jan 292010
 

Jeg vet ikke hvem av disse jeg skal bruke. Hjelpes, de er jo fine begge 2. Kanskje jeg kan bruke begge, eller?
I disse kan man skrive om følelsene i ventetiden, om fødselen, dåpen -ja, egentlig alt. Den røde boken er tykkere enn den andre, så kanskje jeg skal bruke den, og heller bytte den andre. Huff, de er så fine på hver sin måte.
Har du en av disse, eller har du en slik bok i det hele tatt?

Nå har jeg spist frokost, og tatt meg en kopp te. Den ene katten min virker veldig slapp i dag, håper det ikke er noe alvorlig. Tror ikke det er lenge til kjæresten kommer fra jobb heller. Idag dro mamma og kællen hennes til Thailand sammen med svigerforeldra mine, ooooom jeg er misunnelig? JA!!
Nei, nå får jeg hoppe i dusjen og starte dagen. Ha en flott fredag! =)

jan 282010
 
Det har blitt noen i det siste, men om mandag dukket opp en hentelapp i posten, så kjæresten var rask ute for å hente pakken vår. Lurer du på hva som var oppi???

Det var en søt pusekatt som vi bestilte fra Netonnet!!!

Hehe, neida…
Hun liker bare å være overalt. I esken var det nye videokamera vårt. Kamera med full HD, og ekstra stort minnekort! Nå skal det filmes når babyen kommer =)
Skal ha det med på sykehuset også, ikke at jeg skal filme selve fødselen, men noe skal selvfølgelig fanges opp. Det skjer tross alt bare en gang i livet!

Jeg mener.. med filmkamera, speilrefleks og digitalkamera burde vi få fanget opp noe?:p


Skal du eller filmet du på sykehuset???

jan 272010
 

Den tanken har falt meg mange ganger. Tenkt om det egentlig er en gutt som ligger i magen min, og jordmor har sett feil?? Det skal vell litt til, når hun har sagt det 3 ganger på 3 forskjellige ultralyder håper jeg? Ikke for at jeg ikke ønsker meg gutt, men for at det blir veldig mye å bytte om det viser seg å være feil. Jeg har hele tiden hatt en magefølelse på at det er jente, og som jordmor sa på ultralyd: "Hun har også feminine trekk i ansiktet sitt". Vell, jeg har valgt å stole på jordmoren frem til det motsatte er bevist om det skulle skje.
Igår hentet vi dørskiltet vårt i Sverige som vi har ventet på. Jeg mener, nå som jeg har bodd her i snart 3 år er det på tide å få opp navn, hehe. Ida Emilie er selvfølgelig også på plass =)

Vell, jeg er ganske sikker på at det er en liten jente i magen min, men har jo hørt at det hende de tar feil.
Har du opplevd det, eller hørt om at det kommer ut en blå isteden for rosa og omvendt?

jan 262010
 
Idag var jeg pent nødt til å være med over til svenske grensen for å være moralsk støtte til kjæresten som skulle ha seg hockeyutstyr. Etter vi hadde vært i Strømstad dro vi på Nordby, og jeg stakk innom helsekosten for å ta med meg bringebær te. Det skal visst modne livmoren, og gjøre den klar til fødsel. Og nei, jeg prøver ikke å sette den igang, kun forberede kroppen på det. Bringebær te og bringebær kapsler skal visst hjelpe livmoren til dette, og siden jeg ikke klarer å ta noen tabletter av noe form for tiden valgte jeg teen. Tenkt så koselig da gitt, ta seg en kopp med te og samtidig tenke på at den kanskje hjelper livmoren min. Høhø.. Vell, jeg gir det ett forsøk! =)

Ps, husk at det må være bringebærBLAD te og ikke bare bringebær te.


Når man er lat å ikke gidder å finne frem kamera blir det webcam.

Idag har jeg hatt endel kynnere, og lille tulla har vært veldig glad i ribbeina mine hele dagen. Hun holder faktisk på i skrivende stund også. Det er som kjæresten sier, hun bygger seg hytte.. Jeg lurer på hvordan hun ligger inni magen min, seteleie, på tverr, hode ned eller gudene veit. Neste uke skal jeg til jordmor, så jeg får vell kanskje svar på det da :) Nå skal jeg smøre matpakke til kjæresten min (ja, jeg kan slå til innimellom), ta meg en kvikk-lunsj og se Hotel Cæsar før det er kvelden igjen. Håper dere har hatt en fin dag.

Samtidig vil jeg takke for kommentarer, det er kjempe gøy å blogge når jeg ser at dere legger igjen spor etter dere! :)

jan 262010
 


Nå begynner det å bli liten plass, navelen er det nesten ikke hulrom i lenger. 8 uker igjen =)

OM BARNET

Fosteret er i begynnelsen av denne uken 30 uker gammelt. Kroppen vokser ikke like fort lenger, men hjernens vekst fortsetter i samme tempo. Når nye hjernefolder dannes, presses hodeskallen utover slik at hodestørrelsen øker. Antallet nervesammenkoblinger i hjernen øker enormt!

Håret på hodet blir tykkere, og nå er både tå- og fingernegler ferdig formet. Lanugohåret dekker stadig mindre deler av kroppen, og øyebryn og øyevipper blir stadig lengre.

Nå har fosteret så dårlig plass i livmoren at det må trekke føttene opp og innta det vi kalles fosterstilling. Fosteret får stadig mer fett under huden slik at noe av rødfargen forsvinner og huden ikke lenger er så rynkete. Nå er fosteret i ferd med å få det litt lubne utseende som hos nyfødte.

Vekt: 1800 g
CRL: 28 cm
Full lengde: 38 cm