feb 222017
 

Endelig står vaskerommet ferdig og det er en fryd å vaske klær i forhold til slik vi hadde det før.  På klesrommet valgte vi å lage klessjakt ned til vaskerommet, og det er så deilig å slippe å bære disse klærne opp og ned. Det er rett og slett fantastisk!
Innredningen til vaskerommet fikk vi brukt og det er egentlig ett gammelt kjøkken. Det var jo nettopp slikt vi igrunn så for oss så det passet oss midt i blinken. Vaskerommet stod ferdig før jul, men jeg har vært litt treig til å vise det frem. I går la jeg ut filmer og bilder av dette rommet på Snapchat, og jeg ville bare si tusen takk for alle de fine tilbakemeldingene. Legg meg gjerne til om du vil se mer av huset vårt: linemaaserud.

Beklager dårlige bilder, men de er tatt med telefonen. Kameraet mitt var tomt for batteri.

Slik så det ut før:
Det var ett rom kledd med furu overalt. Dette ble revet for noen år siden, og Bjørn Vidar pigget opp gulvet for å få bedre takhøyde. I tillegg la han varmekabler og støpte nytt gulv.

16899994_10212327252515766_1340213685_n 16924069_10212327252595768_938150789_n

Nå:
Det er fryktelig deilig med stort vaskerom. Vi valgte også å sette inn ett toalett slik at ungene kan få underetasjen i huset for seg selv når de blir eldre. Nå er alle tre soverommene i denne etasjen, men med tiden tenker vi å flytte vårt opp der lekerommet til ungene er nå slik at de får masse plass her nede til å boltre seg med vennene sine.

16838125_10212327245195583_138670714_n
16839751_10212327245155582_1733629668_n
16923974_10212327245235584_400241810_n
16924253_10212327245315586_1636371808_n
Ett slikt skittentøysskap burde alle vaskerom hatt. Helt genialt, og enkelt for både meg, ungene og mannen.
Jeg har merket alle de forskjellige hullene med hva som skal være inni slik at de lett kan sortere selv.
Dette er kjøpt på Ikea.

16900157_10212327245435589_1072316595_n

Må si meg ganske fornøyd med vaskerommet. Nå håper jeg vi kan starte på neste prosjekt i huset, for å få en mer «helhet».
Akkurat slik det er nå føler jeg vi har EN etasje med kjeller, men om vi fjerner veggen oppe i stua vil det bli mye mer åpent og jeg kan føle at huset sklir litt inn i hverandre. Nå er etasjene veldig separert fra hverandre.

des 022015
 

Er det noe jeg liker mest er det å innrede hjemme. AkKuratt nå holder vi på med vaskerommet som fikk seg en pause i oppussingen i fjor. Jeg har faktisk ikke vist dere så mange bilder fra huset vårt, kanskje jeg skulle knipset noen til dere?? Jeg gleder meg masse til å innrede rommet når det er ferdig, for hjem har vell sagt at ett vaskerom ikke kan være trivelig og hjemmekoselig? Løsningen vi har her hjemme nå vrir jeg meg i søvne av, og jeg gleder meg stort til at dette prosjektet blir ferdig.

Jeg liker enkle og rene linjer uten for mye dilldall. Vi har veldig nøytrale farger her hjemme, noe som gjør at det blir enda enklere å gjøre om etter hvert som man har lyst. I det siste har jeg fått øynene opp for Lyngby serien. Den er så utrolig fin. Enkel, men samtidig gjør den veldig mye av seg. Hos Cahetu har dem ett kjempe stort utvalg. Kanskje du trenger de siste julegavene? Dette faller nok garantert i smak hos enhver.

uten navn

Hvilken farge ville du hatt på denne nydelige vasen hjemme hos deg?
Jeg tror jeg ville hatt en hvit og en i grå 😉

Sponsede - NO

aug 112015
 

For en stund siden skrev jeg ett innlegg om prosjektet som vi holdt på med ute. Vell, nå er det nesten helt i mål bortsett fra litt maling og planter som skal på plass. Bjørn Vidar og svigerfar har stått på som bare den her ute. I Juni fikk vi endelig asfalten på plass. Jeg syntes det var MYE penger å legge i gårdsplassen, men det ble så fint! Ungene har mye mer glede av å være ute nå. De sykler, hopper paradis, tegner med kritt og koser seg. Dessuten ser det jo ti ganger bedre ut her nå.
I tillegg til asfalt satt Bjørn Vidar opp kantstein og gjerde inn mot naboene.
Vi hadde besøk av en megler for å få verdivurdering på huset vårt forrige uke og hun sa at asfalten trakk opp mye.
Det er jo utrolig gøy å høre når man har lagt en del penger i det.

FØR:

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

NÅ:

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

Vi har jo forresten for en god stund siden også laget vinterhage på terassen. Kanskje dere vil se den også ?

mai 272015
 

// Sponset produkter

For en stund siden lå det 3 flotte fødselstavler i posten å ventet på meg. En til hver av ungene, og en som jeg kjøpte selv for å gi bort i dåpsgave.
Ida Emilie og Thorbjørn var så heldige å få en fødselstavle hver, men sine personlige mål og fakta. Jeg fikk velge hvilke bilder jeg ville ha, tekst og utforming.
Hun sendte ikke disse før jeg var 100% fornøyd, og jeg syntes de ble sååå fine! Leveringen var i tillegg superrask.

Personlige fødselstavler finner du på Facebook ved å trykke her. De er også på Instagram, søk opp «personlige_fodselstavler» for å følge de.

Her er noe av hva hun har lagd tidligere.
11000864_914255798625494_636231301_o

 Dette er fødselstavlene som Ida Emilie og Thorbjørn fikk. Nå skal de opp på veggen.

SONY DSC SONY DSC SONY DSC

Var de ikke fine? Dette er supre dåpsgaver!

Ps: Hun kjører nå 3 for 2 på alle fødselstavler i A4 format denne uken.

apr 152015
 

Når man har hus er det alltid noe å gjøre. Nå er det gårdsplassen som skal få seg en makeover, og det har allerede begynt å skje ting her hjemme.
Bjørn Vidar har gravd, begynt å sette opp kantstein og etter hvert blir det asfalt i hele gården.
Vi har målt opp med nabotomta slik at vi får mest mulig ut av gården vår.
Vi har forholdsvis stor gårdsplass, men den ble enda større når vi faktisk målte opp. Digg!!
Nå skal Bjørn Vidar legge ferdig steinen, grave litt mer og fylle på med subbus før vi kan legge asfalt.
Vi har hatt befaring angående pris, men man kommer fort opp i 50-60.000 for asfalten her hos oss. Mye penger!
Nytt gjerde skal også komme på plass etter hvert.
Vi gleder oss uansett til sommeren hvor ungene kan sykle rundt her, hoppe paradis og kose seg. Gårdsplassen vil se mye renere og ryddigere ut.

Dette er innkjøringen vår mot veien slik det ser ut nå.

SONY DSC

Det ser ut som en byggeplass, men det kommer til å bli kjempefint.
Ved siden av garasjen mot lekstuen til ungen skal det fylles opp slik at man kan parkere der også.

SONY DSC
SONY DSC

Kantstein i granitt mot naboen fra innkjørselen og mot garasjen kommer på plass.

SONY DSC SONY DSC

Husker fra da jeg selv var liten og sprang barbeint rundt i gaten. Vi spilte gatehockey, syklet, stod på rulleskøyter, tegnet med kritt, sparket fotball og hoppe tau.
I gaten vår kan man ikke leke på samme måte siden det er en trafikkert vei med 50 sone, men nå kan ungene snart leke ute i gårdsplassen og ikke bare på den store gressplenen vår. Jeg tror både store og små gleder seg like mye til sommeren nå!
Når asfalten er på plass skal jeg plante nye blomster i urner og potter. Vi kjøpte 24 sekker med bark i dag som skal på plass under hekk og andre steder.
Tilbud på Maxbo om noen trenger. 4 sekker (50 liter) med bak til bare 100 kr. Det er grisebillig!!

Jeg er glad jeg har funnet meg en alt-mulig-mann…

mar 302015
 

I går skrev jeg at jeg hadde ryddet og styrt rundt i huset hele dagen.
Vell, her hjemme er det nemlig ikke alltid plettfritt. Klær ligger slengt på gulvet, oppvasken står igjen fra dagen før, og klesvasken gror seg til tider ut av skittentøys kurvene.
Det er ikke alltid jeg strekker til, men jeg blir så stresset over å ha det rotete. Husker for en tid tilbake da vi alle fire lå rett ut med influensa.
Det så ut som om huset hadde blitt snudd på hodet, og for å toppe det hele kom det besøk. Jeg ville grave meg dypt ned.
På en annen side må man ta vare på barn og seg selv i en slik situasjon – huset får da bare vente.

Nå tenkte jeg å vise dere hvordan det stadig _egentlig_ ser ut her hjemme.

Dette er lekerommet, eller roterommet om du vil kalle det det. Her må du til tider bane deg vei for å kanskje finne det du leter etter.

SONY DSC

Så kommer det til klesvasken. Både tørkestativ og skittentøys kurvene får stadig bein å gå på.
Og slapp av – støvler inne i stua er helt vanlig.. hvertfall her. Gardinene i bakgrunn er ett flott gjemmested når vi leker gjemsel!
Jeg hater å ha klær til tørk, og alle kjenner vell til den følelsen når klesvasken venter på deg når du egentlig har tenkt til å pusse tenner og sove?

Til mitt forsvar er jeg faktisk veldig organisert når jeg henger opp klærne. Jeg henger ungene sine samlet, og mine og Bjørn Vidar sine sammen.
På den måten er det lettere å legge det sammen og på den plassen den faktisk tilhører.

SONY DSC

Nei – nei -nei!! Det er ikke lov! Jeg vet ikke hvor mange ganger om dagen, i uken eller måneden jeg fortelle de det, men her hjemme er det faktisk ikke lov å hoppe i sofaen.
Men se på de da! Ungene elsker det! Jeg husker jo selv hvordan det var da jeg var liten selv. Å tøye grensene er faktisk litt spennende. Jeg glemmer faktisk fort når jeg ser de så lykkelige og rampete de er.
Sofaputene flyter på gulvet, og fjærene fra pynteputene fyker rundt. Da er det bare til å brette opp armene for 1,2 eller 3 gang om dagen og dandere sofaen på nytt.
Ingenting kan måle seg med lykkelige barn!!

SONY DSC

Jeg har på ingen måte støv på hjernen, men å ha det greit rundt meg liker jeg faktisk å ha.
Jeg syntes det er viktig at ungene setter preg på hjemmet, og at man faktisk kan se at det bor småbarn her.

mar 292015
 

Jeg har egentlig aldri brydd meg noe om å pynte noe særlig til påske. Jeg syntes tiden er så kort.
Nå når ungene har blitt såpass store at de lager ting i barnehagen pynter jeg såklart opp med det, men å kjøpe mye påskepynt gjør jeg ikke.
Gul er ikke en farge det er nye av her hjemme, men akkuratt å pynte opp nå disse korte påskedagene er jo litt koselig når man gjør det i samsvar med ungene.

Vi lagde en liten påskedekorasjon i dag. Klarer dere å gjette hvor Thorbjørn har hengt eggene sine? Hehe…
Det er jo så søtt, og jeg har heller ingen planer å henge de om.

SONY DSC SONY DSC

Ungene har vært kreative i barnehagen. Jeg har en egen boks med ting de lager og etter påsken er ferdig blir dette puttet oppi boksen og spart til neste år.
Her har Thorbjørn sådd karse og Ida Emilie har laget en kylling.

SONY DSC

Nå skal jeg lene meg bakover i sofaen med god samvittighet.
Jeg syntes ikke jeg har gjort noe annet enn å ryddet klær, oppvask og hus i hele dag.
Jeg hater å ha det rotete rundt meg, og enda værre er det å skulle våkne til rotete hus dagen etter. Skrekk og gru..

Pynter dere til påske?

mar 092015
 

Som dere vet har jo gangen vår fått en liten makeover her hjemme. Nå mangler jeg bare ett speil før jeg skal vise dere rommet i helhet, men imens kan dere få se hva den flinke mannen min har lagd. Sittebenk/skohylle og knaggrekken er på plass. Nå mangler bare knaggene til ungene som vi også lager selv.
Så deilig med noe nytt og så gøy å lage det selv!

image

Begge er beiset i Jotun drivved og laget på frihånd etter mål som passer her hjemme.
Det er flere som har spurt etter mal på sittebenken/skohyllen og det lover jeg at jeg skal legge ut.

Tommel opp for flinke mannfolk! :-)

mar 012015
 

Riktig god kveld! Dagen min startet med kvalme og relativt dårlig form. Heldigvis er jeg blitt litt bedre nå. Som dere vet har jeg jo malt gangen vår og byttet ut litt interiør. Vi fant aldri noen benk/skohylle som passet til målene, så da lagde vi en selv. Bjørn Vidar avsluttet med noen strøk med Jotun drivved. Tror vi kommer til å lage knaggrekken selv også slik at den blir tatt igjen litt i benken. Endelig har vi plass til alle skoene uten at det ser ut som det bor en hel armé her hjemme.

image

Gangen er malt i en fin gråfarge som heter Ascott. Her var det mønstrete tapet før og jeg angrer ikke på at jeg tok på meg alle de timene med malerulla.
Det ble såå mye bedre! Nå gjenstår det bare å sette på plass resten så skal jeg vise dere flere bilder.

 

feb 262015
 

// Annonse

Som de de fleste av dere vet har vi bygd på huset vår. Det stod ferdigstilt i 2011 med den nye delen, og når jeg ser tilbake på det nå skjønner jeg rett og slett ikke at vi klarte oss med den lille plassen vi hadde før. Mye vil ha mer? Nå skal det jo sies at huset har blitt drastisk endret de siste årene. Både bad, kjøkken, lekerom, garderoberom, stue og alle soverom er nye. Gangen har også nå fått seg en makeover, og jeg gleder meg til å vise dere resultatet!

Det vi er aller mest fornøyd med da vi bygde på huset var at vi valgte å beholde takhøyden innendørs. I det «gamle» bygget har vi loft, mens her valgte vi å ha full takhøyde i kjøkken og stue. Av egen erfaring havner det dessverre mye man ikke trenger på loftene, og tanken på enda mer rot orket vi ikke.
Det høyet taket gir en stor romfølelse og en luftig atmosfære. Bærebjelken gjør også mye av inntrykket!

SONY DSC SONY DSC
Nå drømmer vi om å få inn ett vindu i taket, og kanskje tapetsere om stuen om en stund.
Vi valgte det veldig sterilt da vi pusset opp, men nå vil jeg gjerne heller bryte av med litt lune farger.

Om du trenger hjelp til å bygge om tak, bygge nytt tak eller renovere anbefaler jeg å ta en titt her.