nov 232016
 

// Sponset spill og snacks

Gleden var stor da pakkelappen dumpet ned i postkassen. Vi er så heldig å har fått mottatt spill vi kan kose oss med alle sammen. Kvalitetstid med familien er noe jeg setter øverst på listen over viktige ting her i livet, så å kombinere dette med å ha det gøy er jo bare helt fantastisk! I samarbeid med Tid Sammen testet vi på lørdag «Eye Found it». Ungene hylte av glede da de så de kjente og kjære tegneserie figurene. «Jeg vil være Tingeling», «Jeg vil være Tigergutt»..
Ungene hadde spilt noe ala dette spillet hos Veronika før, men ikke denne versjonen.

SONY DSC

SONY DSC

«Eye Found it»
Dette spillet går ut på å finne flest mulig skjulte bilder før tiden renne ut. Man trekker kort og kortet viser hva man skal lete etter. Ungene sa de var på detektiv jakt da de lette, og ble kjempe ivrige. Tilslutt satt de oppå bordet å spilte. Tingene er godt gjemt så det gjelder å ha tungen rett i munnen. 3 åringen vår var svært delaktig i spillet så dette passer absolutt til hele familien.

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

And the winner is…… Ida Emilie!! En seiersdans må til.

SONY DSC

SONY DSC

Nå gleder vi oss veldig til å prøve «Kjappe svar» også. Spillkvelder er en fin måte å samle familie og venner på.

SONY DSC

Spiller dere ofte spill?

Følg gjerne Tid Sammen på Facebook for mer spill og moro. Disse spillene fåes kjøpt i de fleste lekebutikkene og bokhandlere i hele Norge.

Ett spill er en perfekt julegave til både store og små.

nov 142016
 

Lørdag var endelig dagen her. Vi har faktisk ventet på denne siden julaften i fjor da vi fikk billetter av pappa.
Vi tok tog inn til Oslo, og bare det i seg selv er jo en opplevelse for ungene.


Da vi kom frem traff vi Martine, Matias, Veronika og Kristoffer. Fy søren så godt det var å de familien Døli igjen! Ungene var i ekstase. Ida Emilie ser veldig opp til Martine og hun planlegger allerede neste møte, hehe..


Etter litt mat (…og venting!) på Peppes Pizza kom vi oss avgårde til Oslo Spektrum. Det er ikke lenge siden vi var på konsert med Marcus og Martinus her i Sarpsborg, men dette var jo såklart enda større. Litt utålmodige barn før gutta selv kom på scenen, men fyfasan for ett show disse smågutta kan lage! Jeg i en alder av 29 år satt med gåsehud og sang sikkert like mye med som det ungene gjorde.

Ungene sloktnet tvert i bilen etter togturen hjem. Mange inntrykk for de små, men det er ingen tvil om at vi lever lenge på denne turen. Marcus & Martinus går jo tross alt på repeat her hjemme heeele tiden?

mai 252016
 

Hvor mange ganger har du ikke vært oppe til langt på natt og tenkt «jeg skal bare bli ferdig med dette før jeg kan legge meg»? Timene drøyer ut i den svarte natten og det er snart lyst før du i det hele tatt får lagt deg. Lekene må ryddes opp, klærne skal brettes og de to halvspiste yoghurtbegrene som fortsatt står igjen etter frokosten på bordet må i søpla. I tillegg glemte du den vasken du satt på før ungene la seg og innser at du må henge opp denne før får lagt deg. Regnklærne til ungene ligger fortsatt møkkete i en plastpose på trappen ute og innerst inne vet du også at dette må ordnes for at ungene skal være tørre i barnehagen dagen etter. Selv må jeg opp om bare få timer for å rekke jobb, men må sette på klokken ekstra tidlig for å skulle levere ungene i barnehagen først. Jeg tenker ofte «døgnet skulle hatt flere timer» og er veldig sikker på at flere enn meg tenker det samme.

I dag har vi heldigvis hatt en roligere dag. Klokka ringte 07.30 og jeg vekket ungene. Ida Emilie har to dager på skolen nå og det var en spent jente som våknet i dag tidlig. Frokosten ble spist og vi kjørte avgårde for å levere Thorbjørn i barnehagen før vi kjørte Ida Emilie på skolen. Bjørn Vidar har vært på Dahles Auto å skrevet under på ny bil. Denne gangen skal vi teste EL-bil. Har aldri eid en helt NY bil før, så dette blir spennende. Etter ungene var hentet og Thorbjørn hadde så vidt fått svelget unna lunsjen i barnehagen satt vi kursen mot Daftø. Jeg kjenner alltid på en beroligende følelse når jeg kommer hit, uansett vær og vind. Vi fikk ordnet litt, ungene lekte og vi spiste middagen her.

Jeg tok med ungene på stranden, og mens de fanget krabber satt jeg på gresset å jobbet litt. Å kunne være sammen med ungene, sitte på en strand og jobbe litt innimellom krabbefisking og tafsing på glassmaneter på stranden passer meg virkelig bra. Etter jeg ble mamma har jeg blitt så mye mer bevisst på hva jeg bruker tiden min på og hva som virkelig betyr noe. Jeg har funnet ut at denne livsstilen passer oss alle fire veldig bra og det er rett og slett helt fantastisk å kunne jobbe når man vil, men hvem man vil og hvor man vil.

13241497_10209635294058487_2058062138_ohhhhhhh
13287919_10209635293538474_1038728792_oggggg

Jeg er så glad for at dette er blitt min livsstil og at jeg kan bake den inn i hverdagen vår uten at det går utover noe annet.
Tidsklemma er ikke noe problem lenger, og jeg er tilstede for ungene akkurat når de trenger meg. For meg er dette drømmejobben.
Tenk å kunne gjøre noe man elsker, samtidig som man kan tjene penger på det. Mange tror det ikke går og at det er for godt til å være sant, men heldigvis er det nettopp det – helt sant! Alt er opp til deg selv, du setter dine egne begrensninger, mål og fremtid.

Flere og flere ser mulighetene i network marketing – og det er her det virkelig skjer.
Det eneste du trenger er internett og en telefon. Lettere blir det ikke. Vær din egen sjef.

mai 062016
 

Endelig var dagen kommet. Ida Emilie og Thorbjørn har hatt nedtelling siden Mars, og dere kan tro de gledet seg!
I dag åpnet endelig Daftøland som ligger på campingplassen vår. Daftøland er en fornøyelsespark med karuseller, hinderløyper, bading og mye mer. Siden vi har plass på Daftø valgte vi å kjøpe sesongkort. Nå kan vi komme og gå som vi vil, og disse kortene vet jeg kommer til å bli brukt mye i sommer. Om du er i nærheten av Strømstad anbefaler jeg å ta turen innom. Dette er virkelig gøy for ungene!
Mer om Daftøland finner du HER.

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

For ett nydelig vær det har vært i dag altså! Vi har sett sommerkjoler, sandaler og shorts. Det gir virkelig sommerfølelse med sol og deilig temperatur.
Denne sommeren blir bra, det vet jeg!

apr 192016
 

Thorbjørn har fylt 3 år, og jeg får oftere høre: Ja, når kommer nummer 3? -Aldri svarer jeg.
Er det en selvfølge å skulle ha mer enn 2 barn? Skal andre rundt oss si hva vi skal ha og hva vi ikke skal ha?

Både jeg og Bjørn Vidar er ganske enige i at 2 barn holder for oss. Det er ingenting som tilsier at man får to friske barn, vi har vært kjempe heldige og priser oss hver eneste dag over de fantastiske barna våre. Jeg føler meg veldig ferdig med babytiden, og nå er ungene så store at de klarer mesteparten selv. Selv om det kribler i eggstokkene av og til har vi funnet ut sammen at 2 er helt perfekt for oss. Hvorfor?

Først og fremst skal de følges opp. Jeg nekter å sette barn til verden å ikke kunne ha 100% fokus på de. Slik som det er nå har de ett fang hver, og vi kan hjelpe til på best mulig måte. Å kun ha ett barn var for oss uaktuelt, så vi er glade for de to vi har fått. Ida Emilie og Thorbjørn har kjempe mye glede av hverandre, men til tider kan de krangle også. 3 år mellom våre var helt perfekt for oss. Ida Emilie skjønte mye da hun skulle bli storesøster, hun var med å se magen vokse seg stor og første møtet mellom de kommer jeg aldri til å glemme. Hun var så stolt! Hun tok storesøster rollen med storm fra dag 1!

DSCN2469sss

Alle innganger til aktiviteter er beregnet en familie på fire.  Hotellrommene er lagt opp for fire, og sydenturer det samme. 2 voksne og 2 barn. Om ungene går på aktiviteter på fritiden vil jeg at de begge to skal bli fulgt opp av oss. Hadde vi hatt 3 barn hadde det vært en som ikke hadde hatt oss der om aktivitetene var på samme tid. Den tanken klarer jeg ikke..
Jeg har hele tiden blitt fulgt opp av pappaen min selv. Han gikk ikke glipp av en eneste trening eller kamp da jeg spilte fotball. Det er minner som for meg har brent seg fast fordi jeg opplevde det som svært positivt. Det var så trygt og godt å ha pappa der.

Vell, nå sier jeg på ingen måte at det er feil å ha tre barn – jeg sier bare at man skal kunne få velge selv hvor mange barn man vil ha uten at andre skal kunne få påvirke oss. Jeg tror hver og en kjenner om man kan forsørge 2,3 eller 8 barn.

SONY DSC

For oss er to helt perfekt..

apr 112016
 

// Sponset av Tactic

På fredagen reiste Ida Emilie, Thorbjørn og Bjørn Vidar ut på Daftø for å være der over helgen. Jeg jobbet seint fredag, og tidlig lørdag, så etter jeg var ferdig på jobb satte jeg snuten mot Sverige. Jeg er så glad for at vi har fått vårt eget lille «paradis» vi kan dra til. Det er ikke så langt hjemmefra, men langt nok til at det er veldig godt å komme seg bort litt.

Vi har fått tilsendt noen spill fra Tactic og tenkte at lørdagskvelden skulle brukes til spill. Bjørn Vidar og ungene hadde handlet inn snacks og slikt på forhånd, så alt var klart til jeg kom ut til de. Før spill kvelden kunne starte benyttet vi oss av det gode været til å grille litt før vi startet.

Denne gangen var det Tegn & Gjett vi skulle teste ut. Ida Emilie og Thorbjørn har tyvstartet på dette spillet allerede før denne kvelden, men vi hadde aldri spilt det alle fire sammen. Spillet passer godt til våre barn som er 3 og 6 år. Litt mer gjetting på hva Thorbjørn egentlig prøver å tegne, men det var knallgøy! Ida Emilie har veldig konkurranse instinkt, og det var ikke vanskelig å se at dette skulle hun vinne – noe hun også gjorde.

12970731_10209299899433831_2033569129_okkk
12962458_10209299894713713_1338377133_ohhhh
12970575_10209299899553834_1494529518_ohhh
13000392_10209299894953719_569271393_okkk

Spillet har veldig enkle regler, og ungene kan fint spille dette sammen også uten voksne tilstede.
Jeg har aldri skrytt av mine tegneferdigheter, og det skal jeg heller ikke gjøre med disse bildene.
Det viktigste er at ungene ser hva det er jeg prøver å tegne, og klarer de å gjette riktig gir det de en stor mestringsfølelse.

13009780_10209299893033671_1359720344_ohhh
13010254_10209299892273652_727456525_ohhh
12999717_10209299894473707_2076409442_ojjj
12991999_10209299892353654_1304039769_ojjj
12970095_10209299893433681_727457157_ohhh
13009774_10209299894073697_1174563498_oggg

Jeg elsker slike kvelder. Full fokus på kvalitetstid, med latter og moro.
Nå har vi tatt med en del av spillene våre til Daftø, og gleder oss til flere spill kvelder sammen her.

Så en liten utfordring til dere: Kjøp inn noen nye spill, snacks og lag dere en spill kveld.
Jeg lover dere at dette er en kveld som både store og små vil sette stor pris på,
og det er så deilig å kunne gjøre dette uten å gå ut av huset sitt.

Om du vil ha spill tips anbefaler jeg dere å følge denne siden på Facebook.

Hvor ofte spiller dere sammen?

sept 072015
 

Jøss, nå var det lenge siden sist! Skal jeg være helt ærlig har det vært veldig godt med en bloggpause. Jeg har hatt skikkelig skrivesperre, og da syntes jeg heller det er bedre å la være å skrive noe enn å komme med svada innlegg bare for å oppdatere.

I går tittet endelig solen frem etter mange dager med regn. Høsten slo skikkelig til her i Sarpsborg for noen dager siden. I dag var det bare 7 grader når ungene ble kjørt til barnehagen. Ikke lenge til vi må skrape is på bilrutene nå.

Mamma hadde med seg Frida (hunden sin..) og ble med oss ut på tur i går. Selv om solen tittet frem var det ganske så kaldt i luftet. Ungene var godt påkledd med både pannebånd og hals for å slippe stygg hoste. Vi la ganske mange kilometer bak oss i går, og tenkt så mange skritt det er for ungene?! De var kjempe flinke å gå. For å løse opp turen litt tok vi en tur innom en barnehage slik at ungene fikk leke litt. Her spiste vi også litt lunsj.

11998098_10207719431123111_1583701789_nhhhh
11998229_10207719433163162_122769098_nhhh 11998079_10207719432483145_882373720_nkkkk 11997516_10207719435403218_1968771435_nhhhh 11992230_10207719434483195_1457942083_njjj 11992197_10207719434163187_237922210_nhhhhh 11931722_10207719434923206_1158703789_njjjjj

Til tross for pent vær og masse lek i går har kroppen min få kjenne det i dag. I natt begynte jeg å fryse noe veldig og jeg har ligget under dynen i hele dag. Skikkelig influensa symptomer, men håper det bare er den sure vinden som satt sine spor. Å være syk har jeg absolutt ikke tid til nå..

aug 012015
 

For noen dager siden la jeg ut bilder av ungene på Snapchat og spørsmålene rullet inn om hvor klærne til ungene var fra.
Nå har jeg tatt dere på ordet og knipset noen raske bilder av de utenfor her.

Thorbjørn har her på seg ett nydelig frotte sett fra Virrevapp. På baksiden av t-skjorten hans står det «Ute å fiske krabber?».
Shortsen finne du her og t-skjorten er her. De er store i størrelsen. Thorbjørn har settet i str 92 og har mye å gå på. Han bruker vanligvis str 98 i klær. Settet er utrolig deilig og mykt! Nå får dere dette settet for bare 198 kr. Det er billig!

SONY DSC

SONY DSC

Ida Emilie har på seg en jumpsuit fra Kappahl. Den ligger fortsatt på nettsiden, men vil tro de har flere forskjellige størrelser i butikk enda.
Jeg kjøpte den for 90 kroner på salg og elsker fargekombinasjonene på den. Vi pyntet opp med noen blomster i håret fra Glitter.

SONY DSC

SONY DSC

Vi elsker sommerdager!!! :)

SONY DSC

jul 062015
 

For noen dager siden gikk jeg og Ida Emilie på en liten tur for å finne noen steiner vi kunne male på.
Jeg hadde kjøpt inn maling og pensler på Søstrene Grene på forhånd og tenkte at vi kunne finne på noe gøy ute i det fine været.
Vi fant fire passende steiner, og satt i gang med malingen. Vi lot malingen tørke til neste dag før de fikk leke med de.

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

Det ble 3 forskjellige slag av marihøner og en litt mer fargerik stein. Veldig gøy å male på noe annet enn papir.
Steinene har fått plass ved flaggstanga vår og gir ett fargerikt preg i hagen 😉

mai 312015
 

// Samarbeid

For noen dager siden fikk vi tilsendt regntøy fra Kattnakken. I går var det endelig skikkelig regnvær, og ungene gledet seg til å prøve ut disse nye flotte klærne.
Ungene var helt i ekstase, og det kom mange gullkorn mens de kledde på seg.
«Mamma, nå er vi tvillinger», «See, nå er vi helt like!» «Nå følte jeg meg skikkelig fin, mamma» – var noe av det Ida Emilie sa.
Thorbjørn derimot ble helt opphengt i logoen til Kattnakken, og han skjønte fort at det var bitte små pusekatter på regnjakken sin.
«Pus, mjaaauu», «Tatakken fiiiin», «Wooooow» – utbryter Thorbjørn på 2 år.
Absolutt ingen tvil om at dette falt i smak!

Vi gikk ut i øs pøs regnvær i går, for ungene ville såklart ut med det nye regntøyet sitt.
Jeg kledde på meg den superfine regnjakken min og vi var alle tre fine og gule ikledd Kattnakken regntøy.
Nå har vi ingen unnskyldning til å holde oss innendørs når det er dårlig vær ute.
Det ble en del bilder, så her kommer det ett lite bilderas fra da vi var ute…

Les også: Gult er kult!

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC
ERFARINGER

«Myk slitesterk kvalitet (PU). Regntøyet har børstet innside som gjør at det er lunt og behagelig å ha på. Det er utstyrt med slitesterke fotstrikker, gode navnelapper, reflekser på ermer og ben, sveisede sømmer og sikker hette som er både avtagbar og regulerbar. Det er ekstremt slitesterkt og har 8000mm vannsøyle. Perfekt for dager med øs pøs, regnvær.»

Nå har vi kun prøvd dette regntøyet en gang, men da ute i skikkelig regnvær. Ungene var like tørre da de kom inn og var heller ikke klamme.
De lekte fritt i klærne, så jeg syntes bevegeligheten var veldig bra. Thorbjørn har størrelse 98, mens Ida Emilie har størrelse 122. De har litt å gå på i størrelsen, men siden det er strikker i både bein og armer gjør det ingenting.  Jeg valgte todelt regnsett fordi jeg syntes dette er mest praktisk for oss. Da har vi muligheten til å bruke det hver for seg. Regnsettet vil bli brukt i barnehagen. Settet har blitt kjempe populært, og barnehager har faktisk begynt å anbefale dette regnsettet til foreldre i barnehagen. Hvor kult er ikke det?

Les også: Ull fra Kattnakken – atopisk eksem!

Dette er regnklær vi virkelig går gode for.