mai 132015
 

Da Veronika og de var på besøk her i helgen var jentene veldig gira på en spørsmålsrunde begge to.
Jeg og Veronika lot dere spørre både på Facebook og Instagram.
Dessverre kom ikke alle spørsmålene med da de kom inn etter vi allerede hadde filmet, men her kan du se svarene på de vi fikk med.
De er så flotte sammen! 😉

SONY DSC

Videoen er laget av Veronika.

mar 022014
 

Hva er du mest og minst fornøyd ved med deg selv? Og hva er din værste uvane? Har du en guilty pleassure?
– Om jeg har en god hår dag, må det kanskje være håret mitt selvom jeg også virkelig hater det på sommeren. Det er så tykt, og blir veldig varmt. Det jeg er minst fornøyd med må være puppene. Det er jo ingen hemmelighet at jeg ønsker å rette på de etter svangerskapet.

Hva ønsker du å jobbe med fremover? Er du ferdig med lærlingtiden i barnehage?
– Jeg ønsker veldig mye å utdanne meg til jordmor. Det er den største drømmen min. Siden det er så lang utdanning og jeg er avhengig av inntekt samtidig ser det desverre mørkt ut. Jeg venter veldig på at det skal bli enhetlig jordmorutdanning. Lærlingtiden min måtte jeg desverre avbryte da jeg ble veldig dårlig da jeg holdt på. Jeg hadde kronisk migrene, og det viste seg faktisk i ettertid at det var lysrørene i barnehagen som forårsaket det. Veldig kjipt å få høre i ettertid etter mye utredning og undersøkelser uten funn.

Hvordan er Thorbjørn som liten ifht Ida Emilie på samme alder? Hva jobber du med for tiden og hva er planen framover? Når sluttet Ida Emilie med bleie på dag/natt og når legger hun seg på kvelden?
– Thorbjørn er stikk motsatt av Ida Emilie som liten. Han er overalt, skal ha alt og en skikkelig rampegutt. Ida Emilie rørte omtrent ingenting og lot all pynten min stå i ro. Thorbjørn er enkel å ha med å gjøre, sover hele natten og stort sett fornøyd. Ida Emilie sov på natten, men våknet 2-4 ganger for mat. Akkuratt nå er jeg hjemme med Thorbjørn og jobber ikke. Jeg søker jobber, men det er virkelig ikke lett. Ida Emilie sluttet med bleie på dagtid våren/sommeren 2013, men er ikke klar for å slutte helt på natten enda, derfor bruker vi nattbleie. Når det nye vaskerommet er ferdig er det slutt på bleie på natten også, da slipper hun å gå i trappen på natten (noe jeg ikke er helt komfertabel med når hun er trøtt) alene. Ida Emilie legger seg kl 20.00 og sover til 08.00-09.00.

Er du like flink med kosthold og trening, merker du tydelige resultater? Hva med å dele fremgangen din med oss?
– Jeg skulle ønske jeg kunne svare JA, men da juger jeg for dere. Jeg går ikke lenger på diett, og squashen har tatt mer over enn styrketreningen. Det er veldig gøy, og faktisk den sporten man forbrenner mest kalorier i. Jeg kan kan lage ett innlegg ang fremgangen.

Hva slags trenings- og kostholdsopplegg følger du?
– Akkuratt nå følger jeg ingen opplegg, men tenker heller over hva jeg spiser og trener.

Hvordan ser en vanlig dag ut hos dere? Har dere faste rutiner?
– Her i huset er det alltid Thorbjørn som våkner først. Jeg prøver iherdig å få han til å sove litt til, men når klokken som regel er 07.00 er han lys våken og klar for å ta fatt på dagen. Jeg står opp med han, ordner oss på badet, mens mannen og Ida Emilie sover enda. Han får 180ml melk på flaske før han leker litt og resten av huset våkner. Han spiser brødskive når Ida Emilie står opp slik at vi spiser frokost sammen. Etter ungene har spist og er klare kjører vi Ida Emilie i barnehagen ca kl 10.00. Thorbjørn er med å leverer om Bjørn Vidar jobber. Mellom 10.00 og 10.30 er Thorbjørn klar for å sove litt igjen. Han har nå begynt å sove litt lengre lurer på formiddagen, noe som har gjort at det blir vanskelig med babysang på mandagene. Ikke har jeg hjerte til å vekke han til å rekke det heller, så da lar jeg han sove så lenge han vil, og de gangene vi får med oss babysangen blir det liksom en bonus. Etter denne luren får han litt grøt og leker frem til lunsj ca 14.00-14.30. Da spiser han en brødskive og yoghurt. Mellom 15.00 og 15.30 henter vi Ida Emilie i barnehagen igjen. Nå er det middagstid før Thorbjørn er trøtt igjen. Det kommer veldig ann på om han har sovet lenge på første lur eller ikke om han sover nå. Får han ikke den siste luren blir han kjempe trøtt og blir litt sutrete. Vi leker sammen frem til klokken blir 19.00. Da er det kveldsmat og klargjøring for legging. Ungene er bestandig i seng mellom 19.30 og 20.00. Etter det kan jeg slenge beina i sofaen og nyte litt egotid.

Opplever dere søskensjalusi eller «krangling» mellom barna?
– Nei heldigvis ikke. De leker veldig bra sammen og Ida Emilie er en veldig omtenksom jente. Det har ikke vært noe søskensjalusi, og Thorbjørn ble tatt godt imot fra første stund.

Tenker du fortsatt på å ta en utdannelse for å få jobb?
– Ja, som nevnt ovenfor har jeg lyst til å ta jordmorutdanning.

Hvor ser du deg selv om 5 år?
– Forhåpentligvis på skolebenken eller i en fast jobb jeg trives godt i.

Kan vi se mer bilder fra huset deres, også fra rom vi ikke har fått se før?
Ja, det kan dere absolutt få se.

Kan du gi eksempel på en typisk «middagsuke» hos dere? Trenger enkle, barnevennlige middagstips.
– Vi er faktisk ekstremt dårlig til å lage matplaner men har forsøkt iherdig de siste ukene. Her hjemme kan det se slik ut, med fritidsaktiviteter på både mandag og tirsdager. Matplanen varierer også veldig ettersom Bjørn Vidar jobber skift.
Mandag: Spagetti og kjøttsaus. Tirsdag: Kyllingwok. Onsdag: Hjemmelagde kjøttkaker. Torsdag: Kjøttboller og hjemmelagd potetstappe. Fredag: Kylling og chips. Lørdag: Lasagne. Søndag: Hjemmelagd lapskaus.

Takk for spørsmål og ha en fin Søndag! 😉

feb 242014
 

Hei og god morgen!

Denne natten har vært preget av lite søvn for min del. Ida Emilie skulle helst ligge klistret oppå meg, litt koselig er det jo selvsagt men hun må vite at man sover i egen seng på natten. Thorbjørn har fått en flaske med melk nå og sitter å leker litt på gulvet. Vil tro resten av huset våkner snart også.

Etterpå skal jeg spille Squash med Bjørn Vidar også skal Ida Emilie på Stjernekoret i kveld.Thorbjørn skulle egentlig vært på babysang også, men det er så vanskelig når det er midt i sovingen hans blitt. Han har nå begynt å ta en lengre lur på formiddagen, og jeg har rett og slett ikke hjerte til å ikke la han få sove den skikkelig ut.

Tenkte å kjøre igang en liten spørsmålsrunde igjen. Svarer dere på Søndag, og håper jeg får inn mange spørsmål. Kjør i gang!!

20140224-080126.jpg

Ønsker dere en fin Mandag! :-)

sept 292013
 

Heihei!

Fikk en mail fra en leser som lurte på om jeg kunne ha en spørsmålsrunde, og det kan jeg selvfølgelig ha. Lurer kanskje du på noe om oss, ungene eller vår hverdag? Da har du sjansen til å spørre nå. Lar denne gå til neste Søndag :-)

20130929-213154.jpg

Håper dere alle har hatt en kjempe fin helg!

apr 282013
 

Hva gjør du når du ikke er mamma? Hva er dine interesser?
Svar: Mamma er jeg uansett, men om jeg skulle finne på noe uten ungene må det bli en tur til vennindene mine eller gjøre noe koselig med mannen. Jeg er veldig glad i interiør, og brenner veldig for det her hjemme. Nå ser jeg frem til å innrede underetasjen.

Du er så inspirerende! Jeg er gravid med nummer to. Spennende, men jeg vet ikke hvordan vi skal takle søvnmangel og to barn. Hvordan gjør du?
Svar: Takk for det, og gratulerer så mye med nummer to i magen. Hva venter du?:) Jeg tror jeg har kommet inn i ett mønster hvor jeg ikke trenger så mye søvn. Jeg sover fra ca 23.00 – 09.00, så jeg skal ikke klage, men utover det trenger jeg ikke mer. Jeg sliter med å sove på dagtid. Vi tar som regel en hver på natten, jeg minsten og mannen Ida Emilie.

Hvordan har overgangen vært fra 1 til 2 barn?
Svar: Ting tar gjerne litt lenger tid, og mer planlegging kreves. Min utfordring er når mannen ikke er hjemme ved leggetid. Thorbjørn har en gråteperiode ved leggetiden til Ida Emilie, og det er ikke alltid han roer seg ned for at jeg skal få lagt henne.

Hva skulle du ønske du hadde blitt fortalt om livet etter fødsel?
Svar: Ettersom dette er min andre fødsel er det ikke noe jeg skulle blitt fortalt, men som førstegangs mamma var det mye jeg ikke var klar over slik som mer informasjon om renselsen etter fødselen.

Hva er den beste erfaringen du har tatt med deg fra Ida Emilie til Torbjørn?
Svar: Oii, den var vrien. Heldigvis sitter det veldig mye morsinstinkt i enhver, og med det kommer man veldig langt. Jeg er mer erfaren denne gangen, og bekymrer meg ikke over alt slik jeg gjorde meg Ida Emilie. Med henne gruet jeg meg bare til å dra i butikken, for jeg var redd for å kræsje. Hehe, vell heldigvis er det ikke sånn nå.

Hva ser du for deg å gjøre etter permisjonstiden? :)
Svar: Jeg håper på å kunne få til å både studere og jobbe.

Jag började läsa sin blogg här och jag älskar den. Kan du inte uppdatera oftare?
Svar: Så koselig å høre! :) Jo, jeg skal prøve å bli flinkere til å oppdatere. Nå har det vært veldig mye sykdom hos oss, og jeg har hatt nok med det for en periode.

Vad tror du att du gör om 10 år?
Svar: Om 10 år håper jeg at jeg har en fast jobb jeg trives godt i. Vi følger opp ungene på fritidsaktiviteter og nyter familielivet.

Vad gör din man?
Svar: Han jobber som lokfører.

Hur går det för Ida Emelie och var storasyster?
Svar: Det går veldig fint. Hun er forsiktig og omsorgsfull ovenfor Thorbjørn. Det eneste er vell at hun har blitt litt mer høylytt for å vise at «her er jeg».

Är också nyfiken på vad din man gör.
Svar: Han er lokfører.

Var det «enklest» å bli mamma til Nr 1 eller Nr 2. Tenker da på rutiner, våkennnetter, lage middag, vaske klær osv?
Svar: De dagene Ida Emilie er i barnehagen går det veldig greit. I helgene er det litt mer hektisk om mannen er på jobb, men jeg vil si det er enklest å bli mamma første gang.

Hvem butikker liker du best å handle klær til barna i?
Svar: Jeg liker å handle klær til ungene på Name It, Pompdelux og Cubus.

Hvem babycall er best?
Svar: Vi har Avent, og er veldig fornøyd med den. Vet at Nova er også kommet bra ut i tester.

Kan ikke du vise bilder av huset ditt?
Svar: Jo, det kan jeg gjøre. Lager ett eget innlegg.

Hva er dine interesser?
Svar: Helt klart interiør og shopping :)

Hva gjør du når du ikke er i fødselspermisjon?
Svar: Da er jeg sammen med venner, mannen etc. Eller mente du etter endt permisjon?

Skal du reise et sted i sommer?
Svar: Vi har ikke bestemt noe sommerferie i år, men i September skal vi til Tyrkia. I år blir det nok bare hjemmekos på sommeren.

Har börjar läsa din blogg och följer dig varje dag, super härlig verkar du vara! Du verkar snabbt ha kommit i bra form efter graviditeten, vad gjorde du? Jag sliter själv med några kg för mkt.
Är du en sån som pyntar din dotter innan barnhagen eller får hon välja själv?
Svar: Hei, så koselig og velkommen hit. Jeg kom meg ganske fort etter denne fødselen. Om det har noe å si at fødselen gikk så fort og bra vet jeg ikke. Jeg slet med bekkenløsning i svangerskapet og det er jeg ikke helt kvitt enda desverre, men jeg følte meg likevell ganske bra etter han kom ut. Jeg pynter ikke Ida Emilie for å dra i barnehagen, kun når det er noe spesielt som skjer der som juletrefest, sommerfest osv.. :) Hun får som regel velge hva hun vil ha på seg.

Tjener du penger på denne bloggen?
Svar: Kanskje, kanskje ikke :)

Når skal du tilbake i jobb, hva skal du da?
Svar: Permisjonen min er ferdig i Desember, ettersom han ble født før tiden (egentlig januar). Jeg har ingen jobb å gå tilbake i, og søker jobber nå.

Hvordan er en vanlig dag hos dere?
Svar: Vi står opp ca 09.00. Om mannen er hjemme sover Thorbjørn videre, men om jeg er alene om morgnen ordner jeg begge ungene, gir de mat også leverer vi Ida Emilie i barnehagen. Jeg og Thorbjørn kjører hjem igjen, da pleier han å sovne i bilen slik at han får den første luren sin. Etter det er det litt mat, kos og babling før lur nummer to som nå blir tatt som en gåtur. Noen ganger sover han lenge, andre ganger ikke. Etter luren er det faktisk tid for å hente Ida Emilie igjen, og få i oss noe middag før vi finner på noe sprell før leggetid. Ida Emilie legger seg mellom 20-20.30 (nå skal vi prøve å få det til tidligere), mens Thorbjørn legger seg mellom 22-22.30. Jeg syntes definitivt leggetiden er værst når jeg er hjemme alene, for Thorbjørn er ikke tålmodig til å være alene på kvelden og krever ett helt menneske. Kjedelig hverdag?:p

Er du ferdig med barn eller planlegger dere flere?
Svar: Vi er ferdig. Kroppen orker ikke en gang til.

Kan du vise mer bilder sv hjemmet ditt?
Svar: Ja, det kan jeg:)

Hvorfor byttet du bloggplattform?
Svar: Fordi jeg ønsket nye utfordringer og større samarbeid.