mai 052015
 

I dag hadde Ida Emilie lyst på skattekiste med laks til middag. Dette er noe de lager i barnehagen, og nå ville hun gjerne at vi skulle lage det her hjemme.
Bjørn Vidar er ikke så glad i fisk, så i dag da han var på jobb benyttet jeg muligheten til å lage en fiskemiddag, nemlig skattekiste.
Bare navnet på retten er jo veldig spennende for ungene!

For å lage denne retten trenger du: Poteter, purreløk, brokkoli, gulrot, rømme, salt, pepper, laks og aluminiumsfolie.
SONY DSC

Del poteter, gulrot, purreløk, brokkoli og laks i biter.
SONY DSC

Fordel dette i aluminiumsfolien og ta rømmen på toppen. Ta tilslutt på salt og pepper.
SONY DSC

Pakk det inn og la dette stå i ovnen 30-40 minutter på 200 grader.
SONY DSC

Voila! Bon appetitt!!
SONY DSC SONY DSC

Man kan selvsagt velge hva man vil ha inni helt selv, men med dette ble det en bra smaks kombinasjon.
Både ungene og jeg likte det veldig godt og dette kommer vi til å lage flere ganger.

jan 122015
 

I helgen var jeg og ungene hjemme alene. Jeg jobbet på lørdagen, og da jeg kom hjem etter barnetv tid var det deilig å kunne lage noe som var utrolig lettvint SAMMEN med barna. Ungene elsker å få være med å lage maten her hjemme. De fikk lov til å hjelpe til, og lage sin egen lille pizza.

Vi kjørte den absolutt enkleste og letteste varianten denne gangen, og til det trenger du kun pitabrød, ketchup, pølsebiter og ost.
Stekes på 200 grader i 7-10 minutter.

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

Begge ungene elsket det. Noen ganger er det utrolig godt å kunne ta en kjapp middag og når ungene får lage det selv blir det jo bare gøy for oss alle.

Har du noe lettvinte og kjappe middagstips? Del de gjerne i kommentarfeltet.

des 152014
 

Er det ett emne som stadig kommer opp, er det dette med hull i ørene til små barn og babyer.
Jeg satt å så på tv istad, då Tone Damli kom på skjermen med sin lille datter Billie (les artikkel her). Den lille jenta hadde allerede fått hull i ørene sine, men er det jentas ønske selv, eller vi som foreldre som ønsker hull i de små uskyldige ørene? Er dette i ferd til å bli en ny trend ettersom «kjendis» babyer stilles frem i media med dette?

Når er det egentlig «greit» at barn skal få hull i ørene sine? Det er en grunn til at piercingstudioer setter 12 års aldersgrense, og at det anbefales å ikke ta det hos frisør. Jeg vil nødig påføre mine barn smerte som kan unngås, og jeg selv syntes ikke noe om hull i ører på babyer/barn. Jeg mener de skal være store nok til å kunne vite konsekvensene, rense og stelle hullet selv, for er man uheldig kan det bli betennelse og vondt. Øredobben kan hekte seg fast i noe, bli dratt ut og barnet kan i værstefall svelge den.

Skjermbilde-2013-01-08-kl.-14.13.57

Jeg var selv 7 år da jeg fikk hull i ørene. Jeg ville ha det, men kom ut av salongen med bare ett hull før jeg snudde og følte at jeg måtte ta det siste også. Jeg husker det godt, og hver gang jeg skulle rense eller bytte øredobb var det ett rent hel***e. Jeg gråt, mens min stemamma renset for at den ikke skulle gro fast og bli betent. Jeg takker deg for hjelpen nå Mette, men akkuratt de gangene var det ikke noe særlig 😉 Det skal også sies at dette var min avgjørelse sammen med mamma, men jeg var mok ikke helt klar for det likevell. Selv har jeg nå tilsammen 5 hull i ørene, men bruker bare 2 av de.

Ida Emilie prater stadig om å få hull i ørene sine når hun blir «stor». Jeg liker at hun ser frem i tid, og ikke maser om dette akkuratt nå.
Ser for meg at når tiden er inne for det er hun også såpass stor til å kunne rense og vite litt om det selv. Ida Emilie er nemlig perfekt slik hun er, og trenger absolutt ingen hull i ørene eller annen pynt for å bli finere. For meg er hun verdens fineste lille jente!

På jobben min er det veldig mange som kommer innom for å kjøpe øredobber til barn. Jeg henviser de alltid til vårt ekte sølv, og der finner de ofte mye fint. Om det ikke brukes ekte sølv/gull kan barna lett bli utsatt for allergi og reaksjoner.

Så, når er det OK at man tar hull i ørene på barn, og tror du det kommer til å bli en ny trend? Hvilken alder syntes du er greit?

okt 152014
 

En skjelden gang får jeg smøre matpakke til ungene når de skal på tur i barnehagen. Ungene får frokost, lunsj, middag og frukt i barnehagen og det er inkludert i prisen vi betaler hver måned. En skjelden gang har de med seg matpakke på turdagene, og jeg innrømmer at jeg syntes det er veldig morro de gangene jeg får lov til å smøre matpakke.

I dag lagde jeg og Ida Emilie matmuffins med ost og skinke. Spent på om de i det hele tatt liker de når de får smake i morgen. Jeg tenkte å fryse ned de som er til overs, for på hele oppskriften fikk jeg 17 muffins. Disse er jo perfekte å ta med ut på tur, i skogen eller for å ta seg en lunsj?

Oppskrift: 4 egg, 3 dl kesam, 200 g hvetemel, 50 g sammalt hvete, 2 ts bakepulver, skinke, ost, litt purreløk, 1 fedd hvitløk, 1 ts provence krydder. Stekes ved 200 grader i 20-23 minutter.
Enkelt og tar lite tid :-)

20141015-214027.jpg

20141015-214106.jpg

Har du noen oppskrifter eller ideèr til matpakken?

aug 182014
 

Dere som følger meg på Instagram (linemerethecom) la merke til Flygende Jacob som jeg lagde på lørdag. Flere har etterspurt oppskriften, så her kommer den.

20140818-183242.jpg

Du trenger:

2 grillet kylling
3 dl fløte
2 pakket bacon
10-15 sjampinjonger
1/2 dl chilisaus (Heinz)
Salt og pepper

Rens kyllingene i biter og legg det i en ildfast form. Stek bacon og sjampinjong i panna, og legg dette over kyllingen. Bland fløte og chilisaus sammen (jeg bruker 1/2 dl chilisaus, men du kan selvsagt bruke mer), ta på litt salt og pepper, bland sammen og hell over i den ildfaste formen. Stekes på 200 grader i 25-30 minutter midt i ovnen. Legg folie over de siste 10 minuttene slik at ikke baconet blir brent.

Jeg pleier å servere ris og salat ved siden av. Bon apetitt! :-)

(Ps, er også mange som bruker nøtter i blandingen. Det er kun fantasien som stopper deg.)

Følg meg gjerne på Instagram. Der legger jeg ofte ut bilder. I kveld skal jeg svare på spørsmålene deres, og legger ut svarene i morgen.

nov 052013
 

I dag våknet jeg til vond korsrygg og hodepine, men heldigvis har det blitt litt bedre nå.
Jeg har smekket sammen en eplekake nå og tenkte å dele den med dere.
Dette er en eplekake jeg også kan spise, altså ikke den værste kaloribomben. Det beste ved den er jo at den smaker akkuratt som vanlig :-)

20131105-131830.jpg

Oppskrift:
2 egg
1 eggehvitte
Sukrin
Sukrinmelis
1 dl Skyr Naturell
60g mandelmel
40g hi-maize (kostfiber)
2 ts kardemomme
2 ts kanel
1/2 eple

Pisk 1 eggehvitte stiv med litt sukrin, sett til side. Pisk 2 hele egg med sukrinmelis og Skyr, hell i det tørre og pisk litt til. Vend deretter inn eggehvitten helt til slutt, og smak til med evt mer søtt/kardemomme.

Skjær opp eple og legg på toppen – til neste gang vil jeg bruke hele eplet og heller ha små eplebiter/revet eple i selve kakerøren også. Strø kanel over og sett inn i ovnen på 170 grader i 25-30 min. Jeg brukte en avlang form, men vil du ha den tykkere kan du selvsagt bruke en mindre form. Nå håper jeg den faller i smak hos gjestene mine i kveld. Det er nemlig Perfect Home Storparty, og jeg skal være vertinne :-) Gleder meg!

okt 142013
 

Etter jeg la ut bildet av kyllingsalaten min lurte dere på om jeg kunne legge ut oppskrift.
Det kan jeg selvsagt gjøre, og den er utrolig lett å lage. Ferdig på 3 minutter! :-)

Jeg bruker i min salat agurk, hjertesalat, mais, ferdig kylling biter og rømmedressing.
Her kan du bruke fantasien såklart men dette er det jeg liker best og det jeg spiser mest av. I tillegg er det veldig godt med revet ost i.

20131014-151336.jpg

Bland så alt sammen i en bolle, sett deg godt til rette og nyt :-)

20131014-151409.jpg

Jeg pleier som regel å drikke ferskpresset ananasjuice til denne salaten og det smaker himmelsk. Jeg innbiller meg hvertfall at jeg er veeeeldig sunn :-)